Poradna duly
Jana Čurdová
Jsem O+, tohle mám v pohodě, jen prostě veškeré testy z krve až v 16tt najednou, no..je to divné, ale je to tak…
Fireangel : Já jsem taky ještě na krev nebyla, ale já jdu k dr. až příští týden, tak předpokládám, že mě tam pošle. Minule mě taky posílal kolem toho 12tt. Pokud jsi Rh +, tak to asi nebude až tak vadit. A u prvního těhu i kdyby jsi byla Rh -, tak jsou většinou protilátky v normě.
Aspoň nemusíš chodit na krev 2×
Mi minule sestra řekla, že příště, ať si vezmu žíly s sebou, takže u mě to je pokaždé boj něco ze mě vycucnout ![]()
No mě taky nebrali kref na Rh, HIV atd…To až tam půjdu příště…Tj příští čtvrtek…A to mi už asi budou dělat i ten screening. Nebo jak se to jmenuje.
Daisy : Tripple testy by se neměli dělat dříve než 16tt, i když tobě to už pomalu asi výjde na ten 16tt. Je tam větší pravděpodobnost falešné pozitivity.
Miruš gratuluju k výsledkům, já už si taky volala a všechno je v pořádku
. Jupííí
.
Tarezko, ta tvoje dr. se mi moc nezdá, takhle to flákat
. Třeba ta toxoplazma je nebezpečná, o tom jsme se bavili a jinak než z krve to nepozná. Já měla hladiny zvýšené, takže od začátku těhu mi jen kvůli té toxoplazmě brala krev 3×.
Daisy, Mirka má pravdu. To u screening nebude. To spíš ty tripletesty.
Já si je asi dělat nenechám. Nebezpěčí falešné pozitivity je u tripletestů opravdu dost vysoké a než se pak zbytečně nervovat, že něco není v pořádku, to ne. Všechny výsledky z NT+ mám dobré, takže jsem klidná.
Sammmy : Gratuluji k výsledkům
Já na Tripple taky nepůjdu… asi. Poptám se dr., co si o tom myslí a uvidím, ale já to budu mít pojištěné ještě DNA rozborem. Pokud bude vzorku choria dostatek, tak by měli dělat i VVV, jako je Down apod., takže víceméně to samé co na screeningu. Pokud nebude vzorku dost, tak budu věřít tomu screeningu, jelikož si myslím, že je přesnější, než Tripple.
Holky, nevíte, jestli hodnota NT roste? Minulé úterý naměřili 1 cm a včera dr. měřila znova a naměřila 1,4 cm. Možná to ale také záleží na tom, jak je mimi natočené?
Mirko82: ty jsi říkala že stejně musíš jít na plodovku..nebo ne? Tak si myslím že u tebe jsou ty triple testy zbytečný…Jo a já asi půjdu na ty triple testy..nemohla jsem si spomenout jak se to jmenuje ![]()
Daisy : Já uvažuji, že na tu plodovku nepůjdu. Hodně jsem o tom přemýšlela a asi budu věřit výsledkům z choria. Nikde jsem nenašla, že by se dělaly ještě KO odběry plodovky, asi se v Brně jistí. Dr. na mě včera působila docela suverénně a jistě a bylo na ní vidět, že je spokojená, tak asi budu věřit, že to odebrali správně. Stejně bych asi tak velké dítě nedokázala dát pryč. Až se dítě narodí, uvidíme, jak dopadnou odběry z patičky.
Ahoj holky, jsem z vás jelen ![]()
Já byla 18.7,na krev(první část kombinovaný test)tam dělali na d.syndrom,hiv apod. a včera na ultrazvuku(druhá část toho testu)platila jsem si to 1400kč…
Tohle se dělá v prvním trimestru…mám na papíru výsledky kolik co měří(CRL,BPD,NT-rozumíte tomu?!) a nosní kost-přítomna
a pod tím ZÁVĚR:Kombinované riziko T21 z výsledku v 1trimestru 1/50000 v termínu
SCreening negativní…20týden začíná dnem 20.9.2008 a opitmální termín k odběru krve v 2trimestru je mezi 19.8. až 2.9.2008
a pak jsem dostala ještě jeden papír, kde je napsané Screening ve 2trimestru +integrovaný test
a poožadavek na AFP,uE3 a hCG
takže mi budou dělat ještě automaticky tohle?že je to třeba součást těch 1400kč?! Fakt nevím…až teď to čtu…
prominte,že vám sem lezu..
MirkoS: podle mě si platila pouze za ten kombinovaný test v I.trimestru. (což jsou odběry krve a následně UZ).Tolik to tak stojí..
Holky! tak jsem vytočená jak beruška!!!!!!Neluxuje mi lux!Byl plnej pytlík tak jsem ho vyměnila a nic! A navíc jsem si od klece od králíka roztahala hobliny ke kočičímu záchodu a do chodby! Se picnu zítra má přijít dopo návštěva ach jo!To bude ostuda a to nemá ráda zvířata tak to asi nepochhopí
Jsem vzteky bez sebe jdu se projít abych vychladla.Papa
SAMMY:dojeď, půjčím svůj:) Piliny zameť smetáčkem,třeba to trošku půjde:(
Mirko : Podle mě ti v tom 20tt budou dělat klasický velký ultrazvuk, kontrolují se tam vnitřní orgány, průtoky apod.
Ten screening 1. trimestru mi dělali krev i UTZ v 1 den, ale četla jsem, že někde berou 11-12tt krev a UTZ dělají ve 13tt.
Daisy : To je teda pech! ![]()