Umírá mi babička, osmdesátnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2183
4.2.14 22:05

Urcite si ji domu vezmem kdyz ji uz nebude pomoci, nenechám ji samotnou v nemocnici :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
4.2.14 22:07

@mejdylko, babičce také dělali v osmdesáti chlopenní náhradu, ale jen proto, že srdeční svalovina byla silná. Dožila se 85 let a většina lékařů byla proti operaci. Narazili jsme na jednoho, který byl ochoten operovat i přes nejistou prognózu. Ale pokud je celkově srdíčko slabé, tak se obávám, že operace nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
4.2.14 22:11
@chelsea001 píše:
Urcite si ji domu vezmem kdyz ji uz nebude pomoci, nenechám ji samotnou v nemocnici :-(
:srdce: :srdce: :srdce: To je hodně vážné rozhodnutí. Je to opravdu náročné na psychiku. Já dnes vím, že bych to nedokázala, i když těžko říct :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
4.2.14 22:13

@Kaczenka já nevim jak to s ní je… ona mi nic neřekne. Byla v lázních, byla jsem pak u ní a vypadá dobře a i pořád řiká, že nechce s ničim pomoct. Ale ona i kdyby byla na smrtelný posteli, tak si půjde uvařit a umejt okna. S ní je to těžký a říct mi nic nechce. No já ani nevěděla že je v nemocnici. Otec mě neinformoval a já pak byla s prckem na procházce a potkala jsem její sousedku, co mi to velmi ráda za tepla vyklopila. Jsem pak volala po všech čertech abych něco zjistila, ale stejně nic nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
4.2.14 22:14

@chelsea001 tak až za ní půjdeš, tak jí řekni, že si jí vezmeš, jen co bude ve stabilním stavu. A uvidíš, že se zlobit nebude, ale musí to vědět, že se k ní neobracíte zády. Však kdo by chtěl umírat sám a v cizím prostředí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
4.2.14 22:18

Chapu Te a citim s Tebou…Mne babicka zemrela necekane pred dvema lety;-( Dodnes jsem se s tim nevyrovnala…Vycitam si uplne vsechno, takze jedina rada…chod za ni co nejvic a snaz se, si uzit spolecne stravenych chvil!!!I kdybys u ni mela sedet, kdyz bude spat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
4.2.14 22:19

Drz se, třeba to nebude tak hrozné a budete ji MIT brzo doma :hug:
Naší babí prevazime takto už tři roky, všichni dr jí pohřbívali a ona je zas doma, ciperka, akorát ta hlava :(
No ale v 92 letech co bysme chtěli :palec:
Držím palce, t je líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
4.2.14 22:19

Rikali jsme ji, ze pujde domu jen co ji daj trochu do kupy o tom ze ma spatny srdce jsme ji nerikali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
4.2.14 22:21

Ja tam denne byt nemuzu, mam dve deti a jedno stale kojim a s hlidanim to je na draka, jedeme tam zítra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
4.2.14 22:23

@chelsea001 moje babi mela taky problemy se srdcem, stravila v nemocnici nemalo casu, ale od zacatku potizi zila jeste cca 2 roky, tak snad bude mit vase babi tuhy korinek a vydrzi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
4.2.14 22:24

@chelsea001 uplně ti rozumim :hug:
když to šlo s babičkou z kopce, nevím proč, ale nějak jsem se na ní „napojila“ na dálku… věděla jsem, kdy odešla. Měla jsem velký štěstí, že jsem se s ní moc krásně rozloučila. Když jsem naposledy od ní odcházela, tak říkala, že je ospalá a chce už odpočívat, tak jsem jí jak malý dítě uložila do postele, pěkně zabalila do peřiny, pohladila jí a zblízka jsem jí koukala do očí a říkala jí „tak už v klidu spinkej“… pak už jsme spolu nemluvily… za 4 dni jsem se sprchovala a i přes teplou vodu jsem se klepala zimou, což se mi nikdy předtím nestalo - hned mě napadlo, nevím proč „babičce je určitě zima“… a během půl hodiny volala mamka, že jí volali z nemocnice :,(

Babička byla moje dětství a hrozně statečná ženská.
Jinak pro poplakání si a pro obdiv nad tím, co všechno babičky zvládly, je tato diskuse: http://www.arome.cz/…bicky-46116/ … je mj. založená mou segrou právě na počest té naší výše zmíněné babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
4.2.14 22:46

Drz se. Je to tezky. Loni me umrel deda. Taky v mladi vylety atd. Uz mel plno mrtvicek predtim, takze leta uz se neumel vyjadrit, ale po posledni loni uz zustal v LDN. Jen lezel, ke konci uz ani nereagoval. Uz mel 88let. Tvoje babicka je jeste mlada :kytka:

• Citovat
  • Upravit
393
4.2.14 22:55

@chelsea001 Třeba jí opravdu z toho vykřesaj a bude tu ještě dlouhý roky s vámi. To se asi nikdy neví, jestli má nějaký zdravotní problém, který vyléčí nebo jestli prostě odchází. Můj dědeček najednou ve svých nedožitých 85 letech začal chátrat ze dne na den, bylo to strašně rychlý. Jakoby už neměl vůli žít, ale na druhou stranu chtěl tu bý s námi a léčit se. Pořád pospával, málo jedl. Usmíval se ve spánku. Říkal, že je to takový pěkný spát. Byla jsem tam skoro každý den několik hodin, pomáhala jsem mamce a babičce s péčí o dědečka. Všichni jsme doufali, že se mu navrátí elán. Ale pak přestal jíst a pít, bylo mu špatně. Odvezla ho záchranka. Po kapačkách a nějakých infuzích se trochu zlepšil a prosil nás, abychom ho vzali domů. Nikdy na to nezapomenu, jak furt chtěl domů. Doktoři říkali, že se zlepší…ale nezlepšil. Odešel úplně v cizím prostředí a sám na jipce. Ale den před tím, jsme ho vlastně všichni viděli, dokonce i náš 1,5 letý syn se s ním rozloučil a děda se u něho i celkem probral. Měli se moc rádi. Tím vším jsem vlastně chtěla říct, že člověk by si měl vybrat, kde chce umřít a pokud to aspoň trochu jde, tak mu to umožnit. Je to přirozený, jen dnešní doba to moc neumožňuje. S mamkou jsme se schodly, že si to vlastně vyčítáme, že jsme ho z nemocnice neodvezly domů. Kdyby to jen člověk věděl, kdy je ten správný čas a není to třeba zanedbání péče nebo neposkytnutí pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
4.2.14 23:11

Uplne te chapu. Moje babicka je pro me taky strasne dulezita a bojim se dne, kdy nas opusti. Nedovedu si zivot bez ni predstavit! :,( Drzim Vam moc a moc palecky :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
5.2.14 00:30

@chelsea001 Mojí babičku odvezli do nemocnice protože si vlastně vymyslela, že jí je špatně. Taťka za ní chodil každý den krom pondělí, to chodil druhý bratr, strávil tam cca 3 hodiny denně. Jenže čím byla starší, tím si vymýšlela historky že jí je zle a když taťka přišel, hned mu lila panáka aby zůstal, nebo že se jí pokazila TV - když přišel jela, nebo že má zaseknuté dveře…toto se opakovalo častěji a častěji, až si začala volat sanitky.Asi po třetí si jí tam nechali, protože je v nemocnici taky „obtěžovala“ začali jí dávat nějaké sedativa, to jak se o ní starali sestry ani psát nebudu :zed: a zkončilo to tak, že se už z nemocnice nedostala, převezli jí na JIPku, kde jsem jí vůbec nepoznala, nemluvila, těžce dýchala, pak ležela půl roku v Sanatorium, byl z ní absolutně jiný člověk, nepoznávala nás, mluvila hlouposti, nebo nemluvila vůbec. No a tam pak zemřela.. Takže z nemocnice rychle pryč protože oni nemají nervy na staré lidi a kdo ví co babičce dali, protože do té doby to byla žena která pravidelně hrála karty a navštěvovala klub důchodců a jen proto že vyžadovala pozornost a byla senilní a pro sestry otravná jí něčím nadopovali, po čem se o 90% zhoršila a už to vůbec nebyla ona :( Je mi to moc líto, že musela odejít takhle, ikdyž měla přes 80 let a neměly jsme ideální vztah.. tak se drž a snad babičku rychle pustí a ještě s Vámi pobude doma..všechny prognozy nejsou takové, jak říkají..jinak babičky 10 let zpátky měla být na půl těla ochrnutá a ještě těch 10 let mastila karty a chodila na procházky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová