Poradna duly
Jana Čurdová
HAJ ![]()
EVI , se připojuju k dodatečnýmu přání
Jsi to tu nedavno psala
co si tak pamatuju. A že já si toho pamatuju málo, viz. přání k prvnímu zoubku už zubatému Venýskovi (nespletla jsem to zas že ne
).
EMANKO , já dávám ovocnou Holandii už asi měsíc, bílej jogurt u nás dávno prohrál
Jinak k jídlu už jsem dala i špenát s bramborem (ten nám teda jede a jak!) a v podstatě už začnu dávat jídlo jako nám, akorát přiměřeně ochucený. Nebo spíš vařim podle tý kuchařky a jídla co uvařim Emušákovi vařim i nám, akorát je osolim, ale oni jsou tam napsaný tak, že kolikrát je to dobrý i bez tý soli ![]()
Jinak u nás je celkem klid. Pročučená noc se uý neopakovala. Včera dokonce spala i po obědě 3 hodiny (sice v kočárku venku, ale spala) a večer poslušně ulehla v osm
Nechi to moc zakřiknout. Dneska jsme byli na plavču a Saveček poprvé vzal zvíře a přilepil na bazén a ještě pořádně poplácal, aby řádně drželo - jak málo mamince ke štěstí stačí
![]()
Ahoj vespolek,
no my treba ted hledame partaky do hudebni skolicky, prekvapilo me, ze pro nedostatek zajemcu by ji neotevreli a taky hledam vhodne golfky… Takze to mi zere cas na netu…
Myslela jsem ze pujdu do Jane Energy (Anlea je tu chvalila), ale Klara je prcek a jsou ji na delku tip top (hlavu ma skoro nahore). Navic se mi moc nelibi boudicka a pa kolem pasu..... Porovnavala jsem je s Inglesina Trip a ty mi prijdou delsi, lepsi bouda, poholnejsi, mekci lezeni a spolehliveji se polohovaly, i kdyz dolu to nejde jednou rukou. Zas maji o neco mensi kolecka… a tak tu jeste brousim po netu a vypisuu si, co budu htit videt nazivo…
Vcera jsem varila pohanku se spenatem a kurecim, dochucovala jsem cesnekem. No, nebylo to spatny, ale ani jedna jsem se nepredly. Vecer jsem zbytek smichala s bramborovou kasi a to uz bylo mnohem chutnejsi - takova nastavovana kase. Ja ji mela s karbanatkem…
Oslavencum vse nej.....
Klarka umi lepit vodolepky, protoze ma doma na dverich tu magnetickou barvu a dava na ni magnety. Vodolepky fungujou podobne…
U nas se to spani zase zkazilo…jak jsem byla u nasich, kdyz byl Slavek nemocnej, tak jsm v noci samozrejme prso dala a jsme tam kde jsme byli, po pulnoci vstavam co dve hodiny, a ve ctyri si dava hodinu, kdy nechce spat. Dneska mam pocit, ze trhla rekord, urcite jsem ji ukladala aspon hodinu a pul…
Ted se naucila i takovy zlozvyk, ze strida u kojeni obe prsa. Coz o to dela to uz dlouho, ale ted se vzteka, dokud nema obe prsa venku…coz mi pochopitelne komlikuje kojeni venku ![]()
Evi,všecičko nej nej nej
Endy,nenech se mýlit ale Energy nejsou menší než ty Trip,ba naopak,je to rozdíl pár centimetrů ale ty trip jou menší
teť jsem to schválně hledala,a ty bezpečnostní 5 ti bodový pásy mají všechny golfky nastejno,nevím kolik Klárka měří ale Venýs má 80 cm a jsou mu super,mýsta tam má habaděj,já jsem maximálně spokojená,jsou to nejlehčí golfky na trhu a rozměrově jsou stejný jako všechny ostatní. Zajeť si do nějaké prodejny kde mají oboje a uvidíš když je postavíš vedle sebe,prolezla jsem milion diskuzí o golfkách a ty energy mi vyšly nejlíp,a nebo ty carerra ale ty jsou zase o dost těžší ale pro dítě pohodlnější,víc polstrovaný,záleží co od nich čekáš.Přeju dobrej výběr,je jich tolik a člověk neví který ![]()
Emanko,to je legrace s tim jogurtem???
koukej mu taky něco dopřát,nějakýho dobrýho ovocnýho jogurtíka si zaslouží
Venýs snad bílej jourt neměl nikdy hned jedeme na ovocnejch a na mléčné rýži,tu miluje, a jakej je z něj pěknej zdravej kluk ![]()
Teda holky,to noční kojení nezávidim,Endy,s Alenkou to byla taky hrůza,soucítim s Vámi,ještě že Venýs usoudil že svíčková s knedlíkem a řízek je lepší než mámy prso ![]()
Holkýýý, Adam začal od včerejška pochodovat
jsem se zapomněla pochlubit
pěkný dáreček mi dal, co?
A děkuju za přání ![]()
Vida, jaky je Adam sikula…
Emanko, zapomnela jsem… uprimnou soustrast.....
Anleo, dneska jsem objizdela obchody a prave na golfky koukala nazivo.
Fakt se mi zdaly Jane zada kratsi nez Inglesina, zkousela jsem tam Klarku po:,–(it.....a ten pas se mi u Jane nelibi, ze je jen provleceny a ne prisity…byl to nezvyk a trochu se mi to tam pletlo…
Tyhle jsem mela na vyber a takhle to dopadlo:
CHICCO Lite Way http://www.detskydum.cz/…2009-101401/ - nakonec z vyberu vypadly, pripadaji mi forove, „levna“latka
Chicco Multi Way http://www.detskydum.cz/…2009-515201/ - zbytecne tezke, vypadly
Inglesina Trip http://www.detskydum.cz/…2009-503401/ - zatim druhy favorit
Jane Energy http://www.detskydum.cz/…ergy-103101/ - pro vyse jmenovane nedostatky uprednostnim Inglesinu
Peg Perego Air http://www.detskydum.cz/…-2009-93501/ - favorit, uzasna vaha neco pres pet kilo. Malicke nevyhody - nema stavitelnou podperku nohou, zada polohovatelna plynule pres popruh. muzovi se jeste nelibi, ze se skladaji na plochu a ne jako destnik…ale ta vaha…zuuuuuzo… lonska kolekce je za 2000,–
http://www.detskydum.cz/…il/93502.jpg
Evičko , všechno nejlepčejší k měsíčninám - kolik jich máš, 300?
![]()
My dneska byli zase u našich, jak je tam tak smutno, tak si myslím, že je šimon rozveselí. Máma hned hlásila, že bude hodně hlídat, ona i tak hlídala, takže já mám vystaráno. šimon má poslední dny hrozně veselý nálady, pořád se chechtá a je vděčný za každý blbnutí a naši s ním dělaj vylomeniny. až je mi líto druhý babičky s dědečkem, který maj prostě smůlu, že bydlí dál a tolik si ho neužijí.
Tak já jdu spát a věnovat se manželovi, stojí tady za mnou, co asi chce? ![]()
Zas nemám dočteno, ale nedá mi abych nepopřála EVIČCE k narozkám takže Evi hodně štěstí, zdraví, lásky a vůbec vše nej
a Adámkovi gratulace k chození ![]()
Hlásím, že Viktorka už má dva zuby. Horní jedničky. Rok nic a najednou dva
no jo už to není mimčo i když vzrůstem zůstává miminkem pořád ![]()
Ahoj tety,
Evi dodatečně přejeme s Viki vše nej k narozeninám … Adámek Ti dal opravdu krásný dárek
Je to šikula.
Emanko … upřímnou soustast … jinak už k tomu holky řekly všechno, tak se nebudu opakovat.
Já Viki dávám jen bílý jogurt a chutná jí víc než ovocné předsnídávky, takže to zatím nějak neřeším. Ale když sme koupily předsnídávku jahoty s jogurtem, tak to byl vlastně ovocný jogurt a je vhodný pro prťata. Jinak se asi od roku dají dávat kvalitní ovocné jogurty … prej je svinstvo dobrá máma, to mi říkal někdo když jsem byla těhotná ať to nejím, že v tom není noc dobrýho.
Jinak nechci Viki nějak moc omezovat, ale je pravda, že papání dost hlídám,
protože se to co se pokazí teď může klíďo projevit i ve středním věku, kdy můžou mít potíže se zažíváním, vředy a bůh ví co.
Asi tak nějak jak to vidím v rodině a okolí téměř u všech.
Endy. … s kojením s tebou soucítím !!!!
Holky … včera jsem uspávala toho mýho malýho savečka 4 hodiny !!!!!!!!!
Pořád se někam plazila a co dělá asi měsíc … kouše mě při kojení. Takže já ji vždycky oddělám, řeknu že ne a ona začně strašně křičet … pak řve i když jen řeknu NE. Je to děsný … nevím jestli to dělá kvůli tomu, že jí bolí zuby nebp proč,
Nemáte s tím někdo zkušenosti.
Jinak Viki už je líp … dnes už má jen škaredou rýmu, ale dokonce i papala … což teď týden nedělala, tak už bude líp.
Jo … Ajji … graulujeme Vikince k prvnímu zoubku … hlavně ať Tě nekouše … bolí to jak čert. Zatím sice nemá protiskus jako moje raubířka, ale stejně ![]()
Endy , super shrnutí golfek…u mě zatím pořád vedou ty energy. Ještě musím kuknout někde naživo
Holky,
máme nějakou střevní chřipku,včera jsem po spinningu odpadla se zimnicí a dokonce s následnou horečkou,průjem,zvracení. Já jsem ok a chytil to Pavel.
Mám jít dnes s Lukáškem na narozeninovou párty,tak nevím,jestli to nezrušit.
Ahoj,
Fyz radsi to zrus, u nas takova rychla strevni chripka probihala asi pred tremi tydny a blili tu vsichni okolo nebo meli aspon prujem. U nas ja a tchyne, kamaradka s deckemi manzel a co jsem slysela, takl to letos protrpel snad kazdej… Tak bych radsi jeste nikam nesla, nevim, jak dlouho to je nakazlivy.....
Evo, me se ty Jane taky libi, i znacka, ale nazivo me fakt nenadchly…asi jsem vybirava…
Tyninko, me kdyz Klarka pri kojeni zkousela kousnout, tak jsem ji vzdycky placla (vetsinou teda pres hlavicku
, ale byl to reflex, pud sebezachovy), to zkousela, kdyz mela prave nove dva zoubky. Hned jsem ji ale dala prso znovu a to uz nekousla. Ted, kdyz uz je vetsi, tak obcas lumpaci, zkousi, co to udela, ale to uz se pozna. Prestane sat, kouka na me a hodi takovej divnej potmesilej skleb a zacne zatinat zoubky, tak ji strcim prst mezi celisti a prso schovam a uz nedam… Musim rict, ze se mi to oboji stalo jen parkrat, co by se na prstech ruky dalo spocitat… Ted uz by to bylo o prso, protoze ma neskutecnej stisk… Jednou jsme si hraly a ja mela prst v gumove hlavicce od panenky a Klara ji kousala. Omylem ale stiskla i muj prst a to byla bolest.....