Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky..
tak uz jsem tu zase..mam na vas dotaz..opravdu musi miminko odchazet z porodnice v tech prisernych dupackach? myslim ty jak se pod ne dava bodicko..my jsme totiz dostali nadhernou soupravu..je tam ale overalek s dlouhym rukavkem + prizovej svetrik s kapuckou + cepicka…stejne ho budeme davat do kombinezky..ale jen me zajma jestli je to opravdu poviny,to co pisou v tehu prukazce (me to totiz prijde jak nejakej seznam sepsanej pred 50-ti lety).
PET, JANI, LENYI, NANE: Ste mne pekne zvyklali na ten pytel ![]()
SANDUL: do ceho si mimnko obleknes v tom si ho obneses. To je kazdemu jedno
Ja ji teda v bodycku a dupackach mela, protoze nic prtavejsiho sem nenasla a i tak v tom mala hrozne plavala.. na tom mela jeste nejaky svetrik a cepicka (tu mela az k nosu jak ji byla velka
) a pak jsem ji mela ve fusaku do autosedacky.
Si vzpominam jak jsem mela dle rad tech maminek kombinezy vel 68 a ani jsem je nepouzila protoze mala se v nich i kdyz nabalena jak cibulka ztracela! a dalsi zimu uz se mi pro zmenu do nich nevejde ![]()
Ten seznam je asi abys vedela co cca mit .. nerekla bych ze je to povinne, jen proste rada prvorodickam, protoze ja trebas nemela ani paru co je overalek, co je bodycko, co jsou dupacky.. Ted uz mi to prijde jako trivialita ale v tehu jsem v tomu teda nevedela hlavu patu
Takze to ber jako doporuceni ale ridit se tim samo nemusis. Je to tve dite a nikdo ti nemuze nakazovat do ceho ho oblect.
Stejne tak jako nam do porodnice napr doporucili mit ponozticky pro dite. Jak ja byla rada ze jsem je tam mela, protoze tam byla chvilemi docela zima a tak si nedovedu predstavit ze by byla bosky, stejne jako rucicky mela jeden led a tak mela ponozky i na rukach…
JEJE - ja se porad divam na Terezcin srpen, je to moc hezke!
Jo a neni to, cim jsem ti vycpala balicek taky spaci pytel? Akorat s rukavama?
Ja mam jeste jeden a dnes jsem se na nej divala, ze bych to mela jednou zkusit…
Gioviho prebaluju v noci, protoze se mi zda ta plena dycky hodne pocurana a pak rano je jeste vic.
JANI - ticha gratulace k usinani, nam se to dnes povedlo taky
At jim to vydrzi, brouckum, ze? ![]()
Toz tak… hezkou sobotu 1. zari (smarja, ted me napada, ze uz maly brzo bude mit 7 mesicu, toto leti… ach jo
A 7.9. budeme mit 5. vyroci svatby
![]()
Ahoj pri sobote..
Jeje: diky moc..no my jsme vcera byli nakupovat tady na Islandu v NEXT,z tech velikosti mi sla hlava kolem..protoze jako vel 56 je podle nich az na 6mes. dite..oni na novorozenatko maji velikost jako New baby
No a kombinezku jsme koupili tu 56,protoze 68 podle rad vypadal jak na rocni dite..v tom by se mi ted dite utopilo a pristi zimu by mu stejne nebyla..no jsem na to vsechno sama zvedava..doufam ze nebudem mit nejakyho tloustika nebo dlouhana..ja jsem prcek a manza taky neni velikan.. ![]()
Holky je fajn ze tu jste a muzu k vam jit na radu..a pockejte az se mi to narodi..tu budu sedet furt a ptat se ![]()
Jinak jsem se zamilovala do toho vaseho spaciho pytle od Loany.ten je krasnej..ale me se libi v bilej barve..to asi proto ze jeste nevime co to bude..
ach jooo to je doba..
Krásné 1.září ![]()
U nás je hnusně,popršává,akorát teď na chvilku prosvitlo sluníčko
Pet mám ten pytel s tím medvídkem,je pučenej a obj. jsem vel. 86. Má u krku šňůrky na zavázání-to je jediný,co mi tam vadí,bo malá si s tím hraje,cpe to do pusy a mi to tam ako překáží.Jinak je super.A budu mít žlutý-teda doufám
žanet tak malá sice usla sama,ale zhruba co 2h byla hore,zaplakala,pokecala půlminutový monolog a zase usla.Jen kolem 4h se budila co 15 min,pak vstala před 6,najedla se a spala do půl 8.V 9 ji teda taťka pohoupal a ona spí už 1,5h.jsem mu říkala,že jedla v 6,ať jí dá před spaním najíst,ať jí vychází oběd kolem12 a on že nevěděl,že je tolik hodin. Takže malá jedla naposledy v 6 a všechno bude mít posunutý.
![]()
Ahojte,pěkný den ![]()
U nás taktéž škaredě a to chceme ven ![]()
Jani dík ![]()
Noc byla naprosto příšerná,takovou hrůzu jsme ještě neměli
![]()
Snad bude dnešní lepší…
Zatím papa,jdu do spršky a pak k tchýňatům na oběd (kačena zelí,to nemusím,ale neva
) a pak nám snad vyjde minivýlet,uvidíme ![]()
Nazdarek,
tak u nas se nad ranem zase kecalo. Ta baba je fakt hrozne upistena a ujecena
Driv kdyz byla vzhuru a hrala si tak to bylo fajn, to jsem mohla i spat, ale tedka u tech jejich proslovu se to vazne neda ![]()
Zanet: ten vak - asi ano
ja si uvedomila ze neco takoveho mam doma, ale je to male, terka by se do toho nevesla. musim to ale vyndat ze space bagu a zkusit to..
No jinak se naobedvame a jdeme ven. Tady rano mzilo a vubec bylo hnusne - no je videt, ze uz je zari. Ale radeji bych babi leto.
Ted je pod mrakem. Visi mi na balkone pradlo a tak bych nerada aby mi zmoklo nez se vratime ![]()
Sandulo: o tech velikostech je to hodne rozdilne. Co znacka to snad jina mera. I tedka dokazeme na sobe mit 68-80, pricemz nektere 74 jsou ji male a nektere 68 normalne. No a dle tech jejich tabulek je 74-80 velikost az na rocni dite…
Ahojte. ![]()
Tak jsme zpatky z dovoleny. Meli jsme pekny pocasko, vyborne varili, luxusni pokojik, ceny jeste lepsi, nachodili jsme kilasky po Ceskem Raji, a jsme radi, ze jsme doma.
Ve ctvrtek se kamaradum narodil klucik Danysek, chudak mamka mela tri dny kontrakce po ctvrt hodine.
Ale zmakli to nakonec vsichni tri. ![]()
Pipi … drzim palce, at je angina brzo z domu.
Jeje … chtela sem se optat, jak jste dopadli na ledvinach,ale docetla jsem, ze mate ATB, tak je dobre ze operace nehrozi. ![]()
Mah … preju opozdene vse NEJ! ![]()
Pet … jak to, ze mas MS?? Tos prestala kojit nebo prisla jen tak? ![]()
Ksiry … mame a na dovce jsme je bohate vyuzili. Mame tyto
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Spaci pytel … kupovat asi nebudem, Jenik se moc neodkope, ja mu tu deku dycky zasunu pod boky pod telicko a drzi.
Dudlik … holky jak to resit…??… Jenik jak nema dudlik, tak si cpe do pusy prsty. Kdyz ma dudlik, tak zase skoro nepovida.
No, spis vyndavam prsty a davam dudlik, pac si rikam, ze dudlik ho pak lip odnaucim.
Co na to vice-mamky Pet, Radka, Listi, Lenya, Nane…?? ![]()
A stalo se tu neco dulezityho? Novy zuby, prevalovani, lezeni, sezeni, stani…??? ![]()
Ahoj holky,
tak Martinovi je o poznání líp. Horečky přešly už včera a tak je vidno, že ATB zabraly skvěle. Trochu mu to ale poškodilo mikrofloru a tak má chuděrka průjem. V lékárně mi ta známá říkala, že to asi přijde a že mi tedy dá v pondělí nějaké pičurasiny na spravení. Už je mu evidentně líp, protože už zblajznul celý oběd (velká sklenička krůtího masa se zeleninou od Sunárku). Pusinka moje zlatá.
Jinak je tady taky hnusně, ale mě to neva, páč musíme být stejně doma.
cucací váčky : tak Žanetka mi slíbila, že mi je pošle z toho jůesej. Kdo by chtěl tedy se se mnou o ně podělit, tak se z celého srdce nabízim. Když tak ho nabídnu na jiném měsíci, třeba by se někdo chytil ![]()
Pipko … a kolik stoji cucaci vacky? To je ale primovni nazev.
Ja nejak nevim, co mu do toho davat. ![]()
Šebrle ma zlato, koukali jste?
![]()
Šebrle: tak já se dívala z postele, když jsem uspávala Martina a tak z toho vim akorát to, že tam na obrazovce poletovaly takový puntíky a aby si je nespletly, tak si je ošíslovaly ![]()
cucací váčky : tak cenu zatim nevim, ale Zanet říkala, že 399,– (2ks) za kolik se tady dají sehnat je strašně drahý, tak předpokládám, že to bude míň. Jó, a tak tomu říkají na MMB.
Nene, je to za 10 babek, to je nejakych 200 kacek a jsou tam dva a a dva nahradni pytliky a ja dopumpuju, tak je jedu koupit, tak radsi koupim dva ![]()
A davam tam vsechno! Teda zatim jenom ovoce… banan (ale ten nedoporucuju, blbe se to pak umyva), broskev, jablko, cele kulicky hrozna…
Zanet … a je potom Giovi zapatlanej nebo drzi zpusobne za drzatko a dumla. Vidim Jenika, jak rozpatla banan rukama i v ty sitce.
![]()
Holky tak my máme opět uloženo,pomazleno…malá si pokecala a usla
Jupííííí Jestli to tak půjde dál,tak za pár týdnů budeme pilovat denní spaní.Dnes krásně spinkala 2×1,5h
a ještě navečer 30min.Nevím čím to,ale jsem slintala blahem.Tak doufám,že se nebude zase budit co 2h,jako dnes ![]()
Ahojte
,
tak jsme zpátky z grilovačky
Bylo skvěle…
Lukymu zřejmě leze už další zoubek - v pořadí čtvrtý,má neteklé celé dásinko,nenechá si do pusinky sáhnout,ovečka moje zlatá ![]()
Lu ,
ahojky,vítej zpět,moc jsi mi tu chyběla ![]()
MS přišla zničehonic
Kojím stále plně,Luky ještě stále není přikrmován ![]()
Ale čéče ......a jelikož jsem musela u téhle věty odběhnout,tak už nevím,co jsem chtěla
Kruci ![]()
Pipi ,
dobře,že je Marťovi líp
Jen tak dál ![]()