Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Paní Kudrnatá píše: Více
Ja myslim, že právě jo, Vanda nemá nic. Jolana ji dá jen peníze výměnou za účtenku a taky mi přijde dost potupny si říkat o peníze na každý kafe, co si někde dá.
Ono to tak může vypadat, ale zas tak dobře se nemá. Ano, může si za to sama, ale šťastná být nemůže, to chápu. Vždycky jsem měla pocit, že to dítě chce spíš Luděk, než ona. A teď je na něj sama a neví co s nim, když je myšlenkove v podstatě sama dítě uz jak tam přišla, tak vypadala, že byla celej život zavřená nekde ve sklepě. Je jiný žít v domácnosti s dvouma ženskýma, nebo s manželem.. Myslím že v tomhle případě by fungovala úplně jinak, když byla s ludkem, tak se o domácnost starala normálně. Plus má prostě psychický problémy, nemám s tim zkušenost, ale předpokládám, že kdo to zažil, tam neverohodna mu ta linka nepřijde.
@a12 píše: Více
Linka mi věrohodná přijde, líbí se mi, že naťukli téma poporodní deprese. Ale co si budem, Vanda byla labilní už předtím.
Ale co by dělala, kdyby skončila sama a Jolana s Marií by ji nepomohly? Dala by mimčo do babyboxu?
@Paní Kudrnatá píše: Více
To tam ještě nebylo.
Dokážu si tu scénu představit i s dojemnou hudbou.
@malákráličice píše: Více
A pak by se Luděk dožadoval svého dítěte, které by skončilo odložené v babyboxu.
To by bylo draaaaama! ![]()
@malákráličice píše: Více
Ty jo, spis tam vidím dramatickou hudbu, než dojemnou se slzama v očích vandy.. Hup ji do babyboxu a s blazenym usmevem pryč. Jak ji chtěla dát úplně vážně čtvrticku prášku ![]()
To mi taky prislo už tenkrát že dítě chtěl Luděk a ona spis moc ne.. s tim praskem to bylo hrozný, sama znam jak je hrozny kdyz dite nespi a řve, ja si malem zoufalstvím kolikrát chtela trhat vlasy ale nikdy bych mu nedala zadny prasek na spaní.. ![]()
Za mě Vanda hlavně doufala, že společné mimino ji pomůže se vrátit k L., což se nestalo.
Vanda souhlasila s návrhem střídavé péče. To mi přijde dost mimo taky z pohledu matky mající malé dítě. Asi je dost zoufalá.
@Snopy123 píše: Více
@Amalthea píše: Více
Právě, tam by mě momentálně spíš překvapilo, kdyby s tim nesouhlasila.
@Snopy123 píše: Více
To jo, ale když mimino plánovali, tak na obzoru žádnej rozchod nebyl, to až když bylo zaděláno, upřímně jsem si i myslela, že z toho zas udelaj happyend a po narození se rodinka dá šťastně dohromady, ale doufala jsem, že vymyslí něco jinyho. Každopádně po tom, co Vanda teď předvádí to úplně na to, že se daj někdy dohromady nevypadá ![]()
Ale jinak si nemyslím, že to, že nešla na potrat bylo jen kvůli ludkovi, má věk a byla to její jediná šance na dítě, ikdyz samozřejmě doufala, to tam snad i několikrát řekla tenkrát.
@a12 píše: Více
Mi právě přišlo, že se na miminko nakonec těšila ![]()
Co se to s tím erikem proboha zas děje. Je mu sotva 15, nemůžou ho nechat jen tak bydlet s cizími lidmi, navíc když nemá povolení rodičů, navíc kdyz klimovi o ten byt brzo přijdou a maji bydlet v garsonce???