Učitelky a nemocnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.2.17 11:30
@SAJ píše:
Jj, nám je předepsal klasický děckař - jen se připrav, že ti nejdřív nabídne nějaké potravinové doplňky nebo homeo - trochu holt lobby, no.

no já se už mojí dr ptala, že mám často atb, jestli mi poradí něco na imunitu, odpověď? zeptejte se v lékárně, já mám od prosince už třetí atb :nevim:

se obávám, že s ní bude problém

a pediatr může předepsat tyto léky i mě, jako dospělému? pediatru máme skvělou :think:

zakl

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.17 11:46

Maminka učila na prvním stupni a neustále se ji vracel zánět dutin, bežně 2-3× za zimu, byla s tím i na operaci, prý že se toho nezbaví, co odešla do důchodu, neměla zánět ani jednou. A to pracovala s malými dětmi celý život, léky na imunitu brala a pomohla až změna prostředí, tj. nebýt mezi dětmi, které rodiče často posílají nemocné do školy. Asi je to individuální. Někdo si po čase zvykne, někdo ne.

P.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.17 11:55
@Anonymní píše:
Maminka učila na prvním stupni a neustále se ji vracel zánět dutin, bežně 2-3× za zimu, byla s tím i na operaci, prý že se toho nezbaví, co odešla do důchodu, neměla zánět ani jednou. A to pracovala s malými dětmi celý život, léky na imunitu brala a pomohla až změna prostředí, tj. nebýt mezi dětmi, které rodiče často posílají nemocné do školy. Asi je to individuální. Někdo si po čase zvykne, někdo ne.P.

:( tak to není moc pozitivní, ale pokud bych měla bývat takto nemocná, budu muset časem hledat taky něco mimo školství, i když mě to baví :oops:

zakl

• Citovat
  • Upravit
26574
6.2.17 12:25

10 let uceni a nikdy jsem nic nechytala. Jednou za zimu ryma jednou kasel. Nemocna nikdy. Bude to individualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
6.2.17 14:33

Ja prvnich par let (2-3), porad na hromade, neustale nejake zanety hornich cest dychacich, casto jsem ztracela hlas…pak to preslo, asi jsem si zvykla a pak uz jsem byla nemocna tak nejak standardne -1-2× za rok, ale nic akutniho. Ted jsem na RD, tak jsem zvedava, co bude, az nastoupim. Jinak si myslim, ze v tom hraje i roli stres. Kdyz jsem zacinala, vsechno bylo pro me nove a narocne, s praxi jsem se hodila do klidu, uz si umim veci lepe zorganizovat atd. Ale stale u me prichazi nemoc vzdy, kdyz je toho v praci hodne-vanoce, pololeti apod. Jinak moje mamka taky oracovala s malymi detmi, prvni rok pry byla uplne na hromade, ale pak uz nikdy v zivote zadna viroza, nic! 8o Ziskala imunitu a od te doby nic nechytla az dokud nezmenila zamestnani (pak prace se starymi lidmi) a pak uz sem tam mela nejakou tu virozku. U me jeste funguje dostatek spanku, pevny denni rezim, pravidelne jidlo, odpocinek, otuzovani a pohyb. To dela zazraky. Drzim palce a nevzdavej to, ona psychika taky dela sve :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
6.2.17 14:50

Já v pohodě, ze začátku roku vždy hlasivky, než si zase zvyknou mluvit nonstop…jinak tak jednou za rok rýma, trochu kašel. Spíš trpím na záněty spojivek (3-4 x do roka) když mi zblízka nakašlou děti do obličeje-přímo do očí. A to mám díky lékům imunitu velmi sníženou už několik let… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85349
6.2.17 15:36
@Anonymní píše:
@Iffka děkuji za povzbuzení :kytka:

@blumen no ted posledně jsem měla v krku hemofila na 3 křížky, krk mě opravdu hodně bolel, nejsem z atb nadšená, vím, že mi na druhou stranu ubližují, ale co dělat?
ted mam teploty, bolí mě celý člověk a opět šílenost v krku, naběhlé uzliny a cítím to i v uších, tak mi dala atb na 3 dny

uvažovala jsem i o změně doktorky, ale z okolí vím, že všechny „léčí“ víceméně stejně… :(

zakl.

Tak nekdy jsou ATB na miste, v tomto pripade asi urcite. Mozna bych zacala chodit treba do sauny, zacala imunitu posilovat i jinak. Ale ty detske bacily jsou pro dospelaky nekdy hodne agresivni :-( jak rikam, doted jsem byla zdrava a jen co zacala skolka, jsem taky porad na hromade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.18 20:25

Mám otázku na všechny místní učitelky. Čím posilujete imunitu? Letos jsem nastoupila po 6 letech doma a i když jsem poslední 3 roky spala v posteli s věčně nemocným dítětem, tak jedu jednu nemoc za druhou. Od začátku září jsem měla několikrát střevní potíže a jedu pořád dokola rýmu, kašel, nemluvím, bolí mě v krku… Týden dobré a znovu.
Předáváme si to doma.
Před mateřskou mi dělali krevní testy a mám nižší imunitu - pořád v normě, ale je v nižší normě. Prý mám jíst zeleninu a otužovat se.
Zatím jsem neměla ATB, vše přecházím, protože to není tak hrozné. Ale i tak to je únavné, protože jsme doma 4 a jedeme to jeden za druhým. Teď byl 3 dny klid a dneska mě pálí nosohltan. Dítě dobralo v pondělí atb, druhé dítě začíná chraptět, chlapovi se rozjíždí zadní rýma.

• Citovat
  • Upravit
3871
9.2.18 20:27

Co zkusit saunovani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.18 20:31

@Martina84 i kdybych měla kde, tak saunu nedávám. Hned se mi motá hlava a je mi špatně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.18 20:31

Já jsem učitelka už 4 roky a na nemocenské jsem ještě nebyla.Sama mám dvě děti, jedno je školkové.
Chodím 4× týdně běhat, 1× týdně do sauny a celou zimu nosim jen tričko a jarní bundu :D
Dnes jsem měla ve třídě 17 nemocných dětí 8o
Učitelka J.

• Citovat
  • Upravit
6534
9.2.18 20:37
@Anonymní píše:
@Martina84 i kdybych měla kde, tak saunu nedávám. Hned se mi motá hlava a je mi špatně.

Zkoušelas i parní saunu? Ve finské mi bývá taky špatně, parní snesu v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
9.2.18 20:37

Beru ted nejaky multivitaminovy sirup a horcik asi 3 tydny a porad dobry. Zkus echinaceu, zazvor, probiotika..v lekarne ti urcite poradi neco na zvyseni imunity. Existuje i nejaky sprej s eterickymi oleji, ktery se splicha na obleceni a pry to pomaha, kdyz jsi v nakazlivem prostredi. Myslim, ze to dela Karel Hadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.18 20:38

První rok po návratu z RD jsem to tak taky měla. Když jsem něco nechytla já od školních dětí, přinesly to ty vlastní ze školky. Dostali jsme se z toho asi v květnu :roll:
Druhý rok už dobré, odbydu si svou pravidelnou zimní virózu a jinak nechytnu zpravidla nic.
Hodně kolegyň, které nastupují prvním rokem, to má podobně, co tak pozoruji.
 Z.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.18 20:39
@Anonymní píše:
Mám otázku na všechny místní učitelky. Čím posilujete imunitu? Letos jsem nastoupila po 6 letech doma a i když jsem poslední 3 roky spala v posteli s věčně nemocným dítětem, tak jedu jednu nemoc za druhou. Od začátku září jsem měla několikrát střevní potíže a jedu pořád dokola rýmu, kašel, nemluvím, bolí mě v krku… Týden dobré a znovu.
Předáváme si to doma.
Před mateřskou mi dělali krevní testy a mám nižší imunitu - pořád v normě, ale je v nižší normě. Prý mám jíst zeleninu a otužovat se.
Zatím jsem neměla ATB, vše přecházím, protože to není tak hrozné. Ale i tak to je únavné, protože jsme doma 4 a jedeme to jeden za druhým. Teď byl 3 dny klid a dneska mě pálí nosohltan. Dítě dobralo v pondělí atb, druhé dítě začíná chraptět, chlapovi se rozjíždí zadní rýma.

jak píše kolegyně výše- nenavlékat se. Studený odchov a i dětem ve třídě umožnit studený odchov. Třídy jsou přetopené. Celý den mám otevřené 2 ventilačky ve třídě a zároveň nechám topení jít. Prostě ať to tam koluje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex