Poradna duly
Jana Čurdová
Tak ty uz jsi zaslouzila matka? ![]()
a chcete holcicku? ![]()
jen bud doma a setri se!
ja budu taky doma (aspon myslim) a manzel rikal ze by byl radsi, moc se boji!
Kluky mám z prvního manželství a příteli i mě je fakt jedno co to bude, i když z holčičky bych měla velikou radost, ale z kluka taky
ale ještě nebudu předbíhat, neviděla jsem ještě ani srdíčko, budou nervičky pěkně pracovat, na revizi jsem byla v 11tt, budu ráda až přejdu 12. týden a ani tehdy nebude vyhráno ![]()
Jo jo, být tebou, taky zůstanu doma. Myslíš, že budou dvojčátka? ![]()
to se omlouvam… neboj, urcite bude vsechno v poradku!
no, mela jsem hodnotu HCG kolem 1800 tak pan doktor rikal ze to vypada na dvojcata, ale ja tomu nerozumim… kolik je normalne?
No jestli to bylo 14 dní po vložení těch embryjek, tak to na dvojčata vypadá
Já měla v přibližnou dobu kolem šestiset jednotek, to budeš ráda ne?
V pondělí jsem byla znovu na odběru hCG, ale výsledky budou až v pátek, tak jsem napjatá, ale snad to bude dobrý ![]()
Jinak se neomlouvej, nevadí mi o tom mluvit a jsem připravená, že se to může stát znovu, takovej je život ![]()
Vítám novou mamiku - Dendulku, jsme na tom podobně, taky čtvrté těhotenství, předcházející zamlklý těhu u mě v listopadu, pak jsem přestala kojit a dala si pauzu…máš pravdu že ani 12 tt není nic vyhráno až budu mít v rukách zdravé živé mimi a bude sát a bude bez žloutenky…mám Rh - předcházející děti jsou plusové…
Miso2 myslím, že je jedno jestli patříš do března nebo do února, šetři se a pohlaĎ bříško s mimi. Sestra, to už jsem psala taky dostala tři embrya, uchytila se holčička, ty jsou že prý vždy silnější…LVčera jsme si dělily věci po dětech nechala jsem ji růžové dupačky a tričenka, když nám Vítek - syn předpovídal kluka, modré jsem si uskrblila…už se těším až budu nakupovat i pidi věci, nyní ulítávám na šatičkách pro Aničku, ale zdá se mi že i modrá je dobrá.
PS: točila jsem kolečkem a podle POsl. menst. jsi miso v 7tt, ale podle vložení embryek záleží na délce kultivace cca dva dny rozdíl by jsi měla být ve 4 tt, uvidíš oni ty termín porodu dají a určitě několikrát upřesní podle ultrazvuků.....Držím prtouskům pěsti ať nezažíváme žádné slzičky a zklamání, má sestra mi neustále předhazuje, že je to dítě stálo 100 000,– a nás nic.....doufám, že mu to nestrhnou z výbavy, ani nemám sílu ji to nějak vysvětlovat, vím, že má pocit křivdy, že nám se daří plodit přirozeně, …
Přeji minkůům krásné placenty a přechod na klidnou výživu přes naše žaludky…ať mají dlouhé pupeční šnůry a nemotají se donich.....Nane2
doufam ze nebudou tri, to uz by asi bylo moc… ![]()
ja nevim jestli jsem rada… vis po tech maratonech s pichanim injekci a tak vseho tomu jeste nejak nemuzu uverit… ale radsi dve nez zadne!
ono je takove neuveritelne ze asi po 4 letech snazeni se to konecne povedlo… ja si stejne myslim ze to mam i psychickeho razu.. vseho se hrozne bojim!
to jsou kolikrat takove smutne pribehy, ze to vzdycky obecim!
Dendulko, já taky nějak podvědomě cítím, že to v únoru nemusí vše klapnout, ale snad už mě paní příroda vytrestala dost za mou spupnost, když jsem byla přesvědčená že roční dítě se dá kojit a být přitom i těhotná…moc to nikomu nedoporučuji, i když laktační pordkyně mluví jinak, ale neznám žádnou, která kojila celé těhotenství a pak porodila v klidu zdrávé mímo aniž by třeba nepotřebovala nové zuby…já po třech letech kojení mám v hájji tři pětky a to co jsem ušetřila za umělou výživu dáme do mých zubů…ale za tu pohodu a snad i zdravý přísun výživy pro mimi to stojí! Nane 2
Miso,jmenuješ se Míša, já jo, ale když jsem si domů zavedla internet úplně z jiných důvodů než je emimino, kvůli práci, tak jsem náhodou oběvila mou kamarádku jak píše o našich dětech takže Nane znamená Na Ně a dvojka proto, že jsemjednou zapomněla heslo…To vysoký hcg může být i podpůrnými léky co dostáváš, já mám utrogestana si se dává plošně na udrení rizikových těhu…Nane2
NANE, děkuju za přivítání
No ted jsem otěhotněla hned po šestinedělí, tak doufám, že je tam vše pěkně zavrtané
Tý jo, 3 roky kojení
Přiznávám, že to bych asi nezvládla, oba kluky jsem kojila necelé 2 měsíce, v jednom kuse řvali hlady a jen jsem jim začla dávat UM, byl klídek.. ![]()
MISO, 4 roky snažení si neumím představit
jen co je uvidíš na UTZ, uvěříš
A je fakt, že psychika dělá hodně..
ahoj miso, ja jsem taky misa, ale uz to bylo asi obsazeno… ![]()
a nevis jestli delaji krev pokazde? diky…
Třeba Ti teď kojení půjde líp, ale ono je to fakt podle mě dot jedno, hlavně ať je máma v pohodě, dřív jsme měla pocit, žematka která nekojí je méněcená, ale matka která kojí celou noc je nevyspalá nervozní je taky k pohledání. Myslím, že názory na rychlost otěhotnění po šestinedělí se dost různí, já taky hned jak jsem mohla moc moc chtěla, ale manžel byl rozumnější, nyní jsem snad už v pohodě, jen se nějak nemůžu začít těšit, asi mám ještě pořád strach aby to dobře dopadlo…kdyby bylo vše předtím OK, tak už jsem měla novorozeně…Nane2
Miso, myslím, že né pokaždé mě ji ještě nebrali, ale po IVF sledují i jiné hodnoty, třeba jestli se netvoří nová vajíčka…myslím, že pojištovny odběry u těhulek nyní dost limitovali, jinak jdeme za týden na UTZ takže už se těším a bojím zárověň snad bude vš dobré …Nane2
nane, ty prece nemuzes za to ze se sestre nedarilo prirozene… proste na ty penize nemuze brat ohled… nas to taky stalo moc, ale jestli to bude k necemu, tak to prece nevadi!
Dendulo, no, ja asi mela porad cas, pak jsem hned po svatbe vy:,–(ila HA a jakoze tomu nechame volny prubeh a furt nic…
nane a ty nemas metrik ja nevim kolik mas deti… musim zhlednout ten seznamek…
NANE, jenže my se nemůžeme ohlížet dozadu, ale dopředu, i když taky mě kolikrát napadne, že ted bych byla v nějakém 22. týdnu, patřila jsem do listopadu 06, musíme prostě věřit, že to byla náhoda a ted už to vyjde (ovšem strachu nás už nikdo nezbaví,hlavně před každou kontrolou) ![]()
Pokud to vyjde, kojit bych pak chtěla co to půjde, starší se mi narodil v 19ti, tak jsem to asi vzdala dost brzo, ale problémy budem řešit až nastanou ![]()