Učitelky - metodologie začleňování ukraj. studentů do výuky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11054
11.3.22 21:04
@matkabagristy píše:
vetsi samostatnost v prostredi, ktere se musi ridit strikne danou legislativou, nemusi byt prinosem. Diskuze na epipi jsou plne diskuzi o tom, jak uca resila situace v nesouladu s pravnim prostredim. Popsane tenisky, vynucovani omluvenek od lekare…

No, tak tím pádem použít co je a hotovo. Dát to toho něco svého „nejde“ tak tím pádem je to jen nějaké alibistické gesto toho, kdo jí tím pověřil, kdyby se někdo ptal, co pro to udělal, tudíž se nic extra neočekává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18067
11.3.22 21:07
@matkabagristy píše:
uz dlouha leta msmt rodicum-cizincum tvrdi, ze skoly jsou pripravene. Ze je realita jinde, vime vsichni, kdo si to zkusili. Ted jsou to velkem ukrajinci, jinde vietnamci, mongolove… Poperte se s tim, jak umite. Dulezite je ted si uvedomit, ze v pocatcich nejde o to, aby tito zaci pochopili ucivo, ktere probiras s ostatnimi zaky. Nez se pohne kolos, pujde hlavne o to, aby se trosku zorientovali. Za pomoci obrazku klidne.
Doporucuji ucebnici cestiny jako druheho jazyka
https://ceskylevouzadni.cz/
Ve skolach by meli urcit cloveka, ktery deti bude ucit cesky, teda asi zadara.

Diky za tip :palec:
Ti moji nemeli ani nemcinu. Proste krome ukrajinstiny a rustiny (nevim, jestli i aktivne) zadny jazyk.
Predstava shora je, ze ucitel RJ je kompetentni ucitel CJ jako druheho jazyka a je samozrejme, ze ze sveho uvazku 1,1 pujde na 1,5 ci vic. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
11.3.22 21:10
@Trojlístek píše:
No, tak tím pádem použít co je a hotovo. Dát to toho něco svého „nejde“ tak tím pádem je to jen nějaké alibistické gesto toho, kdo jí tím pověřil, kdyby se někdo ptal, co pro to udělal, tudíž se nic extra neočekává.

tak bych to resila ja a zaroven jsem rada za vedeni skoly, ktere nevymysli hujeroviny. Ucitele se s tim poperou, jsou zvykli sdilet. Pokud dojde i na nasi skolu, budu s nejvetsi pravdepodobnosti stycnym dustojnikem. Ale ne kazda skola takoveho cloveka ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18067
11.3.22 21:10
@neumisa píše:
@jizvíková

bohužel ti neporadím, u nás padají ty děti do tříd úplně bez jakékoliv podpory shora. Prostě najednou máš dítě navíc a starej se. Já měla štěstí, dozvěděla jsem se o novém přírůstku UŽ 3 dny předem. Dva dny mi trvalo, než jsem zjistila aspoň jméno toho dítěte. Na dotaz, co se po mně chce, aby to dítě v červnu umělo, se mi dostalo pohledu asi jako že jsem z jiného časoprostoru.

No tak uvidíme. Jako bonusovou informaci jsem dostala, že se umí anglicky.

presne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
11.3.22 21:12
@Eliška píše:
Diky za tip :palec:
Ti moji nemeli ani nemcinu. Proste krome ukrajinstiny a rustiny (nevim, jestli i aktivne) zadny jazyk.
Predstava shora je, ze ucitel RJ je kompetentni ucitel CJ jako druheho jazyka a je samozrejme, ze ze sveho uvazku 1,1 pujde na 1,5 ci vic. :zed:

fakt? Masakr. Ja ucim cizince 3 hodiny tydne, zatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18067
11.3.22 21:14
@matkabagristy píše:
fakt? Masakr. Ja ucim cizince 3 hodiny tydne, zatim.

naduvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
11.3.22 21:15
@Eliška píše:
naduvazek?

jo. Je to pres PPP. Ti ukrajinci narychlo takhle placeni nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
11.3.22 21:21
@Russet píše:
Oni se ještě do těch přeplněných školek a škol vejdou ukrajinské děti? U nás je sotva pro české.

U nás není ani pro České. Jediná školka v okolí ve spádové oblasti bere jen předškoláky, další jsou na dojíždění 5km, umístit 3leté dítě prakticky nemožné. Spádová ZŠ má třídy po 30 žácích a teď do každé nacpala ještě děti z Ukrajiny. (Praha)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
11.3.22 21:24
@Alushka.S píše:
U nás není ani pro České. Jediná školka v okolí ve spádové oblasti bere jen předškoláky, další jsou na dojíždění 5km, umístit 3leté dítě prakticky nemožné. Spádová ZŠ má třídy po 30 žácích a teď do každé nacpala ještě děti z Ukrajiny. (Praha)

na zs je kapacita trid 34 zaku, pocet integrovanych nesmi presahnout 30%. Velmi slozita situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
11.3.22 21:29

@matkabagristy kolik takových děti do těch tříd přijde?
K dceři pristoupil chlapec že Srí Lanky, další z Vietnamu a ještě z kamasi, přesně už nevim. Že by s tím někdo dělal tolik obstrukcí se nepamatuji.

Zato, že učitelka neumí ovládat chat při on line výuce, byl stejný problém, jako když on line výuka začínala a osvojit si základní znalosti v on line světě, je pořád stejný problém a nazvala bych ho neochota udělat cokoli navíc.
V soukromé sféře je naprostou samozřejmostí, že tohle se zaměstnanec nějak naučí, nejlépe přes noc a za své. Pracovníka ve státním sektoru to obtěžuje. Pracovník v soukromém to vidí jako možnost vzdělání, aby nebyl znevýhodněn a tak vyřazen z pracovního trhu.
Nevím, zda se učitel obává nějaké konkurence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
11.3.22 21:30

@neumisa opravdu si to neumím ani nechci představit. Chudák děti ukrajinci-rozumí prd, nechytnou se a chudák ostatní děti-tempo se spomaluje k poslednímu článku. Poctivé učitelé ani nebudu komentovat.

Já si nějak myslela, že vytvoří skupiny a vyučovat budou učitelé z Ukrajiny..

A do těch školek už vůbec netuším, jak mají zapadnout. Vždyt v Praze nejsou již teď místa.

Tohle mně opravdu nenapadlo, že to někoho napadne  8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
11.3.22 21:32
@matkabagristy píše:
na zs je kapacita trid 34 zaku, pocet integrovanych nesmi presahnout 30%. Velmi slozita situace.

Já jsem jako matka budoucího prvňáka zděšená. Pokud jim nebude zřízena speciální třída, zvažuji soukromou školu.
Já si prostě nedovedu představit výuku českého jazyka, čtení a psaní, když tam bude takové množství děti, co ani nerozumí. Nechápu, oni se budou učit číst a psát latinkou? Nebo se předpokládá, že budou mít zvlášť výuku v jinak české třídě?
Pokud budou mít zvláštní třídy, k de se budou víceméně učit dle jejich osnov, ok, ale tuhle inkluzi level 20, to odnesou naše děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15435
11.3.22 21:33
@Trojlístek píše:
K dceři pristoupil chlapec že Srí Lanky, další z Vietnamu a ještě z kamasi, přesně už nevim. Že by s tím někdo dělal tolik obstrukcí se nepamatuji.Zato, že učitelka neumí ovládat chat při on line výuce, byl stejný problém, jako když on line výuka začínala a osvojit si základní znalosti v on line světě, je pořád stejný problém a nazvala bych ho neochota udělat cokoli navíc.
V soukromé sféře je naprostou samozřejmostí, že tohle se zaměstnanec nějak naučí, nejlépe přes noc a za své. Pracovníka ve státním sektoru to obtěžuje. Pracovník v soukromém to vidí jako možnost vzdělání, aby nebyl znevýhodněn a tak vyřazen z pracovního trhu.

Nevím, jestli si ten entuziasmus zaměstnanců soukromého sektoru trochu neidealizuješ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
11.3.22 21:35
@Trojlístek píše:
K dceři pristoupil chlapec že Srí Lanky, další z Vietnamu a ještě z kamasi, přesně už nevim. Že by s tím někdo dělal tolik obstrukcí se nepamatuji.Zato, že učitelka neumí ovládat chat při on line výuce, byl stejný problém, jako když on line výuka začínala a osvojit si základní znalosti v on line světě, je pořád stejný problém a nazvala bych ho neochota udělat cokoli navíc.

zacatek DV nebyl jen o ochote ucitelu. Skoly narychlo zavadely platformy DV, u nas gooogle ucebny. Uz to vnimame jako samozrejmost, ale v zacatcich tapali ucitele, zaci i rodice. Jedina uca, co tento prechod nezvladla, byla odejita.
V teto diskuzi nikdo nedela obstrukce s prijetim zaku omj, to je tvuj mylny usudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
11.3.22 21:37
@ivašot. píše:
Nevím, jestli si ten entuziasmus zaměstnanců soukromého sektoru trochu neidealizuješ :think:

Právě naopak, nacházím se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi