Úkol ve škole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6027
30.11.22 20:29

@Harley 1 chápu zoufalost matek/ tetiček nad některými úkoly, obzvláště takto k večeru a nejlíp na zítra… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
30.11.22 20:32
@vokishka píše:
je to vnější popis, stejně jako třeba to, že má krátké vlasy. To taky není vlastnost

Mít krátké vlasy je vlastnost stejně jako dobře zpívat. ;)

Vlastnost neznamená nic specifického pro lidské nitro. Ostatně vlastnosti mají i neživé předměty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
30.11.22 20:33
@vendulaaa píše:
@Harley 1 chápu zoufalost matek/ tetiček nad některými úkoly, obzvláště takto k večeru a nejlíp na zítra… :hug:

kdyby si 13leté dítko plnilo povinnosti tak, jak má, nemusela celá široká rodiny zoufale přemýšlet nad náhradním úkolem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
30.11.22 20:34

@neumisa :mrgreen: :zed:. Takhle je to běžně kamarádka už je zvyklá jednou prý řekla že mají projekt když šli v 11 hodin spát. Tak vstali a šli dělat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
30.11.22 20:39
@Harley 1 píše:
@neumisa :mrgreen: :zed:. Takhle je to běžně kamarádka už je zvyklá jednou prý řekla že mají projekt když šli v 11 hodin spát. Tak vstali a šli dělat. :zed:

jo, to je děsná standa, že dítě v 7. - 8. třídě nedělá úkoly. V žádném případě bych nevstávala a úkol nedělala, ať si to dítě vyžere samo, věk a rozum už na to má. Matka si kakinká do vlastního hnízda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65241
30.11.22 20:41
@neumisa píše:
jo, to je děsná standa, že dítě v 7. - 8. třídě nedělá úkoly. V žádném případě bych nevstávala a úkol nedělala, ať si to dítě vyžere samo, věk a rozum už na to má. Matka si kakinká do vlastního hnízda.

jestli ono to nebude celé trochu jinak, podle další diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
30.11.22 20:42
@vokishka píše:
jestli ono to nebude celé trochu jinak, podle další diskuse

už jsem objevila… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
30.11.22 20:46

Myšlenka pěkná, ale docela nešťastné zadání. Chápu, že učitelka chtěla ať se děti zamyslí a prostě ke každému spolužákovi nenapíšou to samé. Ale chtít hned 29 hezkých rozdílných vlastností je trochu moc. Řekla bych, že to přesně povede k tomu, že vůbec nějakých 29 vlastností vypotí. A potom je prostě už bezmyšlenkovitě přiřadí ke spolužákům. A jestli se na ne hodí už řešit nebude. Hlavně, že ty vlastnosti má. Protože Petra je milá a kamarádská, ale taková je i Lucka a Dáša. Ale napsat to může jen k jedné. A tak Lucka bude energická, Dáša tolerantní… Navíc holčina, která ještě ani všechny pořádně nezná bude chtě nechtě střílet od boku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
30.11.22 20:53
@zrcadlo píše:
Učitelka donutí děti se zastavit a přemýšlet, podnítí jejich zvědavost o těch druhých něco zjistit/vědět, posílí sebevědomí dětí, že na nich ostatní vidí něco dobrého. Může to postavit třeba tak, že řekne, že deset dětí vnímalo u někoho jako hlavní vlastnost laskavost, a kdo by to podle nich mohl být? Děti začnou hádat a tím v podstatě samy těm laskavým ukážou, že je tak vnímají (a nakonec ta učitelka vůbec nemusí žádného vítěze říkat, a děti si třeba samy o přestávce řeknou „já napsal jako laskavého Honzu, koho ty?“ a opět tím podnítí jejich komunikaci).
Takové úkoly fakt smysl mají. Češi se moc chválit neumí, máme tendenci pochvaly shazovat, ale přitom se z nich uvnitř radujeme.

No, to ale neklapne, kdyz to za ni udela mama po konzultaci s emiminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
30.11.22 20:53

@neumisa tak dej odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
30.11.22 20:57
@Sedmnactnulajedna píše:
Stejně jako třeba já si okamžitě vybavím, kdo z místních diskutérů je za každých okolností arogantní. Jo, pardon, to mají být dobré vlastnosti. Bohužel pod tou poklicí jedovatosti nevidím žádnou :nevim:

No, ono se ale casto ukaze, ze mely lepsi odhad nez ty laskave naivni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
30.11.22 21:06
@mroe píše:
No, ono se ale casto ukaze, ze mely lepsi odhad nez ty laskave naivni…

A je nějaký problém jednat s lidmi slušně, jakkoli si myslím, jak moc jsem vědoucí? Měla jsem za to, že to se nevylučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
30.11.22 21:17
@Zvonielka píše:
Dcera chodi do nove tridy od zari, ale i ja bych umela napsat na kazdeho spoluzaka dobrou(i spatnou vlastnost). Je jich 30. Protoze jsem trvala na tom, aby se bavila s kazdym a protoze se zajimam.

To buvh teda chtela videt ten zajem :mrgreen:. Dcera je v tercii a tam 1/4 tridy skoro neznam… a zajimam se teda dost…a dcera je hoodne sdilna:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
30.11.22 21:38
@vendulaaa píše:
@neumisa tak dej odkaz

třeba tady…

https://www.emimino.cz/…anky-482203/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
1.12.22 16:50

Já bych se inspirovala v astrologii v popisech vlastností u jednotlivých znamení. ta jsou specifikována tak, aby to padlo na každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí