Poradna duly
Jana Čurdová
Dendulka: no vidis, to me nenapadlo! A mam reseni i pro dvojcata - dvoukolak ![]()
Matessa píše:helik píše:Ehm, Heliku , tak ted si to mozna zavarim, ale bud zmizely nejake prispevky, nebo nevim, ale me se opravdu VUBEC nezda, ze by do tebe Pet ryla. Vim, ze mi do toho nic neni, ale Heliku, nezabiras si jenom moc, ze ti nekdo rekne jiny nazor, nez mas ty? Opravdu se te nechci dotknout, to je jenom nezaujaty nazor 3. osoby,nechci tu vyvolavat zadne hadky
No Pet nezlob se, ale já vylim oči jak do mne REJEŠ. Já jen prohlásila pro ostatní že je to dle mne jedno, že se nám ruce vytahají i z přenosných tašek na mimina. Chápeš? Mně je to úplnej šumák, ale ten kočár je pěknej a nové modely mají možnost dát dítě i proti směru jízdy. Tak promiň jestli se TEBE něco dotklo, já tvou narážku spolkla.....
Takže pro ostatní: Ruce jako opice mít budem!
Už jsi v poho?![]()
Né mat, já tu celé odpo nebyla a čumim že se u Pet oběvuji v několika příspěvcích a dle mne naprosto neprávem. Já právě řekla ten názor, pro Jeje že je to jedno že se bude tahat špatně cokoli… A je fakt že se mne dotklo kolikrát to zmiňuje
A pak mne upozorňuje že ona to chce… Já proti tomu NIC nemám. Jsem v tom fakt nevině
Já říkám jak i cituješ ruce budou vytahaný. Fakt nic nemám proti autosedačce, ani proti výběru Pet ![]()
Tak holčiny Všem se Vám omlouvám za vzrůšo, ale jsem v tom nevině ![]()
Sedačky jsou všechny fain a zaplať pánbu že je máme. Já se loučím a doufám že se mi podaří o víkendu juknout.
PA PA a kdo jde nakupovat, tak úspěšný lov ![]()
Hel ,co blbneš
??? Nezlob se na mně,ale přečti si,co jsem psala znovu
Teď jsem přišla z vycházky,takže reaguju až teď…A o tom,kdo je v tom nevinně a kdo není,ať posoudí holky samy..Já mám jasno..A s tím rytím,já Ti fakt nerozumím,kde jsem do Tebe prosím ryla???????
Jak jsem tu psala,tyhle situace nesnáším a mrzí mě,že mě potkala i tady.NIKDE jsem do Tebe neryla a už vůbec se o Tobě špatně nezmiňovala,tak to neber tak osobně!!!Teď nevím,jestli jsem úplně blbá já nebo Ty,protože tohle dospělé ženské přece nemají zapotřebí..možná jsme blbé obě!A jak už jsem jednou napsala,ať si každý koupí co chce a na co má!!!
Lenyo ,
ptala jsem se na tu autosedačku - paní mi ji předvedla - říkala jednoznačně,že ty s madlem jsou lepší (to není narážení na Hel,prosím!!!!!!) a ukazovala mi,tak fakt se dají stabilizovat jak normální a dítě v tom hačá,ovšem říkala,že to není moc dobré - že by se to mohlo v tom ohybu tou váhou zlomit.Ale my tak měli taky malou dlouho,takže je to o náhodě!!Každopádně viděla jsem na vlastní oči,že to jde
!!
Jeje ,
Ty si to přečteš až v neděli - možná už bude pozdě,ale přece - tak tyhle cam sedačky u nás mají s tím madélkem za 2000,– a jsou z perfektního materiálu!!!Z takového bude celý ten kočárek,co chci a super!!!Ta autosed. je moc krásná!!A madélko je testováno a určo se urvat nemůža..No byla jsem tam půl hodiny,než jsem se na vše poptala.. ![]()
Matesko ,
děkuju moc za zastání,jsem stejného názoru - mám prostě pocit,že ani já ani Hel jsme na sebe nebyly drzé nebo něco podobného,jen jsme měly odlišný názor - a v tom nevidím nic špatného..už se bojím něco napsat.. ![]()
heliku já vim, že jsem na něj už koukala, já to sem dala, kvůli tomu dvojkolečku,že ségra řikala, že by byl lepší než ta čtyřkolka a že by se s tim dobře mohlo jezdit
Jinak do Prahy bych se chtěla určitě podívat ale musíme jen když jdu na kontrolu k dr. ono by jsme to jinak asi za 4 hodiny (co mám vycházky) nestihli. tak snad příští týden bud pondělí nebo pátek. Doufám, že bude mít Jirka čas
![]()
Ještě kde ho v tom hostivaři maji, víš. To je přímo v tom nákupním centru, já se v Praze moc nevyznám, no spíš vůbec
TAk mi to nedalo a ještě jednou jsem sem vlezla
Pet já vím co to je jedno VELKÉ nedorozumnění. špatně zvolené slovo rýt (mnělo být zmiňuje). Ještě jednou se omlouvám, ale já FAKT proti tomu nic nemám!! A už vůbec né proti tvému výběru! Opravdu nešlo o hodnocení zda madélko ano či né. A na začátku jsem o tom vůbec nekomunikovala s tebou, takže promiň ty sis to dle mne špatně vysvětlila a já taky když se cítím být v právu kopu - jako asi každej né? Takže jak si mi vzkazovala že tobě se to líbí a že to pozná i slepej… Já proti tomu nic nemám. Chápeš mne? Já už nevím jak ti to vysvětlit, já se taky vrátila z vycházky a čučela.
Soni ten obchod ze které ho to stahuješ je v Hostiku a mají tam spoustu kočárů, já se tam jela kouknout na Casual Play a byla tenkrát zkamána a začala hledat znovu
a mají jej také v Intersparu v Hostivaři, ale to je pidi krámek, takže tam toho moc neshlédneš. Nevím jak to v Hostivaři znáte, ale od Lidlu jedeš dolu a po levé straně na ten obchod kde toho mají víc narazíš. juknu do mapy a řeknu ti ulici, ale to mají asi na webu né?
heliku jo tam adresa je, já to tam nijak neznám, ale Jirka to určitě najde. Řikáš, že tam mají kočárků hodně. Někdo mi poradil i že mají hodně kočárků někde na Černom mostě
Soni,
určitě bych spíš volila nejdříve sedačku skořápku pro mimi, i tak je tam mimčo zpočátku dost srolované. Ta sedačka 0-36 kg ti sice ušetří peníze, ale nějak si v tom novorozeně nedokážu představit. Ale dělej jak myslíš. Já osobně neznám nikoho, kdo by neměl na úplné mimčo skořápku.
Petis,Heliku, Mahonny
já jsem taky na straně Pet, jako Mah. Nedávno jsem se dostala s Helikem do stejné situace-takže vím o čem mluvím, no nebylo mi to nadvakrát příjemné. Taky se mi zdá, že Helik dost podsouvá své názory a když někdo nesouhlasí a má jej jiný, tak se do něj naváží. Ale už jsem to ustála a přešla. Tak už to holky neřeště, překousněte to a jedeme dál. No doufám, že ty Heliku se teď za to, že jsem napsala co si myslím, nepustíš do mně. Nerada bych to zase pitvala. Takže uzavírám kapitolu.
Jo Petis ,
a ten tvůj pupek mi nějak exoticky nepřipadá, vzhledem k tomu, že jsi byla před porodem. Však zase zalezl, ne? Já zase mám jámu místo pupku, si nevybereš.
![]()
Čau těhulky,
dneska jsme ceé odpoledne strávily v Mikilandu,jsem úplně urvaná,doufám,že Týnka taky
.
Zlatko ,Romeo,to je drsný jméno
.My nechat výběr na Týnce,máme natuty Mauglího
![]()
Matess ,do jaký barvy těch koleček půjdeš?
Případně je můžeš podle sezóny přetírat a budeš pořád nová
![]()
Dendulko ,držím palce,ať amnio dopadne na jedničku a ať je tam ta holčinka ![]()
Ajko ,ať všechno klapne a pěkně si to užijete!
Jeje ,super,že je ti líp!Užijte si nákupy a pořádně všechno omrkněte.Mě to čeká příští týden.Těším těším ![]()
Pajko ,ta závěsná police je fajn.Já mám po Týně přebalovák z IKEI,teď je z něj teda regál na hračky,a koukala jsem,že k němu dělají takové závěsné plastové boxy,tak je dokoupím.
Mah ,gratuluju k pokopání taťky ![]()
Soni ,spoustu kočárků mají na Černém Mostě v Babyparku a v BABYSTARu.
Koukala jsem,jaký tu dneska byly vášně,holky.Na tohle je psanej text děsně blbej,i když se dá smajlíkem trošku doladit,někdy se dá leccos pochopit úplně jinak než bylo myšleno.Mně je jasný,že se tu nikdo nechtěl do nikoho navážet,ani kritizovat ničí výběr,prostě jste si to každá přečetla „v jiném tónu“,než bylo myšleno ![]()
Holky,berete některá magnézko?Jestli jo,tak na předpis nebo jste si ho normálně koupily?Já jsem si ho dneska chtěla koupit,kvůli křečím.Taky mi občas tvrdne pupík.Ale (zatím ještě pořád) moje dr. mi řekla,že je to po polovině těhu normálka a nedala mi ho.(já teda věřim,že to normálka je,když je to sem tam,ale prostě cítím,že vitamínů celkově nadbytek fakt nemám).No a v lékárně mi řekli,že si ho jen tak sama na:,–(it nemůžu
.Takže konečně otázka:Mám si ho u dr. vynutit nebo si ho můžu prostě koupit ![]()
Zatím jsem si teda koupila aspoň Magnézii,tak budu popíjet.
Doufám,že se ve všech těch závorkách vyznáte ![]()
Monča
Soni mají tam toho dost, ale na čerňáku je obrovská koncemtrace obchodů. Je tam AAA bazarkočárků (mají i nové). Babypark, babyexpert a ještě jeden, teď nevím jak se jmenuje. Tam se určitě vyplatí jet. Netuším zda tam ten ox-ford mají.
Radko já s tebou střet mněla, ale s Pet né, proti tobě jsem názor mněla a taky jsem to rozdejchávala. Ale proti Pet jsem nic nemněla a již 2× se omluvila, tady není na čí straně bejt, já proti názoru Pet nic nemám a už nevím jak jinak to zdůraznit, nerada bych sem vkládala jak celá diskuse šla, jelikož to vlastně diskuse nebyla, a už vůbec né na to téma, které se zmiňuje. Když si přečteš co jsem teď psala, tak určitě sama řekneš, ano tahat sedačku s dítětem není žádná sranda. Tak snad už mne chápete, já už to lépa nevysvětlím
Heliku, tak uz to nevysvetluj a neomlouvej se, myslim, ze Mak to vystihla a uz se to dal rozebirat nemusi.
Holky, tak jsem se dnes vazila v obchode (nasi vaze neverim) a vypada to, ze mam 5,5kg navic
No ne nadarmo mi Danny mile prezdiva „velryba“. Dnes mi dokonce rekl toto: „ja odhrnu perinu a nevim, jestli ti mam dat pusu nebo si jit pro harpunu“ Sprostak!!! ![]()
Čusík!
Tak se, Jeje , nezapomeň v neděli pochlubit, co jsi všechno viděla a koupila!
Pamatuju si jeden test autosedaček z MF Dnes a tam taky psali, že je mnohem bezpečnější pro dítě pořizovat postupně sedačky vždycky té odpovídající kategorie (no, samozřejmě i to může být marketingový trik - ale tak já jsem na něj rozhodně nalítla
). A ještě si pamatuju, že ten test vyšel nejlíp pro Maxi Cosi Cabrio a Römer (z těch nejmenších sedaček). A ještě si pamatuju (to bych do sebe nebyla řekla, že toho v té hlavě zůstane tolik), že z té úplně nejmenší sedačky dítě spíš rychleji vyroste na délku než váhově. To možná zasloužilé matky potvrdí…?
Tak, holky a mimča, mějte všechny/všechna hezký víkend!
Majda
Holky k sedačkám, je fakt jedno jaká barva, madlo …důležité je aby výrobce měl crtifikát o nezávadnosti a takév to číslo s velkým E to je homologace té, které sedačky, protože bohužel jsou na trhu levný nekvalitní šmejdy. My máme šest let starý Chicco, má bavlněný potah, přídavek pro novorozeně, na držené hlavičky, stříšku, je od 0-13 kg, Vítek měl v roce přes 13 kg, takže jsem pořídili větší, jinak si myslím, že se v těchto dají miminka vozit maximálně do roku a půl, prootže tím, že se vozí proti směru jízdy, tak pak už mají moc dlouhé nožky, nebo naopak hlavička začíná přerůstat…Víte, že pokud máte tři děti v autě, a nelze tam upevnit tři sedačky, tak uprostřed může jet détě starší 3 let zapnuté samonavíjejícím pásem, bez sedačky?! To je řešené pro nás, protože tři sedačky do naší fabie nenarveme! Mimi bude ve vajíčku, Anny ve Vítkoé super sedačce Concord Lift, uložte ji pro období tří až 12 let! A vítek bude sedět uprostřed, možná na bobku a bude koukat na řízení, to se mu bude líbit. Jo a my máme madýlko na tom Chiccu, hečte, ale když máte děti tak těžké jaka já tak je Vám jedno za co tu sedačku táhnete do pátého patra!!!!!
Magnézium jsem si vždy kupovala, myslím, že dr. šetří a předpis jen tak nedají, kupuji si od Natures Bounty, beru dvě až tři tablety denně, dobře se polykají! Nezapoměnte na vápník, protože samotný magnézko je dobré na stahy dělohy, ale po čase užívání může dojít k disbalaci s vápníkem a můžete mít křeče v lýtkách…
Ještě jsem objevila úžasný čaj proti nadýmání, jmenuje se kmínáček a dělá ho čajánek, je to sice por mimina, ale je rozpustný,ovšem funguje, možná lépe než můj milovaný fenykl.
Konec radám, miminko dnes krásně kopalo, děti poslouchali, s ANny jsem byla poprvé v divadle, byla moc pozorná a moc se jí to líbilo…
Můj muž už moje proporce nehodnotí, říká že když nemůže potěžkat tak ani pohledem nepohladí, jo nejraději by pořád jen sexoval, což mě baví čím dál míň. Přiznávám, že mám strach o mimi. Přemýšlím nad zodpovědnou antikoncepcí, nevíte, jestli je možné mít tělísko, když kojíte?! Já znám jen Exluton, musí se rát na čas a DepoProveru, z té jsem byla šíleně zavodněná a nemohla mít druhé mimi, naši známí měli z toho taky ohromné problémy a koho znám tak taky. Kamrád jí říká, Americká biologická zbraň! Zanet prominň on je hrozný srandysta, ale žena mu málem umřela na embolku po té depoproveře!
Nějak jsem to přehnala! Krásný a klidný víken!
Vítek jede v neděli svůj první závod na kole - 350 m. Tak mu prosím držte palce a ť dojede! Nane2