Únor 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3504
4.7.06 18:50

Holky děkuju, určitě dám vědět :P

A Žanet k tomu porodu… no já mám teď pocit že to nevím a neumím si to představit ani teoreticky :wink: :P

Jo a ještě jedna perlička. Včera jsem to samozřejmě řekla manželovi, ale spíš neřekla.. dala jsem mu přečíst zprávu :P Řekl, že tomu moc nerozumí a pak se zeptal „to jako dvojčata?“ já na to že jo a on " toho jsem se bál :wink: :P " Ale byl fakt v pohodě a spíše uklidňoval mě (trošku jsem si pobrečela :oops: ) a když jsem se ho večer ptala jaký z toho má pocit odpověděl „Pocit dobře odvedené práce…“ a docela jsme se nasmáli :wink: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
4.7.06 18:51

Jinak Žanet, držím pěsti zítra :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
4.7.06 18:52

A nic tím nemyslím :wink: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
4.7.06 19:06

Zuzi, tak to manzel reagoval skvele. :-D No jo, je to pasak!

A dekuju, neboj, vim, jak to myslis. Asi zacinam byt trochu nervozni, prece jen 10. tyden a prvni kontrola… a tys mi ted nahnala strach, co kdyz tam mam taky dve? :-) Ale stejne bych se to asi nedozvedela, protoze UTZ mi delat nebudou, ani zadne prohlidky. Spis jen takovy pohovor, rodinna historie, seznameni (ne s doktorem, jen se sestrou) a odbery. Ale nevadi mi to. Maji tam asi tak 6-8 doktoru a ja stejne nevim, ktereho si vyberu (ja si vlastne ani vybirat nemusim, muzu si vybrat jednoho anebo coz je tu obvykle, je muzu vystridat vsechny) :-D Tak uvidime zitra. Dam vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
4.7.06 20:37

Holky, vy jste tak plodné, ani jsem skoro vše nevstřebala, máme tu nové mamky, to je skvělé. Má sestra je také po IVF a rodí tři měsíce přede mnou, dnes jsme se sešli u mé mamky a byli tam tři vnoučátka, za rok už budou u bazénku v počtu pět. Skoro se mi chce brečet…
Lukasko, můj muž se taky cpe se mnou, každé těhotenství přibral.....Zuzíku dvojčata to je skvělé, to si vždy přál můj manžel, aby jsem to zvládly naráz…nyní už zůstaneme jen u třech kousků, ovšemjestli taky nemáme o jedno emrijko víc…stará babička mi dnes tvrdila, že s tím břichem taky čekám dvojčata…nyní ulítávám na sušeném mléku a kysaném zelí s melounem…Už padám únavou jdu do hajan, vlastně jdeme s mimi…asi to bude znít divně, ale já se těším na poprod, na ten fantastický pocit, kdy to bolí a přitom se pak narodí můj človíček, tedy náš, protože pokaždé tam byl už do první chvíle se mnou můj muž a je to vlastně i jeho porod…co vám budu povídat to zažíjete, jsem pro přirozený, neurychlovaný a dobře odborně vedený porod, bohužel né všude je tak dobrý personál PA, …až mi nebude tak zle popíšu ty moje zážitky, jsou tak intenzivní, že si na ně i dnes vzpomínám jako by to bylo včera, samozřejmě, že podruhé už je to trochu lepší, protože jak říká moje kamarádka:„Cesta už je proražená.“ Posílám unavené pohlazení bříškům a hodně sil v práci v lečení, už je to fakt za pár a jsem snad za vodou…i když ten strach, ta zodpovědnost za nový život ta už nás bude provázet až do hrobu…Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
4.7.06 20:41

Zanet, mám šátek 4,6 m, aby mohl nosit i muž, myslím, že je z Gutemali…ale co vím u nás v Evropě se za nejlepší považuje od f. Storchenmuehle z Německa (Stuttgart), ale na ten by padlo celé porodné, tehdy…fakt mě udivuje rozdílnost péče, i když přiznávám, že u nás je stále spousta věcí hodně nařízená vyhláškami…uvítal bych třeba ambulatní porod…my se tu musíme čtyři dny po porodu dělit o ty nejhezčí chvilky s porodničním personálem…Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
4.7.06 21:34

Ahoj holky,
i já se připojuji a potichu dopředu gratuluji k dvojčátkům - hlavně ať se obě drží a jsou zdravé…moc ti to Z. přeji.

Míša chtěla něco o porodu - ano bolí, já si poprvé uvědomila co znamená, když se řekne byl to porod - dlouhé a bolestivé. Ale uklidním vás všechny i mě jakmile uzlíček ukázali byla jsem rozhodnutá brzy rodit znova…za to miminko ta bolest stojí. (A vypadá to, že se mi to splní)

Jinak Zanet já jsem z Plzně, KO myslím 11.7. a věk 26 takže prosím doplnit

Zatím pa Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.7.06 13:17

Ahoj všem,
no to je paráda, dvojčátka v deníčku! odzufám že bude vše OK a že budete všichni zdraví! My dneska odjíždíme na minidovolenou do Prahy - máme tu všechny spolužáky z VŠ, tak je to pro nás spíše takový „minisraz“. A protože všichni máme děti ve skoro stejném věku, tak to bude asi dosti zajímavé! Plánujeme výlet do ZOO apod.
Jinak je mi dneska zase pěkně špatně, včera jsme jen tak-tak doběhla z města a moje první cesta vedla na WC - chudák Hanička na mě zmateně koukala, kdžy jsme zvracela :( V pondělí jdu na kontrolu, tak se těším až uvidím prcka zase na UTZ. Doufám jen, že bude vše Ok a že konečně dostanu průkazku!
Tak se mějte všechny moc pěkně a pořádně se opatrujte, vždyť ta vedra jsou úmorná!
Ahoj všem
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
5.7.06 13:31

ahoj holky, vsechny vas zdravim, mam ve vas trochu zmatek, ale to se spravi!
diky moc za podporu…
Zuzi , blahopreji k dvojcatkum ja mozna budu mit taky… (vlozili jsme 3 embryjka) - muzu se zeptat jak sis pocitala datum porodu, ja to mam asi spatne… jsem asi v 5. tydnu a datum mam vypocitany driv jak ty…
holky , ze mi to prosim spocitate? posledni MS 15.5. (15.6. my vlozili embryjka) a doktor mi minuly patek rekl ze jsem ve ctvrtem tydnu… takze ted jdu v patek a bude to 5. tyden, tak to asi jeste nic nepujde videt, ze? jsem zmatena!
Zanet, ty jsi Žaneta? to je pekne jmeno. jo segra je tam na cerno a zatim se domu asi nechysta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
5.7.06 13:57

Ahoj holky :wink:
Taky asi na půl k vám patřím, podle UTZ termín zatím 27.2. 2007, ale podle MS 3.3., tak patřím i do března.

MISO, koukám, že máš problém s výpočtem termínu, teda nevím jak je to přesně v tvém případě, ale podle mého selského rozumu se asi na poslední MS nebere ohled a den kdy ti vložili embryjka se asi počítá jako den početí (ale možná je to jinak) a tím pádem se přičtou 2 týdny a bylo by to, jakobys měla poslední MS 1. 6. a termín by ti vycházel na 8. 3. a ted bys tedy končila 5. týden :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
5.7.06 15:53

Dandulo diky, takze asi patrim do brezna? no, jak jsem byla po 14 dnech po vlozeni na krev, tak doktor rikal ze se to pocita podle nejakych „evropskych umluv“ nebo co jako 4 tydny… takze asi MS na to fakt nema vliv… no, i kdyz kdybych nahodou mela ty dvojcata, tak se stejne urcite rodi driv… tak ja nevim… uvidime co rekne v patek a podle toho se zaradim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
5.7.06 15:54

ja si totiz chtela zmenit metrik, ale mozna je to znameni at neco nezakriknu!
a jak je tobe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
5.7.06 16:00

Já myslím, že ani metříkem nic nezakřikneš, pak ho prostě jen změníš :wink:
No mě je fajn, nijak nepociťuju, že bych byla těhotná, na UTZ jsem byla v pondělí a byl zatím vidět jen gestační váček 10mm, tak mám přijít za 14 dní znova, doufám, že už tam srdíčko bude, jsem totiž byla na konci dubna na revizi po zamlklém těhu, ale ted už to snad bude ok.. :roll: A to ti doktor UTZ ještě nedělal? Asi bylo ještě brzy, že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
5.7.06 16:10

jeeee, ja ti spletla jmeno… omlouvam se :)
no, ultrazvuk delal, ale spis se dival jestli mam zvetsene vajecniky nebo co… ale v patek jeste asi taky nebude nic videt, ze?
to je mi lito, ale hlavne ze se vam zadarilo!!!! tak at vsechno vyjde!
a chodis do prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
5.7.06 16:16

To nevím, jestli tam něco uvidí možná gestační váček a kdyby ne, tak se neboj objevil by se později…
Ne ne, do práce nechodím, i když bych ráda, bydlím v takovém zapadákově, kde práce není a dojíždět zatím kvůli dětem nemůžu, mám šestiletého a osmiletého syna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí