Poradna duly
Jana Čurdová
DAISY:pardon, chtěla jsem to napsat tobě,ne Sammy ![]()
MIRKO:ano, mě to dělali tak, jak píšeš a potom mi budou dělat odběry a to budu nějak kolem 16-18týdne, protože je tam rozmezí, že mezi tím mi to mají dělat, však se jí zeptám jak tam půjdu příští týden na kontrolu…
HOLKY:co děláte? já tady měla dopoledne kámošku,chtěli sme se koupat,ale kupali sme se jen chvíli, bylo to ještě dopoledne studené,brr…
Holky je vyluxováno! R. vyčistil hadici drátem. Byla utemovaná a vůbec jsem si toho nevšimla..Bylo to na pěkně blbém místě! Jupí mám radost.
Nevím co bych dělala kdyby to nešlo pořád by mě odvezli do Bohnic, asi
![]()
Daisy : To je super, že to s vysavačem dopadlo dobře
Někdy se ti chlapi hodí ![]()
Mirko : Tak mězi tím 16-18tt se dělají Tripple testy. Možná ale dělají u toho i komletví rozbor, krvinky apod. Velký UTZ je fajn, s manžou (tehdy ještě přítelem) jsme si ho užili, manža viděl cvrčka poprvé. Už mimině taky vypadá více jako člověk, už má miminčí rysy a většinou jde poznat i pohlaví, pokud mimi spolupracuje ![]()
MIRI:mám tady napsané, že v 16-18tt screening ve 2trimestru +integrovaný test, je to jakoby žádanka,jedno dala mě a druhé si včera nechala doktotka,tak nevím,no…teď budu překrevovaná, brali mi 18.7.na ten kombinovaný test v 1trimestru,pak na hematologii, teď mi budou brát v 16-18tt a pak 4.9. zase na hematologii,chjo:(
MIRI:manža byl semnou včera na tom ultrazvuku(jak jsem byla na druhé polovině screening testů, to je ultrazvuk )a taky kukal, jak sebou prcek mrskal:) kukal doktorce přes rameno:) ona měla lepší monitor-asi kvůli měření…
Nevíte co to znamená: CRL 72mm(13+3)
NT:1,50mm=0,87MoM
BPD:25mm (13+6)
Mirko : CRL si myslím, že bude délka (podle toho určují stáří plodu)
NT je šíjové projasnění a do 2,5 cm je to úplně v pohodě a 2,5 už se považuje za zvýšené riziko a od 3 cm je to riziko ještě vyšší. Někde jsem ale četla, že se to řeší až od 3cm. To NT se nějak přepočítává na MoM.
BPD… našla jsem jen tohle
Pokud je stanoveno BPD, vylučuje to anencefalii z možností defektu neurální trubice (NTD).
MIRI:děkuju, jsi chytroušek a já jsem zase poučená, screening mám negativní, tak můžu být snad klidná:)
Jinak nevíš jak se sem vkládá fotka? Mám z UTZ,ale nevím jak ji sem dát…
No, jdu chvíli ležet a číst si, je tu vedróóó:(
Mirko : Aby jsi sem mohla dát fotečku, tak musí být na netu. Nejjednodušší je ji dát k nám do alba Únor 2009 a dát "kopírovat odresu obrázku). Na obrázek klikneš pravým tlačítkem a tam by ta volba měla být. Potom dáě tady ve fóru odpovědět a zmáčkneš img, vložíš odkaz Ctrl+V a zase klikneš na img. Mělo by to vypadat takto: [img]http://photofile.name/photo/marka42/2698080/large/51981364.jpg[/img]
JInak to info o zkratkách není z mé hlavy, ale našla jsem na netu, co jem nevěděla ![]()
Ahojky holky,taky se hlásím z kontroly..vše ok,super rychlý UTZ,prcek maval,apk vystrkoval zadek.Jinak vše ok,akorát nechápu v průkazce čípek 2cm,docela si to hlídám,protože mi minulé těhu hodně tvrdlo břicho a mámě museli dělat steh při mě,aby mě donosila…tak chytřejší baby raďte..
Já u těch screeningových testu měla hodne čísel 1:něco…to nějáký zaškrtlý bylo 1:7000 a říkala,že to je hodně dobrý výsledek,že jsem mladá,proto tak malé riziko,ale všichni tady máte 1:mnohem víc,než já…bylo tam čísel víc a jedno i 1:70 000,tak v tom mám bordel…asi by řekli,kdyby nebylo něco dobrý..
Ty Triple testy mi dneska doktor napsal automaticky,pry se delaji a delali vzdycky,delali mi je i u Laurinky a mám 28.8 krev a 3.9 KO + UTZ,ty testy se prý dělají mezi 15 a 16tt,říkal dneska doktor.
Gratuluju k úspěšným výsledkům..
Lenoušku : A dr. ti k tomu čípku nic neřekl? Já mám v průkazce 2,5, takže ty 2 nebude asi až tak zlé… Myslím, že kdyby byl nějaký problém, tak by ti tvrdlo břicho a to jsi psala, že netvrdne. Pokud se budeš cítit dobře, tak si myslím, že to je O.K. Uvidíš, kolik budeš mít příště.
K těm výsledkům: Pokud to je 1: několika tisícům, tak bych byla klidná jak želva ![]()
LEŇOUŠKU:gratuluju, že je vše ok, to si vždy člověk oddychne,co?:)
No, já tam měla dvě čísla, jedno kombinované riziko T21 z výsledků v prvním trimestru 1: 50 000(v termínu) a druhé Riziko T21 a priori dle věku 1:1250, takže nevím, ale taky si říkám, kdyby něco tak mi řekne a řekla, že test je negativní, tak jsem klidná..když jsem i viděla prcka že mu tluče srdíčko a roste a mele sebou:)
Lenoušku, gratuluju ke kontrole
.
Vyfotila jsem si ten můj břuch
, tak vkládám fotečky ![]()
Nějak si sebe samu nedokážu představit tak v 8 měsíci. Budu vypadat jako tank…
Samy: Ty máš hezké bříško ![]()
Holky tak jsem zas byla te´d po 3-tí večer na záchodě a mám zas sra…! A je mi divně.Bojím se aby nebylo něco s mimísem… ![]()
DAISY:to nee,tohle nemůže být snad příčina, buď jsi něco blbého snědla nebo je to i horko…to nemusí být nic zlého…škoda, že nemůžem prášky, hned bych ti doporučila:( ráno třeba bude líp:(
Ale i mě nějak pobolívá žaludek nebo co:(
JInak jdu do hajan, je pozdě,tak šup pod peřinku ![]()
DAISY:na netu jsem našla, že na průjem v těhotenství můžeš smecta sáčky,normálně to rozpustíš ve vodě a vypiješ(chutná to jako křída, někdy jsem to pila)..a jinak tam píšou, že průjem se dá považovat 10-20× denně jít na wc, že jinak je to v normě, tak uvidíš zítra a kdyžtak se poptej v lékárně na tu smectu..tak papa