Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Štiko,
to je dobře že jste ok.Tak si táty pěkně užijte ať máte na 14 dní v zásobě
.A Karolínce vyřiď že je moc šikovná panenka.U nás se totiž stále jen chrčí a občas nacvičuje nenene.
Tak jsem si konecne vyridila rodicak a potesilo me, ze si muzu privydelat co chci.
![]()
Stiko … Kulda je sikula, ze uz rika mama, Jenik umi stale jen ogí a ga.
![]()
Za pul hodky mame byt u Dr. na ockovani, tak jdu budit ditko. ![]()
jojo vyridim, paci paci pacicky, tata koupil kaje k 7 mesicum boticky, hodim je do galerky
Ahojte,
tak abych pravdu napsala, vubec se mi do psani dnesniho prispevku nechtelo
vcera se mi totiz moc dlooooooooooooooouhy prispevek vymazal a nikde nebyl.
Takze v rychlosti a kratkosti
svatba jeden veliky pruser a propadak, alespon z naseho pohledu : obrovske casove prostoje, vubec nikdo nebral ohled na to, ze mame male mimco a ubytovani neskutecne hrozne. Ale odsvedcila jsem to v poradku, teda myslim. Asi je to tim, ze kdyz se clovek na neco moc tesi dopadne to spatne, skoda no.
Jo a pro ZANETKU : nevesta miluje vse od Tchiba , tudiz od nas dostala z kolekce Tchibo vazu, ubrus, kosicky do koupelny, vonne svicky a podstavec, drzak na casopisy a pro oba zupany. A exluzivni lahev cerveneho vina " Savignon......" rocnik 1990.
Jen jeste jednu poznamecku, taky jsem si prichystala kotlik caje, ze ho vychlemtam pri docitani a tady tak malinkato stranek
proc to tady tak nezije
je to koncem prazdnin, modni vlnou ICQ
ale chapu toa verim, ze tady to nikdy nebude znat konce, tady to zije a zije to svym vlastnim rytmem, takze ted je rytmus trosku pomalejsi, ale uz ted se tesim na ten rychlesi, ac ja mam co kecat ze
(ale napsat jsem to mohla, ze jo ![]()
Takze zaverem verim, ze vsichni skolacci a skolandacci prozili svuj prvni velky den prijemne a bylo to prijemne i pro rodice a vsem nasim unorcatkum gratuluji k dnesnim, vcerejsim, predevcerejsim i dalsim vyrocim a velkym pokrokum.
Ahoj holky..
Jdu se na vas mrknout..jinak nekdo jste k nam do galerky Unor 2008 hodil krasnyho kluka..ale je uzasnej..hlavne ty kukadla..
A ted proc jsem tady…vy jste taky zimni miminka..tak mi reknete jak moc jste vyuzili rychlozavinovacku - zavinovacku..pokud jste meli, spaci pytel a zimni fusak..neni to pak zbytecnost?
Ahooooj holky!
Musím taky něco napsat, když to tu tak vázne. Já vůbec nic nestíhám - novinka, že? Rozjela se nám stavba - máme vybagrované základy a položenou ležatou kanalizaci. K tomu moje práce, kterou nestíhám, páč se mi sešlo nějak moc věcí najednou - něco jsem slíbila už dřív a něco je pro mého zaměstnavatele, což prostě nemohu z jakéhosi morálního hlediska odmítnout, že. ![]()
A samozřejmě je tu Justínka - na prvním místě. Od středy papá mrkvičku
, z počátku dělala ksichtíky, ale dnes zblajzla celé dvě velké lžíce mrkvového pyré místo poledního kojení. Ovšem pravidelně si kýchne, když má plnou pusu.
V půl roce měla 8,7 kg a 71 cm . Sice ještě neleze ani nesedí, ale krásně pruží na kolínkách a pořád couvá.
Jo a má vleklý zánět v očičku, diagnóza ječné zrno.
Dnes jsem s ní byla na kontrole a horní víčko má pořád oteklé. Máme dál kapat (už zvládám naprosto bravurně) a za 14 dnů na kontrolu. Prý když se to do měsíce nevstřebá chodí se s tím na operaci - dospělí
, jak je to u dětí mi dr. nedokázala říct - jsem se dnes dozvěděla na očním. A už nevím, co víc o nás napsat, no snad to stačí.
Jo, asi brzy k nám přijede rudá armáda. Sice zatím jen špiním, ale břicho bolí fest. Důlžitá info pro vás, že jo. ![]()
Pet, Nane, MaK - a vůbec všichni, kterým dítka nastupovalal do školy nebo školky - doufám, že první den jste všichni zvládli a že se dětem ve škol(k)ách líbilo
![]()
Jeje - zachytila jsem, že Terezce se nevrací moč zpátky do ledvin, takže dodatečně gratuluji.
![]()
Tiko - my byli na svatbě v polovině srpna a taky nikdo nebral ohled na to, že tam budeme mít půlroční dítě. Sice jsem nebyla za svědka, ale pozvaná jako regulérní host to ano. Takže jsem na hostině mohla být buď v restauraci, kde šíleně řvala hudba (nebylo slyšet vlastního slova), nebo na chodbě u WC, kde byl průvan a nebo na tmavé chodbě vedoucí k hotelovým pokojům, kde to hrozně čpělo kouřem.
Takže jsem snědla hlavní jídlo, s manželem jsme si symbolicky (asi 2 minutky) zatancovali a já jsem s Justí jela domů.
Aspoň, že jsme dostali krabici zákusků navíc. ![]()
Sandula - nechci dělat reklamu, ale já jsme hodně využila flísovou rychlozavinovačku od Emitexu, která je určena do autosedačky. Tedy nejen v autosedačce, ale i v kočárku. Vždycky jsem šupla malou do zavinovačky a potom ještě do fusaku. Zavinovačka jde krásně ztáhnout kolem hlavičky a taky nožičky jsou v ní hezky zabalené. A nemusela jsem Justínku soukat do žádné kombinézky. Když se na jaře začalo oteplovat, vozila jsem ji dost dlouho v kočárku jen v té zavinovačce (bez fusaku) podle potřeby buď zakrytou ještě dekou nebo ne.
Sraz - začíná mi být čím dál víc líto, že asi nepojedu, kvůli stavbě. Ale jestli se to nakonec nějak vyvrbí a já budu shánět na poslední chvíli info, tak mě sice můžete mít za blbce, ale nezlobte se pak na mě, jóóó
![]()
Čau maminy!!!!!
Holky to je pohoda,když je Anetka ve školce!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Já ji miluju,ale je paráda,že so od sebe na pět dní v týdnu odpočineme!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Ahojte
,
jen v rychlosti hlásím,že první den ve škole byl jakžtakž dobrý - pro Sárinku supr
,líbilo se jí a před kámoškama machrovala,jak se zase těší ![]()
Pro mě už hůř,neuronila jsem ani slzu - nebyl čas,celou dobu jsem na rukách držela vzpoucejízího se Lukyho
Měl dobrou náladu a hrozně si chtěl povídat
Takže jim to tam celé prokecal… ![]()
Drahouš lítal na záchod a nakonec ho odvezla sanitka na infekční
Podezření na salmonelozu
vůbec nevím,jak to chodí,jestli budeme taky v karanténě,ikdyž nám nic není,jestli Sára bude moci do školy
no hotovo ![]()
Tak teď čekám,co mi Raďa zavolá za zprávy a uvidíme…boha jeho ![]()
No,hlavně,ať se uzdraví…
Luky mi furt zdrhá z běhounu,jako by nevěděl,že zrovna musím nutně napsat Vám ![]()
No bylo to dnes hektické a mám takové tušení,že ještě není konec ![]()
POMOC
Se poseru,fakt (teda ne z nevolnosti
)…se omlouvám za výraz,ale když ono se to jiank shrnout nedá ![]()
Ježiši,on už je v kuchyni…takový prazvláštní styl ![]()
lezoplazo ![]()
Jdu ho odchytit,než něco uvaří ![]()
Musím jít dokoupit pár věcí pro Sárouše,tak zatím papa,ozvu se…
Jen doufám,že to nechytnou děti,především Luky ![]()
Čus bus
Lucci: máš SZ
Lištičko teda ty jsi ošklivá
.Kdyby tě tak Anetka slyšela.
sendulo: ten pytel určitě využiješ. Ta zima přeci jenom ještě po porodu bude nějaký ten pátek trvat. Zavinovašku jsem nepoužívala (myslim tu krajkovou), ale tu rychlo jsem využila hodně. Ono to mimi v postýlce je z počátku rádo na těsno zabalené, tak tu si určo pořiď.
Jinak mi asi měli 5. nemoc
. Já tedy hned doktorce naznačila, že by to jako mohla být 6., ale ona říkala že 5. Teda já jsem z toho jelena, ale neni těch číselnej nemocí nějak moc????? Čéče by mě zajímalo jak je mezi sebou roznaj. Asi podle toho jestli se osypávaji od hlavy nebo od prdele
![]()
Peti: držim palce, ať vám to dobře dopadne. U nás jsme měli salmonelu a museli jsem všichni na výtěr ze zadku, aby vyloučili nákazu. Nic jiného jsme jaksi nekonali. Žádná karanténa a tak.
Pet … tak taky drzim palusky, at brzo vis, na cem jste a at je brzo vse v poradku! ![]()
Pipi … ty me dycky pobavis…
Ale taky nevim, jak se pozna pata a sesta a nevim-kolikata nemoc. ![]()
Jeje … Jenik ma v sesti mesicich 8,54 a 67cm. Diky.
cau koceny,
Pet, tak at je drahous brzo v poradku.
ja ted dala kaje ryzi s mrkvi od hami a az kdyz to snedla tak mi doslo, ze vlastne necvaklo to vicko, jak ma pri otebreni, tak snad to bylo v pohode. jinak trvanlivost je do kvetna 2009, jsem ale debza, uplne jsem na to zapomnela to zkontrolovat, nebo to bylo tim, ze jsem to ohrivala ve vodni lazni skoro do varu, nevim.
Štiko: nevim jestli jsem to dobře pochopila, ale ty to ohříváš zavřené?????? To bys nejdříve měla otevřít a pak teprve ohřívat.
Čus,
dneska mě NASRALI v naší dříve oblíbené cukrárně
šli jsme s Týnkou na něco dobrého,dala jsem si kafčo a dort a když jsem ho skoro 3/4 snědla,tak jsem zjistila,že je na korpusu malinko plíseň
.Myslela jsem,že vyletim z kůže.Sice na tom,co jsem snědla,to nebylo,jen na kraji toho korpusu,ale stejně.Tak to prodavačka schytala ![]()
Leny no já tak nějak počítám s tím,že to ještě přijde,i učitelky povídali,že ten třetí,čtvrtý den je kritický,tak uvidíme
Sandul já jsem rychlozavinovačku využila minimálně ze dvou důvodů-moje mimi velikostně jí velikostně neodpovídalo ![]()
Pipi jo,tak v těch očíslovaných nemocech se teda taky nevyznám
.Takže to nebyla angína ![]()
Pet šmarjá,tak ať jste všichni v pohodě,včetně drahouše,snad se to nepotvrdí ![]()
Mak: já ti nevim. ATB máme dobrat (9 dní) a krk má prý krásně čistý. Tak nevim jestli je teda nebereme zbytečně. No kecat jí do toho nebudu.
Teda řeknu ti, že by to taky odemě schytala. Vrátila ti alespoň prachy za ten dort. Bych na ně ještě poslala hygienu.