ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4874
12.2.09 09:54

Cau holky,

koukam resite boticky, prijdu na rady a porady az Klara zacne tapkat…

Inglesina je prima, Klara v ni i spala, fusak se mi tam vejde a jezdi se mi s ni dobre…takze doporucuju…

Fyz, Evo, tak spani vasich deti krute zavidim… Klara jde sice do postele v osm, ale je vzhuru po pulnoci, ve tri, v pet a pak vstava jk kdx od sesti do pul osmy. Dneska ale prudila, no des. Ja koukla blbe na hodiny, myslela jsem ze je 5,35 a tak jsem ji oblikla (kdyz na uspavani nepomohlo prso, caj, ukladani, spani s nami v posteli - hodinove martyruim) a dala jsem ji na zem at si hraje. Pak prilezla a kdyz jsem koukla bylo 4,15 8O a stejne se ji moc spat nechtelo…takze mi asi hodinu zmoulala prsa a usnula s nim v puse a druhe si drzela rukou… Tak nevim, nevim…na dnesek si asi prichystame vodu a sunar a v noci dostane z flasky…mam pocit, ze breci hlady…ona toho vecer moc nesni…pulku Ikea misticky kase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
12.2.09 10:25

Ahoj,

tak předně zakazuju Evě a Fyz psát o spaní jejich dětí :lol: :lol: u nás je to podobné jako u Endy. Je schopná si v noci udělat přestávku ve spaní i dvě hodiny, ale snažím se jí nedovolit opustit postel :lol: no sranda to ale moc není. Taky usíná s prsem nekonečně dlouho flaška se sunarem neprojde Viktorka jen cítí um a natahuje se jí takže nejí ani kaše.

Teď zas má rýmu a kašel takže je to se spaním horší i na mě něco vlezlo je mi jaksi slabo a rýmu jak hrom takže bych se i ráda vyspala.

Botky zatím neřeším a nekupuju to až bude chodit a asi to jen tak nebude :D

Adámek má školkovou krizi prý ho děti žduchají a nelíbí se mu tam. Má to těžké v tom, že on je taková jemná přemýšlivá povaha žádný divoch takže i když se děcka žduchnou při hře tak to není nic pro něho nevím co mám jako udělat aby se otrkal :(

Jo ještě se tu řešilo maso tak já ho Viktorce taky nedávám denně. Myslím, že to fakt není nutné.

FYZ a jak si Lukášek pokouše to normální jídlo? Já sice nemixuju, ale aspon mačkám. Je šikula když se u toho nedusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
12.2.09 11:25

Ahoj,

tak my mame po plavcu, dneska jsme meli volnou hodinu..tak jsme jen blbli a plavali ve velkym..

Co se tyka backurek, tak my mame takovy ty klasicky na tkanicky..mala v nich cupita rada a nevadi ji,ale obout je to je des bes..ale najradsi chodi v protiskluzovejch fuskach..

Ohledne spani..no taky nejsme vzorni spaci..chodime spat v 19h a spime tak do 6-7h ale samo ze s buzenim v noci..dudlik, caj..v sobotu jsem si vyrazila ven, vratila se v 0:15 a libovali si jak mala krasne spinka, sotva jsem zabralatak od 2h do 5h radila, vylezla z postele, prelezla pres me a sla delat k tatovi tany tany..no na palici..a ted posledni dva dni jsme vzhuru od 22h do 23h,ale to si myslim ze ji trapi zoubky, protoze ji dam Ibalgin a vzapeti spinka.

No a k jidlu zere (opravdu zere) vsechno..varim ji..a uz mela i dokonce kachnu, ale zboznuje polivky..kousani ji nedela problem,ukusuje a mlaska..a k veceri dostava jen mliko Bebu 3..ji to staci..navic je vecer tak unavena ze by mi kasi ani nesnedla..

Jsem se nejak rozepsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
12.2.09 12:31

Ajjoo ,pokouše normálně kousky,nemixuju dlouho,jen mu pokrájím maso.Brambory si klidně vezme do ruky a okusuje.Má 6zubů a s jídlem se fakt lepší.

Endy ,s tím buzením v noci,mě teď Lukáš vstává jedenkrát,nakojím a spí dál. Ale byly doby,kdy se kojil každé 2hodiny.A hlad neměl,bylo to o zvyku. Když jsme byli s Pavlem na akci u sousedů někdy v prosinci,hlídali naši a já pořád čekala,že zavolají,ať jdu kojit. A ono nic. Satan spal bez mlíka celou noc.Kdyby měl hlad,vzbudil by se.

• Citovat
  • Upravit
2724
12.2.09 13:28

HOJKY 8)

Tak jsme doma z plavča. Dneska dostali mrňata rukávky a mrskali se v bazénku bez držení :D :D :D

Spaní …tak já hlasím malý úspěch. Vytrvala jsem a „žižlání prsa“ jsem omezila jen na dobu, kdy si lehnem do postele-napije se (musí fakt sát) a když už nepije, tak jí ho vezmu a nedám…a ona se tim už nějak srovná. Chvilku nadává, ať ho navalim, ale za minutu se otočí na bok a do 10ti minut usne. Budí se tak 3× za noc, ale to je jenom takový to kňourání z polospánku a většinou to hned zalomí. Kolem druhý teda chce natvrdo k nám do postele, ale aspoň se vyspíme. Vylejzá me z pelechu kolem osmý a spát chodíme taky kolem osmý.
Jo a teď teda trénujeme spánek po obědě. Najíst a spát. A asi jí ten pravidelnej režim vyhovuje, protože oběd v poledne a pak to hajání se nám už docela daří.

Botičky jsem Emušákovi kupovala,aby měla něco na nožičkách venku a když pojedem do těch Alp, tak aby je měla v teple. A občas jí venku z kočárku vydaváme, nebo někde v restauraci, tak aby neťapkala v ponožkách. Doma chodíme bosky. :P

Jídlo , holky a už dáváte tvaroh? Já už včera koupila, že jí do něj zamíchám nějaký ovoce. Podle kojení.net se už může. A taky asi začnu dávat sem tam nějakou rybku.

SANDUL , co špenát s bramborem a vajíčkem? Nebo čočková polívka? Dělám ještě těstoviny se sýrovou omáčkou a zeleninou, sem tam přidám kuřecí, nebo francouzský toustíky, míchaný vajíčka…

AJJO , jídlo taky nemixuju, buď namačkám nebo raději nechám v celku, ať se nakrmí Emušák sám Začala jsemjí dávat lžičku, ať si to už zkouší sama, je teda včechno hrozně omatlaný, ale co, aspoň je zábava :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
12.2.09 14:31

Márty já jsem dala Viktorce venku v kočárku tvarohový šáteček takže už jsme vlastně s tvarohem začali :lol: i když ona sní tak čtvrt čtvrtiny šátečku :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
12.2.09 17:41

ahoj, tvaroh nedavam, vcera jsem davala ochutnat pacholika a zadny uspech, tak zustanem u bileho jogurtu. Ovocne nedavam, neverim tomu „ovoci“. Budu si muset prohlednout nabidku, jestli bude nejaky jogurt duveryhodny…

Kdyby Klara v noci knourala, tak to beru, jenze ona stoji v postylce a visi pres zbrdleni a breci.....

Klarka kousa taky pekne, i masi, jablka a rohliky. Obedy ale mackam, protoze se pak krmi rychleji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
12.2.09 19:57

Márty , já dala vanilkovej tvaroh jen jednou, když ráno došly bílý jogurty,zblajznul to, ale je to děsně sladký. Taky si říkám, proč mu cpát sladký a ovocný konzervovaný, když jí bílý. Dneska poprvé vyrábím domácí jogurt, tak jsem zvědavá, máme docela spotřebu, Petr i Šimon ho snídají každý den a já tak obden. Endy , až bude hotovej, mám to rozdělit do malých skleniček nebo je lepší to nechat v tý velký míse a jenom nabírat?
Ale podle kojení.net už začnu mírně používat kravský mlíko na vaření nebo kaši. Myslím, že občas normální krupicanda by už asi šla. Nebo jsem myslela udělat třeba rýžový nákyp nebo jahelník.
Márty , já nějak nikdy doma nepřipravovala špenát, to se mi nějak vyhlo, jak to děláš s těma bramborama a vajíčkama? Špenát se nějak dělá na cibulce, ne?
S tím buzením - ty naše rána jsou fakt úmorný, žužlá mi prso skoro hodinu než usne. A já se tak bojím, že budeme vstávat v půl 5, že ho nechám. Tak nevím, jestli ho nenechat párkrát probrat a čekat, až usne, nebo ho po nakojení frknout do postýlky a nechat vyřvat, ale to se mi nechce, beru fakt jako velký plus, že spí v kuse do těch 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
12.2.09 20:45

EMANKO , koupim si ten mraženej. Osmahnu cibulku na másle, pak na něj frknu ten špenát, přidám vajíčko, trochu mlíka a jeden stroužek česneku a hotovka. Brambory normálka vařený, jako příloha a natvrdo vajíčko místo masa, jinak se dává tušim hovězí nebo nějaký dobrý uzený. Emušák se olizoval :D

Jo, holky, to máte dobrý, že vám prťata jedi jenom bílej jogurt. Já bych do ní taky žádnej ovocnej necpala, kdyby mi ho jednla, ale je už potvůrka zmlsaná. Kuouju jí ty Holdandie, prej jsou nejlepčí.😉

A jak se dělá ten domácí jogurt? Omlouvám se, jestli už tady receptík proběhl :oops:

Tchýně nás chce zase zásobovat zavařenejma borůvkama s cukrem, že prej to Emi mám dávat, že je to zdravý. No, zdravý to borůvky jsou, ale víc nezavařený a bez toho cukru Dneska jsem otevřela skleničku a je to teda přeslazený. Na nějaký palačinky dobrý, ale to do ní cpát zatim nechci. Tak nevim, jestli ji nepoprosim, jestli by mi příště nedala ty borůvky jen tak čerství (do mrazáku) nebo prostě převzít sklínky, poděkovat a nic neříct. Chjo, je to jak do duba s ní, pokaždý jí říkáme, že to moc nejíme (palačinky jsou tak jednou za rok),ale je to marný… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
13.2.09 07:17

Márty ,s tchýní neporadím,ta moje nic nenosí,že si stejně kupujeme podle sebe a když něco dá,poděkuju ikdyby se mi to nehodilo.Z borůvek udělěj koláč a letos ji popros,jestli by nemohla ty borůvky dát čerstvé,že bys je zamrazila.

Lukášek se včera naučil říkat auto,no začíná to být veselé.

• Citovat
  • Upravit
4874
13.2.09 07:57

Marty, ja bych ty sladky boruvky brala a pridavala dve lzicky do bileho jogurtu a mas domaci ovocnej…a trochu cukru prtata potrebuji, kdyz jsou ted jak motorovy mysi.....

Emanko, my rozdelujem do sklenicek, ason si muze tchynka brat do prace a ja na vylety…

Recept:
1l cerstveho mleka
1 maly živy jogurt (activie, hollandie apod)
1 12% smetana

• v misce si rozmichat jogurt + smetanu + trochu mlika
  • zbyle mleko prevarit a nechat vychladnout na 50 - 60°C (mely byste v nem udrzet malicek)
  • do mleka opatrne zamichat jogurt
  • rozlit do cistych sklenicek nebo kelimku s vickem. Vicko jen polozit.
  • to vse dat pod perinu (my si sklenicky vyrovname do krabice a tu celou dame do lavoru vylozeneho dekou a prikrejeme polstarem)
  • nechame do vychladnuti (cca 2h nebo i dele), ulozime do lednicky
  • vydrzi dobry i 5 dni
    mlika muzete dat i vic, bakterie se namnozi......
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
13.2.09 09:36

Endy , tak já mám recept podobný, ale bez tý smetany. Dneska to měl Šimon poprvé k snídani a je ten jogurt moc tekutej - ty ho máš hustý? Ale použila jsem jen polotučný mlíko, tak jestli to není tím.
Kamarádka mi to popsala takhle:
v hrnci zahřej mlíko dokud se nebudou tvořit po okraji bublinky a nezačne stoupat pára. Vlij to do mísy a nech zchladnout na 45 až 50 stupňů - to poznáš pokud v tom dokážeš udržet prst 20 sekund. Do malý misky dáš jogurtovej základ, přidáš trochu ohřátýho mlíka a dobře promícháš. Pak po třetinách vliješ zpátky do mísy a pokaždý dobře zamícháš, hlavně po poslední dávce. Přikryj to třeba utěrkou a nech 6 až 8 hodin na teplým místě…já to dávám Adamovi do postýlky do peřinky, to stačí. Mísu s hotovým jogurtem pak překryju alobalem, nebo pečícím papírem, nebo folií a dám do ledničky na 8 hodin vychladit. To je celý a je výbornej!
Márty , taky mi to napadlo dát ty borůvky do jogurtu. Zmražený borůvky jsou super, z těch můžeš upéct i koláč a knedlíky. Já mám takhle hafo jahod a malin, ale u nás jsou palačinky tak jednou za 2 týdny mňam.
Tak jsem přesvědčená, že musím Šimona nějak donutit, aby spal ráno dýl. Po hodině, co vstane, je úplně hotovej, mrzutej a chce spát. Dneska vstával v 6,30, v 9 to zalomil. Položila jsem ho do kočáru a hned spal. Takže se připravuju na další boj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
13.2.09 09:53

ahojda,

holky vy se porad s tim krmenim tak bojite..co blaznite..vy resite jestliv roce muze ovoce, tvaroh, krupicku nebo ryzovy nakyp?

My uz tohle vsechno mame za sebou…a zijeme a prospivame..mame 10kg..

Tvaroh davam od Dobra mama, nejradsi ma vanilkovej..ovoce basti podle nalady..ale kdyz ho nechce dostane aspon presnidavku..kravsky mliko davam normlane do vseho, br.kase, ryzovy nakyp, krupickova kase..a nic ji neni ani nebylo..

Z masa uz mela snad vsechno, vcera dokonce kureci srdicka s brokolici a mrkvickou a k tomu ryzi..

Pak ji taky delam sladkej svitek..nevim jestli to znate, jde delat i na slano..a taky zboznuje palacinky ze zahourem (boruvky rozvareny s vanil.pudinkem)..

Zubu mame 3 dole a 2 se nam ted tlaci nahore..

S tim jidlem se nebojte..Rozinda mela uz i v restauracce cockovou polivku..dneska treba pecu kuratko na testovinkach..

Solim malinko, z koreni davam zdibicek cerveny sladky papriky, kmin, bobkovej list, majoranku, cibuli, cesnek, novy koreni..

Jinak zboznuje spenat..a patky od chleba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
13.2.09 09:55

Jo a rybicky takx papame normalne..nejradeji..ryni file bez kosti, morskou stiku nebo panganius..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
13.2.09 11:23

Snadul to máš těžko každá z nás řeší jídlo jinak. Já si taky dávám víc pozor protože ono se to fakt může projevit až později nebo taky nemusí že jo. Prostě si říkám že jednou se budou živit čím chtějí a cpát nezdravé věci a když to teď můžu ovlivnit tak to dělám :wink: a když s něčím můžu počkat půl roku tak proč to honem zkoušet hned když to není nutné, ale jak říkám každá to máme jinak a máme jiné názory tak jako na všechno :D Moje nej kamarádka taky dává malé párky snad od 10 měsíců já bych to nedělala ani omylem ,ale je to její věc a nemám ji za to míň ráda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí