Ukončení těhotenství ve 21.tt ve FN Brno

Anonymní
31.1.19 09:09

Ukončení těhotenství ve 21.tt ve FN Brno

Ahojte holky,
máte některá prosím zkušenost v ukončením těhotenství v 21.tt ze zdravotních důvodů? U nás je to konkrétně vada srdce neslučitelná se životem… Jsem objednaná do FN Brno Bohunice. Nevíte jak to tam probíhá? Kolik dnů je potřeba v nemocnici být? Děkuji za jakékoliv info.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
429
31.1.19 10:31

Je mi moc líto, co musíš absolvovat… Vyvolávání porodu trvá od jednoho do tří dnů. Záleží, jak budeš reagovat. Já jsem byla hotová za cca 14 hodin, kolegyně ležela v nemocnici 3dny, než se porod uskutečnil. Pak ještě čistí pod krátkou narkózou dělohu.
Zavádí se nějaké tablety do pochvy, při bolesti si můžeš říct o kapačku s léky proti bolesti. Po celou dobu nemůžeš jíst a pít - připravují si Tě na tu krátkou narkózu. Fyzicky se to dá přežít… Sestřičky byly moc hodné a pomáhaly, jak se dalo. K dispozici je i psycholog, kdybys potřebovala. Jestli máš nějaké otázky, napiš, ráda odpovím!
Držím palce, ať to máš brzo za sebou.. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
31.1.19 11:36

Ahoj,
já byla sice na Obilňáku, ale to spadá taky pod FN Brno. Taky ve 21. týdnu, ale z jiného důvodu - pro infekci a odtok plodovky. Průběh ti popsala @karjak , tak se nebudu opakovat. Ale doporučila bych ti připravit si otázky, které tě zajímají, vyptat se na přesný průběh, jaká jsou rizika, jak dlouho budeš hospitalizovaná, pokud nebudou komplikace (já šla domů druhý den po zákroku), jestli proběhne pitva (asi ano), kdy z té pitvy dostaneš zprávu atd., prostě vše, co tě zajímá. Z mé zkušenosti oni nemají moc snahu sami od sebe jít do detailů, měla jsem pocit, že ani jim se o tom nemluví příjemně, ale když jsem se ptala, tak mi na vše odpověděli. Takže si rozmyslet, co chci vědět a ptát se.
Jinak u mě o proběhlo v rámci možností celkem v pohodě, v půl osmé vyvolávací injekce a v půl jedenácté už jsem byla probraná z narkózy. Fyzicky jsem se cítila dobře hned druhý den. Sestřičky byly v pohodě, pokud bys potřebovala něco na bolest, na uklidnění, na spaní, neboj se jim říct, mě to i sami nabízeli, i když jsem to nevyužila.
EDIT: ještě jsem si vzpomněla, že večer před potratem/porodem mi zavedli do děložního hrdla tyčinky, tzv. dilapany, na roztažení hrdla. Je to trochu nepříjemné a cítila jsem pak mírnou křeč, ale nic hrozného. Ale někomu to prý vadí víc, takže mi opět říkali, že kdyby mě to nějak víc bolelo, mám si říct o léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.19 12:23

Holky moc děkuji za zprávy. Je to dost nepříjemná situace, takže se ani moc nedivím, že personál o tom moc mluvit nechce. O pitvě jsem také četla - když odmítnu, bude to možné? Takže když mám přijít v pondělí ráno, tak mě začnou porod vyvolávat až v úterý? Snad to půjde rychle… :?

• Citovat
  • Upravit
685
31.1.19 15:07
@Anonymní píše:
Holky moc děkuji za zprávy. Je to dost nepříjemná situace, takže se ani moc nedivím, že personál o tom moc mluvit nechce. O pitvě jsem také četla - když odmítnu, bude to možné? Takže když mám přijít v pondělí ráno, tak mě začnou porod vyvolávat až v úterý? Snad to půjde rychle… :?

Ahoj. Já jsem nastupovala ve čtvrtek ráno v 7 a hned mi zavedli tabletku. V půl 3 větší bolesti a ve 4 už jsem měla po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.19 21:46

A jeste ze zeptam - bude se telo cistit jako po klasickem porodu? Vlozky s sebou do nemocnice?

• Citovat
  • Upravit
10461
31.1.19 22:21
@Anonymní píše:
A jeste ze zeptam - bude se telo cistit jako po klasickem porodu? Vlozky s sebou do nemocnice?

Ano, jako po porodu. Kazdy krvaci jinak, dr. me upozornovala, ze normalni je az 8 tydnu, ale ja krvacela myslim dva tydny, pak necele dva tydny pauza a pak uz prvni menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
8.2.19 08:58

@Hoa Mai Můžu se zeptat, co ti způsobilo infekci a odtok plodové vody?

Vaše zkušenosti mne holky moc mrzí, prošly jste si peklem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
8.2.19 10:30

@Nicky B To nikdo neví. Bylo mi řečeno, že se to stává, sice výjimečně, ale stává a že se většinou příčina zjistit nepodaří. Jediné, co mi řekli, že ta infekce se tam nedostala „spodem“, ale přes placentu, tzn. krví. Je možné, že nabýt těhotná, vůbec bych o nějaké infekci nevěděla, neměla jsem žádné příznaky a tělo by se s infekcí nejspíš vypořádalo samo, ale takhle to nevydržely plodové obaly, což je bohužel u těhotenství dost zásadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
8.2.19 10:48

@Hoa Mai Díky za odpověď, to je smutné :( A jak je dnes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
8.2.19 11:10

@Nicky B v pohode. Mam tri zdrave, krasne a vesele deti. Nezapomenu, ale nesmutnim. Takovy je zivot a nebzt toho, nemela bych ted ty deti, ktere mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty