Učitelka plat
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
K prvnímu, že si nemyslíš, že přechod absolventa pedf, který např. 15 let učí (od studií) a následně chce přejít do soukromé sféry - samozřejmě záleží kam chce přejít (obor) a také to co učí. Ale obecně je v soukromém sektoru daleko větší tlak na výkon (chápu, že se ti to jako učitelce nelíbí a rozumím tomu). Učitelská profese je náročnější v jiných ohledech, to bezesporu, ale máš tam daleko větší prostor pro odpočinek, větší flexibilitu v samotné práci atd. To jsou vlastně i důvody, proč návrat do soukromého sektoru zvažuji a nejdu tam rovnou. Byla jsem v něm přes 13 let a dokonale mě vysál.
Větší tlak na výkon?
Byka jsem v soukromé sféře 7 let.
Je tam tlak, ale jiný.
I ve školství je velký tlak a troufám si říct, že ještě větší než v soukromém.
Pracovat temer celý den v hluku, plus přestávky, nerespektujíci žáci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nemyslím si, že jsem výjimka. Říkám mam zapocteny 2/3 praxe, dostala jsem se do 3. platového stupně tzn 34850,– btto. Žádné příplatky či odměny nemám. Teď jsem jen tak zkusmo zkusila odpovědět na jeden inzerát a hned mi přistála nabídka na 65000,–btto. Tolik kolik mám teď ve školství jsem měla před 8 lety v soukromém sektoru. Platy ve školství jsou stále směšné. Jsou to lidé s VŠ a mají nastupovat za 32000,– btto? To je čistý výsměch. Jen z nadšení pro obor se žít nedá.
Výsměch to rozhodně není a větší plat mají opravdu při odchodu do soukromého vyjímečně a záleží samozřejmě na oblasti.
Já mám přehled v Brně a tady se ženy v soukromém dostanou výrazně níž, pokud nejde o IT. Bohužel. Určitě existuje i kraj, kde je to jinak.
Jinak znám spoustu lidí, kteří do toho soukromého přesto jdou a jsou ve mnohem větším klidu než ve školství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZustanSeMnou píše:
Tak to se skutečně divím, proč za dvojnásobek platu nejsi už pryč.
Co by ne? Když ty peníze nejsou hlavní motivace - můžeš řešit jiné věci: pracovní dobu, psychickou náročnost (třeba dlouhodobě kreativní práce je extrémně náročná), vyhoření, vzdálenost do práce, kolektiv, vedlejší náklady (jako učitel/úředník můžeš do práce skoro v čemkoli, v korporátu jdou ty investice do šatníku a do vzhledu obecně do desetitisíců měsíčně, na nějaká sáčka z H&M se tam fakt nehraje)… Já teď šla taky do státního (ne jako učitel) a sešup na třetinu, ale můžu být doma v půl třetí, malá zodpovědnost, po splnění úkolů si můžu dělat na svém… Jako ano, asi se výhledově do soukromého vrátím, jakmile si odpočinu, ale teď jsem za ten relax fakt ráda (jasně, všude ve státním to relax není, ale u mě, když to srovnám se svým korporátem, prostě jo). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mariane.B píše:
Výsměch to rozhodně není a větší plat mají opravdu při odchodu do soukromého vyjímečně a záleží samozřejmě na oblasti.
Já mám přehled v Brně a tady se ženy v soukromém dostanou výrazně níž, pokud nejde o IT. Bohužel. Určitě existuje i kraj, kde je to jinak.
Jinak znám spoustu lidí, kteří do toho soukromého přesto jdou a jsou ve mnohem větším klidu než ve školství.
To já znám taky - učitele, co si šli odpočinout do soukromého, ale i lidi, co si šli odpočinout k učení. Je tam hrozně moc proměnných.
Rozhodně bych netvrdila, že jedno z toho je nesmysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZustanSeMnou píše:
Větší tlak na výkon?
Byka jsem v soukromé sféře 7 let.
Je tam tlak, ale jiný.
I ve školství je velký tlak a troufám si říct, že ještě větší než v soukromém.
Pracovat temer celý den v hluku, plus přestávky, nerespektujíci žáci.
Jak dlouhý je tvůj celý den? 9-10hodin s půl hodinovou pauzou?
- Citovat
- Upravit
@Mariane.B píše:
Protože znám Brno, tak budu mluvit plošně… Jo to dává smysl.
Jsem na škole a když se rozhlednu kolem sebe kdo učí, tak to jsou buď dámy těsně před důchodem nebo matky malých dětí, sem tam se objeví nějaká čerstvá absolventka nebo spíše studentka posledního ročníku. Co se týká učitelů, tak to jsou buď zkrachovalci nebo namachrovani frajeři, kteří by si v soukromém sektoru opravdu neskrtli.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jak dlouhý je tvůj celý den? 9-10hodin s půl hodinovou pauzou?
O tom to skutečně není.
Jestli jsi doma v 3,půl 4 s bolehlavem nebo 5 v klidu.
Nedá se to srovnat, je to jiný druh práce, jiný druh stresu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZustanSeMnou píše:
O tom to skutečně není.
Použiji argument našeho pana ředitele:
„Pokud Ti pobyt během 4-5 vyučovacích hodin způsobuje jakéhokoliv zdravotní potíže, pak začni uvažovat, zda máš správné předpoklady pro učitelské povolání.“
- Citovat
- Upravit
@ZustanSeMnou píše:
O tom to skutečně není.
Apropo myslíš, že civění 10 hodin na monitor té nechá odejít domů v klidu? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Použiji argument našeho pana ředitele:„Pokud Ti pobyt během 4-5 vyučovacích hodin způsobuje jakéhokoliv zdravotní potíže, pak začni uvažovat, zda máš správné předpoklady pro učitelské povolání.“
@Anonymní píše:
Apropo myslíš, že civění 10 hodin na monitor té nechá odejít domů v klidu?
10 hodin?
Pracovní doba je snad 8
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Použiji argument našeho pana ředitele:„Pokud Ti pobyt během 4-5 vyučovacích hodin způsobuje jakéhokoliv zdravotní potíže, pak začni uvažovat, zda máš správné předpoklady pro učitelské povolání.“
Ano, věc každého dospělého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZustanSeMnou píše:
10 hodin?
Pracovní doba je snad píše: Více
Myslíš, že v soukromém sektoru můžeš říct po 8 hodinách, když klient něco potřebuje - padla?! Řekla bys to jednou.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Myslíš, že v soukromém sektoru můžeš říct po 8 hodinách, když klient něco potřebuje - padla?! Řekla bys to jednou.
Nesmysl. Řekla jsem to v nadnárodní firmě velkému německému klientovi a dem byl i druhý den.
Jasně, když je třeba uzávěrka den dva v měsíci je to vyjimka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nemyslím si, že jsem výjimka. Říkám mam zapocteny 2/3 praxe, dostala jsem se do 3. platového stupně tzn 34850,– btto. Žádné příplatky či odměny nemám. Teď jsem jen tak zkusmo zkusila odpovědět na jeden inzerát a hned mi přistála nabídka na 65000,–btto. Tolik kolik mám teď ve školství jsem měla před 8 lety v soukromém sektoru. Platy ve školství jsou stále směšné. Jsou to lidé s VŠ a mají nastupovat za 32000,– btto? To je čistý výsměch. Jen z nadšení pro obor se žít nedá.
To je verejna sfera.
Na jinych uradech maji urednici taky VS a nastupni plat pod 20 hrubeho. Na rozdil od pedagogu nebo zdravotniku se jim mzdy uz dva roky nezvysovaly ![]()
Pri dnesni inflaci se asi uz pujdou past ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
To je verejna sfera.
Na jinych uradech maji urednici taky VS a nastupni plat pod 20 hrubeho. Na rozdil od pedagogu nebo zdravotniku se jim mzdy uz dva roky nezvysovaly
Pri dnesni inflaci se asi uz pujdou past
Co mám známé, kteří tam pracují, tak z úřadů odcházejí ve velkém, nedá se z toho žít ani pokud žiješ v 1+kk ve městě a na dojíždění si taky nevydělají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit