Umíněné dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
3.7.20 23:23
@Carmen7 píše:
Bez urážky ale „období vzdoru“ je výmysl dospělých. Můžete zkusit výchovu „nevýchovou“. Nám to funguje parádně.

obdobi vzdoru neni vymysl, da se objektivne pozorovat, kdyz se z klidneho hodneho ditete stane vztekajici furie. Je to vyvojiva faze, prejde to, decko z toho vyroste, da se to zvladnout z hlediska vychovy lepe nebo hure, ale rikat, ze obdobi vzdoru neexistuje je docela ulet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
3.7.20 23:52
@Anonymní píše:
Děkuji za uklidnění. Holky a jak to řešit ve školce, když tam to dítě nechce, že do něj někdo vrazil nebo tam pořád brečí, když třeba trochu upadne a hned chce domů, nenechá si nic vysvětlit a už všechno vzdá? Málo se zapojuje do her s dětmi s jakoby se jich bojí?
A to od malá chodíme mezi děti, učíme ho se dělit apod.

Jako vsechno ostatni - jo, ty tam nechces, ja te slysim, neco se to nelibi, nicmene dnes je skolkovni den a jdeme. Validovat pocit, ale urcit chovani. Ja takhle odevzdavala „nechtejici“ dite rok a pak odpoledne nechtel domu. Ze se nezapojuje - triletaci se to teprve uci, ale muze to byt I povaha, muj starsi je taky takovy sam svuj, ale postupne si zvykl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
4.7.20 00:05

A hlavne nezapomen, ze i dite je clovek. Ze svoje emoce a potreby si nevymysli primarne na truc, ale proste je ma. Takze podle me je dobre uznat, ze se citi, jak se citi (tobe se nechce cekat, vid? Tebe laka ta zmrzlina, vid? Tobe se nelibi, ze si vzal tvoji hracku, vid?). Aby videlo, ze ho rodice chapou a ze muze mit takovou emoci nebo potrebu.
A teprve pak by prislo nejake strucne vymezeni (ale ted je na rade holcicka. Muzes si stoupnout za ni nebo si vybrat na hrani neco jineho, jestli se ti nechce cekat).
Proste respekt, i kdyz vystupujeme v roli autority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.20 01:21
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Naše dítko má 3 roky a je to s ním poslední dobou zážitek. Je strašně umíněný. Nejvíc teda poslední dobou na hřištích a s jinými dětmi. Když se nehraje dle jeho představ, řev. Když ho jiné dítě předběhne, tak zase řve, protože nad ním někdo vyhrál. Musí se dělat a hrát jen to, co chce on, jinak tropí scény a mě už to opravdu přestalo bavit. S manželem jsme rodiče, kteří se snaží vysvětlovat a vysvětlovat. Dokonce už jsme šli i z hřiště domů, když se malej neumí chovat. Poslední dobou začal zkoušet i to, že nechce spát jinde než doma, takže z našeho prodlouženého víkendu byl horor, protože v noci neustále řval, že chce spinkat doma.
Celkově poslední dobou pořád řve, když se na něj někdo blbě koukne nebo když do něj někdo trochu šťouchne.
Já už jsem z něj vyřízená. Pořadí mi někdo, co s ním?

Období vzdoru proste:))))

• Citovat
  • Upravit
30994
4.7.20 05:31
@Carmen7 píše:
Bez urážky ale „období vzdoru“ je výmysl dospělých. Můžete zkusit výchovu „nevýchovou“. Nám to funguje parádně.

Jasne, stejne jako puberta, vid? Nic neexistuje, jen si dospeli vymysli, aby zakryli svoji neschopnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
4.7.20 05:35

Nic s tim nenadelas, bud pevna ve svych zasadach, kup si zasobu cokolady a snaz se to prezit s co nejvetsim pochopenim pro to dite. Zase se to uklidni, nez prijde neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
4.7.20 05:38

A jeste k tem sporum na hristi. Hlavne neraz pristup, ze si to ma dite vyridit samo. V tomto veku u nej bud a ukazuj, jak je to spravne, jak se ma chovat sam a jak ma reagovat na ustrky jinych. A co se deje ve skolce neres, to stejne moc neovlivnis, s tim si musi poradit pani ucitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
4.7.20 07:59
@omites píše:
Deti se do 3 let nesocializuji. Na piskovisti si budou hrabat svoji hromadku a nikoho k ni nepusti. Ostatni deti nepotrebuji a nevedi, jak si s nimi hrat.
Pak teprve prijde zlom.Nechci ti nejak zasadne radit, ale chtelo by to nejakou literaturu o vyvojive psychologii. :kytka:
Nazev neporadim, taham rozumy z kamosky, ktera pracuje v detskem hlidacim centru a ma na tohle kurzy.

S tímhle si dovolím nesouhlasit. Je to o dítěti ne o věku. Starší byla přesně taková jak píšeš. Mladší je živel a už před druhým rokem si povídala s cizími dětmi, hrála si s nimi… Teď je to ještě lepší, chodí za cizími staršími kluky a hraje si s nimi(ti ji překvapivě berou) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
4.7.20 08:02

@Carmen7 období vzdoru je fakt. To, že u každého přichází jindy a každý tomu říká jinak je taky fakt. Prostě jak dítěti dozrává mozek a CNS tak se chova jinak než byli rodiče zvyklí a většinou pouští ven více emoce, jak ty pozitivní(což rodič většinou neřeší) tak ty negativní(vzdor, vztek…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.7.20 12:00
@Mia25 píše:
S tímhle si dovolím nesouhlasit. Je to o dítěti ne o věku. Starší byla přesně taková jak píšeš. Mladší je živel a už před druhým rokem si povídala s cizími dětmi, hrála si s nimi… Teď je to ještě lepší, chodí za cizími staršími kluky a hraje si s nimi(ti ji překvapivě berou) :mrgreen:

Ja to nechtela psat, ale souhlasim. Moje dcera si chtela hrat s jinymi detmi uz na 18m. Byla schopna objimat mladsi batolatka na ulici a rozneznene rikat „mimiiiii“, povidala si s detmi ruznych vekovych kategorii. Nosila detem darecky v podobe utrhnutych kyticek, aktivne se delila o sve hracky, pratelsky si zvatlala, aby nestal hovor. Za zacatku mi to delalo starosti, protoze ona nechapala zlomyslnost malych deti, ktere ji s klidem vyrvaly jeji hracku z ruky nebo ji agresivne odstrkovaly. Ona je takova dobracka dusicka. No, uz se trochu otrkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
4.7.20 13:06
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Naše dítko má 3 roky a je to s ním poslední dobou zážitek. Je strašně umíněný. Nejvíc teda poslední dobou na hřištích a s jinými dětmi. Když se nehraje dle jeho představ, řev. Když ho jiné dítě předběhne, tak zase řve, protože nad ním někdo vyhrál. Musí se dělat a hrát jen to, co chce on, jinak tropí scény a mě už to opravdu přestalo bavit. S manželem jsme rodiče, kteří se snaží vysvětlovat a vysvětlovat. Dokonce už jsme šli i z hřiště domů, když se malej neumí chovat. Poslední dobou začal zkoušet i to, že nechce spát jinde než doma, takže z našeho prodlouženého víkendu byl horor, protože v noci neustále řval, že chce spinkat doma.
Celkově poslední dobou pořád řve, když se na něj někdo blbě koukne nebo když do něj někdo trochu šťouchne.
Já už jsem z něj vyřízená. Pořadí mi někdo, co s ním?

Tak na hru s vrstevníky je malý, dle reakcí není zralý na školku. A to že začala zkoušet, že nechce spát jinde než doma? Zkoušet? Bože, je to prcek, chce své stereotypy, ty mu dávají pocit bezpečí.
Zkus si opravdu, jak už tady zaznělo, přečíst něco o vývoji děti. Je dost možné, že je frustrovaný z tveho nepochopení a proto furt řve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
4.7.20 13:08

@warita to je krásný naše malá je spíš opak ne že by neměla děti ráda ale moc nemusí kontakt jako takový i mne sama od sebe dala pusu asi dvakrát… zajímavý že plysaka nebo auto mucká často. A když nějaký jiný dítě na ni skočí že se chce obejmout a pusu tak se boji. Ale jako snaží se nějak s nima komunikovat bavi ji hrát na honěnou nebo jim ukazuje kamínky broučky a tak. Ale zatím teda žádná sláva. Bylo jí teda teď 21 měsíců tak doufám že se to ještě vyvine.

• Citovat
  • Upravit
75
4.7.20 14:50
@Cuddy píše:
Jasne, stejne jako puberta, vid? Nic neexistuje, jen si dospeli vymysli, aby zakryli svoji neschopnost…

To zas ne. Pokud zaškatulkuješ všechny protivný, umíněný, atd. do tzv. „období vzdoru“ tak do "období vzdoru by musela patřit právě i puberta a spousta dospělých co jsou snad ještě horší než děti, které si začínají uvědomovat samy sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí