Poradna duly
Jana Čurdová
HA ![]()
Zase jsem zapoměla,už dlouho se chci zeptat,ale teď už to konečně vypustím ![]()
Holky ,
co čištění zoubků
Kdy se má začít
Já si zaboha nemůžu vzpomenout,kdy jsem začínala u Sáry… ![]()
Dobré ránko, Štiko , podle toho co tvá neteř napsala bych řekla, že je to jednoznačně typický puberťácký výlev… ty pocity jsou tak silné, že já si je dokážu vybavit ještě dneska
a vím, že se mnou nikdo nic neudělal… ona z toho prostě musí vyrůst… ale někdo by jí měl domluvit, že tohle se prostě nedělá-neříká (myslet si může co chce… v tom jí stejně nezabráníš
)
Mah, já souhlasím, ale někdo jí i v té pubertě přece musí usměrnit a říct jí, co si může dovolit nahlas říct a co ne. Její pocity stejně nezmění… a jak píšeš, v pubertě bych taky asi byla naštvaná ![]()
Jani78 , třeba to jsou fakt ty zoubky. A jak někdo psal, určitě zkus ty šťávičky!!!
Pet , na zoubky už máme kartáčky (z DM) a jsou tam tři typy - 1) když se zoubky klubou, 2) když jsou zoubky povyrostlé a 3) když jsou zoubky vyrostlé (od 1.roku)… takže už klidně můžeš
![]()
Já teď řeším kdy jít k zubaři… u nás na nástěnce bylo, že se má jít když se prořežou první zoubky
… tak nevím, zkusím tam zavolat.
Zoubky … bych cistila uz jak budou videt, jen otrit prstem nebo kartackem jak pise Zuzika. A k zubari staci az v roce, ptala jsem se zubarky.
Vychova … Jenik najedenej, prebalenej, hraje si na zemi. Po chvili zacne remcat, remcani stupnuje do revu… jak ho vezmu, je klid. Po:,–(im jinam-za chvili to samy. Co by jste delaly? Prece nebudu behat, jak on houkne!
Takze na nej mluvim, vidi na me, delam si svoje a k nemu jdu nandat dudlik, ukazat hracku, po:,–(im jinam… neberu ho na ruku. Snazim se ho zabavit, az kdyz docela rve, jen tak remcani resim mluvenim, pripadne vychovnym tytyty a nenene . Potrebuju vedet, jak to resite vy. ![]()
Ahojky berušky,
Peti já jsem Anetce drhla zoubky hned jak se objevily. Nejprve jsem jí ty první dva,tři čtyři čistila při koupání navlhčeným tampónkem a pak jsem si v lékárně pořídila kartáček prsťáček,kdy se taková guma se zoubky natáhla na prst a čistily se tím zoubky.
Zuzi alespoň naše dětská zubařka chtěla vidět Anetku,až měla všechny zuby,ale protože jí začali růst zoubky až v 11 měsících tak jsme na první preventivce byli v roce a půl a to ještě neměla ani všechny stoličky.
Jako ráno mě manža vytočil,páč mi říká jestli bych to prádlo nemohla sušit na balkóně!!!!! tak mu říkám jestli se někdy kouká z kanceláře ven,páč kdybych dávala sušák ven,tak bych se uběhala při těch přeháňkách,abych ho dala zpátky domů!!!! ![]()
Ale za chvilku se jdeme ustrojit a jdu utrácet!!! Jupíííííí!!!! Dostala jsem od mamky kupón s 30% slevou do Takka,tak to tam jdu trochu roztočit!!!! ![]()
Jinak dneska jdeme poprvé na mažoretky,ale jsem trošku zklamaná z přístupu Petra.....on si všechno může naplánovat,práci,akce,tréninky ,zápasy a nevejdou se mu tam týdně dvě hodiny na Anetku…já chci aby chodila na nějaký kroužek,ale bohužel pro čtyřleté dítko tady toho mnoho není a tak mě trošku mrzí,že budu muset chodit s Anetkou jenom já. Je to docela dálka od nás a moc si to nedokážu představit jít s Péťou.....copak dneska je to od 4 do 5-ti,ale v pondělí je to od půl šesté do půl sedmé, pak už mi nejede žádný autobus do těch našich kotěhůlek,takže nás čeká pět kilometrů domů pěšky… to dojdeme domů za tmy… ![]()
Listi … no tak to je sila, pet kilaku ve tme a vecer. Me ten tvuj Lisak nekdy dostava, tak si snad jednou tydne cas udela, ne? Nebo mu vezmi auto, at jde pesky on. ![]()
Lucci to mě někdy dostává taky,jsem mu včera říkala,že může chodit pěšky,že auto je taky moje!!!!
Víš co já si to myslím nakonec vydržkuju,ale štve mě že to nění automaticky,to víš že si udělám čas a Anetku na kroužek odvezu.....prostě mu dneska vezmu diář a prostě mu tam alespoň pondělky zapíšu a basta,když si dokáže udělat čas na svůj trénink tak si udělá čas i na svou dceru!!!!
![]()
Ježkovi oči,to je paráda,že mám na Vás zase čas a můžu tu s Vámi klábosit!!!!
Já súúú tak ráda!!!!! ![]()
dobré ráno ![]()
Lišti normálně to Lišákovi naplánuj ![]()
Pet já mám na zoubky prsťáček
Lu tak tohle mi začal David dělat poslední dobou taky.Kdybych ho měla celý den na ruce nebo bych s ním hrála na schovku a dělala blbosti od rána do večera,tak by byl nejšťastnější.
Když něco dělám a je na zemi,tak na něj mluvim,něco mu ukazuju a tak,ale většinou po chvíli stejně začne mrčet.Asi ho to tu se mnou bez ségry neba,nebo co ![]()
Ale nejvíc mě štve,že mi to začal dělat v noci
o půlnoci se vzbudí a prostě chce vzít,pomazlit se,pak usne,strčim ho do postýlky a za pár minut zas mrčí.A to už mi tak krásněš spal.Jojo,člověk di na nic nemá zvykat ![]()
cau kocky, tak mama rekla ze jsem blba ze je to dite a nemam se s ni dohadovat a ze je fakt, ze kdyz ted budou kaji dve ze v tom bude bordel a vetsine lidi z rodiny to nepujde pres pusu, ze si to budou spojovat s tou prvni.
Tak at, myslim ze kaji jsou karoliny a ne klary a ja uz to menit nebudu kdyz na to reaguje.
dneska spala hezky, vzbudila se jen v jedenact, ve dvanact, ve tri a v pul osmy.
chci se zeptat, jako davate prckum kasi? mlecnou bezlepkovou. Ona mi jinou nez ten sinlac nechce, teda je fakt ze nemlecna ryzova s vodou je peknej hnus a dela hrudky a ta sinlac je uzasna hladka a dobroucka. Taky se chci zeptat, davate jim ten varenej zloutek? myslim, ze pokud je na tech vyzivach tak je to ok ne, to mam byt jen pokud se mimcum vari doma, ze se tim nahradi jedna masova davka. Jak casto davate maso, uz trikrat tydne?
A co ty jogurty? dekuju za nazory furt v tom tamu, ale vetsina z vas neni jeste s prikrmama tak daleko co?
Stiko … Kaje rikej Kaja a neres to. U nas doma je muj tata Petr a manza taky Petr, ja Lucka, brachy holka taky Lucka, vsichni bydlime v jednom baraku a v pohode se v tom vyzname. ![]()
S prikrmy ti neporadim, ja jsem zatim dala mrkev a brambor. Rozhodne bych ale nebyla porad na kupovany vyzive, pak ti tu domaci nebude jist. Si myslim.
Ja to stridam. Kasi nedavam, tak nevim. ![]()
Lucci ja bych do roka chtela byt na ty kupovany jako vetsina mych kamosek, dle toho testu v testovinach ta domaci ma desne dusicnanu
a ja se nijak do vareni nehrnu, kdyz mi stejne skoro nic nesni. tu malou sklenicku od hami mame na dva dny
Ahojte devcatka,
docitam, ale neda mi to a musim reagovat, nez to zapomenu. Tak nejdriv:
Sticko , co dodat? Ja bych byla taky desne vytocena z te netere… Ja na takovyhle jednani a chovani nejsem zvykla
Ale napsala jsi ji to hezky… Jdu cist dal,at vim, jak to dopadlo.
Normalne mi prisla pozvanka na kontorlu ockovani TBC. ![]()
Mates … u me je ted v kurzu Daniel a Matyas. ![]()