Únor 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1818
5.7.06 17:09

Někdy metříky dodělám, ale už musím pádit za dětma už mi utekli ven s tátou a on je dnes svátek a už se nastaral až až…nějak mě přecházejí ty fuj stavy…ale zelí chutná stále! Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
5.7.06 17:10

holky, urcite vam to vyjde, drzte se!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
5.7.06 17:12

tak zatim… ja si jdu asi na chvilku lehnout a podivat se co je v lednicce…
tak se mejte krasne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
5.7.06 17:12

Tak fuj stavy vůbec nemám až mě to zneklidňuje. Ty je máš Míšo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
5.7.06 17:13

Já taky mizím, jsem už na netu zavěšená skoro od rána, zatím pááá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
5.7.06 18:30

Ahoj těhulky,
vítám novou těhulku Dendulku (konečně někdo s termínem koncem února :wink: , i když pokud se u mne potvrdí dvojčátka, tak vás možná všechny předběhnu :wink: :P ) S tím UTZ je to asi normální, já viděla dvě plodová vejce, jen v jednom zárodek, jdu zase v pondělí. Myslím, že je ještě brzy na srdíčko (i když v pondělí už by něco mohlo být :wink: :P ), takže za 14 dní už určitě uvidíš :! :P
Buď ráda, že ti není špatně :wink: , mě to začíná trošku zlobit (zpravidla mě o vzbudí ve čtyři ráno :P ) takže paráda. Ale zatím je to jen lehká nevolnost, žádné zvracení :P
MISO2 , to by bylo super, kdyby to byla dvojčátka :P :wink: Já jsem na prvním UTZ viděla jen jeden gest.váček (otěhotněla jsem přirozeně), takže mě nenapadlo, že by to za týden mohlo vypadat jinak. Mě krev zatím nebrali. S tím datem porodu to máš určitě jinak než podle poslední MS. Jak psala Dendulka, bude se to počítat od vložení + 14dní (asi), takže by to bylo v tom březnu. Ale určitě zůstaň s námi (zvlášť pokud se potvrdí vícečetné těhu - HCG si myslím tomu nasvědčuje :wink: :P ). Dá se předpokládat, že je u dvojčat porod zpravidla dříve :wink: :P
Pro mě je informace o dvojčatech zatím docela „rozporuplná“ (nevím jak to jinak vyjádřit). Mám radost, ale ty obavy (zvláště po přečtění některých info o vícečetném těhotenství) mě docela taky trápí. Manžel mi říká ať tomu dám volný průběh, přece jen je ještě hodně brzy. Takže se musím jen trošku zklidnit :wink: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
5.7.06 19:21

Ahoj holky, tak jsem tu. Byla jsem dnes na kontrole, ale kontrolou bych to vubec nenazvala. Priznam se, ze jsem trochu zklamana. Byla to opravdu spis navsteva u sestry. Vzali mi krev a moc (z ni udelali akorat blby tehu test, nic vic) a skoro hodinu jsme sedeli u sestry a papirovali. Je fakt, ze jsem se mohla na cokoliv zeptat, ale doufala jsem, ze aspon uslysim srdicko, tak to jsem byla zklamana. Ale aspon jsme vyridili vsechno papirovani, to je tady snad jeste horsi nez v Cesku. Za 14 dni uz pujdu na opravdovou kontrolu s prohlidkou a tim vysnenym poslechem srdicka. Ach jo. Ale aspon jsem dostala milion casopisu a vzorky vitaminu a dokonce i knizku o tehotenstvi.

Tak vidim, ze jste se dnes pekne rozjely.

Miso , myslela jsem, ze se vzdycky TP pocita podle posledni MS. Aspon tady se me nikdo na nic jineho nikdy neptal. Takze podle posledni MS ti vychazi termin 19.2., ale uvidis, co ti rekne doktor, oni to pak podle UTZ odhadnou lip.

Dendulko , vitam te mezi nama, ja to mam s tim terminem podobne, akorat o mesic driv. Dnes jsem dostala tehotenskou prukazku a tam je napsane TP 1.2. :-) Stejne si to miminko vybere, jak bude ono chtit, ze jo?
Musim priznat, zes me trochu vystrasila. Jak se pozna zamlkle tehu? To musi byt hrozne. Ale bohuzel takove veci se stavaji, jen je mi lito, zes to musela zazit. Jeste ze se vam povedlo tak rychle znovu otehotnet. Tak at je tentokrat vsechno v poradku.

Nane , dik za info o satku. No jo, tady se da porod skoro nazvat ambulantnim. Vetsinou se chodi domu za 24 hodin po porodu, protoze pojistovny (nebo manzel) nechteji vic hradit.
Prosim te, kup si vapnik s vitaminem D. Mne to ted tvrde busili do hlavy, ze jestli chci mit zdrave zuby a kosti, tak ho musim mit dostatek. Pry 1200mg za den. Takze musim brat doplnky, protoze ze stravy ho nemam sanci tolik do sebe dostat, zvlast kdyz nepiju mleko.

Tak mam pocit, ze jsme vsechny nastejno (az na vyjimky)… unavene. Jo jo, je to des. Sestra se me ptala, jestli cvicim, tak jsem ji rekla, ze ted vubec, ze jsem vzdycky rada, kdyz vydrzim do vecera bez odpocinku. TAk mi nakazala aspon chodit. Ach jo.

Holky, dostala jsem s sebou tolik informaci, ze mi bude trvat nekolik dni nez to vsechno prectu. Priste mam kontrolu s porodni asistentkou, tak jsem rada, ze jsem si nemusela vybrat doktora. :-)

Mejte se hezky, jdu odpocivat :-) Zanet = Zaneta :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
5.7.06 19:33

ZUZIKO, díky za uklidnění, snad to srdíčko tam bude :roll:
ZANET, zamlklé těhu se právě pozná těžko, někdo třeba špiní, ale moje zkušenost je taková, že jsem vůbec nešpinila, nic mi nebylo, bylo mi normálně špatně, jen jsem šla přesně v 10tt do poradny, doktor udělal UTZ a něco se mu nezdálo, tak mě poslal na vaginální, kde konstatoval,že srdíčko nebije, a přesně na 11tt proběhla revize, ale neboj se nic a zbytečně nestresuj :wink:

Holky a ještě jednou díky za přivítání :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
5.7.06 20:41

Nane 2 - mám na tebe dotaz???
Ty jsi kojila svou roční holčičku a prodělala zamlklé těhotenství??? Neznáš nikoho, kdo kojil celé těhotenství a porodil zdravé dítě???? Dost mě děsíš!!!
Já naopak takových znám spousty, starší dítko se vlastně odstavilo samo v momentě, kdy se jim začlo tvořit mlezivo!
Opravdu tvé zamlklé těhotenství bylo kvůli kojení???
Tím, že jsem přišla na to že jsem těhotná v půl roce své první holčičky - řeším zda kojit či přestat…a zatím kojím.....je to pro mě pohodlnější a doufám, že to zvládnu…prosím napiš mi svůj názor.

Holky omlouvám se, že sem tahám možná něco, co vás až tolik nezajímá, ale bohužel na tohle se názory různí takovým způsobem - že i gynekologové, říkají každý něco jiného…

Míla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
6.7.06 10:51

Milo, myslím že to těhotenství nebylo v pořádku už od začátku, ode dne početí jsem byla týden s roční Annou a akutní laryngitidou v nemocnici, kde to bylo fakt dost jedinečné, tedy to jak se chovlai k dětem a matkám, které i po roce nechtěli opustit ani na noc své dítě a kojjili ho.....myslím že tensamovolný potrat o výce než měsíc na to byl následek infekce horních cest, co jsem tam chytla a taky vyčerpání z neustálého stresu jestli se malá nebude zase dusit…do toho jsem 12 kilové dítě skoro jen kojila…jinak před hospitalizací v nemocnici asi jen třikrát přes den. Nemusíš se bát znám mamky co zjistili své těhotenství až podle pohybů a přitom vesele kojili obě děti i po porodu a to byli hubené a né takový roby jako já…Takže pokud Tvé dítě neodmítá mléko přidej si vápník v tabletách a koj.....Já začala špinit a pak až v nemocnici, kde se těhotenství snažily udržet přestala kojit…za pět dnů pak udělali kontrolní UTZ a zjistili že děloha je prázdná…podrobnosti vynechám, je to zkušenost, která i když bolí mě podpírá, už nejsem tak zpupná .....
Neboj jestli se cítíš dobře a gynekolog Ti nic nezakázal tak koj, jestli zvládneš obě je to na Tobě jen pozor ročnímu prcku dost těžko vysvětlíš, že nyní už dostane jen to mrně a on možná…myslím, že když některé holky kojí dvojčata a znám jednu co kojila do roku trojčata tak to zvládneš taky…s pomocí shovývavého manžela a babiček, které budou prát a žehlit a Ty budeš odpočívat, vždyť kojné za první republiky to měli jako hlavní část příjmů…moje praprabába jezdila do Vídně kojit a moje babička mě vždy popisuje co jedla a nic nedělala…Takže si nemyslím, že to bylo jen tím kojením, ale vyčerpaná jsem byla! Byla jsem hloupá a nikomu neřekla o pomoc se dvěma dětma, prala jsem žehlila kojila a nosila nové mimi…do toho bydlíme v pátém patře bez výtahu.....manžel studuje VŠ při zaměstnání a já ho nechtěla „obtěžovat“ nákupy… Nyní už polehávám když se necítím dobře a nechám se opečovávat! Mám taky otázku malé mléko nepřestalo chutnat? Nane 2
PS: Zanet tak Ti přeji studijní víkend, určitě nám něco informací ze zámoří přihoď a ť víme co je In tam za Atlantikem. Jo ambulantní porod je můj sen, že bych si jela porodit do USA…? Zdá se mi, že u nás na Té dlouhé hospitalizaci nemocnice dost vyděávají, my jako matky je nestojí ani vložky ani toaleťák vše si musíme vzít z domu i pleny pro mimi, a to jídlo no to je kapitola sama pro sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
6.7.06 11:16

ahoj holky, mam povolenou jenom chvilku, manzel mi furt nadava ze jsem zavislak a s kym si pry furt pisu! a vzkazuje vam ze je hezky, tak mate jit ven :)))))
Zanet , no, kdyz jsem si to pocitala na rodine podle posledni MS tak mi to taky vyslo na 19.2. ale kdesi jinde mi to vyslo na 21.2. - to je jedno, zatim tady zustanu u vas, stejne jestli to budou ty dvojcata tak se rodi driv a jeste se zeptatm doktora jak se to pocita a uvidime… :)
Dendulko , me asi spatne moc neni, spis jsem obcas unavena, ale to je asi z toho lezeni! :) ale taky mam divny pocit ze mi nic neni! :( akorat chodivam v noci na WC ale to je z toho ze dost piju a taky mam na neco alergii v noci mi zacne tect z oci jako bych byla nachlazena…
ale nezvracim, ale nemam chut moc k jidlu i kdyz jinak jsem velky jedlik!
Zuziku , tak to bude super… a to bys mela jednovajecna? kdy se to pozna? ja asi ne… ale to neva…
holky a co tak snite behem dne? jak nemam hlad, mam obavy aby mi neco nechybelo! mozna jsem se uz ptala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
6.7.06 11:58

Miso, můj muž mě taky neustále vyhání od PC…jestli máš pochybnosti o tom, že nejíš v normální stravě dost vitamínů a minerálů, kup si třeba Calibrum Baby plan, je to pro první timestr těhu a budeš mít po zezobnutí tabletky klid. Jím normálně jako moje děti i muž, moc nesmažíme, spíš hodně saláty a rychlá jídla jako jsou těstoviny, halušky,… dnes si syn přál buchtičky s krémem, Anny dojí včerejší oběd maso se zelím a bramborovým knedlíkem nebo si dá ty buchtičky stejně jako muž. Já ani jendo mám cˇhut na rajčata s mozarelou…a olivy a hodně jogurtu. Nejdůležitější je nyní kyselina listová a vit. E. Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
6.7.06 12:13

HOlky, tak s tím vyhazováním od počítače je to asi všude stejné :P Ale pravdou je, že když jsem teď těhu už mě manžel vlastně moc nevyhazuje (když jsme se snažili, tak mě pořád trápil nějakými prupovídkami :wink: :P )
Miso2 , protože jsem viděla dvě plodová vejce, tak to vypadá na dvojvaječná, ale uvidíme v pondělí (už se docela nemůžu dočkat :oops: ).
Jinak já jím snad všechno (zatím jsem nikde nevyčetla - ač jsem se snažila - co bych neměla jíst). Problém začínám mít s tím, že mám pořád hlad. Ráno se ve čtyři budím hlady (a přitom jím i pozdě večer což jsem dříve nedělala). Docela mě to děsí, protože teď by se zatím moc přibírat nemělo, že? Já teda zatím nepřibrala, ale bojím se že to brzy přijde, protože samozřejmě pořád něco jím :oops: :P Už před těhu jsem začala brát Calibrum Baby plan a ten budu brát ještě jeden měsíc (jak psala Nane2, dá se brát i celý 1.trimestr). Jinak si občas večer rozpustím Magnesium - ptala jsem se v lékarně a prý to nemůže vadit. Nečetly jste někde o tom jestli se to může nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
6.7.06 15:58

Zuzi , chacha, tak u nas je to jinak, me nikdo od pocitace nevyhazuje, vetsinou totiz Danny sedi u sveho a ja u sveho :-) Takze si nemame co vycitat.
S tim jidlem se neomezuj, pekne papkej a k posteli si nachystej svacinky, at nemusis vstavat :-D

Dendulko , tak jsem si vsimla, zes zalozila Brezen 2007, takze vlastne zijes na dvou zidlich, co? :-) Tak at se vam v Breznu moc dari!
Jinak mas pravdu, nema cenu se stresovat. Stejne rozhodne priroda, ze? Je lepsi byt optimista, tak to beru ja :-D

Miso , taky ti doporucuju vitaminy, zvlast kdyz nemas hlad. A ty taky poslouchej sve telo. Kdyz nema hlad, tak proste nejez, nebo jen po troskach. Rika se, ze pokud matka na zacatku tehotenstvi malo ji, tak se vyvine silna placenta. Tak drzim pesti :-) Ja ji teda budu mit slabouckou, protoze fakt musim jist skoro porad.

Nane , no jo, v CR se to bere vsechno jinak. Ale tam ti taky vsechno plati pojistovna, coz tady neexistuje. Tady ty pojistovny jsou uplni vyderaci. 5 dni v porodnici je fakt hodne, ale nejsem si jista, jestli se clovek (obzvlast prvorodicka) dokaze za ten jeden den (kdy na to vlastne ani nema moc naladu) naucit vsechno, jak dite drzet, krmit, oblekat, koupat… jsem na to sama zvedava. Pak vam budu referovat.
Jinak je tu uplne hrozny trend - nechat si delat cisarsky rez, aby se neposkodila pochva a bylo to bez prace… a hodne casto slysim i o tom, ze matka nechce kojit. Ze si nechce znicit prsa. Tak to me uplne toci, jak jsou tu nekteri zahledeni do sebe. Tak nevim, asi kazda zeme ma sve vyhody a nevyhody. Tajne doufam, ze az budem v CR, tak zajdu na kontrolu ke sve doktorce a ze by mi treba nejaky ten UTZ udelat mohla, abych toho drobka videla driv :-D

Tak, ja jdu zas chvilku pracovat. Mejte se krasne. Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
6.7.06 16:13

Ahojky :wink:
ZANET, jo jo, jsem i v březňatech, jsem opravdu na přelomu, tak jsem se nakvartýrovala i k vám :D Z vás bych mohla rodit jako poslední a v březnu jako první :D (mimčo si stejně vyleze, kdy se mu zachce). Jo a jinak jsem z diskuze TPP.

Ještě jste probíraly vitamíny, tak já už půl roku baštím Calibrum baby plan..

Přeju všem pěkný zbytek dne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital