Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
vítám novou těhulku Lukášku ! Ať se ti tu s náma dobře snášejí nevolnosti
.
Já si konečně začínám užívat těhotenství bez nevolností, teď když to mám konečně potvrzené
. Ještě srdíčko a začnu se těšit na to, že budu máma
. Včera mě manžel pobavil, ptal se kdy už TO bude. Na mou odpověď že v únoru odvětil, že do února to rozhodně nevydrží!
Mám dojem, že bude muset.
Holky všechny vás moc zdravím, já si vystavuji až do příští neděle omluvenku, vyrážíme na dovolenou. Doufám, že přestane pršet, jedem pod stan
. A až se vrátím, třeba už tu nebudou strašit žádné nevolnosti a všechny si budem užívat
.
Mějte se a opatrujte se!
Mah
Cau tehule tak jak vam dneska je? Me je zatim fajn a nevolnosti mam jen vecer a v noci, pomaha mi taky, kdyz furt neco uzdibuju a nemam prazdnej zaludek. Zapomela jsem napsat, ze na kontrolu jdeme 10.7., pokud vse bude ok a nebudeme muset driv, ja ale verim ze nebudeme, za chvili nam zacne 9tt a mame uz kus za sebou, jeste 4 tydny a vyvoj bude ukoncen a uz se nebudou delit bunky a nebude nic hrozit a mimi poroste jen do delky
uz se na to tesim, konecne vstanu jupiiiiiiiiiiiiiiiii ![]()
My meli mit taky ted dovolenou, ale nikam nemuzeme, tak si budeme uzivat vsichni tri doma a budeme se tulit a koukat na TV a tak.
Preju vam vsem krasnej vikend a opatrujte se
papa¨
napisu vam pisnicku, co jsem slozila mimiskovi, kdyz byl tata na dovce a ja to zjistila
Uz je dalsi den u mamy v brisku, je ti krasne v tom pelisku
je tam laska, teplo, bezpeci
Az se tata vrati domu, bude taky jasat k tomu o tobe se brzo presvedci.
Tak spinkej at ve tvych snech, vnimas mamy lasky dech, u mamy se nic nemuze stat.
Nez pulnoc napne site, ja v duchu polibim te a tata taky te ma rad.
My to dneska zvladnem taky, zazeneme cerny mraky, pro nas slunce navzdy bude hrat
ty jsi mimco plny sily, nad tebou bdi dobry vily, tebe cvrcku kazdy ma uz rad
Tak spinkej.....¨
Ty porostes jako z vody, bez strachu a do pohody, budeme ted spolu kazdy den.
Raduje se tata, mama, za chvili uz budes s nama, par mesicu a polezes ven
Tak spinkej…
packo
Teda Stiko!!! To je hezký, koukam jaký máš básnický střevo
!
Já se nemůžu dočkat kontroly toho 18ctýho..je to za stašně dlouhou dobu…dokud neuvidim tlouct srdíčko, tak se neuklidnim. Pořád se pozoruju a jak mě někde píchne, tak mam strach, aby bylo všechno v pohodě. U prvního těhu sem si nic nepřipouštěla a bylo mi fajn…ani by mě nenapadlo, že se může něco stát, tak nechápu, proč se teď tak nervuju ![]()
Já mam z dovolenou problém, s manželem nemužeme mít ani jeden společný týden, protože školka si udělala 2 měsíce prázdnin a my se musíme u malýho vystřídat
Až budu na mateřský, bude to vyřešený!
C vy holky, hodláte chodit do práce nebo se v těhotenství hodíte marod ![]()
Zatím…paaaa
Holky mám dilema. Máme si vzít s sebou na dovolenou kola??? Na jednu stranu mám strach aby se něco nestalo, ale na druhou mě to strašně láká
. Jsem jak na vážkách.
stiko - ta básnička je krásná, jsi talent
Lukasko - to je naprosto normální, že máš strach. Bohužel čím má člověk víc informací, tím víc se bojí, aby se něco nepokazilo…a na netu je dneska informací až hrůza
. Ne nadarmo se říká sladká nevědomost. V práci chci vydržet co nejdéle to půjde, doma bych se asi ukousala nudou a ani penízky nejsou u nás podružná záležitost.
ASi budu psát zmateně, ale Vítek mě nenechá, usím obdivovat jeho loď z Chevy… Anny spí a já raději jím…moje nejoblíbenější činnost. Břicho mám jako balón hlavně večer. Štiko- určitě lež myslím, že se to měsíc dá vydržet mimi se pěkně hnízdí…mám taky utrogestatn je mi po něm dost zvláštně jako bych byla pod vlivem drogy?! Ale trvá to jen chviličku ráno cca hodinu po sezobnutí, raději ho posílm přes žaludek, protože mám strach, že by „vypadl“ po dvouch porodech už dírka na rození není dírka. Přeji jen dobrou náladu uvidíš bude líp. Můj manžel se snaží taky co může a už pochopil, e s dvěma dětmi fakt nebudu nakupovat…vařímjen večer aby jsem tu neměli teploučko, i když dnes začínají prázdniny a asi končí léto!
Nemám zatím TP, jdu na UTZ až 10.7., doktorka mě nějak odbývá, ví že si s tím poradím, tedy s pícháním u kyčle jsem v prvním těhu taky utíkala, jsou to vazy které drží dělohu a ta jak roste tak je napíná…myslím, že po poradě s dr. by pomohl hořčík, ale dá se to vydržt, kdyby to bylo víc můžou to být větry a ty v prvním těhu jsoufakt příšerný, na to zase pomáhají různá odvětrovací bylinná kouzla, třeba čaj, ale raději se zeptejte v lékárně, těhule nemají moc máty, vůbec nesmí šalvěja mylsím že saturejka i bazalka se taky nemá.....Já jsem si koupila v bylinné lékárně čajovou směs pro těhotné, je tam rakytník plod, kopřiva list, rybíz černý list, šípek, kontryhel nať, meduňka nať heřmánek kdvět, proskurník kořen, hluchavka nať. Chutná příjemně hlavně když je vychlazený! Popíjím ho přes den a nevolnosti mě přepadají až kolem 18 hodiny, ale to už je doma táta a ten se stará o nás o všechny.
Nemám žádný typ na literatur, vše jsem studovala u prvního těhu, mám aprobaci na rodinou výchovu.....jinak jsem už šestý rok na MD, a zkušenosti sbírám ode všad, nyní hlavně o výchově, a tam propaguji pana Matějčka má moc hezky napsanou knížku: Prvních 6 let ve vývoji a výchově dítěte, od Grady.
Nějak jsem se rozepsala, jo ještě jsem se objednala na biochemický sreening ve 12 týdnu, stojí to sice 1450,– Kč ale za ten klid mě to stojí, všemdoporučuji, u nás v Brně je nejvyhlášenější Mudr. Vlašín.
Nějak jsem se rozepsala asi to bude tím klidem Vítek vymýšlel co budeme dělat odpoledne a pískal na píšťalku a tím zbudil Anny. Takže se loučím Nane2
PS: I do budoucna omluvte chyby a překlepy jsem vděčná za Vaši shovívavost, sílu na přečtení už nenacházím!
Ahoj holky, jsem tu ![]()
Stiko , tak vitej v klubu kyselych rybicek
Pisnicka je hezka, ale urcite je jeste hezci, kdyz ji zpivas. Super, ze spineni zmizelo, ted uz to bude v pohode. Ja jsem myslela, ze vyvoj je ukoncen uz po 10. tydnu. Od 11. tydne uz se tomu nerika embryo, ale zarodek (smarja, prekladam to z anglictiny a nejsem si ted vubec jista). Takze bych rekla, ze jeste tak 2-3 tydny a jsi za vodou, to uz vydrzis ![]()
Mahony , jee, tak to si moc uzijte tu dovolenou. To zni super, romanticky. Ja bych si ty kola mozna vzala, pokud se s nim teda nebudes muset tahat. Hlavne jed opatrne, abys nespadla a bude to v pohode. Mejte se krasne a at vam vyjde pocasi! ![]()
Lukaska , tak to je fakt zazrak, ze se vam to povedlo napoprve, to jste urcite ani nedoufali, ze? Na nevolnosti mam radu stejnou jako Stika, porad (teda minimalne kazde 2 hodiny) neco papkat. To funguje na muj zaludek (teda ne vzdycky, ale vetsinou). Zkus ty lizatka a kdyz to nepomuze, tak si aspon rikej, ze je to pro dobrou vec.
To jsem te moc neuklidnila, ze?
Nane , teda holka, stejne te obdivuju, ze to tak zvladas se 2 detma. Mame se od tebe co ucit. Jeste ze mas takoveho hodneho manzela.
Rikas, ze leto konci? Uz se u vas zacina ochlazovat?
My jsme vcera byli na plazi. Vzali jsme si tam s sebou veceri a vycmachala jsem se ve vode, bylo to moc prijemne. Mame plaz ani ne pul hodiny od nas, ale dostanem se tam malokdy. Vetsinou neni cas a ted v poslednich tydnech nebyla energie. Jsem rada, ze jsem se vzchopila a sli jsme, uz jsem dlouho jen vysedavala doma.
Holcicky, mejte se krasne. Zanet
Jo a jeste mi napiste odkud jste, at to muzu soupnout do seznamku, at mame o sobe trosku lepsi predstavu. Zatim jsme jen „ikonky“ a „prezdivky“
Snad se casem dostanem i k tem fotkam.
Nazdárek!
Lukáško - ahojky a vítej!
Mondi, Zanet - jak je, holky?
Tady teď líp, jupí jupí! Už sedím u pc asi půl hodiny a zatím neomdlévám ani nezvracím, to mám asi rekord…
Mně dělá dobře mrkev, normálně syrová, abych pak neměla oranžový mímo… ![]()
Nane - díky za tip na ten čaj, já piju pořád jen vodu, vůbec nemám chuť na šťávu nebo na džus, ten čaj by mohl být prima.
Mah - já myslím, že když budeš jezdit opatrně a ne do krpálů (apropos - kam razíte?), tak si kolo klidně vezmi. Jo, v posledním čísle Cykloturistiky je něco málo o ježdění na kole s dětma, je tam test na takový ty vozíky za kolo a ještě nějaký články, ještě jsem to nezvládla přečíst. A buď ráda, že je ti dobře, ju? ![]()
Jeje, mně je pořád dobře, už takovou dobu, asi využiju svojí top fit formy a půjdu zalít kytky. ![]()
Zatííííím!
Majda
Ještě něco jsem chtěla (to se to projevuje - kombinace žaludeční neurózy, spavé nemoci a Alzheimra…
)
Štiko - ta písnička je super, fakt! To je na melodii „Spinkej“ od Spirituálu, že jo (orig. Leavin' On A Jet Plane, že jo)? Je to moc hezký, povedlo se ti to!
Majda
Majdo 2 ty mas postreh, jojo, je to presne ono. Zpivam to bobyskovi kazdej den a drzi se ![]()
Uz se blizi vecer a zacinaj ty zatraceny nevolnosti, jdu si dat lizatka
papa a krasnej vikend holky
Ahoj holky,
teda tady je dneska tak hnusně!
LUKASKA-nám se to povedlo taky napoprvé
.Byla jsem z toho úplně v šoku,takovou rychlost jsem fakt nečekala
.Považuju to za malej zázrak a hrozně moc si toho vážím,zvlášť když vidím,kolik je holek,kterým se nedaří a nedaří
.
MAH-užijte si dovolenou a ať máte hezky!
STIKA-téda,ty jsi skladatelka,je to fakt moc hezký.
NANE-Matějček je můj oblíbenec
,škoda,že už od něj nic dalšího nevyjde ![]()
ŽANET-teda někam na pláž bych vyrazila taky
.
Jo,a já jsem z Prahy,pro doplnění do seznámku.
Mějte se,musím jít bezpodmínečně malovat vodovkama ![]()
Monika
Majdo , wow. ty jsi teda sikula, zes poznala tu pisnicku od Stiky, a hec, ja uz taky vim, ktera to je
Nebylo to nahodou i ve filmu Titanik? Ne ze bych ho videla, ale ta scena je docela znama.
Jsem rada, ze uz je ti lip, mam pocit ze uz brzo budem zase v pohode, co rikas? Ale s tou mrkvi bych to moc neprehanela, i kdyz pokud ji nejis s necim mastnym, tak by to skodit nemelo. Ne ze by se ti narodilo oranzove mimi, ale prilis mnoho vitaminu A pry neni pro mimi dobre. Acko je ale rozpustne jen v tuku, aspon co ja vim, takze pokud jis syrovou mrkev, tak je to snad v pohode. ![]()
MaK , tak vam se to taky povedlo napoprve?
Holky, jak to delate?
Ale neni to tim, ze uz je to druhe dite a telo vi, co a jak? Nam to trvalo 9 mesicu.
Ale aspon jsem se na mimi radne vytesila ![]()
Byla jsem se podivat u nas v telocvicne a predstavte si, oni tam zrusili jogu pro tehulky. Pry nebyl zajem. Ach jo.
Je to pry jen v telocvicne, ktera je od nas pres pul hodiny autem, tak tam se pojedu podivat tak 2× a zbytek budu cvicit doma. Teda ne ze bych byla ready na cviceni, jeste ne, nemam dost energie, ale pozdeji urcite ![]()
Ahoj těhulky,
vítám novou těhulku Lukášku
, s tou sebekontrolou to máme všechny asi podobně. Pozoruju na sobě kde co a všechno hned zkoumám
. A co se týče toho snažení, myslím, že je to opravdu velké štěstí, že se zadaří hned napoprvé. My jsme se nesnažili zase tak dlouho, ale i tak mi těch pět měsíců přišlo nekonečných (vlastně necelých pět
). To nemluvím ani o tom, že jsem první cyklus měla všechny těhotenské příznaky
a nedokázala jsem pochopit, že nejsem hned těhotná
![]()
Stiko , ty jsi vážně šikovná! To mrně se musí udržet i kdyby nechtělo když mu tak hezky zpíváš ![]()
Mahony , kolo bych si určitě na dovolenou vzala. My jedeme v srpnu na týden na chatu se známýma a kola taky budeme brát (to budu tak 13.-14-.tt). Myslím, že to nevadí, když se jezdí rozumně a ne moc po lese a nerovné cestě. Dr. většinou doporučuje se držet asfaltových cest.
Nane2 , snad nebudu mít moc přiblblý dotaz, ale prosím tě k čemu je dobrý ten biochemický screening? Vůbec netuším o co jde. Žanet , tady už konečně polevila ta vedra
už se dá volně dýchat
. Já bych taky vyrazila na pláž
Už jsem se sice týden v teplíčku „válela“ ale po pár dnech v práci bych tu dovolenou potřebovala znovu ![]()
U mě zatím nic nového, v pondělí jdu opět na UTZ a jsem zvědavá co bude vidět
Jinak mě čeká pracovní víkend, takže mé nadšení neodpovídá obvyklé páteční radosti ![]()
No a ostatní těhulky, to fakt budu pořád v seznámku poslední
![]()
Mějte se krásně
Ahoj holky,
všechny vás moc zdravím, ale vůbec nestíhám… Zase je tu tolik nových přízpěvků a já jsme je stihla přečíst jen tak tak, protože jsem byla tento týden zase v práci a tak bylo starostí až nad hlavu! Řeknu vám, to byl ale nápad se vrátit s malým dítětem na poloviční úvazek do práce, nejsem já tak náhodou trochu blázen?
No jo, ale nějak jsme netušila že tak brzy budu znovu těhu a že se to trochu zkomplikuje! Ale zatím to zvládám, jen večer jsem úplně nemožná a jen co příjedu tak se schoulím do křesla a usnu! Ještě že je Richard tak zlatý a má pochopení a s Haničkou vyrazí ven a pak ji sám okoupe a uloží a já nemám žádné starosti! Ale naštěstí je tu víkend a příští týden mám volno, tak si snad konečně odpočinu! (i když s 17-ti měsíční slečnou to nějak moc nejde
) Zítra se taky chystáme do ZOO do Olomouce, tak doufám, že si to krásně užijeme!
Jinak nevolnosti pořád pokračují, dneska jsme měla v práci málem „druhý těhu vrh“,ale naštěstí jsem to rozdýchala!
Jo a na kontrolu jdu 10.7., tak doufám že bude vše OK a já konečně dostanu TP a průkazku!
Tak zatím všem dobrou noc, já melu z posledního a hurá na kutě!
Hanka
Tak je rozhodnuto, kola berem!!! Vyzkoušíme a když to nepůjde, tak je odložíme a budem chodit pěšky
. Zítra odjíždíme, ale nemáme sbaleno, nakoupeno a navíc jde manžel ještě ráno do práce
. Nějak mě to ale nechává v klidu
, maximálně budem zase stavět stan po tmě, jak je naším dobrým zvykem. Koupili jsme si teď ale nový a nemáme nacvičený stavění, tak to asi bude zajímavé. Naštěstí jsme oba stavaři
![]()
Majdo jedem na Šumavu. Vybrala jsem kemp na Antýglu. Určitě tam bude krásně.
Mah
Mahony, co tu jeste delas?
Prepni na dovolenkovou naladu a zacni balit. ![]()
Zuzi , 5 mesicu? No jo, vlastne si vzpominam, ze jste se zacali snazit na Valentyna, ze?
Ja jsem mela prvni mesic snazeni taky ty same pocity, je to sranda ![]()
Tak to je fajn, ze uz nejsou takove horka, hlavne aby ted nezacalo porad prset. Odpocivej, co muzes.
Hannko , a nemate to bliz do Zlina do ZOO? Jeste ze mas takoveho super manzela, ze ti tak pomuze a ty si muzes chvilku odpocinout. Neboj, za chvili ti bude lip a pak budes hyrit energii (ja na to taky cekam jak na smilovani) ![]()
Dnes musim vyuzit ranni energie a hned uklidit a pak uz budu zas odpocivat.
Zitra jdeme na party, tak musim vymyslet, co tam prinesu (asi salat a dezert, ted jen jaky). Hezky den, mamulky. ![]()