únor 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4140
15.7.08 12:08

Jé, MIruš, gratuluju k úspěšné kontrole :wink: .
Ty jsi průkazku ještě neměla? Je to zvláštní, že každý doktor ji dává jinak. Já ji měla hned v 6tt po srdíčku a vím, že holky psaly, že ji dostali až po 10 tt.
Já si velké testy nechám taky udělat. Pro mou klidnou duši…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
15.7.08 12:09

Také gratuluju k úspěšným KO.

Mohu se zeptat o jakých testech tady píšete? Při prvním těhu jsem nic platit nemusela :nevim:

Od malička jsme měli doma kočku i teď máme. Je to mazlíček (maminka byla šlechtěná), nechodí vůbec ven. Když se Veru narodila, báli jsme se (zbytečně), aby jí kocour něco neudělal, teď chráníme kocoura před Verunkou :lol: :lol: :lol: Je to takový dobrák, vše si od ní nechá líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
15.7.08 12:29

Teda, vy jste se dneska rozkecaly!

Marti : S těmi kalhoty je to potíž :( Ale při tvém popisu situace jsem se zasmála :lol: Já halenky kupovala v CA, kalhoty jsem objednávala z Litexu a jedny koupila v obchodě s těhu oblečením. Jsou to spíše takové bavlněné na doma a elastické. Když ale bylo hnusně, nosila jsem je i ven. Taky si budu muset něco pořídit, ale až na zimu něco teplejšího. Teď se jen modlím, abych vlezla za 3 týdny do sukně, jdeme na svatbu a nechce se mi kupovat další těhu hadérky na léto.

Jitko : Je to kombinovaný screening, co se dělá 11-13tt. Je to test krve a UTZ s projasnění šíje.
 http://www.zdravi4u.cz/view.php?…

Mirko : Gratuluji ke KO!

Jinak, já taky ještě nemám těhu průkazku a jdu na KO až 5,8., to mi ji snad už dají! Snad pro ni nebudu muset dříve, protože ji chtějí na ten odběr choriových klků, ale mám od dr. potvrzené stáří plodu, tak snad to bude stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.7.08 12:38

To je super, že máš vše v pořádku. Já jdu na kontrolu za týden a na testech už jsem domluvená, prý to bude stát 1.000. Myslím si, že je lepší případnou vadu odhalit dřív… jenže žádná nebude a je to jen pro klid dušičky.
Průkazku taky nemám, tak snad za ten týden :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
15.7.08 13:16

Ahojky, zdravím všechny. Já průkazku dostanu za 3 týdny.To už budu11tt. To se zrovna domluvíme i na odběrech. Už se moc těším na uzv kde mimi uvidím v celé kráse. S tím oblečením mám taky potíž. Nic co bych od předchozího těhu mohla nosit nemám, Niki se narodila v červenci. Nejvíc se těším až mi bude zase dobře. Nafouklé břicho a žaludek na vodě mě moc neba. Ale co bych pro mimi nevydržela.
Mějte se krásně a ať miminka a bříška rostou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
15.7.08 13:47

MirkoS: Tak já jdu v pátek na kontrolu a dr mi veme kref tu jak berou na NT+. Pošle to do Hradce. Budu za to platit 600. Akorát na ten NT UZ musím říct dr aby mi dal doporučenku a já si pak zavolám do Hradce. to stojí 370 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.7.08 13:54

Já jdu na KO ve čtvrtek, to bude přesně 10 tt, tak taky čekám, že se domluvíme na testech…

Miruš, dělají se testy v Ově? A je v Porubě nějaký obchod s těhu módou? Pomalu budu muset někam vyrazit něco koupit. Rostu jak z hnoje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
15.7.08 14:16

Sammmy : Ty testy dělají na fakultce. Nevím ale, jestli nepotřebuješ doporučení od dr. Zkus tam zavolat a oni by ti měli říct. Dr. bys taky měla říct, že máte v rodině Downův syndrom (doufám, že se nepletu s jinou spolutěhulí :roll: ).
http://www.fnspo.cz/…nce_002.html
Obchod s těhu módou je u Vozovny v Porubě
http://www.maternity.cz/?…
V Shoppingu v CA a CA je taky v centru u Prioru (nevím, jak se to tam dneska jmenuje). V Prioru je taky ještě prodejna těhu módy.
Ve Studénce je prodejna Promi:
http://www.promi.cz/
Našla jsem na netu v Ově ještě jeden obchod, ale tam jsem nebyla:
http://www.tehotenska-moda.wz.cz/
U té vozovny jsem si minule koupila tyhle kalhoty a jsou přímo super, nosila jsem je i po porodu.
 http://www.maternity.cz/…p/file67.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
15.7.08 14:22

Ahojky těhulky vy jste se rozjeli už jsem všechno přelouskala. Já těhu průkaz taky nemám doranu ho až při další kontrole 29.7. . U jíříka jsem taky žádné vyšetření neplatila to je síla jsk se to mění a to jsou teprve 2 roky.

Jinak jsme dneska byla nakupovat se synátorem a babčou a tetkou. Předvedl se jak je hrozně nevychovanej arozmazlenej jakmile jsem zakrošila v tu chvilku vystartovala babača : Chudáček. Tak jsme jsem mu zatrhla takový hrací autíčko na kterým vždycky jezdí před marketem. No to nemohla babka rozdechat že ona mu to slíbila pak proběhla trošku hlasitější výměna názorů o tom kdo má poslední slovo. M2la jsme ho sice já ale malej to překně ořval. Ke všemu mu teta koupila zmrzlinu . Což mě doďálo v pátek jsme dojedli antibiotika. Fakt nevým čím myslí. Halvou to asi nebude. Takže opětovný řev. Jsme z nich už naprášky .Sorry za ten výlev.Někdy si říkám že jsme asi pěkná bestie mama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
15.7.08 14:29

Pilcando : Ty bestie mámo :lol: :lol: :lol: To víš, až bude zase nemocný, oni se o něj starat nebudou, tak jim to je asi jedno :roll:
Ten screening nehradí pojišťovna, proto se platí. Pojišťovna místo toho platí úžasně nespolehlivé Tripple testy :(

Tak jsem se objednala na ten screening do Poruby na 29.7., na moje narozky, tak jako dáreček uvidím naše mrně :D Snad bude vše O.K. Ten týden před tím nebo ten samý pojedeme do toho Brna na ty odběry, musím ještě skóknout ke gyndr., musí vyplnit ještě nějaké papíry :roll: A to jsem si myslela, že už tam nebudu muset jít, to zase bude čekačka. Jelikož má už ve čtvrtek plno, budu muset čekat, až bude mít okno :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
15.7.08 14:59

Holky dnes končím, asi se stavím večer.tak zatím páčko L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.08 14:59

Tak jsou to screeningové testy, které se dělají od ledna 2008…já jdu na ty kombinované..krev a pak velký ultrazvuk a za to budu platit 1400kč…pojiš´tona to neplatí..ano a je to na odhalení, kdyby tam byly nějaké vydy..jinak se to dělá u gyn.v 16tt.ale tohle je dřív a je to pak lepší, kdyby něco zjistili tak že to odhalí brzo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.7.08 19:24

Miruš, moc díky za info. A ty kalhoty vypadají výborně. Budu tam muset sjet :wink: .

Pilcando, ty jsi tedy macecha :lol: :lol: . To víš, že máš pravdu. jak říká Mirka, ani babi, ani teta se o malého v nemoci nepostarají a vychovat ho musíš taky Ty. Takže pokud zlobil, zákazy jsou na místě. Já totiž rozmazlené děti, kterým rodiče vše dovolí nesnáším. To jsem budoucí matka, že nějaké děti nesnáším, co? :lol: .

Musím Petra pustit k PC, nebo mi nedá pokoj. Tak zatím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
16.7.08 08:21

Dobré ránko těhulky :wink: ,

Pilcando - chtěla bych být taková „bestie máma“ jako Ty :lol: . Když se dožil dvou let, tak to asi zas tak strašný nebude :wink: .
Já mám s babičkama a tetičkama jasno : Vy jste si vychovávaly svoje ratolesti, tak teď se na ně podívejte a tohle nechte na mně. A hlavně moje máti musí pochopit, že se nedělá stejná chyba 2× :lol: :lol: .

Holky neděste mně, přece to nemůže být tak hrozný !! Mám doma buldočka a nemůže to být přece zas takovej rozdíl ! Každej večer umýt hubu, zadek a packy, jednou za rok naočkovat a venčit se to vlstně bude samo ! Jen místo granulí se to musí kojit ! :lol: :lol: :lol:

Jinak s těma testama - já si ani o nic neříkala. Moje gyndr. mi udělala normální kontrolu, prohlásila s úsměvem, že je všechno v pořádku a ihned mi vypsala papír na ten screening. Jediný, na co se mně zeptala, jestli chci zadarmo nebo za 1400,–. Takže jsem pochopila, že tam musíme všechny. Ať už máme nějaký potíže v rodině nebo ne…
Já se tam chystám zítra. Už jsem vypátrala, že je to pan doktor „Úžasný“ a je velmi ochotný a zvyklý na všechno. Tak ho zítra vyzkouším :lol: .
Odpoledne jsem se pak pozvala ke švagrové na nákupy a ta mi slíbila, že určitě něco najdeme. A večer grilování na zahradě u kolegyně. Měla bych si vzít spacák :roll: . V rybízu se prý blbě spí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
16.7.08 09:06

Marti : No… rozdíl to docela je :roll: Hlavně tě pes v noci nebudí třeba co 15 minut :lol: Taky nevyžaduje neustálou pozornost a asistenci u všeho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí