Poradna duly
Jana Čurdová
Náááádherný ráno
… všem !! Maminy ![]()
Dneska je fakt úžasný !! Zima, 14°C, sluníčko se snaží prodrat ven a mně je báječně
.
Holky, Adél, Kačenka a Sam… moc jste mně potěšily, že v tom nejsem sama. ![]()
Večer jsem opravdu „vyvrcholila“, když manža odjel s autem. Seděla jsem pod dekou u TV a bulela a bulela
. Pak jsem seděla na vaně, hladila pupek a omlouvala se Fazolce
. Pak se to opakovalo ještě jednou před manžou, který si vyslechl, jak jsem neschopná, k ničemu, nic neumím, od porodu uteču ( chápu, že technicky neproveditelné
) a mimi bude chudák, protože nepoznám, proč brečí........ Myslím, že toho bylo víc
.
Ale dneska ráno je mi báječně
. Všechno vím, všechno znám a všechno zvládnu !!
Jen aby mi to vydrželo
![]()
Ahojky maminy a bříška ![]()
Hlásím se po pár dnech. Od čtrvtka jsme byli u našich a včera celý den na kolaudačce u kamarádky. V sobotu jsme slavili narozky, Teo byl protivný jak nepřítel, tak si to chudák ani neužil
Dort mu ale šmakoval a taky si ho stihnul rozpatlat do očí, do vlasů, oblečení a taky po mě ![]()
O náladách mi ani nemluvte, jsem hnusná sama sobě ![]()
Gamal : S rodiči mě to mrzí
Znám pár holek, u kterých se to nezlepšilo ani po porodu, tak snad se u vás vše v dobré obrátí! Aspoň, že máš babičku, která se raduje s tebou ![]()
Sammmy : Jj, bříško mi chybělo. Hlavně když Teo celé dny brečel nebo kňoural, to bych ho tam s radostí vrátila ![]()
Ilko : Vítej! Tentokrát určitě vše dopadne dobře!
Ahoj holky, tak jsem tu z chalupy a hlavně od dokrotky! Mimísek je v pořádku a mám nádhernou fotečku. Dokonce se hýbalo a zatínalo pěstičky. To je neuvěřitelnej zážitek.
Tak a teď se vrhám na čtení diskuze, kterou jsem prošvihla ![]()
Iko vítám a držím pěstičky určitě vše dobře dopadne.
Marti.cz Pamatuju si když jsme čekala že ten poslední měsíc byl naprosto nesnesitelný. Dělala jsme všechno možné(ten poslední týden). aby se malému už chtělo ven(měla jsme několik termínu). Přes břicho jsme si nevitěla už od 7 měsíc na nohy. Obouvání byl asi ten nehorší problém, a o nějakém naložení do vany jsem si jen mohla nechat zdát, Vzhledem ktomu že bych se tam- tak možná jen zašprajcovala. teď se tomu směju ale v tý době ho moc pěkný.
Taky jsme si přála aby byl prcek už venku, ale tomu se opravdu nechtělo.
Když se narodil a objevili se ty jeho prdy a naprostá nechuť a neschonost se přisát- to jsme opravdu propadala panice. Že to nejspíš nepřežiju buď já nebo on.
Všechno jsme zvládli, malej vyrost i na flašce dneska mu jsou 2 roky má 94 cm, 17kg. A je to malej rozumdrada. Zrovna včera jsme s manžou vzpomínali jakej byl malinkej a počář jen spinkal nebo břečel, blinkal, kakal, a čůral. Pak se poprvé úsmál a věděli jsme že ho nikdy nikomu nedáme ![]()
Takže neboj, Většinou věci kterejch se člověk nejvíc bojí se přežijou naprosto perfektně a přirozeně a hlavně se v tobě zapne ta pořádná mama a ta ti poradí. Já jsem si do toho nechávala moc kecat a stálo to za prd. nakonec jsme měla stejně pravdu já neskušená matka. Instinkty nic nenahradí. A ty se ti po porodu zapnou na 1000%.
Takže se nenervuj a teš se budeš mít určitě veselé a krásné a zdravé baby.
Bojíme se všechny nejsi v tom sama. Je to asi normální
Taky to tak vidím Pilcando. Sice ještě dítě nemám, ale nějak v tom nevidím problém. Zvládli to skoro všichni, proč bych to nezvládla já. Když se narodil brácha, mamka po 14 dnech dostala do prsou zánět, takže přišla o mlíko a krmili jsme Sunarem z flašky. Takže nějaké krmení, koupání přebalování, prdíky, později záchvaty vzteku, to mám docela v čerstvé paměti.
Můj bratranec má ročního kloučka s mou kamarádkou a i ta jako matka se diví, jak to s malým zvládám. Ta se při jeho oblíkání vždy hodinu potí, já malého zvládnu za 10 minut a bez křiku
.
No jo, vždycky jsem byla taková ta hodná teta, tak doufám, že svoje mimi zvládnu alespoň tak, jako ty cizí
.
Ahojky holky!
Annonymní Ilko: To víš že se přidej až budeš chtít ![]()
Holky já zas mastím něco poklidit a do města
pa
Ahojky holky.
Jak vidím tak lenost a protivnost nepadla jen na mě. Nic moc mě nebaví, dneska mimi zlobí-je mi špatně. Nejraději bych jen ležela. Moc to ale nejde. Nikolka je akční dítě. V září půjde do školky a moc se těší. Zatím mám ještě v čem chodit ale obávám se že to nebude na dlouho. V práci ještě nikdo nic neví. Ještě uvidím kdy to oznámím. Pracuji jako sestřička na dětské JIP a od září se vracím na původní pracoviště k nedonošeným miminkům. Tam se mi moc líbí.
Mějte se prima a ať miminka nezlobí. ![]()
Ahojky…
Jinak já dnes byla u pana Dr. na screeningu, krev auaua:) brala 5 ampulí a já to nemám ráda, a ultrazvuk trval chvíli, ale ukazoval přesně ručičky, nožičky, mozek atd, a nosní kůstka byla vidět, tak super:) dělal mi to ještě vnitřní sondou a vedle stál partner, tak to bylo zvláštní a já koukala pořád nevěřícně na obrazovku na toho človíčka a podívám se do prava a partner měl slzy v očích a ted jsme spolu telefonovali a on o tom pořád mluví, je to neuvěřitelné
a já si vlastně teprve ted pořádně uvědomuji, že budu maminka:) a jinak jsem si říkala, že to klidně mohl udělat zadarmo a né za 1400,– a mrzí mě, že jsem si něřekla o natočení o DVD jsem na to úplně zapomněla, tak mám fotečku
a na výsledky mám volat za 14 dní z krve
Vybrala jsem si už porodnici, v Brně ne, jelikož každá měla negativní ohlasy, tak jsem vybrala v Ivančicích, táta tam může být celou dobu, mají vanu na pokoji, je to malá porodnice, takže méně porodů a tím pádem i lepší přístup řekla bych…tak počkám tak měsíc a vyjedu se tam podívat, jediné mínus, že je od Brna tak 30 KM
a ve čtvrtek vyrážíme do Chorvatstka i s Markovýma dětma, Markovi je 38 a má dceru 16 a syna 12, ale nežije s nima bohužel 10 let tenkrát mu zamotala hlavu Zuzana a žil s ní 10 ( a dodnes si to vyčítá, že odešel od malých dětí, tak se jim to snaží moc vynahrazovat) a ta ženská byla tyranka fakt to jste nezažili a nechci být sprostá, ale velmi promiskuitní!!! no tak ve mně jak Mareček říká našel pravou lásku a budeme spolu 2 roky a svatba určitě taky bude:) někdy na jaře......tak jsem trošku zvědavá jak to s těma jeho dětma bude…viděli jsme se všechno, ale vždy chvíli a 2× u nás přespali dříve byl problém s manželkou, tak ted to bude taková premiéra…
Jinak bříško mažu dermacolem pro těhu, a na břiše už nespím, ač je to má nejoblíbenější poloha a vitamíny beru pro klid duše, tak tot ve zkratce vše ![]()
Ahojky.. ![]()
tak Vás tu zdravím zpátky z dovolené,jsem asi mínus 20 stran,tak se pomalu pustím do louskání a snad se zase zaběhnu..
Ahojky!
Gamal: Gratuluji ke kontrole ![]()
Leňousku: jaká byla dovolená?
Ahoj holčinky ![]()
Všechny vás po delší odmlce zase zdravím a chci vám poděkovat, že jste mě zase hezky přivítaly.......doufám, že už tu nebudu páchat žádné zmatky
![]()
Ale je fakt, že mi tahle diskuze dost utekla, takže se musím o dost stránek vrátit, abych byla v obraze-takže se moc omlouvám, že teď nebudu reagovat-abych něco nepoptetla.......co jsem se vrátila z nemocnice-tak pořád polehávam, ale hematom je prý už pryč-za to mám asi z toho ležení v nemocnici pěkně oddělaný záda-ale jsou to takový bolesti, že nemůžu skoro ani dýchat-úplně takový tlaky do kříže ![]()
Tak proto vás ani nemůžu pořádně dočítat-a reagovat......ale napravím to, myslím, že jsem přišla na způsob, jak na ty záda vyzrát-ale notebook do postele to teda není…ten nemám bohužel
![]()
Gamal gratuluji ke kontrole-a upřímně závidím, že máš ten screening za sebou-já teď sháním kontakty a telefonní čísla-kam se objednat.....mého gynekologa tohle nějak moc nezajímá........
Holky já jsem fakt docela rozhozená-dneska jsem byla na kontrole u gyndr. a myslela jsem, že mi dá nějaké kontakty, kde dělají ten prvotrimestrální screening, nebo že mě aspoň nějak navede, ale on je asi sto let za opicema-mám pocit, že ho to vůbec nezajímá-on ani neví, že se to dělá i na vlastní žádost-no to budu asi jenom já exot, kterej má takový ho doktora......................
Ale aspoň jako útěchu jsem viděla ten náš malej zázrak
…on už je to hotovej človíček-viděla jsem ho nádherně-nemohla jsem se vynadívat........zrovinka mával jednou ručičkou-jako na pozdrav-no nádhera-ale vám to povídat nemusím-vždyť tyhle pocity máme teď všechny stejné
![]()
Tak jsem opět tady.
Dituško, jsem ráda, že už je Ti líp. Snad Tě ty záda brzy přejdou a zase budeš fungovat. Mám z Tebe radost, že vše dobře dopadlo. Jen se pěkně aklimatizuj. My tady na Tebe rády počkáme
.
A na toho doktora pěkně zatlač, nebo ho změň. Já bych mu dala! Takhle to odbývat ![]()
Gamal, gratuluju ke screeningu. Mě to čeká příští úterý, tak už se moc těším a doufám, že všechno bude v pořádku. Ono musí být
.
S přítelováma dětma Tě chápu. Ten můj má skoro 9ti leté dvojčátka. Jenže jejich matka jim pěkně vymývá mozek, takže to taky není nejlehčí. Jeden klučina je hodně citlivý, takže ten všechno bere hůř. Ale ten druhý tady před chvíli byl a říkal, že by rád přišel i zítra a na noc, což bude u nás taky premiéra
. Taky si s ním hodlám na rovinu promluvit. Některé věci už pochopí, tak mu vysvětlím, že opravdu nejsem žádná zlá čarodějnice, kterou mě dělá jeho matka a pokud se budeme snažit, určitě spolu můžeme vycházet…
Leni, kde jste byli na dovolené? A jak bylo? Doufám, že jste se vrátili odpočatí a řádně si to užili ![]()
Chocholko, tak to máš moc pěknou práci. I když pohled na tak malinké a někdy nemocné děti, nebo s komplikacemi někdy asi taky není lehký, co?
Já se jdu naložit do vany a pak sem ještě kouknu.
Tak jsem Vás dočetla..to jste za těch 11dnů moc stránek nepopsali,styďte se..=o))
Každopádně gratuluju Gitě,že má určitě vše ošklivé už vybrané a teď už jí čekají jen hezké UTZ..=o)
Taky Gamal držím palce s rodiči a gratuluji k perfektní kontrole..
Kojenecký polštář doporučuji na spaní od 6.měsíce a monitor dechu (bez toho jsem si to ani nedokázala představit).
Jinak mám obchod s kojeneckým zbožím a kočárky,tak když budete mít otázky,klidně se ptejte..=o))
Jé Leni, nemáš náhodou i internetový prodej? Víš kolik bys tady měla zákaznic?
.
Ahoj budoucí maminky ![]()
rádi bysme se k vám přidali,tak doufám,že nás ještě vezmete mezi sebe
.Mám už skoro dvouletou dcerku Charlotte-Sophii a před pár dny jsem zjistila,že jsem podruhé těhotná.Dnes jsem byla u dr. a vše zatím vypadá dobře a TP zatím vychází na konec února,takže se k vám ještě vejdeme.
Jinak je mi 32 žiju už 8 let v Anglii(manžel je angličan) a teď se během srpna-září chystáme přestěhovat do Itálie.Tak doufám,že to zvládneme nějak jsem to s mimčem v bříšku neplánovala „nechávali jsme tomu volný průběh“.Ale jsem šťastná a snad to vše dobře dopadne..
Jinak teď jsme na prázdninách u našich,tak si to užíváme
..
Všechny moc zdravím pa Kamča..