Učitelka v MŠ - po třicítce

Anonymní
16.3.23 07:28

Ucitelka v MS - po 30

Dobrý den

Ráda bych se zeptala, jestli někdo začal studovat po třicítce nebo končil studium na učitelku v mateřské školce?

Je mi 26 let budu dodělávat maturitu, tak než se přihlásím na školu a dokončím to bude tak 30 let. Tak nevím jestli to má cenu aby si neřekli že jsem na to začínat znova stará :D lépe to napsat asi neumím :).
Když jsem byla na škole tak jsem nevěděla co chci dělat bohužel to vím až teď.
Nebo pracovat ve školní družině,

Chci se zeptat je tu někdo kdo taky studoval učitelku takhle “ pozdě “? Dá se to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35936
16.3.23 07:36

Znám dvě co si dodělaly vzdělání na rodicaku a pak šly učit do školky. Místo sehnaly hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.23 07:55

Ahoj, bude mi za pár dní 36 let. Ve školce jsem druhým rokem. Loni jako asistentka, letos půl úvazku asistence a půl učitelky.
Dodělával jsem si maturitu dvouleté studium. Loni jsem maturovala. Učení bylo pekelné, přeci jen po dětech a mateřské 😀 ale dalo se to
Takže pokud chceš, jdi si za tím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
16.3.23 07:56

Mam kamaradku, ktere tahne na 40, studuje ucitelstvi 1. stupne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
16.3.23 07:57

Mne je lehce přes 30, začala jsem pracovat ve školce jako AP a právě se chystám na studium učitelství MŠ… máme v práci snad jen dvě zensky, co to učitelství studovaly hned na první pokus po maturitě nebo jako SPgŠ… zbytek si to studuje až při práci po mateřské, ve 40 letech, jako druhou maturitu… všechny až se svýma detma zjistily, že právě toto je ta práce, kterou chtějí dělat. Takže klid, směle do toho, je to skvělá práce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
16.3.23 08:05

Proč ne, mám známou která si dodelala vzdělání a šla pracovat do školky ve věku asi 35-37let, nevim přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.23 08:49

@ElisabethaElsa můžu se zeptat co to bylo za školu že to trvalo jen dva roky?

• Citovat
  • Upravit
2801
16.3.23 08:54

Studovala jsem dálkově Bc. i Mgr. na učitelku v MŠ. Já šla hned po maturitě, par nás tam takhle mladých bylo, ale víc (na Bc. absolutní většina) byly ženy na MD, takže přesně kolem 30 a často i mnohem starší. Za mě v pohodě úplně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
16.3.23 10:34

Kamarádka si dodělává teď studium na VŠ pro mateřinku dálkově, je jí 37. Využila čas na rodičovské dovolené. Nediví se tomu nikdo, naopak budou v zaměstnání rádi, že už jim neuteče na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.23 11:17
@Anonymní píše:
@ElisabethaElsa můžu se zeptat co to bylo za školu že to trvalo jen dva roky?

Škola v Obratani, pokud máš maturitu tak nabízí zkrácené (dvouleté) studium předskolni a mimoškolní pedagogiky
 https://www.sspobratan.cz/…um-dvoulete/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.23 11:19

Je to dálkove a spolužačky v mém věku a starši. Některé byly už že školky, asistentky, případně učitelky které potřebovaly doplnit vzdělání. A i plno těch, které by ve školce teprve pracovat chtěly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
16.3.23 12:11

Tohle nechápu. Ve třiceti máš před sedou kolik, minimálně 35, 40 let práce? To někdo považuje za „pozdě“?
Jasně, s profesionální atletikou nebo baletem už to člověk patrně dvakrát nevytrhne, ale jinak nevidím žádný důvod, proč by mělo byt ve 30 či 40 letech pozdě na novou kariéru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.3.23 12:39

Nikdy není dost pozdě. Do práce budeš mít započítáno i max 6 let doma na RD. Takže pak do školky bez úplné praxe nenastoupíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
11.1.24 09:55

Jeje, zrovna o tom přemýšlím, přilepím se tu. Jednak se bojím, že ve skoro 35 a jen s maturitou jsem stará, jednak jsem si zvykla na výdělky mezi 50-70k a pohodlí v korporátech (sick days atd). Jenže ta práce nedává žádné naplnění ani smysl.

Mě to vždy táhlo směrem politologie, sociologie, nebo právě nějaký typ učitelství. Ale ty první obory, tam už je fakt pozdě. To bych si když tak udělala nějaký kurz na uni třetího věku nebo tak. V té školce si myslím, že ve věku 40-60 (beru do kdy bych snad mohla být zdravá), je přece jen 15-20 let nějaké kvalitní práce, kterou bych snad mohla odvést. Zvlášť když se konečně začínají prosazovat respektující směry atd.

Nevím nevím, nejpraktičtější by samozřejmě bylo zůstat jak jsem, ale bojím se, že mi to bude ve stáří líto, teď je fakt asi úplně poslední možnost na změnu. Asi mám nějakou minikrizi středního věku popravdě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová