Poradna duly
Jana Čurdová
Jo, mimibazar, to je ZKÁZA
Všichni, komu jsem to doporučila, se stali závislými zrovna tak jako já
Sama tam teď prodávám věci po malým (chci toho co nejvíc prodat, abych mohla kupovat jiné pro druhé mimi, hrozně na tom ujíždím
U Šimonka jsem nakupovala hned od prvního UZ - vždycky po UZ nebo kontrole jsem něco koupila, jako za odměnu, jak se pěkně ukázal a tak ![]()
S tím přibíráním - i tempo tloustnutí je individuální. Já v min.těhu přibírala hned od začátku, byla jsem v I.trim.nad průměrem, zatímco všechny holky kolem buď nepřibíraly nebo dokonce hubly (zvracením - já nezvracela, jen žrala
), a paradoxně se mi to v době, kdy se má tloustnout nejvíc, zastavilo a já skončila na 8kg celkově. Kamarádka, kt.byla v I.trim -2kg skončila nakonec s +25
Četla jsem, že se to dá jen velmi málo ovlivnit, je to geneticky dané (pokud se teda někdo vyloženě nepřežírá v noci čokoládou…). Jé, to jsem se rozepsala ![]()
Jo, a ještě jeden poznatek - nevím, proč to tak je, ale mám z velkého vzorku těhulí a mamin kolem vypozorované, že s holčičkama se tloustne většinou mnohem víc, víc se zadržuje voda atd. Znám jen jednu jedinou výjimku.
Kkačenko : Jakou máš na netu přezdívku? Že bych se k tobě jukla ![]()
Já jsem na MMB taky dost ujížděla a na aukcích taky, ale teď to oblečení nenakupuju tak často a snažím se to nepřehánět
Raději dokoupím, co aktuálně potřebuji. Třeba jak byla zima, musela jsem nakoupit body s dlouhým rukávkem, ty jsem na léto vůbec nekupovala.
Taky jsem tam kupovala koupací kyblík za poloviční cenu, jinak stojí može peněz. I tak jsem za něj dala přes 400 kč a je jen plastový kyblík s kulatým dnem
Ale nelituju, moc se nám osvědčil na bolení bříška ![]()
MirkoS : Já bych chtěla malinko více holčičku, aby se u nás vyrovnaly síly, ale hlavní je, aby bylo mimi zdravé
Citím ale, že to bude zase kluk. I když mám chutě spíše opačné, než u Tea, na tohle ale moc nevěřím ![]()
MIRUŠKO: to já první upřednostňovala holku, protože brácha mají dvě holčičky(4,3) ale zase se jim narodil Tomík(8měsíců) tak je mi to jedno, přesně jak říkáš, záleží na zdraví a ne na pohlaví…
Včera sme se o tom bavili Michalem a říkal, že je mu to jedno(pořád jsem ho podezřívala na kluka, že chce) ale říkal, že ať je to zdravé, že na ničem jiném nezáleží, tak je to fakt jedno…
A kluci to mají podlůe mě v životě jednodušší…
MirkoS : Taky jsem názoru, že kluci to mají v životě jednodušší
Ale psssst, manža to nerad slyší
![]()
Já jsem si u prvního moc přála holčičku, když pak mimi zjistili PKU byla jsem MOC RÁDA, že to byl nakonec kluk! Holky to mají u téhle nemoci složitější, hlavně v těhotenství…
Kluci to mají lehčí…nedělají si z ničeho jako holky hlavu, nic neřeší, nechodí na gyndu, nerodí, nemusí se tak starat o dítě, nemají tak zdravotní problémy kolem zdraví(my máme více věcí, co nám může být)…prostě mám pocit, že kluci to v životě mají lehčí…jediné, co měli blbé, byla vojna a to už ani teď není..
A vážne je mi fuk, co budeme mít, fakt záleží na zdravíčku…vidím to teď, jak jsem se o mimi třepala, naštěstí zbytečně…
Mně je to opravdu upřímně jedno, každý má svoje. Když to bude zase kluk, tak si možná víc pohrajou, když holčička, tak budu ráda, že si zase vyzkouším něco jinýho…taky ty hadříky jsou na holčičky ve větším výběru…
A cítím spíš holčičku, ale taky na to moc nevěřím ![]()
Na MMB jsem taky kkacenka, ID 17037.
Souhlasim, hlavne, at je to zdrave..ja bych tak nejak celkove chtela kluka..pritula taky…ale je to uplne jedno
A pro holcicku mame hezci jmeno..
Nekdo mi rika, ze budu mit kluka, nekdo zas, ze holku, nevim
Kdyby to slo fakt poznat podle tvaru briska (to mam zatim kulaty), pripadne dle toho, jak se tehulka citi (bylo mi zle, ale nezvracela jsem), vzhledu (mam neskutecne ucpany pory na obliceji, zadech, vystrihu)…nevim nevim, no..a holek je uz u nas v rodine strasne moc, uz dlouho nebyl zadnej klucina..i kdyz to zalezi na tatkovi, no… ![]()
A vecicky zatim kupuju jen pro sebe - obleceni, tehulkovsky tricka, krem proti striim, vitaminky atd…na mimco zacnu nejdriv po 16tt..jinak vcerejskem jsem dle tabulek vstoupila do 2.trimestru, protože ten pry zacina 13+2 a my jsme dnes 13+3 ![]()
Ahoj maminky vy jste se teda rozjely. Já jsme zhubla 3 kg. Ale bude to nesjpíš tím že večer mi nebívá dobře takže si maximálně udělám čaj když dráčekj odpadne a odpadnut aky. před den toho člověk moc nezblajzne a v tomhle teple
Jinak na MMA a MMB ujíždím taky.
JInak musím Vás vyvést z omylu že u holčiček se přibírá víc. Možná se říká e má člověk větší chutě na sladké. Já jsme měla u Jiříka nabráno 19 kg. Což byl fakt masakr. Švagrováná měla to samé u holčičky obě jsme měli 4 kg děti.
Já bych brala klidně holčičku. Máme doma nějak přechlapována. Mužíček říká že mu to je jedno, halvně aby to bylo zdravé. Já si stejně říkám že to asi zase bude pindík.
![]()
Nedávno jsme setala svědkem jak se někdo nechci jsmenovat uplne na to že čeká chlapečka hovoří cca v 10 týdnu na bříško mužským jsménej a nechce připustit že to nemusí být chlapeček. To mu prostě příjde ujetý.
Nedávno jsme četla že to u dětí zanechácá stres pokud rodič očekává např. chlapečka a pak se mu narodí holčička tak je sklamaný.
Normálně bych pány občas vzala něším tvrdým po hlavince aby se jim rosvítilo a přestali se předvádět, že když mají pindíka že jsou něco lepšího než ženy.
![]()
Omlouvám se muselo to ven.
Pastelko ty jsi zatím o svém těhu něřekla?
u nás to bude holka ( tvrdím já )!!!
....... kluk ( tvrdí manža ) ![]()
Samozřejmě mám pravdu já
.
Ale spíš mně teď tak napadlo … koukám na ten mimibazar..... a mám dilema : Já mám 186 cm a manža 196cm… to budeme mít „normální“ dítě
… myslím jako velikost.......... mentálně je jedno po kom budeme. My jsme oba trotli
.
Jakou kupujete velikost těch pidihadříků ?
A řekne mi někdo před porodem, jak je to veliký ? Nebo kolik to váží ?
Ne zatím ne. Ví o tom jenom manža,dcera,doktor a 2 moje kamarádky
No ale možná to tenhle víkend praskne, když jedeme k rodičům, což bych teda nechtěla, neb jsem byla naposledy na KO v 6.týdnu a raději počkám, jak to dopadne teď v úterý.
Moje šefová když čekala miminko, tak ho taky oslovovala Honzíku a pak když jí řekli, že Honzík bude holčička, tak tady vyváděla jako pominutá, že je to teda blbý a proč zrovna ona..
Bych jí nafackovala!!!! Nestyděla se tohle ventilovat přede mnou, když věděla, že jsem o mimčo přišla.
Přitom má takovou teď krásnou holčičku.
Ahojky těhulky. Teď jsem vše dočetla co jsem zmeškala. Uff, toho bylo. Co se mě týče, chtěla bych chlapečka. Mám už holčičku a v naší rodině je to samá holka. Moc se těším až to bude vidět. Snad se nebude schovávat. V po jdu na ko a už se nemůžu dočkat. ![]()
Moc všem gratuluji k dobrým výsledkům. ![]()
Co se týče nakupování, tak zatím jsem ještě nic nekupovala. Mám věci po Nikolce a teď po Michalce(moje neteř 4 měs.). Chci nakupovat podle toho co to bude. Spíš budu muset nakupovat pro sebe nebo jednoho dne zjistím že nemám co na sebe. Ještě jsem nic nenabrala(3 krát ťuk) ale moc mi chutná br.kaše. Než udělám karbanátky tak asi kaše nebude.
Jinak se mějte moc krásně, opatrujte se a odpočívejte.
Martino, porodní míry trochu podléhají dědičnosti - jak jsi byla při narození velká ty a tvůj chlap. To, jestli bude dlouhán po vás, se projeví časem. My jsme trochu vyšší (175 + 190) a Šimon měl 51cm, 3170g…no, a od 8 měs. je vidět, že to asi nebude žádný střízlík, je takovej mohutnější než vrstevníci - ne tlustej, ale celkově prostě kus chlapa, svaly a tak ![]()
Většinou poslední odhad váhy se dělá na UZ ve 30.-32tt, ale je to celkem k ničemu, když to není extrém. Odchylka měření je celkem velká (jak to ten dr.naměří…1mm na stehenní kosti udělá hodně ![]()