Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak som sa konečne odtrhla od práce a hned vám píšem.
Mám teraz dost rušno v práci a do toho ešte robim řidičák. Konečne končí školský rok, žiadne rodičovské, vystúpenia, povinnosti… Holka odchádza do tábora 14.7. a potom k babičkám na SK. Tak snad sa i podívam do učebnice pre autoškoly
. Stále sa cítim dobre, ťuk, ťuk, ťuk, vobec nemam pocit že som těhu. Ale začínam byt trochu voplacaná, zajtra idem k Dr tak som zvedavá, kolko vážim a ako sa darí Fazoli.
Vidím, že naša diskuse únorňátka sa rozrástla, vitajte holky medzi nami.
Nane2 : to máš doma veštca!!! Neuvažovali ste o založení živnosti?? ![]()
Takže o rok to bude u vás bude vyzerat tak: 2 kluky, 1 holčinka a 1 pes
Držte sa!!! Štika: som rada, že si po dhlšej odmlke znova zavítala k nám...... Máš doma poklad, tak tvojou „prácou“ je teraz vela odpočívat a tešit sa na mimi. Ja mám doma dva takéto poklady, manžel aj dcérka mi pomáhajú ![]()
Mahony : ja som sa pred dvoma týždnami na pařbe u šefovej vyhovorila na prášky na záda (u tých sa vobec nesmie pit) a nikoho ani nenapadlo ma vynukovat alebo nalievat… Půlka plechu bublaniny??? Holka, ty sa máš, ja by som si taaak dala, ale nema mi ju kto upiect… Chjo nestiham..
Zanet : seznamek je skvely, len tak dalej… Som zvedavá, aké zlepšenia ta ešte napadnu
Na kysele rybičky nemam ani pomyslenie, aj ked u Kamilky som ich baštila jedna radost.. Teraz nemam extra na niečo chut, ale tu bublaninu, čo spominala Maho, by som si teda dala…
Zuzika : ja som to už blízkej rodine prezradila… Čakat do konca prázdnin je podla mna dlho…Lepšie sa cítim, ked to ludia okolo mna vedia, aj ked v práci som to ešte nepovedala. Nemám skoro žiadné klasické těhu príznaky, takže pokial sa „neprekecnem“ skor, tak im to oznámim až koncom července.
Lucci : v těhu by som rozhodne nič nepodcenovala… Istota je istota.
Tak sa zatial majte krásne, idem pracovat ![]()
Zlata
Ahoj holcinky, dekuju za krasny privitani, moc me to dojalo, pripadam si ted jako placena placka na pohrbeaky furt bulite?
Poklad sel do prace a ve ctyri me vyzvedne a jedeme k doktorovi. Trosku mam strach z toho ultrazvuku, delaji ho vaginalne a ja konecne prvni den nespinim
Jsem v 7tt a uz mam za sebou ult pet a vzdycky se bojim, ze mimi vystouraj, ale asi vedi, co delaji. Dneska k nam prijde tchynulka pomoci se zehlenim, je tu uz pekna kopa, chuderka. No byly vedra a poklad se nam casto prevlekal. Jsou vsichni zlati a moc mi pomahaji. Tesim se ven uplne silene, aspon na tu cestu k doktorovi ![]()
K obedu mi poklad uvaril torteliny s masikem a syrem, je to moje pusina
Zacina mi uz byt spatne od zaludku, hlavne vecer a v noci, kdyz mam prazdnej zaludek, tak jaky pak ranni nevolnosti.
Nevim vubec jak mam spat, jak spite holky? Ja jsem zvykla spat na brise s pokrcenou nohou az k brade a to se ted bojim, no je to sranda.
Ja jsem o mimiskovi pokladovi rekla kdyz prijel z dovoleny, dostal tasku kde byl ultrazvuk, detsky boticky a pisnicka co jsem slozila pro mimi, byl chudak v soku, ale rad. Ty boticky mam u sebe a kdyz je mi zle, tak si s nima tapu po brisku a povidam si s mimiskem. Bavim se s nim jako by tu uz se mnou byl a i o sobe mluvim v mnoznem cisle
zatim papa
Stiko … ja spim na brise jeste normalne, myslim, ze 2mm cvrckovi to teda ublizit nemuze.
Jinak v mnoznym cisle o sobe mluvit nesmim, skoro-muz mi to zakazal, ze se mu to nelibi.
Tak uz mi to ani na jazyk neprijde. ![]()
Jo-sehnala sem nakonec v knihovne ty knizky, tak je mam objednany a uvidim. A hlavne usetrim. ![]()
Zitra jedeme obhlizet svatebni mista, tak tu nebudu.
Maminy drzte se a pohladte briska. ![]()
Já spím taky jak se mi chce, ale chápu tvůj strach u prvního těhu jsem taky přemýšlela abych tomu drobečkovi neublížila. Nyní přemýšlím, proč ho tak zasypávám jídlem…už se skoro do ničeho nevejdu, a protože to ještě skoro nikdo neví tak je mi dost úzko v těch úzkých kalhotech....., ještě, že mám spoustu letních volných šatek…i když na písku s dětma v nich vypadám a jako fiflena… Kdy bude svatba? My jsem se brali v 15 týdnu, bylo mi dobře a jediné co mi do té doby narostlo byla prsa…ty se od té doby po třech letech kojení nezmenčila jen poklesla. Má máma mi říká „Keňa“ a já si říkám že je až dokojím své třetí mimi(psa kojit nebudu) každé ráno sruluju.....Už se těším až půjdu na kontrolu k Dr. pozvoala mě až na 10.07. a týden na to jdu na genetický UZ, je sice hrazený pacientem, ale nechci opakovat odběr plodové vody v 19 týdnu, jako u Anny nyní budu mít větší jistotu. Jinak jsem už ta starší matka (31) takže nějaké hodnoty na možné chromozomální odchylky mi určitě vyjdou. Je mi zle nejvíc odpoledne, ale to už je manžel doma a já mu můžu fnukat na rameni, tedy nefnukám ale nechám se rozmazlovat, asi je to naposledy a tak si to užiju…všechno, po prázdinách budu chodit cvičit těhu jogu a nechám si hlídat děti třeba chůvou, nepotřebujeme peníze za porodný na nic na mimi, vše ještě máme po Vítovi a Anny takže tyto státem darovné peníze užijeme všech pět pro potěšení duše i těla! Jestli jste někdo z Brna můžeme vyrazit společně. Mějte se letně! Za pár týdnů je po nevolnostech! Kdo musí ležet nechť leží, určitě miminko uleží a nezalehne ani na břiše! Pohlazení prckům Nane2
Ahoj tehulky, tak jsem doma po prohlidce, mimisek ma 14mm a srdicko bije, ale zase po tom vaginalnim ultrazvuku spinim, tak jsem z toho na nervy. Taky po tom spinite?
Ahoj holky!
Nane a Zuzi - moc vítám; zkušená matka a ještě navíc s malým věštcem, to se nám tu bude hodit… ![]()
Stiko - to je fajn, že jsi zase tu! Nenervuj se ničím, však on bude mimísek statečný a udrží se!
Hanni - vítej doma z dovči. Je super, že se vám tam líbilo a pořádně jste se vyplavčili.
Holky, co potřebujete výmluvu na alkohol, ještě taky můžete říct, že jste se pár dní předtím děsně opily a teď nemáte na alkohol ani pomyšlení.
To pak třeba nikoho ani nenapadne, že jste těhu…
Nééé, to já jen tak…
Já jsem stále na půl úvazku v kýblu, ale už si zvykám.
Navíc většinu jídla se mi podaří udržet, takže dobrý. A: byla jsem na kontrole, máme 12mm a tluče nám srdíčko (to se vždycky hodí, takový srdce, řekla bych
) Další kontrolu mám 1.8., tak prosím Žanet , asi moje největší šouflová spolubojovnice, dáš mi to do svého senzačního seznámku?
Tak hočinky, páčko, já jdu asi pomalu zase směr kyblík, nedá se nic dělat… ranní nevolnosti…
Majda
Ahoj holky,
jsem zpátly od doktora a jsem oficiálně těhotná!!!! Mám strašnou radost, už jsem totiž díky absenci jakýchkoliv příznaků začínala obávat toho, že to byla jen vlčí mlha a ne druhá / na testu
. Dostala jsem žádanku na ultrazvuk na potvrzení srdeční akce! Doufám, že ten náš prcek už bude dostatečně akční
. Půjdu tam ale asi až po dovolené, tj. až 10.7. Do zítřka to asi už nestihnu a aspoň do té doby mimi ještě povyroste. A hned jak uvidíme srdíčko, tak to hodláme rozhlásit. Už se těším na reakce budoucích babiček a dědečků. Tchýňáci už jsou zasloužilí prarodiče, mají už 3 vnoučata, ale pro moje rodiče to bude poprvé ![]()
Víc teď nestíhám, strašně jsem se zdržela u doktora a musím makat. A řeknu vám, plná čekárna ženských které se hádají kdo přišel dřív a aby je náááhodou někdo nepředběhl, to je síla. Valila jsem oči, jak tam na sebe štěkaly ![]()
Majdo - gratuluji k srdíčku
. Další postupná meta dosažena ![]()
Zando - můžeš mi opravit termín porodu na 13.2. a další kontrola 13.7. Saozřejmě jestli se ti bude chtít ![]()
papa Mah
Ahoj holky,
měla jsem pár dní počítač mimo provoz,tak se to teď pokusím dohnat
LUCCI,ty se máš,že už máte srdíčko!Doufám,že si v úterý taky přinesu dobré zprávy.
Rodičům jsme to řekli teď o víkendu,akorát moje mamka to věděla dřív.My jsme totiž hrozný slepičí prdelky
.Zatím to ví jen nejbližší rodina,před ostatními to chceme ještě chvíli tajit.
Jo,a nafouknutý břicho mám taky!Já jsem netěhotná byla štíhlá a teď vypadám pěkně vyžraně.Už se těším na těhupupík,kterej nebude vypadat jako špek
.Tohle pidimimi tam má prostě luxusní 3+1 připravenej od sestřičky ![]()
MAJDO,„kocovina“ je fakt výstižný název
,i když mě se to týká jen dopoledne.Odpoledne mi zůstane jen příšerná únava. Škoda,že jste museli zrušit dovču,ale třeba si uděláte nějakou náhradní po prázdninách,až ti bude líp,ne?
HANNA,teda,vy jste si dovolenou pěkně užili.My bysme měli jet v srpnu,tak doufám,že celý týden nestrávím spánkem nebo hlavou v záchodě ![]()
Mně při prvním těhu taky nic nebylo.Naopak,cítila jsem se tak skvěle,že bych mohla klidně těhotnět na kšeft
.Teď to sice není žádná hrůza,ale prostě nejsem ve své kůži.
ŠTIKO,to je fajn,že jsi zpátky!Tak se nech rozmazlovat,odpočívej,nenervíkuj se…Máš skvělýho manžela
ZUZIKA a NANE,moc moc gratuluju holky.A ať to všechny do toho února zdárně doklepem ![]()
MAH,gratuluju k potvrzení těhu!!!!
Monika
AHoj holky,
tak mi v úterý dr.potvrdila, že patřím v Vám do února. Mám termín 18.2.2007. 18.7. jdu na kontrolu jak mimi roste a jestli tluče srdíčko. Tak prosím o přijetí mezi Vás únorový těhulky.
PAPA Luka
JInak je to moje druhý těhotenství, už mam syna Lukáška 3 a půl roku a moc si přeje brášku ![]()
Tak to jsem teda zvědavá,jestli se mimi strefí a bude to fakt kluk ![]()
No holky, chvilku tu nejsem a jak je tu zivo
Mam radost z dalsi tehulky. Lukaska , moc gratuluju a at vam vyjde ten braska pro Lukaska ![]()
Lucci , seznamek je sice podle TP, ale vsak vis, ze to urcite nakonec bude vsechno jinak, ale to nevadi
Uzij si to „obhlizeni“ svatebnich mist a vubec ty svatebni pripravy, je to moc super.
Zlata , ty toho mas teda hodne, prace a jeste ridicak. Tak at to vsechno zvladnes. Jak dopadla kontrola? To se mi libi, jak pises, napul cesky, napul slovensky
Neboj, my ti budem rozumet, i kdyz budes psat jen slovensky
Odkud jste ze Slovenska?
Stika , jojo, mam taky obcas brecici nalady, zrovna vcera me to chytlo, poslouchala jsem Nohavicu a brecela a brecela
Ach ty hormony. Kontrola dopadla dobre a dokonce jsi videla srdicko, tak bud rada, mimi se drzi. Z toho spineni si nic nedelej, to je muska. Ty mas nejen super manzela, ale i super tchyni
Co vic si prat? ![]()
Nane , tak ty si pripadas jako starsi matka? Ja jsem se hned ptala, jestli bych mela mit nejake extra vysetreni, protoze uz je mi 33, ale vsichni mi rekli, ze se bat nemusim, ze ta magicka hranice je az 35. Takze se niceho nebojim ![]()
Mahony , pani, mimi uz je pekny macik, ze?
gratuluju k oficialnimu potvrzeni tehotenstvi. Ted uz ti muze zacit byt spatne
Ale neboj, nepreju ti to. Pekne si to uzivej. Metrik opravuju porad, ale dik za pripomenuti.
Majdo , chudatko male, tobe je porad spatne. Ja uz jsem na tom lip (po tech kyselych rybickach)
, ale klepu. Jen ta unava…
te se snad nezbavim. Aspon ze neco udrzis. At to brzo prejde.
MaK , tak jak Majda a ja. Unava… ja se vzdycky snazim udelat co nejvic rano, protoze pak uz zacnu byt unavena a lehnu si na gauc a to je konec
At vam vyjde ta dovolena, ja myslim, ze v te dobe budes v pohode. Ja se vlastne taky chystam v srpnu na dovolenou - poletime do CR, snad bude vsechno v poradku.
Uf, uf… tak a jeste seznam, pekne se nam rozrusta…
TP----NICK/věk--------bydliště------------KO------(deti)
3.2. - Zanet/33 -----------Florida, USA -5.7
3.2. - Zlata/29 ------------Praha 10 ------29.6.– (Kamilka 8,5)
4.2. - Mila ------------------------------------------ (Dany 6 mes.)
5.2. - Majda/28-----------Kladno---------1.8.
7.2. - Nane2/31-----------Brno------------10.7----(Vitek 5,5, Anicka 1,5)
13.2. - Mahony/29-------------------------13.7
13.2. - Stika/35
18.2. - Lucci/26-----------Praha-----------21.7
18.2. - Lukaska-----------------------------18.7----(Lukasek, 3,5)
19.2. - Zoona
20.2. - Hanna/32 ---------Kromeriz----------------(Hanicka 1,5)
20.2. - MaK----------------------------------4.7.----(Kristynka 2,5)
28.2. - Zuzika/27----------------------------3.7.
Ahoj Lukasko, tak te tady vitam mezi nama. Dneska mi to rychle uteklo, byl tu kadernik a konecne me ostrihal, uz si pripadam zase trosku atraktivnejsi, jeste potrebuji oholit nohy a ostrihat na nich nehty, to prej udela poklad o vikendu, ale mam si dva dny macet nohy v hypermanganu
, mam pekny smradosky.
Taky jsem si ted dala kysely rybicky a boruvkovej koktejl si dam na noc, uz se na nej tesim. mimi je dneska zlaty a nespinime.
Holky, ktery je spatne, v lekarne se prodavaji lizatka na tehu nevolnosti, jmenuji se gravipop, rtak zatim papa
AHoj holky,
děkuju za přivítání. Mě začali nevolnosti trápit snad v okamžiku, kdy mi dr.potvrdila že sem v tom. Pořád sem tomu nemohla uvěřit, protože jsme si jeden den řekli, že zkusíme zadělat a ono to hned vyšlo. Poprvé to tak rychle nebylo.
Zato teď je mi blbě celej den, žádný raní nevolnosti. A nepomáhá žádná rada. Ale zkusím ty lízátka…stiko…dik za tip! ![]()
A chutě mam hlavně na sladký…třeba budem mít holčičku, tu bych si přála já.
Zanet, údaj do seznámku…věk 28 ![]()
Zatim ahoj Lukaska