Učitelka plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6419
2.4.22 10:21
@vokishka píše:
tak když učíš, tak víš, kolik děcek má problémy s angličtinou, natož druhým jazykem. Já mám zkušenosti obě, starší dcera měla jen jeden jazyk, měli k běžné AJ ještě zvlášt předmět konverzace AJ. Je nadaná na jazyky, bez problémů začala na střední ruštinu, v pohodě z ní maturovala, na výšce si přibrala další jazyky. Mladší dcera už měla tu smůlu na druhý jazyk, škola nabízela jen němčinu, výuka katastrofa, na střední si pak dcera stejně vybrala ruštinu. ROzhodně by jí dalo víc, kdyby měla navíc konverzaci v anglině, než tu němčinu. Ten druhý jazyk zůstane dobrovolný, školy ho nabíze budou muset a stát je ochotný dotovat i skupiny třeba po pěti. Taková je teda zatím vize, mluvil o tom Gazdík.

Ono je to teda hodně o učiteli. Dcera má naprosto skvělou učitelku, dělala jim i zdarma odpoledne online konverzace a valná většina dětí si v 9.třídě bude dělat PET zkoušku, asi dvě děti chtějí zkusit FCE. Ovšem na stejné škole jiná učitelka AJ, úroveň v 9.třídě strašná. A to mají na škole rodilého mluvčího, kterého si můžou vzít jako pomoc při hodinách. Z NJ jako druhého jazyka, taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.22 10:23
@matkabagristy píše:
co delas? Ty jsi ta, co uci prvni rok na polovicni uvazek. Dostala jsi k platu 10 000 osobko, ktere poskytoval zrizovatel. No, a kdyz nebyl statni rozpocet, prestal ho poskytovat. Takze jsi prisla o penize a knucis, ze ostatni ucitele s tim nic nedelaji. Fakt by me zajimalo, co bych pro tebe mohla udelat.

Minimálně by měli být učitelé jednotní. Stát si za tím, že odvádějí dobrou a náročnou práci (to samozřejmě také dělat, ale sama vidím, že spousta učitelů-ucitelek dělá pro děti opravdu hodně, často jsou jak druhé maminky), za kterou jim náleží adekvátní ohodnocení. Ideální by samozřejmě bylo být jedu učitelskou komoru (či odbory, nebo jak to nazvat), která bude hájit zájmy učitelů jednotně a v kontextu s aktuálními problémy. Této organizaci by pak měl být předsedou zkušený vyjednavač.

• Citovat
  • Upravit
65066
2.4.22 10:23
@ZuzaM píše:
Ono je to teda hodně o učiteli. Dcera má naprosto skvělou učitelku, dělala jim i zdarma odpoledne online konverzace a valná většina dětí si v 9.třídě bude dělat PET zkoušku, asi dvě děti chtějí zkusit FCE. Ovšem na stejné škole jiná učitelka AJ, úroveň v 9.třídě strašná. A to mají na škole rodilého mluvčího, kterého si můžou vzít jako pomoc při hodinách. Z NJ jako druhého jazyka, taky nic moc.

a proto je nejlepší možnost volby. Jsou děti, co mají s druhým jazykem velký problém a je to pro něj zbytečné. Stejně půjdou na učňák, kde druhé jazyky ani nejsou. A to už nemluvím o dětech s dys poruchami, ty bojují s angličtinou, alespoň co já mám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.4.22 10:24
@Anonymní píše:
Minimálně by měli být učitelé jednotní. Stát si za tím, že odvádějí dobrou a náročnou práci (to samozřejmě také dělat, ale sama vidím, že spousta učitelů-ucitelek dělá pro děti opravdu hodně, často jsou jak druhé maminky), za kterou jim náleží adekvátní ohodnocení.Ideální by samozřejmě bylo být jedu učitelskou komoru (či odbory, nebo jak to nazvat), která bude hájit zájmy učitelů jednotně a v kontextu s aktuálními problémy. Této organizaci by pak měl být předsedou zkušený vyjednavač.

co proto delas ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16125
2.4.22 10:25
@matkabagristy píše:
jako je pecka, kdyz deti vidi sveho ucitele, jak si o vikendech privydelala za kasou nebo v mekkaci. To desne ty deti motivuje k uceni. Ucte se dobre a budete se mit jako ja :roll:
Jako kazdy zamestnanec mame narok na dotaci obeda, ten si muzeme snist v hlucnem prostredi a pritom vykonavat dozor. Taky bonus.
O prestavkach mame dozory, vyrizovani, jsem rada, kdyz stihnu WC. O volnych hodinach si muzou nekam odskocit tak telocvikari nebo budkari.
No, a necekane i ve skolnim prostredi uz nejakou dobu funguji mechanismy zamestnavani shodne s jinymi prostredimi.
Sama jsem si tim prosla.
A povazovat za zamestnanecky bonus svicku nebo bononieru, k tomu nemam slov.

Fajn, tak si tady můžeme bouchat ty extrémy sem a tam a hrát ping-pong.
Každý zaměstnanec nárok na dotaci oběda v soukromé sféře opravdu nemá, jsou firmy, kde nejsou ani stravenky, natož možnost teplého jídla. Případně si zam. koupí za 45,–Kč stokorunovou stravenku, ale teplé jídlo s polévkou v nejbližším zařízení stojí 150,–Kč.
A ano, holka po škole byla opravdu vydřená z toho, že dostala na Vánoce a na konci školního roku tolik dárků. A opravdu, když nesla babičce obří pugét svázaný z obdržených kytek a bonboniéry, tak byla ráda, že ušetřila tisícovku, kterou může vložit do bydlení. Z pohledu ukotvených lidí po X letech praxe to může vypadat směšně, chápu.
Samozřejmě, že jsou firmy, kde si zaměstnance hýčkají a mají tam pohodu a klid a super podmínky. Ale za mě tedy všude chleba o dvou kůrkách, a opravdu mě vytočilo, jak anonymní vnímá školství jako naprosto chudobnou oblast, kde pracují lidi, co nevystrčí paty ze svého okresu. S tou kamarádkou (učitelkou) se dnes uvidíme, tak se jí schválně zeptám na názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.4.22 10:26

Mne je nemcinaru lito, ale taky si myslim, ze druhy jazyk je pro spoustu deti zbytecny a hodne narocny. Vzdyt mnohdy neumi ani cesky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
2.4.22 10:26

@Kelsey S tímto souhlasím, spousta lidí má problém se vůbec naučit na základní úrovni jeden. Bohatě stačí zůstat u jednoho a kdo má talent, stačí ta volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65066
2.4.22 10:28
@matkabagristy píše:
Mne je nemcinaru lito, ale taky si myslim, ze druhy jazyk je pro spoustu deti zbytecny a hodne narocny. Vzdyt mnohdy neumi ani cesky.

no zrovna o němčinu je u nás stejně dost malý zájem, některé ročníky jsou spojené třídy, aby vůbec byla nějaká skupina, ve třídě má němčinu třeba šest děcek, nejvíc devět (a v té třídě je 16 ruštinářů). Pokud opravdu budou ochotni nechat skupiny třeba po pěti, tak počty hodin zůstanou skoro zachované a budou mít luxusní výuku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.22 10:29
@zrcadlo píše:
Každý zaměstnanec nárok na dotaci oběda v soukromé sféře opravdu nemá, jsou firmy, kde nejsou ani stravenky, natož možnost teplého jídla. Případně si zam. koupí za 45,–Kč stokorunovou stravenku, ale teplé jídlo s polévkou v nejbližším zařízení stojí 150,–Kč.
A ano, holka po škole byla opravdu vydřená z toho, že dostala na Vánoce a na konci školního roku tolik dárků. A opravdu, když nesla babičce obří pugét svázaný z obdržených kytek a bonboniéry, tak byla ráda, že ušetřila tisícovku, kterou může vložit do bydlení. Z pohledu ukotvených lidí po X letech praxe to může vypadat směšně, chápu.
Samozřejmě, že jsou firmy, kde si zaměstnance hýčkají a mají tam pohodu a klid a super podmínky. Ale za mě tedy všude chleba o dvou kůrkách, a opravdu mě vytočilo, jak anonymní vnímá školství jako naprosto chudobnou oblast, kde pracují lidi, co nevystrčí paty ze svého okresu. S tou kamarádkou (učitelkou) se dnes uvidíme, tak se jí schválně zeptám na názor…

Z čeho ušetřila 1000,–? To jedla dva týdny jen bonboniéru? Vložila ji do bydlení…
A ještě budeš tvrdit, že školství není chudý obor. 1000,– vložena do bydlení je opravdu směšná. Ale jo učitelé se mají skvěle. Dotované obědy, 3 měsíce volna, ve 3 doma. Divím se, že těch učitelů není víc.

• Citovat
  • Upravit
65066
2.4.22 10:31
@Anonymní píše:
Z čeho ušetřila 1000,–? To jedla dva týdny jen bonboniéru? Vložila ji do bydlení…
A ještě budeš tvrdit, že školství není chudý obor. 1000,– vložena do bydlení je opravdu směšná. Ale jo učitelé se mají skvěle. Dotované obědy, 3 měsíce volna, ve 3 doma. Divím se, že těch učitelů není víc.
že jo, u nás nesehnali učitelku na národku, jedna šla v listopadu na mateřskou a musela nastoupit důchodkyně, přes 70, protože prostě nikde nikdo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.4.22 10:32
@zrcadlo píše:
Samozřejmě, že jsou firmy, kde si zaměstnance hýčkají a mají tam pohodu a klid a super podmínky. Ale za mě tedy všude chleba o dvou kůrkách, a opravdu mě vytočilo, jak anonymní vnímá školství jako naprosto chudobnou oblast, kde pracují lidi, co nevystrčí paty ze svého okresu. S tou kamarádkou (učitelkou) se dnes uvidíme, tak se jí schválně zeptám na názor…

stravne ve skolnich jidelnach je dotovano msmt a uciteum jeste z fksp. Ucitele plati na ruznych skolach ruzne castky. Hodne to ovlivnuje i to, zda ma skola svou vlasni jidelnu. Kdyz si zamestnanec koupi za 45 Kc stokorunovou stravenku, prispeje mu zamestnavatel 55 Kc. U nas nedotovane stravne stoji 70, ja platim cca 30.
Kytky, cokolady taky rozdavam, porcelanove slony nemam kde udat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.22 10:33

Mrzí mě to kvůli kolegům, kteří přijdou o práci. Hodin druhého cizího jazyka bude mnohem méně. Počítám jedna skupina sedmé, jedna osmé a jedna deváté třídy, což je 6 hodiny němčiny a šest hodin ruštiny. Teď máme na škole dvě němčinářky i s další aprobací a 3 ruštinářky s další aprobací. Jedna ta němčinářka a má zástup za mateřskou, o práci tedy přijde. U ruštinářů se uvidí. Já mám němčinu a dějepis, tudíž vezmu hodiny dějepisu kolegovi, co má dějepis a zeměpis. Ten nejspíš přijde o práci, protože máme dost zeměpisářů. Zasáhne to celé sbory, protože každý jazykář bude logicky chtít učit svůj druhý obor.

• Citovat
  • Upravit
15800
2.4.22 10:33
@matkabagristy píše:
jako je pecka, kdyz deti vidi sveho ucitele, jak si o vikendech privydelala za kasou nebo v mekkaci. To desne ty deti motivuje k uceni. Ucte se dobre a budete se mit jako ja :roll:
Jako kazdy zamestnanec mame narok na dotaci obeda, ten si muzeme snist v hlucnem prostredi a pritom vykonavat dozor. Taky bonus.
O prestavkach mame dozory, vyrizovani, jsem rada, kdyz stihnu WC. O volnych hodinach si muzou nekam odskocit tak telocvikari nebo budkari.
No, a necekane i ve skolnim prostredi uz nejakou dobu funguji mechanismy zamestnavani shodne s jinymi prostredimi.
Sama jsem si tim prosla.
A povazovat za zamestnanecky bonus svicku nebo bononieru, k tomu nemam slov.

Když to někdo dělá dobrovolně, aby měl nadstandardní živobytí, tak mu to přece nemůžeš zakázat, nebo ho odsuzovat. Holt si lidé zvyšují příjmy podle svých možností a schopností - někdo jde za kasu, někdo dělá digitální online výuku a má příjem ze sociálních sítí, někdo dělá prostituci, někdo po večerech doučuje, někdo programuje, někdo uklízí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.4.22 10:34
@vokishka píše:
no zrovna o němčinu je u nás stejně dost malý zájem, některé ročníky jsou spojené třídy, aby vůbec byla nějaká skupina, ve třídě má němčinu třeba šest děcek, nejvíc devět (a v té třídě je 16 ruštinářů). Pokud opravdu budou ochotni nechat skupiny třeba po pěti, tak počty hodin zůstanou skoro zachované a budou mít luxusní výuku

to myslim neni mozne ufinancovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65066
2.4.22 10:34
@Anonymní píše:
Mrzí mě to kvůli kolegům, kteří přijdou o práci. Hodin druhého cizího jazyka bude mnohem méně. Počítám jedna skupina sedmé, jedna osmé a jedna deváté třídy, což je 6 hodiny němčiny a šest hodin ruštiny. Teď máme na škole dvě němčinářky i s další aprobací a 3 ruštinářky s další aprobací. Jedna ta němčinářka a má zástup za mateřskou, o práci tedy přijde. U ruštinářů se uvidí. Já mám němčinu a dějepis, tudíž vezmu hodiny dějepisu kolegovi, co má dějepis a zeměpis. Ten nejspíš přijde o práci, protože máme dost zeměpisářů. Zasáhne to celé sbory, protože každý jazykář bude logicky chtít učit svůj druhý obor.

jenomže ono se to dělá pro ty děti, aby se jim usnadnila výuka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat