Ukončení kojení a co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5436
22.2.15 10:17

@Lynette U nás to taky není tak zlé, je to spíš o mé pohodlnosti :lol: A dělám to pořád ráda a opravdu to chci nechat na něm, kdy s tím bude chtít seknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
22.2.15 10:19

Já jsem původně taky chtěla kojit (aspoň) do roka, ale když v roce mlíko bylo a zájem taky, pokračovala jsem vesele dál ( i když po tom roce už jenom jednou denně - ráno). V 16m jsem o mlíko přišla (možná vliv dalšího těhotenství?), kojení teda ukončila ( i když zájem o žužlání prsa byl pořád, i bez mlíka), ale radost z toho nemám. Jogurty, tvarohy, kaše, ani mlíko nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
22.2.15 10:20

@Isia O tom kojení víc jak do roka to není pravda. Každý dítě se s tím popere jinak. Některé je závislák od prvního přísátí :D
Já kojila první do 13, druhou do 18 měsíců a pak jsem jim žádné mlíko nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
22.2.15 10:28

Být tebou, kojila bych dál. Staršího jsem kojila do dvou let, pak jsem ho postupně odstavila, každý týden vynechala jedno kojení a do měsíce byl pokoj, vše bez brekotu a vynucování. Druhý syn se odstavil sám po 16. měsíci. Je ale pravda, že to nebyly děti, které se mermomocí rvou do výstřihu, kojení mělo cca po 8.měsíci svá pravidla. Po odstávce nechtěl ani jeden pít UM či kravské, stačil denně jogurt či lipánek a k tomu občas sýry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.15 11:16
@kokomo píše:
A při abkm se mohou mléčné výrobky kromě mléka? Ptám se, zkušenost nemám, zajímá mě to :kytka:

jak kdo - někdo toleruje zakysané věci, někdo nic - třeba to vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
22.2.15 11:20

Moje malá má 13m a mám v plánu kojit aspon do 2let..a pak najet na třetí dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.2.15 15:52

To jsou řeči, udělej to podle sebe a ne podle jiných. Já kojila do dvou a půl, dokud to prostě jednoho dne nepochopila. Občas jsem zkusila říct, že už není, ona ale je. A jednoho dne jenom pokrčila rameny a řekla není. A fakt ani jednou neplakala, prostě to přijala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.2.15 15:54

Jinak malý jsou teď 3 roky a 4 měsíce, takže nekojím skoro rok. A pořád mi hrozně ráda líbá prsa, hrozně ráda se na mě lepí nahou kůží. Někdy už si připadám, že je to fakt ujetý, ale ona je prostě hodně kontaktní a vyžaduje to. Otázkou je, zda na to mělo vliv i to kojení, ale myslím že spíš ne, ona je opička odjakživa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
22.2.15 17:14
@Run píše:
Jinak malý jsou teď 3 roky a 4 měsíce, takže nekojím skoro rok. A pořád mi hrozně ráda líbá prsa, hrozně ráda se na mě lepí nahou kůží. Někdy už si připadám, že je to fakt ujetý, ale ona je prostě hodně kontaktní a vyžaduje to. Otázkou je, zda na to mělo vliv i to kojení, ale myslím že spíš ne, ona je opička odjakživa :mrgreen:

To je moc hezký :andel: máš mazlíka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
23.2.15 14:21

Děkuji všem za rady. Já jsem chtěla kojit min. do jednoho roku. Akorát mě zarazilo, když mi doktorka řekla, že mám kojit přestat, abych to neměla pak těžké. Kojení si užívám, protože prvního syna jsem nekojila, tak teď je to úplně o něčem jiném a tak nemám zkušenost :). Dcerka pije hlavně v noci, to mě už trochu unavuje. Přes den si na pití moc nevzpomene, ale v noci, to je na mě přilepená skoro pořád. Chtěla jsem nějak omezit právě to noční kojení, ale nevím jak. Kojit bych chtěla, užívám si to, ale ta noc :). Budu to muset asi vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
23.2.15 14:28

Ahoj, pokud muzes, urcite neprestavej s kojenim. I kdyz od 1 roku staci kojit 2-3× denne, v noci uz minimalne. Pokud mala neche pit pres den, bude to spise o psychicke zavislosti. co si ji jen pritulit, nebo si nektere deti to prso jen chyti do ruky… Jinak nocni kojeni se da omezit jedine tak, ze budes neoblomna a pak samozrejme bude nasledovat ‚rev‘ :).
Nevidim problem kojit do 2 let, pokud to samozrejme neni na verejnosti a dite se nesape do vystrihu.
Hodne stesti a neprestavej! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
9.5.15 18:14

Chtěla bych se zeptat, co myslíte, kolikrát denně (nepočítám noc) kojit 11 měsíční dítě? Náš prcek jídlu moc nedá, ale mlíčko miluje, kojím ráno, pak před poledním spánkem, před odpoledním spánkem a večer. Je velkej macík, váží 12 kg a je to z toho mlíčka, přibírá tak od začátku. Nevím, jaké množství mléka za den je u takto velkého dítěte ještě v pohodě, aby tolik nepřibíralo. Vím, že někdo kojí i třeba do 3 let, ale jak je to potom s tou frekvencí kojení? To už třeba jen večer nebo kdykoliv přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
9.5.15 18:18

@janusak Já si myslím, že si to dítě zreguluje samo podle potřeby, pokud nechce furt ale v nějakých rozumných intervalech… Já má 17 mesíčního, teď sem přestala kojit v noci a z 2 - 3 kojení přes den se staly 4 (občas 3), a přitom ty noci zvládá pěkně, předtím se budil co hodinu, jak jsem to utla, spí celou noc, ale to mlíko chce víc přes den. Je teda menší než to tvoje :D, ale pokud to dítě není vysloveně tlustý, ale prostě velký, tak bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
9.5.15 18:18

Ptala sem se dr. a ta mi rekla ze v tomto veku by mela mit alespon 3 mlecne davky denne. Ja kojim rano, vecer a v noci, pres den ne, nebo jen vyjimecne, ale me dcera dlabe dobre vsechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.5.15 18:21

No v tomhle věku se kojila pořád. Pak se to tak nějak zredukovalo, od roku a půl spala celou noc. Takže si dala ráno a pak několikrát přes den a pak samozřejmě na usnutí. Já jí to nikdy nepočítala. Přibírala hodně, mimišlichty nejedla, takže k tomu měla občas nějaký normální jídlo a sváčy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová