únor 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.6.08 21:22

jj, právě DITTUŠ, pořád jsem nějaká vyklepaná a bojím se, nevím, jak to je porvé, člověk je vyklepaný asi ze všeho…i z toho, že nemám chuť na jídlo, že mě pobolívá podbřišek, prostě tak :? asi se úterka nedočkám,až mi doktorka vše potvrdí, a řekne navíc, že vše je OK…někdy si říkám, co tady dělám,když ani nevím…pořád mám obavy, že třeba je to jen nějaká porucha nebo co :cry: ajaj, to je den, opravdu krize…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
15.6.08 21:37

Mne zatim nic moc ani neni, ale..ALE : strasne me porad boli bradavky, to uz snad ode dne poceti..mam nality prsa, zaludek na vode a porad strasny hlad..byla jsem zvykla dost tvrde cvicit a dost stridme jist, a ani jedno ted nemuzu (5× tydne cvico a v podstate dieta s tehotenstvim jaksi dohromady nejdou, ze :P , takze mam uz tri kila nahore (i kdyz dost z toho bude asi zadrzovana voda a neco mam taky v prsou..), ale snad si telo zvykne, neprejidam se, jim zdrave, alespon denne posiluju ruce, zadek, stehna a zada, protahuju se a obcas lehce zaradim rotoped( samozrejme si hlidam tep a nejedu naplno). No jo, par kilo k tehu patri, ze jo, hlavne, aby se mimo melo dobre…ale co mne se deje s psychikou, to je hrozny..rozbreci me to, ze pritel jeste nerekl svym rodicum, ze cekame mimco..hned v tom vidim, ze nas snad nechce nebo co..v televizi vidim smutny film, brecim, vidim romantiku, brecim, pritel me nepohladi, brecim, pohladi, brecim dojetim.. :D A do tohose o maly strasne bojim, jak porad ctu o tom vsem spatnem, co se muze stat..navic jsem zdravotnik, takze rizika opravdu znam a..uz aby byl prvni trimestr za nami :? 8) No, psychika si se mnou hraje strasne..porad se bojim, jsem vztahovacna, protivna, ubrecena..fujkyyyyy :) Jste na tom stejne, nebo jsem tekovyhle „psychous“ jen ja?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.08 21:58

Já jsem taky psychouš a ještě snad větší, taky se bojím,protože nevím co bude dál, nevím jestli to má být tak jak to je…stejné mám i to, že mě bolí bradavky, dneska dokonce celé prsa, mám je takové plnější, pobolívá mě sem tam podbřišek, tak to už šílím, co se děje, stejně tak to, že zase absolutně hlad nemám, ani na nic chuť, tak si říkám-je to normální?! A psychika? Jejej, to si semnou teorve okolí užije…dneska jsem byla protivná,všechno mě štvalo,nejradši bych do všeho kopla a manžel mi řek:„no, to se mám na co těšit“ a to asi fakt jo, protože sama vím, že jsem hrozná…ale co…když to tak cítím, musí to ven :oops:
FIREANGEL: nic si z toho nedělej, že to ještě přítel neřek jeho rodičům, jsme na začátku a to je takové „brzo“ vyhlašovat to do světa…My to taky zatím nikomu neřekli(já jen své mámě)…a kolik týdnů jsi těhu?! :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
15.6.08 21:58

Miruško přesně moje slova-dokonce si taky říkám-každý ráno, když se vzbudím, tak si říkám, že co když vůbec těhotná nejsem…při prvním dítku jsem skoro vůbec neměla strach-pač jsem nechodila na žádné Emimi :lol: :lol: :lol: :lol: ale teď jsem doslova a dopísmene po..... :oops: :oops: :oops: když vidím jak se holky stresujou -kdy uvidí srdíčko a tak-snažím se hnusný myšlenky zaplašit, ale.......... :roll:

Fireangel téééééééda taková sportovkyně ju???? 8O
Jinak s tě náladama-je fakt, že jsem tomu skoro nevěřila, že maj těhule takový stavy-ale už to registruju i u sebe :roll: :roll: :roll:
Předevčírem mě rozbrečela malá holčička na ulici-když jsem na ní koukala, tak byla taková malinká, měla riflovou sukýnku a zalepený kolínka…to jsem rozdejchávala, pač by na mě lidi koukali jak na magora a dneska jsem byla od rána vyloženě podrážděná-tak mě někam zavřít a vypustit až zítra-začalo to ráno tím, že do mě vjel vztek, že to můj drahý všade roztrubuje a dokonce jsem se teď večer přistihla, že mi vadilo, že snědl tolik obloženejch chlebů-né kvůli hladu, ale jenom protože mu to chutná-dokonce jsem si doněj rejpla......ale nejak mi dneska vadili všichni-no blázinec :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.08 22:11

DITUŠKO: stejnou náladu jsem dneska i já měla, absolutně mi vadilo vše a manželovi jsem večer řekla,ať už na ten fotbal radši jde, nebo :evil: sakra sakra, to budou měsíce…teda pokud budou..Vidíš jaká jsem? Na jednu stranu čtu knížku o mateřství a početí a všem, založím si tady stránku a na druhou stranu zase si říkám co když nejsem?! Bože, začíná mě z toho pořádně šibat…to čekání je šílené,ach kóóó :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
16.6.08 08:27

MIRUŠ: Neboj se, všechno bude v pohodě, podle toho, co jsme si včera psaly, jsi jasná těhulka 8) Je jasné, že máš strach, ale to každá, navíc já jsem asi extrém, kdybych se rozumem nebrzdila, v jednom kuse bych kontrolovala papír na záchodě, jestli nešpiním, nekrvácím, případně jestli se mi neotevírá a neměkne čípek.. 8O No vážně…dokud jsem těhotenství neměla potvrzené ultrazvukem (v době, kdy se ukáže pozitivní test, většina žen je tak ve 4.-6.tt, počítá se od prvního dne poslední menstruace..takže jsem tam šla s pozitivním testem a ona předpokládala, že budu někde kolem pátého týdne, tudíž na UTZ by to mělo být vidět. Jenže já jsem vůbec menses neměla, tudíž nikdo nemohl tušit, kdy jsem otěhotněla, a těhotenství bylo mladší, než ona si myslela..a na UTZ nebylo nic, takže mi brali HCG z krve, strašili mě mimoděložním, spontánním potratem…hehe, jenže HCG vylezlo z 58 na 425 a za další týden už byl prcek vidět, a teprve tehdy mi řekla, že opravdu jsem těhotná, i když jsem to tušila a skoro věděla, jen se to bála zakřiknout :D ) U mě tedy první známky byly: Bolavý, naběhlý a tvrdý bradavky, úplně jakoby změnily tvar, nešly zmáčknout a třeba když mi byla zima, celé dvorce jsem měla úplně nakrabacené, prostě na první pohled „jiné“. Bílý. hustý a hojný výtok, tvrdý, dlouhý, zavřený čípek, bazální teplota nad 37. Bolesti v podbříšku jako před menstruací, dloubání, píchání v obou vaječnících, někdy třeba den dva nic, pak zase. Neustálý hlad. Občas strašné bolesti v kříži a bedrech. Zadržování vody a celkem rychlé nabrání dvou kil (byly tři, ale jedno je nějak samo od sebe dole). Nalitá a o číslo větší prsa. Padání vlasů. Střídání krásně čisté pleti s pupínky, ucpávání pórů. Krvácení z nosu. Rýma, bolesti svalů jako při chřipce. Náladovost, neustále rýpání do všech kolem, zlomyslnost, přecitlivělost, vztahovačnost, protivnost, ubrečenost, vzteklost, potřeba tulení a mazlení, blbé myšlenky na to, jak nás určitě přítel nechce ( :lol: ), jestli vůbec těhulkování a maminkování zvládnu…no na prášky. Taky se mi buď špatně spalo, probouzela jsem se zpocená, bylo mi horko..a pak jsem zase třeba prospala celý den a noc…únava, ospalost…no, to by mohlo stačit, ne? :D V těhotenství je kromě velkých bolestí a krvácení možné úplně všechno, tak se neboooooj (te), já se bojím i za vás :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
16.6.08 08:36

Ahoj holky, zdravím Vás všechny!!! Na net se dostanu pouze v práci, proto se hlásím až dnes. Jak jsem si četla Vaše příspěvky, tak Vás plně chápu…
Sama sobě jsem protivná, kdejaká blbost mě rozzlobí..nejraději bych někdy raději ani nevylejzala mezi lidi :lol: Nejvíce mě ničí únava, o víkendu to jde, ale nejhorší je vstávání do práce :? Dneska ráno se mi již prsa nevešla do mé běžné velikosti podprsenek…štěstí, že jsem měla doma i větší :D jinak bych musela jít „bez“ :D
Někdy si přijdu, jak kdybych ani těhotná nebyla…už se těším na ultrazvuk 21.7., ale to je ještě dlouhá doba.
Celkem mě zarazilo, že při první návštěvě mi doktor nebral krev…jen mě vyšetřil a řekl, že jsem těhu. Nejvíc mě děsí představa, že na ultrazvuku mi řekne, že netluče srdíčko :cry:

Asi musíme myslet pozitivně a věřit, že naši drobečci budou v pořádku!!!

PS: Holky, kde si můžu udělat metřík jako máte Vy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
16.6.08 08:40

Ahojky maminy :-)

jenom zdravím-mám dneska hodně běhání a vyřizování :roll: …budu lítat od čerta k ďáblu-ale musim :x

Miruš mě vždycky hodně uklidní, když se dozvím, že jsme asi všechny stejné.......že to stejně přožíváme, stejně myslíme-že prostě nejsem exot 8) :lol:

Fireangel teda normálně jsem žasla při tom tvém popisu-normálně jako bych to psala já.....úplně stejný příznaky-od těch bradavek a zkrabacených dvorců, až po to píchání a bolení, které třeba na den, dva ustalo a pak zase-úplně všechno…a to spaní-ani nemluvim…já spáč jsem se pořád budila i při otevřeným okně-zpocěná-třeba ve čtyři ráno a čuměla jsem do stropu, než jsem zase zabrala......................No krásně si to popsala-celá já 8) :oops:

Tak páááá zatím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
16.6.08 08:42

Jéééé tak ještě než zmizím-zdravím Majďulku :-)

Tak pááááááááá ať to všechno stihnu :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
16.6.08 08:52

Tak Dituš ať ti to všechno dobře dopadne :wink:

VŠEM: Já se také strašně bojím, že 8.7. nebu de vidět srdíčko..to je normální, každá máme strach…ale bude to určitě v pořádku, kdyby miminkům něco bylo, už by „odešly“..i když to zní hnusně..já vím, stává se to, ale nesmíte na to myslet..stejně, co se má stát, stane se, a lepší teď než v pátém měsíci..nejsem žádný necita, strašně se o to svoje maličké bojím, ale jinak než takhle to brát nejde..já nejsem ten typ, který si prostě řekne, že bude všechno v pořádku a dál na to nemyslí..já to mám v hlavě pořád, a jediné, co mě tak nějak uklidní, je právě to výše napsané..kdyby miminko nebylo zdravé, asi bych o něj už přišla, a vzhledem k tomu, že mi začíná být hůř a hůř, určitě je v pořádku..dělám vše proto, aby se mělo co nejlépe, víc už nemůžu…takže stejně nic nenadělám :? Ale strach tam je…

A že neberou hned na začátku krev, to je normální, mně budou vše dělat až v 16.tt…tak nebojte..a průkazku dostanu taky později..chjooooo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
16.6.08 12:57

Ahoj holky, tak já sice v předstihu a s radostí tuto diskuzi založila,ale už bohužel nepatřím mezi vás. Mimi samovolně odešlo, tak snad k nám brzo přijde nějaké jiné aby Kajdule měla brzo sourozence.
Holky všem vám přeju pohodové těhu a doufám že se nebudete zlobit, že sem k vám občas nakouknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
16.6.08 13:22

Ahojky,zdravím,chvíli jsem nenakoukla a takovýho psaní..=o)

Pavluša: 8O ,tak to mě mrzí,určitě bude brzy další.Mohla bys nám alespoň napsat,jak se to všechno stalo??

Fireangel:Já měla poslední měsíčky 8.5 a na ultrazvuku 11.6 ještě nic nebylo,takže jdu až 25.6,jinak tři pozitivní testíky..

Jinak všechny zdravím a jsem na tom úplně stejně,i když jsem byla těhotná před dvěma lety,takže bych měla být trochu klidnější..=o)),protože mám všechno v živé paměti.Nejdůležitější je nečíst ty hrozný články o potratech,mimoděložních těhu a všem ostatním..=o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
16.6.08 14:21

ahoj holky,
tak já se asi nakonec přesunu přeci jen z ledňátek k vám - dneska jsem byla na UZ a mimčo má 8 mm, srdíčko tluče a termín mi dr zatím posunula na 2.2.2009 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
16.6.08 14:23

pavluša 8O jejda to je mi líto :( Tak přeju ať se co nejdříve znovu zadaří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
16.6.08 14:43

PPetra: 8mm a mate uz srdicko? V kolikatem jsi tydnu? Moje mimco melo 9,7mm, skoro centimetr ( i kdyz udaje tam mam dva, jeden je 6,3mm, tak nevim..)ale srdicko jeste nee, byla jsem v 5tt+6…na srdicko mame pry tak dva tydny jeste cas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí