Poradna duly
Jana Čurdová
Mánii, nevím, různý trička a tuniky, co vím, že půjdou nosit i v těhu, sbírám už tak tři týdny ![]()
Jména..no, my to máme celkem jednoduchý..kluk Jirka po tátovi (i když já bych chtěla Matěje), holčička Nelly nebo Natalia…
Ahoj, nerada Vám skáču do diskuze, ale prodávám oblečení po miminku. Cena vždy odpovídá kvalitě. Ceny jsou pěkné. Je to značkové oblečení George, Marks a Spencer, Next a pod. Postupně budu dodávat, jak mi z toho bude malý odrůstat
Mrkněte na moje stránky www.miminko.wbs.cz Je tam vše nafocené i s cenami a eventuelně s popisem vady. Ty jsou zanedbatelné (malý flíček, či dírka). S pozdravem Lenka z březňátek 2008
Vítám novou těhulku Juku ![]()
Kammi : Asi pořídíme skate a nebo budu mimi nosit v šátku a Teo se bude vozit
Stejně, mimi se narodí v únoru a pokud bude velká kosa, tak ven moc chodit nebudeme, nejsem zastánce toho, že dítě musí každý den ven v jakémkoliv počasí.
Já jsem uvažovala o tom kočárku Phil&Teds, jenže se mi zdá, že spodní dítě (mimi) by bylo příliš nízko (největší prašnost a smrady). Taky potom moc není kam dát nožičky. Klasický tandem bych nedala do výtahu, tak proto jsem vymyslela variantu šátek + Teo v kočáru, nebo ten skate. Jinak kočárek je to moc hezký, hlavně tak letošní oranžová je super ![]()
http://delfinek.mimishop.cz/…ail64248.jpg /> http://delfinek.mimishop.cz/…to135298.jpg /> Na jaro potom chci koupit odrážedlo, že by Teo drandil na něm ![]()
Pilcando : Já bych těhu průkazku dostala až zítra, to jsem měla jít na KO, ale vydyndala jsem ji dříve, protože ji po mě na všech vyšetřeních chtěli… Jen kvůli tomu bych dr. neměnila, pokud jsi s ním jinak spokojená ![]()
Jinak já jsem si přes veškerá předsevzetí, že dokud nedopadne dobře genetika tak nic nekoupím kopila tričko s ťapičkami z C+A. Hnědé mám z minula a teď měli červené a já na červené hodně ujíždím, tak jsem neodolala ![]()
Ke jménu: Z minula máme pro holčičku Mia a pro kluka vymýšlíme. Prvně jsem chtěla Matteo, aby to ladilo s Teem, ale zdá se mi, že to ladí až moc
Manža chtěl Leo, což jsem odmítla já a manža odmítl Matěje. Jakžtakž jsme se shodli na Davidovi, ale zase by mělo mimi hned po sobě vánoce, svátek i narozky. Tak ještě juknu na letní jména ![]()
No zase v práci nestíhám a tak jen občas nakukuju ( podle toho jak šefová odcupitá z kanclu ).
Já průkazku dostala hned v 6.týdnu, sestra jí měla vyplněnou během asi 5 minut ![]()
Bude to možná tím, že můj doktor má sestry 2, jedna připravuje pacientku v sesterně a druhá asistuje u doktora s pacientkou co je ordinaci. Jde to jak na drátkách ![]()
Jména máme vybraná už 7 let, co jsme se seznámili, jen nám teď chybí to mimčo ![]()
Všechny těhulky moc zdravím
.
No, tak jak jsem psala, po dovolené v práci katastrofa a hned mezi dveřma jsem myslela, že se odstřelím
. Ale když jsem odcházela domů, měla jsem si už kde postavit i hrnek
.
Vypsala jsem si pár poznámek, abych nazapoměla na nic reagovat, takže:
Lenoušku, s těmi striemi si moc hlavu nelámu. Asi ve 13 jsem prodělala zánět žaludku a za týden jsem shodila 12 kg. Kůže se mi tak zmrskla, že se mi udělaly jizvičky na bocích. Takže teď v těhu na tom o moc líp asi nebudu. Hlavně, že bude Prďole zdravé
.
MirušS, my máme na chajdě bazén, kde máme taky chlorovanou vodu, ale koupat se můžeš normálně. I v plavání pro maminky musí mít vodu ošetřenou, takže chlor je všude. S tím si starosti nedělej..
Adélko, to je fajn, že sis to na chatě tak užila
. S tou kontolou tedy uvidíš. Pokud nebudeš mít žádné problémy, tak to snad těch 14 dní ještě vydrží..
Juko, vítám tě a gratuluji
. Do tabulky Tě ráda přidám. Čím víc těhulek, tím líp
.
Kammi, to jsem ráda, že už je Charlottka v pořádku. Jak psala Miruš, dnes máš velký výběr bezlepkových potravin, tak to taková hrůza nebude.
A jak je tobě? Už je to lepší. Hlavně odpočívej
.
Myslím, že na jména není brzy. My máme vybráno Tomáš a Sabina. Jelikož nejsme svoji, musím stejně na matriku, takže než se dohadovat tam, máme jasno už teď
.
Gamal, co se Ti přihodilo, že jsi z toho byla tak špatná?
Pilcando, kvůli těhu průkazce bych dr. opravdu neměnila. Já ji sice dostala už v 6 tt, ale je to opravdu individuální. Někteří dr. ji dávají až okolo 12 tt, kdy klesá riziko, takže si myslím, že je to v normálu.
Všechny ostatní moooc zdravím
.
Ahojky,
teda město mi dalo pořádně zabrat. Teda spíš mému žaludku. Příště jedině autem! Musela jsem si na 2 hoďky lehnout, teď už je líp.
Všem díky za přivítání.
Sammy , to tě teda v práci moc nešetřej!
Kammmi , nad jménem zatím veřejně (s partnerem) nepřemýšlíme. Ještě nechci nic zakřiknout. Ale své favority samozřejmě mám. Líbí se mi klasický česká jména. U holek bych věděla víc variant, u kluků je to slabší.
Pilcando , já jsem těhu průkazku dostala až v 10+2 při UTZ a KO. Prve jsem jí dostala už asi v 6 týdnu a nedopadlo to.
Jo a mě jí vyplňovala přímo moje gynDr. předemnou v ordinaci.
Mirko82 , můžu se zeptat jaké jsou varianty jména Mia? Zní velice hezky.
Oranž. kočárek je fakt super!
Fireangel , tričko s tlapičkama, tak to bych taky neodolala.
Já dneska vyhrála těhu kalhoty. Vypadají docela dobře a určitě je ješt unosím. Nějak se už do ničeho nemůžu vejít. Váha je sice pořád stejná, ale ty boky!
A co zubař? Doufám, že vše OK.
Pastelko , ahojky, konečně jsem dostala odvahu.
Na zítřek držím všechny palečky a koukej se pochlubit taky první fotečkou!
AHOJ HOLKY,
taky vítám JUKU:)
Jak je vám? Já dneska courala celý den s kamarádkou, tak jsem zničená,ale zase jsem byla na vzduchu..nakradla jsem si na poli kukuřici, tak sme si s manžou vařili,mňamky, jsem si pošmákla..
To vedro mě zabíjí, fakt, jak ho miluju, tak ho letos nesnáším,protože je pořád dusno,jakoby se nedá dýchat, člověk je hned unavený, no fuj!!!
Jinak kupovat teď kočárek, to snad ne..to už je moc, třeba nějaké věcičky ano,ale zase takové veliké věci jako postýlky, kočár atd.na to je myslím času tááákhle …
A co pov íkendu, jak ste si ho užili?! ![]()
Ahoj MirkoS,
díky za přivítání,
Teda courat celý den po městě, to bych nedala. Mě stačí tak 2 hoďky a lečím se po zbytek dne.
Vy už máte kukuřici? U nás je ještě hodně malá, ale taky se na ní chystám.
Jinak u nás dneska byla asi docela zima. Všichni chodili v kalhotách a svetříkách, já jsem teda měla co nejkratší šaty a bylo mi příjemně.
JUKY: jej, tady bylo 30st…ymslela jsem že umřu,ale naštěstí foukal i větřík, tak se dalo…tak my sme courali,ale tam zašli na oběd, tak sme zase nechodili x hodin v kuse:)
jj,kukuřice už je, zatím jsem našla jen pole u nás v Napajedlích(kde jsem bydlela),zatím tady na poli u nás není, je ještě tenká..asi podle toho jak ji
ili,ale byla to mňamky, mám ji moc ráda:)
A jak se cítíš, bává ti zle? Já musím ´tukat, že tak zhruba od toho začátku 12tt mi je postupně líp(jinak jsem blila často) ale teď už to jde,ale špufl a malou chu´t k jídlu(možná vedrem je to) mám pořád…
MirkoS , tak to si k vám pro kukuřici asi nezajedu, docela by se prodražila ![]()
30st. - to taky teď nemusím, to se skoro nedá přežít!
Nevolnosti - trápí mě přibližně od 5 týdne těhu a drží. Sice nezvracím, ale zato je mi blivno celý den. Buď mám hlad a je mi špatně nebo se najím a je mi šoufl po jídle. Lízátka nepomáhají
Taky doufám, že se to 12TT začne lámat.
Tak zubar v pohode, nastesti jsem bez kazu a ze mi krvaceji dasne, s tim pry v tehu holt nic neudelam, jen mekky kartacek, opatrne cistit a brat vitaminy, hodne viamin C..jinak me uz dva dny boli hlava, ach jo, trapi me to docela dcasto, a to se snazim fakt hodne pit..no, bud jsem utahana, nebo prespala ![]()
JUKY: tak já ti ji pošlu kukuřici poštou,hm?!
já jsem si naškubala asi 12klasů,a´t se to zbytečně tady neválí, a radši zajdu na čerstvou…
Neboj, to přejde a já nemám taky chu´t na jídlo, cítila jsem tak od 4týdne nevolnost po celý den, jakoby žaludek na vodě…to se táhlo až donedávna, naštěstí mě to pomalu opouští a to jsem ráda, ale ještě úplně se necítím, že mi je ok..
Tak snad v tom druhém trimestru to bude ok a budu si těhu užívat a vše bude ok..
TERKO: tak kde mám ten mailík s těma fotečkama, já jsem zvědavá
jej, tys už byla u zubaře? Taky budu muset jít, říkala plicní, obvo´dák, zubní tak do poloviny těhu což je 20tt, tak nějak se rozdělím,ať neběhám každý den k nějakému…
Zítra jdu na 3D ultrazvuk, tak se těším,ale i bojím, když ta krev předtím tam nebyla ok..ale v nemocnici zase byla, tak nevím
snad to bude ok a budu z tama vycházet s úsměvem…
MirkoS , na zítřek držím všechny palečky! Určitě budeš mít fotečku, tak se koukej pochlubit!
Taky doufám, že nejhorší nevolnosti už jsou za mnou, kéž by.
Ad kukuřice- poštou by dojela už určitě vařená ![]()
Maraton po doktorech - na ten se vůbec neteším, všude hrozně lidí, vydejcháno, smrad…
Nic jdu do sprchy a svalit se k TV. Dobrou
Dobré ránko mamči
.
MirušS, na dnešek držím moc palečky, uvidíš, že bude vše v pořádku. Tu krev poprvé 100%zblbli
.
Dr. ti řekl, že musíš všechny doktory oběhnout do 20 tt? To mě, že stačí, až po prvních pohybech.
I když mě čeká zubař už zítra. Na kontroly se musím objednávat dost dopředu a pokud bych nepřišla, moje dr. vyřazuje z evidence. Má toho šíleně hodně, takže ty neposlušné prostě vyšoupne
. Takže i když se mi tam vůbec nechce, o zubařku přijít nechci
.
No a k obvoďákovi půjdu až po těch pohybech.
Terezko, jak já Ti závidím, že už to máš za sebou
.
Juko, tak ať jsou ty nevolnosti jen a jen lepší. Únavu z města chápu. Taky se rychle unavím a jsem pak nepoužitelná
.