Poradna duly
Jana Čurdová
Křupky se mohou určitě použít jak píše Zuzík, la emůžeš si koupit i kukuřičnou krupičku…já na zahuštění řídké stravy používám rýžouvou krupičku.
Petisko, on se Vítek do školy těší, ale myslel si asi, že to půjde rychleji, že už bude psát psacím, tiskacím už umí…ale dnes hráli nějaké hry a to se mu líbilo a oběd byl dobrý, když by nešel an oběd, tak by musel hodinu čekat, než přijdeme s Aničkou ze školky, kde ona dnes vyváděla, křičela, enbrečela, že chce za mamkou a tak si šla azkřičet do kumbálku, tam se pak sklidnila a hrála si vpodě dál, v tom kumbálku Vítek nebyl celou dobu, pokud vím chodily tam děti živější, takže oficiálně k nim dnes Anny je přiřazená…
Novina je ta, že David i při své váze si stoupl, a zkouší to znovu a znovu, což mě moc nenadchlo, stačí že věčně sedí v postýlce…pro jeho kostru to není moc dobré…to Vítek byl fakt jiný kabrňák. Hezky si v půl roce ležel a tak tak se překulil.
Lu, vydrž s mrkvičkou, možná bude líp chutnat s cukýnou, dýní, nebo bramborou, sama bývá dost aromatická, pro některé děti!
Pa N.
cau kocky,
tak u nas je hnusne ale neprsi, tak jsme dopoledne byly venku tri hodky a objizdely jsme sekacky co tu mame, jsou tady ctyri a ja zase nakupovala, jojo nema tatka odjizdet a nechavat nas tady, me zabije
. ale nahodou mam krasny vytepleny manzestraky a taky tu zavinku emitex s tema capackama na nozicky do autosedacky skoro novou za 350 Kc, super kup, nemuzu totiz najit fusak a mala vzdycky skope ponozky i boty dolu a ma holy nohy potvorajzna.
obed byl zase boj, ale prisla jsem na to ze kdyz ji pred tim nakojim, tak papa lip. Smichala jsem od almatury mrkev s kukurici a do toho spenat s bramborem od hami, ten jinak do ni nenacpu ani za boha.
Pet, to je fajn ze drahouse pustili, nas tatka dneska v devet dorazil na misto a to odjel ve strdu v sest vecer, by me do takovyho busu nikdo nedostal ani heverem.
zuziko, ja vim ze se to prodluzuje, tady jde o to, ze by jsme prihodily ve stejnou minutu i vterinu, je to ale nepravdepodobny.
tiko, ja taky nekdy jsem zla, kdyz neji, nebo mi vyrazi lzicku a vylitne mrkev az do notase. bud v poho, oni si to nepamatujou, to potom spis uzira nas maminky.
ty krupky u nas taky maji, to uz se muze detem davat?
Spešl o křupkách, jsou více druhů, některé jsou tvrdší, ale klasické se rozpouští na jazyku, tvar mají hovínka cca 5- 10 cm dlouhé, lae bacha nejen že lepí a zalepí kočár k nepoznání, někdy se nalepí mimču na patroa to pak vypadá, že se dusí, stačí jen máknout do pusy a vyndat, někdy to prcci nepošlou do bříška včas. Ale myslím, že Anička je jedla až později a za Vítka jsem je ještě neobjevila, jinak břicho nezaplní, jen ruce!!!!!!!!! ![]()
Ahoj holky
, po delší době mám zase chvilku čas, tak jsem tu a vidím, že řešíte stejné věci jako já( jestli to nebude těmi stejně starými dětmi
).
Sedačka - máme stejnou jako Lištička, tedy Zenith od Chicca a jsem úplně spokojená, i když teda nemá isofix. Betka díky svým rozměrům nejezdí ve vajíčku už měsíc a tahle je super, protože se dá dát hodně naležato. Váhala jsem ještě mezi Romerem, ale v obchodě jsem ji po:,–(ila do obou a Chicco jednoznačně vyhrálo, navíc byla v akci ![]()
Zuby - po týdnu děsivého nočního řvaní vylezla pidišpička zoubku a zvětšuje se velmi pomalu, úplně mě točí, že Betce nemůžu pomoct, pamatuju si na svoje osmičky… ![]()
Příkrmy - zatím jenom mrkev a brambory ze skleničky, Betka je nadšená a zatím ani moc neblbne, docela rychle pochopila, že se krmit sama prostě ještě chvíli nebude. Nevím ale kolik by toho měla sníst, většinou dá tak třičtvrtě malé skleničky a už nedokojuju. Vypadá spokojeně, tak asi to stačí ![]()
Ještě dotaz- nevíte jestli hluboce zmrazená zelenina je bez dusičnanů ????? Něco mi říká, že jo, ale jistá si nejsem, chystám se na vaření a bio zeleniny tady moc není...... ![]()
Jinak Jéje, držím palce, ať vás ten déšť nevytopí úplně , Mak Davča má stejnou váhu jako Betka- gratuluju
a Pet asi bude sekaná ![]()
Nane no jo,my nemáme Davídky,ale Goliášky,co ![]()
příkrmy mrkev mu chutná,brambor moc ne,ale včera mrkvo bramborový oběd snědl,dneska máme připravenou skleničku mrkev s rýží,tak uvidíme.Jo,bude jíst teprve teď,páč v poledne jsme šli do školky a cestou zpět usnul a ještě pořád spí
Nolen fakticky?Tak to se pěkně trefili ![]()
Nane, Žanet díky za rady s dýní. O víkendu jdeme do ní ![]()
Nane , já teda křupky zkusila dát klukům jen jednou
, pak mě to přešlo a nechávám si je na později
, ale už jsem jich docela dost právě spotřebovala na to zahuštění. Díky za tip s tou krupičkou… já jsem právě sháněla rýžové křupky (prý jsou ještě i pohankové), ale ty zrovna nebyly… o krupičce jsem neměla ponětí.
Leni , gratulace k baštění!!!
Tak jsem byla před chvilkou v rychlosti na gyndě, protože taťka přijel z práce pohlídat kluky. Mám prášky co jsem měla před těhu, ale netuším jak je mám začít brát
. Nevíte někdo jak můžu navázat na Cerazette (ten má 28 tablet) jinou antikoncepcí (ta má 21). Můžu začít hned po dobrání posledního Cerazettu?
Ahoj, konecne doma!
Nebojte, nezkysli jsme ceou dobu na Slovensku… Ale v nedeli jsme se po ceste domu stavili u nasich a ti nas nechteli pustit dal, ze si male vubec neuziji… a zdrzeli nas do dneska
Ja vzdycky jenom zavolala tatinkovi, jestli ma co jist
a on pomalu vybilil vsechny zmrazene zasoby ![]()
Co noveho?
U nas musime dat postylku uz dolu, protoze Andulka zacina vstavat, z cehoz nejsem vubec nadsena
, vzdyt jeste neumi ani poradne sedet
… A navic si stoupa porad na spicky, co s ni?
Ahojky holky,
tak jsme se vrátili z plavání,bylo to zajímavý,malej nejdřív koukal jako „roura“,ale pak se rozkoukal a řádil,cáky cáky…nikdo nechtěl vedle nás být!!!! ![]()
Už se těším na příští týden!!!!
Maminy jsou tam některé docela dost sympatické,tak snad to bude dobré. jedna je mi tam hodně sympatická,tak jsem jí popisovala Petrovi, říkám je to ta nejhezčí z mamin a on na to,tak jestli myslíš tu nejhezčí tak tu vím…tak jsem povídala,že to mě ani nepřekvapuje a on mě šokl lží,vždyť ta nejhezčí jsi tam byla přeci ty mamko!!!!
tak jsem se dlouho tlemila!!!! ![]()
Pak jsme byli na obídku a zašli jsme to Sportissima,které u nás v pondělí otevřeli,manža tam nechtěl jít,před obchoďákem držkuje,že tam jde kvůli mě a já mu říkám,že tam jdu kvůli němu že nic nepotřebuju,no a ve finále si drahoušek koupil nové boty!!!!!
Tak nevím kdo tam kvůli komu šel!!! ![]()
Ale abych nebyla nesprevedlivá,tak jsem si koupila tu bundu o které jsem ve středu psala jestli teda někdo četl můj příspěvek!!! ![]()
Kámošky mi už včera volaly jestli jsme si pro ní byla,ale dneska jsem tam byla s mojí nejkámoškou a ta řekla koupit,tak jsem koupila!!!
![]()
A prodavačka se smála,páč prý na mě v:,–(ila,že si tu bundu nakonec koupím!!! Jsem hrozná,já vím!!!
Tak a když se tu napráskávám,tak dětem jsme dneska nekoupili nic!!!!! Jdu se stydět!!!! ![]()
Píšu román,že?!!! ![]()
prikrmy , my zkouseli zatim vsechno mozne ovoce, ze zeleninky jenom mrkvicku… a male jede vsecko, vzdycky sni tak 100ml.
Babicka slibila, ze az prestane prset, tak vykopeme nejakou zeleninku a zacneme varit polevecky… Holky, jaky pridavate do polevek tuk, jenom olivovy olej?
Sedacka , na tu se chystam pristi tyden… Ale protoze hooodne cestujem, urcite by se hodila nejaka polohovaci…
Zuby - pred ctrnacti dny Anji zacly lezt obe dolni jednicky, prava uz je venku a ta leva je nejaka lina a porad nas zlobi a nechce se ji ven ![]()
Listi , podel se prosim s nejakyma podrobnostma z plavani… my jdeme v nedeli rano a ja nevim, jestli se mam tesit nebo bat
, mam z toho takove smisene pocity… ![]()
My hamáme taky všecičko!!!!!! Včera měl nějakou zeleninu s těstovinami a to túúúze chutnalo i mě!!!!
![]()
Petisko strašně moc děkuji,jsi hodná!!!!!
![]()
Představte si,že jak už jsem v květnu psala,Anetka ve školce ztratila naušničkku tak jí mamku kupovala nové no a podotýkám,že se to stalo v polovině května. No a předevčírem mi ředitelka ve školce povídá,že nějaká paní byla v lese s vnoučatama na procházce a našla tam naušničku (podotýkám,že procházka se konala v září!!!!) no a tak že paní ví,že tam chodí školka na procházku,tak se ptala jestli nějaká holčička nepostrádá naušničku z dvojitého zlata a oni si vzpomněli na Anetku a tak mě poprosili jestli bych nemohla přinést tu naušničku co mi zbyla,že by je paní porovnala a že kdyby byla naše,že nám jí samozřejmě dá,ale v opačném případě,že si jí nechá. Tak jsem tam naušničku krásně v krabičce přinesla a dneska jsem si jí odnesla i s druhým kouskem!!!!!
Tak tohle bych nečekala ani v nejdivočejším snu,dávala jsem jedno procento tomu,že je naše!!!! To je MAZEC!!! Co???? Něco v lese ztratit v květnu a v září to najít!!! ![]()
Ajko bylo to super!!!! Za chvilku stáhnu fotky tak dám něco do galérky!!!! ![]()
Je pravda,že Péťa už chodil do van, a tam byl naprosto špičkovej a miloval to tam!!!! Ale tady teda s prominutím „čučel“,páč ještě neviděl tolik děti pohromadě!!! ![]()
Bylo to chaotický v tom,že je asi šest skupin po 15-ti a střídáme se v bazénu po 40-ti minutách!!§ Člověk neví poprvé co a jak,ale naštěstí před náma byli maminy se strašími dítky,tak nám rády poradily a pak to už šlo. Nejdříve byla teorie,kde nám říkala co budeme s dětmi dělat a jak je bude nosit…to předváděla na té panence a pak už jsme řádili ve vodě,bylo to prima,akorát se musím doučit říkánky,ještě že si něco pamatuju od Anetky!!! ![]()
Po plavání jsme pak ta banda maminek sedělli v klubovně a bylo to prima si povídat,tak jsme se pozorovali,vrhaly na sebe nejisté úsměvy…ale to se zlepší. Měla jsem tam kamarádku,tak jí něco vykládám a všechny ztichly a poslouchaly mě a do toho někdo otevřel dveře za kterými byl manža a samozřejmě si nezapomněl rýpnout,že mám zase hlavní slovo!!!!
Ale tentokrát jsem za to fakticky nemohla!!!
![]()
Ale maminy vypadají fakt sympaticky!!!!!
Tož já se tak těším na ten sraz,až s Vámi pokecám a poňufám Vaše děťátka!!!! ![]()
lišti tak to je super,že se vám na plavču tak líbilo
" Vypadáš" fakt úplně nadšeně,to je bezva ![]()