Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@areca píše:
@KPKristy teda to jsem neslyšela. No ale bude to teda divný. U některými herci jsou už neodmyslitelně spjaty hlasy našich dabérů. Já tak nemám ráda, když je najednou dabuje někdo jiný. I v seriálu. Nemám ráda, když najednou má herec jiný hlas…
Mohli by dabing zrušit a přejít na titulky, jako všude jinde ve světě. Dřív byl český dabing pojem, teď je to katastrofa. A titulky mají výhodu v tom, že se dá pochytit něco z cizí řeči.
@Fíková píše:
Mohli by dabing zrušit a přejít na titulky, jako všude jinde ve světě. Dřív byl český dabing pojem, teď je to katastrofa. A titulky mají výhodu v tom, že se dá pochytit něco z cizí řeči.
To sice jo, ale musíš pak na to koukat a nemůžeš dělat u TV nic jiného…třeba žehlit…
@Malaga píše:
To sice jo, ale musíš pak na to koukat a nemůžeš dělat u TV nic jiného…třeba žehlit…
Tak s tím souhlasím ![]()
Jojo, s tím dabingem to proběhlo asi před půl rokem. Nejhůř jsem to zaznamenala v Teorii velkého třesku - změnil se hlas Penny i Amy. I byl s těmi herečkami někde rozhovor, že je jim to sice líto, ale ty podmínky prostě pro ně byly nepřijatelné. Mně to taky hrozně vadí, já myslím, že umíme dabovat perfektně a pak do toho skočí takováhle aféra a nedá se to poslouchat. Titulky jsou sice super, ale jak bylo řečeno, nic jiného u toho člověk neudělá…
@KPKristy píše:
Jinak si myslím, že teď budeme v nekonečných a dobře placených seriálech vídat čím dál víc neokoukaných dabingových tváří (viz ten Jiřík například). Nedávno probehla aférka, že se spousta herců nedohodla s dabingovou společností, respektice ta společnost nastolila nemožné podmínky, a oni už dabovat nechtějí a ani ta společnost je nechce.
A nedávno to potvrdila Bebarová v rozhovoru, když na otázku, proč už nedabuje odpověděla, že je na černé listině stoosmdesáti herců, kteří se nedohodli se společností (proto se asi drží v Ulici zuby nehty).
Takže cizí filmy budou nadabovány nějakými nýmandy z lidu a my aspoň uvidíme ty ksichty, co známe jen podle hlasu
Teda ne že bych to sledovala, ale zaznamenala jsem na Déčku seriál Hodně štěstí Charlie. Taková sitcomová blbina, občas to tu běželo, když kluci chtějí ráno Déčko. A tam je takovej pitomej táta a výborně ho mluvil právě Zahálka. Tenhle týden jsem zase kousek viděla asi po roce a mluví ho někdo jiný a děsně, běsně, šíleně. Předtím byl aspoň vtipnej, teď už to klukům přepínám, že na takovou kravinu koukat nebudou ![]()
@kometaO5, já si Jiříka nejvíc pamatuju z Divokýho anděla. Mluvil toho hlavního krasavce ![]()
@Malaga píše:
Chápu, já si teda TV pouštím jen když se na něco chci opravdu dívat, jako kulisu nikdy, takže mě tohle neva.
@Fíková píše:
Chápu, já si teda TV pouštím jen když se na něco chci opravdu dívat, jako kulisu nikdy, takže mě tohle neva.
A tak to má být! Já teda občas jako kulisu, ale titulky u všeho by mě donutili TV poštět opravdu jen, kdybych se chtěla dívat ![]()
Žehlím nejraději ve středu, když je Kamera na cestách a Na cestě po. A to je namluvené hezky ![]()
@Nika9 paní Květa.. snad nebudu působit, jak nějaké prase
Ale mě z ní čiší taková ta nadržšenost, že by chtěla hned Mastného přefiknout… ![]()
A jinak jak tu někdo psal o té Zorce, a ty zuby, tak i na mě to působí, že je má žluté k té rtěnce
Příspěvek upraven 30.04.15 v 11:05
@kvaček ona po něm jede jak máslo po horký bramboře
to říkal sám Mastný
jinak ho snad už měla dostat v tom Děčíně, aspoň mi to z toho tak vyplynulo, že se tam s ní vyspal… teď neví, jak z toho, baba se mu nelíbí, ale cejtí z ní prachy ![]()
@KPKristy píše:
Teda ne že bych to sledovala, ale zaznamenala jsem na Déčku seriál Hodně štěstí Charlie. Taková sitcomová blbina, občas to tu běželo, když kluci chtějí ráno Déčko. A tam je takovej pitomej táta a výborně ho mluvil právě Zahálka. Tenhle týden jsem zase kousek viděla asi po roce a mluví ho někdo jiný a děsně, běsně, šíleně. Předtím byl aspoň vtipnej, teď už to klukům přepínám, že na takovou kravinu koukat nebudou
Tak to uz jsem doma u nas se to taky rano obcas poustelo a ten hlas je jiny. Vsimla jsem si ze je to i v Namorni vysetrovaci sluzbe jak je tam ta laborantka Meggi nebo jak se to pise a ten hlas mi k ni vubec nejde je to takovy divny a neprirozeny na ni
![]()
Pani Kveta…ta je tak afektovana, bych po te tv neco hodila, kdyz se tam zjevi
a na Mastnyho je naddrzena jak stepni koza
A jak dlouho už Mastný nežije s Denisou? To mi nějak uniklo- ten jejich vztah byl vždycky takový nějaký divný, ale přišlo mi, že třeba o Šimona se starali společně, ne?
@AndrejkaS píše:
@kvaček ona po něm jede jak máslo po horký brambořeto říkal sám Mastný
jinak ho snad už měla dostat v tom Děčíně, aspoň mi to z toho tak vyplynulo, že se tam s ní vyspal… teď neví, jak z toho, baba se mu nelíbí, ale cejtí z ní prachy
U nás se říká, že po něm jede jak pes po gulášovce. ![]()