Poradna duly
Jana Čurdová
Mah … ted sem si vsimla, ze potrebujes vymluvu. Ja jsem v sobotu rikala, ze beru prasky na ktery nesmim pit. Predtim sem mela nejaky potize s briskem a tak sem jen rekla, ze je to furt to samy. Nebo se vymlouvam na to, ze domu ridim… bydlime za prahou. Taky muzes rict, ze dobiras antibitika na rostouci osmicku, to jsem mela na zacatku cervna (bohuzel uz tehu
) otekla mi pusa a mela sem 3 denni antibiotika.
Přidám se k Vám, TP podle posl. M. 07.02., jinak čtvrté těhotenství, a dvě zdravé děti, 5 a půl a 1 a půl. Doufám, že vše dopadne líp než posledně, potrat samovolný v 6 týdnu. Je mi zle, nepomáhá ani kandovaný zázvor, děti jsou sklvělé a syn (starší) už se moc těší…pak si přeje už jen psa… Já se taky moc těším, vždycky jsem chtěla mít miminko na jaře, ale doposud pokaždé na podzim. Nevolnosti mě přepadají hlavně navečer, pořád jím a břicho mám jak ve čtvrtém měsíci, ale je to tím přejídáním, vymlouvám se na to že už je to potolikáté.....No, snad jsem tět nic nezakřikla a v únoru budeme mít toho Davídka, syn si je opět jistý, stejně jako u Anny, když jsme mu řekli, že čekáme mimi řekl jo a bude to Anička, a ona to fakt je Anička, nyní už říká, že to bude Davídek.....ale vzhledem k tomu, že už máme obě pohlaví doma je nám nyní jedno co to bude, do třetice všeho dobrého. Děvčátka odpočívejte, já spím už skoro teď a hlavně buďte na sebe opatrné a nechte se hýčkat budoucími tatínky. Nane2
Ahoj Nane, tak te tu vitam. Drzim palecky, at ti to tentokrat dopadne dobre. Koukam, ze synek bude asi vizionar, ne?
Takhle pekne ti to predpovedet… ![]()
Vítek předpověděl mé sestře holčičku a budou mít Báru. Takže mi Davídka, jen bych ráda někdy své dítě pojmenovala sama, Víta si vybral manžel, Aničku Vítek a nyní je řada na mě, ale přiznávám, že David není tak špatné jméno. Z předchozích dotazů, si myslím, že sex v těhu není na závadu…jen pokud pak netvrdne moc břicho…na to je dobré magnesium… Nane2
Ahoj holky, tady je zas krasne, ach jo
Ja mam radsi to zamraceno a prsavo
Cloveku se priroda nikdy nezavdeci, ze? ![]()
Nane2 , ahoj mamulko, moc te u nas vitam, panecku, ty mas fakt chytreho klucinu. Skoda, ze jsi tak daleko, snad bych si k vam dojela, aby mi rekl, co nosim v brisku
Rika se, ze brisko roste mnohem rychleji u 2. a 3. tehotenstvi, takze si z toho nic nedelej. Hlavne at je vsechno v poradku. A uz mas vybrane i jmeno, tak to je super. Ja uz taky premyslim, ale pro kluka me nic nenapada. ![]()
Lucci , to ze si nafoukla je normalni. To mam taky, rano ne, to je brisko jeste jakz takz ploche, zvlast kdyz jeste lezim v posteli, ale vecer je jak balon
Ja mam knizky asi 3, ruzne. Mam tu „Co ocekavat…“ ta je dobra, je tam vsechno, ale nejvic se mi libila Girlfriend's guide to Pregnancy, ta je super. Je tam popsane vsechno, co nikde jinde neni. Navic je to sranda cist. (Vsak vas tu taky obdaruju nekteryma uryvkama z teto knizky.) Akorat nevim, jestli je k dostani v CR. Ja jsem si zadnou knizku nekoupila, vsechny jsem dostala od kamaradek. Ja bych si mozna byt tebou nejdriv zasla do knihovny a pujcila si vsechno, co maji. A pak si pripadne koupila to, co se ti bude nejvic zamlouvat.
My uz jsme to rodicum rekli
Taky jsem puvodne chtela cekat, ale vsem bylo divne, ze najednou jen polehavam, vecer nekdy neumyju nadobi… takze se reci sirily a nechtela jsem, aby si mysleli neco horsiho. Ja bych se toho nebala. Myslim, ze to mas naplanovane dobre. V tom 10. tydnu je to tak akorat.
Mahony , teda manzelovi bych rekla, ze je sprostak
Jakapak vyzrana? Ma byt rad, ze ma miminko krasny domecek.
Jo jo, unava, to znam. Ach jo. Ted uz ani neverim, ze nekdy budu jeste mit vic energie, ale uz se rozhodne tesim. Poslouchej, co ti telo rika, hodne odpocivej.
S tim pitim - Lucci mela dobry napad s tema lekama i s autem. Nebo proste rekni, ze dnes nemas chut v takovem horku. Neco vymyslis ![]()
Holky, hezky den, mejte se kraaasne ![]()
TP----NICK/věk--------bydliště--------KO------(deti)
3.2. - Zanet/33 -----------Florida, USA -5.7
3.2. - Zlata/29 ------------Praha 10 ------29.6.– (Kamilka 8,5)
4.2. - Mila ------------------------------------------ (Dany 6 mes.)
5.2. - Majda/28-----------Kladno---------27.6.
7.2. - Stika/35
7.2. - Nane2 ----------------------------------------(Vitek 5,5, Anicka 1,5)
10.2. - Mahony/29-------------------------29.6
18.2. - Lucci/26-----------Praha-----------21.7
19.2. - Zoona
20.2. - Hanna/32 ---------Kromeriz----------------(Hanicka 1,5)
20.2. - MaK----------------------------------4.7.----(Kristynka 2,5)
28.2. - Zuzika/27----------------------------3.7.
Ahoj tehulky, tak jsem zase tady u vas ![]()
Pred tydnem jsem rano zacala krvacet tmavou krev a tak jsem musela do spitalu, kde rekli ze mimi se drzi, ale je hodne ohrozene a musim lezet. Beru plno prasku na udrzeni tehotenstvi /ascorutin, utrogestan/ a snazim se. Byl to pro me desny tyden, ale uz je mi lip. Predstavte si, ze jste 6 dni s nohama nahore, v tomhle vedru lezite v posteli a muzete akorat na zachod a zpatky a jste 10h denne sama. Bylo to fakt narocny. Muj uzsnej manzilek ted dela vsechno za me a stara se o me nadherne, vari mi dobrotky, pere, uklizi, nakupuje a do toho ma svoji narocnou praci. Je skvelej a desne ho miluju, uz aby mi bylo lip a oplatim mu tu jeho bezbrehou peci. Budu uz asi stale doma a do 12 tydne se budu strachovat, ale ted uz je to na prirode.
Koukala jsem, ze jste se krasne rozrostly maminky
a je nas vic.
Manzilek mi doma zaridil internet a tak je mi hned veseleji, drzte se, zatim papa
Tak jsem to počasí u nás trošku přechválila, na obloze už je zase tem žlutej puchejř a začíná nás „obšťastňovat“. Co se dá dělat, noc bude opět krutá
. Ale výmluva je tím pádem jasná, v tomhle vedru do sebe nedostanu ani kapku alkoholu. A ona je to i částečně pravda
.
Nane - taky tě tu vítám! Jsem zvědavá, jestli se chopnosti synáčka prověří a opravdu to bude kluk. Jestli jo, tak si na to můžete založit živnost ![]()
Štiko - teda ty sis užila
. Ale hlavně že se mimi drží a bojujete dál. Určitě odpočívej, nic nedělej a nechej se obskakovat! Super, že máš doma net. A navíc na něj budeš mít čas ![]()
Lucci, Žanet - mě bříško taky vyleze až navečer. Přes den je to ještě dobré, ale večer se to prostě nedá přehlédnout
. Konečně mám něco, co mají i ostatní. Ani nevíte, jak jsem za to ráda… ![]()
Stiko , to jsem rada, ze jsi v poradku a ze jsi zase s nama. Davej na sebe pozor a odpocivej. Mas super manzela. Fakt uzasneho. To zaslouzi pochvalu. Chudinko, ty prasky musi byt pekny hnus, jak je snasis? Ale urcite vydrzis vsechno, jen aby bylo mimi v poradku, ze? Jeste ze je to takovy bojovnicek, ze se drzi zubama nehtama
Odpocivej a uvidis, vsechno bude ok.
Holky, trosku jsem ten seznamek upravila, myslim, ze je to tak prehlednejsi. Uz je nas 12
Tak a ted zas musim jit neco delat, dokud mam krapicku energie. Ale nejdriv asi pujdu neco sezobnout ![]()
Žanet tak se pochub s předělaným seznámkem. Už takhle byl super, tak jsem zvědavá jaké vychytávky jsi tam vymyslela
. Já jsem teď byla taky něco sezobnout, bohužel to byla asi půlka plechu bublaniny
. Se pak nemůžu divit, že mi leze břicho
. Ale byla mňamózní!
Koukni nahoru, vymenila jsem novy za stary, at to tu neni milionkrat ![]()
Teda, ty mas fakt chut na sladke? I kdyz takova bublanina… hmmmm, asi by si me nemusela dlouho premlouvat
Ja jsem si zas dala kysela rybicky v takove te bile omacce. Teda musim rict, ze je to takove hranicni jidlo, nikdy si nejsem jista, jestli se to udrzi v zaludku, ale zatim mi to dela dobre
to jsou chute, co? A taky mam chut na segedinsky gulas. Ale varit se mi samozrejme nechce. Chudacek manzel, ale nakoupili jsme mu mrazak plny hotovek, takze se nemusim premahat. Co by pro me neudelal, ze? ![]()
Žanet jsi hvězda
, seznámek je super. Chuť na sladké je právě u mně veeelmi neobvyklá, jinak jsem totiž naprostý masožravec a sladkého se takřka nedotknu ![]()
Dekuju za podporu holciny, zitra jdeme na kontrolu a tak se uvidi, ted si jdu dat cibulacku a melouna
taky divna kombinace.jinak TP mam 13.2.
papa
Stiko, tak at ti kontrola dobre dopadne!! Drzim moc pesti. Ty mas teda fakt divne chute
Ale co, mimi si rekne, na co ma chut, ze?
Opravuju termin. Drz se zitra!
Mahony, dik, ale priznavam, ze jsem to odkoukla od zkusenejsich
Tak to je fakt sranda s tema chutema. To ja zas jsem vylozene na sladke a ted mi to vubec nechutna
Ted zas to kysele. Mame se na co tesit, ze?
![]()
Ahoj těhulinky,
Mahony , ty seš teda číslo
ty tvoje příspěvky mě fakt dostávají… ![]()
S tím bříškem si fakt nelam hlavu
, já už si teď připadám jako minimálně ve 12tt
A mám to jako Žanet… miluju sladké, ale teď žádné chutě nemám. A nesnášela jsem vždycky mlíko, a teď jsem tři večery po sobě dělala mléčné koktejly
Tak uvidím co mě ještě čeká ![]()
Stiko , vy to zvládnete
Je super, že se manžel tak stará ![]()
Nane2 , ty máš doma teda šikulku
No a když teď Vítek vybral Davídka, tak to aby sis některé mimi mohla pojmenovat, tak to bude ještě jedno, ne? I když už teď tě fakt obdivuji. Mě prozatím představa starat se (a hlavně vědět jak se starat
) o jediné dítě přijde jako nadlidský úkol
![]()
Lucci , no ještě, že tě tady mám. Už jsem se bála, že jsem nejmladší
Docela teď taky řeším, kdy to říct našim. Manžel by nejradši čekal do konce prázdnin, což já teda asi nevydržím. Teď je v našem případě určitě ještě velmi brzy cokoli někde zmiňovat, ale na druhou stranu si myslím, že pokud bude vše OK, nejpozději koncem července to na sebe prásknu
Co se týče práce, tak to bude docela oříšek, ale na to je fakt ještě moře času
Žanet , seznámek je super. S těma hotovkama v mrazáku to fakt není špatný nápad. Člověka by to pak nenutilo taky jíst. Udělala jsem právě na večeři špagety a protože toho neumím prostě udělat malinko, tak jsem ten talíř taky snědla (spíš sežrala) a teď bych se nejradši neviděla
jestli máte problém se svým bříškem, tak teď byste měly vidět to moje
![]()
No a těhulky, co nějaké fotečky? ![]()
Přeji všem krásný a pohodový večer
Téda holky, nejak jste se rozkecaly.
To je bezva.
Me dneska boli leva kycel, trochu i bricho tesne u kycel. kloubu. No nevim, litat s tim hned k Dr… pripadala bych si jak hypochondr.
Bohuzel, to co sem drive presla, se mi ted jevi jako zivotu nebezpecne pro mimi. ![]()
Koukam ze mate ruzny chute, to ja teda nemam nic. Ja to nemit potvrzeny od Dr. tak snad ani nevim, ze sem tehu. ![]()
Zuzi … ja to nasim asi nevydrzim nerict moc dlouho, jednak vim, ze se na vnucku tesi a jedna bydli pod nami a brisko se mi dost tezko schovává.
U tchanovcu to snad vezmou taky dobre, tak pockame ty tri nedele a prasknem to na sebe.
Zanet … seznamek je bezva, koukam ze jsi to seradila podle TP, coz je pekne prehledny. Sem zvedava, jak se nam to vsem nakonec narodi.
Do knihoven jsem koukala, bohuzel ty knizky nejak nemuzu sehnat, ale asi vyhraje ta Co cekat…
Kamaradky mam vsechny bezdetny a netehotny, tak nemam kde pujcovat. ![]()
Stiko … hlavne hodne odpocivej, mas bezva manzilka, kdyz se tak stara. S tou cibulackou jsi me navnadila… mnam ![]()
Fotecku zadnou nemam, pupik zatim nema cenu fotit (vypadam spis tluste nez tehotne
) a na UTZ taky nic moc videt nejni.
Tak pozdeji.