Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak vy už některá cítíte pohyby? juchuuuuuuuuu, už to se to konečně blíží. my bysme je podle vás mohli taky cítit dřív, to by byla paráda, cítím se už velice těhotně, protože mám břicho jak balon a to opravdu, ale to už bysme si s ní nebo s ním povídali. Pája velice spolupracoval a odpovídal nám mohutnýmna kopancama. Tak už se strašně těším.
Tak já už mám jasno, v kočárku, i ve fusaku, pořídíme ten letní, ještě vědět co to bude, aby jsme se mohli pustit do nákupů celá naše velká rodina.
Už jsem sice neodolala a pořídila dvě pidi teplunké kombinézky a uplně pidi froté ponožečky. Ale všechno zatím bílé nebo béžové s rozkošnýma meďoškama. Ale nejradši bych se už vrhla na barvy, podle pohlaví.
Ale holky musím vám říct, že manželova sestřenice čekala holčičku, dali jí jméno Lilianka a předevčírem se narodil Kuba, to je síla, co? Oni mají nakoupené panenky, růžovoučké oblečky, no čučela jsem jak z jara ![]()
Tak se mějte a opatrujte pupíky
Ahoj holky,
jé tak to jsem ráda, to jste mě potěšily. Já už si pár dní říkám, že pohyby cítím občas taky, ale pořád mě mátlo, že je to moc brzy.
Na předporodní kurz už nepůjdu, chodila jsem před Verčou.
Kočárek nový kupovat nebudu, pro první jsme kupovali Jané Carrera i s korbou a autosedačkou, jsem s tím maximálně spokojená - na Prahu a cestování ideální. Je v oranžové barvě, dokoupím jen stupátko.
No možná, kdybych vybírala teď, vzala bych Nomada (má větší nákupní košík). Ale ten by se nám tenkrát nevešel do auta. Nebo Peg perego tu P3.
Koupili jsme Verče velkou postel, odpoledne jí snad sestavíme a postýlku už odstěhujeme z pátky do ložnice pro mimčo. Chtěla jsem to udělat co nejdřív, aby Verča neměla pocit, že přichází o postýlku k vůli sourozenci. Tak jsem zvědavá, jaká bude první noc. Zatím je natěšená a má zábranu, tak snad padat nebude.
Pilcando, Verča už má taky za sebou Prevenar. V září jdeme na druhou dávku Priorixu, tak se chci domluvit také na žloutence, meningokoku a klíšťovce
Ve středu jsem byla na Chodově a kupovala nějaké oblečky pro Verču a už jsem taky obhlížela miminkovský. Ale zatím jsem nic nekoupila, počkám, až budu vědět do jaké barvy.
Zatím pa, opatrujte se ![]()
Ahojky pupíci!
Já už pozoruji přez týden něco divného v bříšku. Dvakrá jako by mě něco cvrnkolo zevnitř prstem, jemně…A myslím že to 100% pohyby jsou. včera jsem cítila i na ruce jemný šťouchaneček..2×
A dnes ráno něco divného taky…Takže mimísek už asi o sobě dává vědět.
No a ty divné pocity cítím od začátku 16 tt.
jiank dnes jsem celédopoledne a odpo vegetila u telky.A večer jdu za kamarádkou a pak mi přijede R. Se těším ![]()
páčko
Prevenar také máme a jdeme na druhé přeočkování příští týden,od Priorixu tu mám ještě krabičku,tak si alespoň můžu přečíst,co to přesně je…
Na žloutenku bych očkovala až před školkou nebo školou-dřív je asi zbytečná,ale klíšťata v dnešní době taky příští rok ještě přiočkujeme.
Prevenar je také mrtvá vakcína,takže bez reakce..
Ahojky, tak koukám u Vás se už rozjela nakupovací mánie
u mě taky…jinak já začínám 5. měsíc a pohyby už cítím
sice občas, ALE je to božííí a zvláštní…
jinak já byla včera v Praze do dneška, tak jsem KO…:) se musím pochlubit - mám dneska narozeniny
tak mám radost a večer jdeme ještě na večeři, tak se jdu ted natáhnout do vany a odpočinout no a o víkendu přijede rodinka, tak mám co dělat co se týče úklidu a občerstvení:)
holky - schválně kolik jste už přibraly???
Krásnou sobotu přeji.
Ze mě je dnes zasee mě zase slamněná vdova. Včera odpoledne jsem Petra odvezla na chajdu, aby tam zůstal i přes noc a já se vrhla na tu horu prádla. Žehlila jsem až do 11 večer a ještě to nemám všechno. Ráno jsem si pro Péťu jela, ukuchtili jsme oběd, teď jsem ho zase odvezla a budu pokračovat košilemi. Takže mám zase do večera co dělat a drahého vyzvedávám zase až zítra.
Stejně musí na chajdě dodělat chodník a vypustit bazén, tak se taky nudit nebude a když není doma, tak aspoň více udělám.
A copak jste vařily?
Já dnes udělala zapečené maso s cibulí, strouhaným sýrem a smetanou s bramborovou kaší, takže máme ještě i na zítra..
K pohybům - včera jsem měla v bříšku takové zvláštní tlaky (střeva to nebyly)
. Tak nevím, jestli už se prcek hlásí. Trvalo to jen chviličku a od té doby zase nic. Vidíte, teď si stěžuju, že ještě nic necítím, ale pak si určitě budu stěžovat, jak mě kope do močového měchýře, nebo do žeber
. To si člověk nevybere
.
No a kočárky jsme s Petrem probírali před obědem a máme vybráno :
http://www.promi.cz/detail.php?…
Jen si ještě upřeesníme barvu. V tom obchodě jsou i za tento typ skvělé ceny a navíc to je jen 6 km od nás, takže paráda
.
Tak, jdu vytáhnout kamarádku žehličku a všem Vám přeju krásný
víkend
.
Sammmy: My jsme taky byli testovat kočárky v Promi. My jsme se nakonec rozhodli pro šestikolku od Camu. Zdála se mi stabilnější, než trojkolka. Mají tam i docela hezké těhu oblečení ![]()
Ten tlak, nebylo to spíše tvrtdnutí? Myslím si ale, že pohyby už klidně cítit můžeš, je to hodně individuální. Ze začátku to je spíše jen takové jemné ťukání, nebo jakoby se o stěny dělohy něco otřelo.
Gamal : Opožděně přeji vše nej k narozkám! Jaká byla véča?
Ahoj maminky ![]()
teď jsem vás jakž takž přelítla
![]()
my jsme poslední dobou pořád na tom našem baráku.....jsem tam ráda, je tam klídeček, ale někdy mě to harcování sem a tam už unavuje-kór když doma stojí práce, že jo? ![]()
Ale moc si zasejc nepamatuju-co kdo psal…pokud nebudu přítomna každodenní diskuzi-tak jsem prostě halt mimo
![]()
Miruš 82 gratuluju k výsledkům-že je prďolka v pořádku.....a závidím, že už můžeš být v klidu(v dobrém samozřejmě)…ale ten tripl test-to je jako fakt zbytečný-ale oni halt prostě o tom někde musí mít zápis a hotovo-nikdo už neřeší, že je to u tebe úplně bezpředmětný ![]()
Sammy tééééda-to byl ale fakt hezkej kompliment od ředitele-to se musí nechat ![]()
Jinak řešíte kočárky???
Já jsem zamilovaná už dva roky do Mutsyho-byla to láska na první pohled
Některá jste psala, že ho máte…už nevím kdo ![]()
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
A s těma pohybama......no tak většina z vás už prďolky cítíte-to je paráda
Já už taky pár dní cítím-kromě lehkých dotyků-jakoby bublinek-i takové tlaky…najednou zničehonic cítím velký tlak jakoby na jedné straně, nebo najednou velký tlak na močák-fakt jakoby mi do něj tlačil někdo prstem-a najednou je to pryč-tak usuzuju, že se mi tam prďolka stěhuje, nebo pěkně šponuje
![]()
A jinak, abych se přiznala, tak jsem byla zase poslední dobou (a ještě jsem) ve stresu
.....chjo
Byla jsem taky na NT-bylo negativní a šla jsem tam z důvodu toho, abych se v případě špatných(ťuk, ťuk, ťuk) výsledků z tripl testů vyhnula plodovce, protože se prý přihlíží k tomu výsledku z toho NT…a už pěkných pár dní jsem jak na trní, pač se bojim, že mě to stejně nemine
(ťuk, ťuk, ťuk)
Teď ve středu jdu na kontrolu a pro výsledky tripl testů-a už teď mám z toho úplně sevřený.......no úplně všechno
Já tam ani nebudu schopna dojít
Věk prej to taky pěkně ovlivňuje......a dokonce jsem už dřív četla, že když měly holky nazačátku nějaký problémy-třeba krvácení, špinění-a ještě k tomu braly nějaký léky-tak ty tripláky pak vycházej špatně-no a já jsem ideální adept.............No nebudu sejčkovat-halt to do středy vydržím.......................
Tak zatím páááááááááááá holčinky-jsem úplně kantáre
![]()
Pardon
![]()
Gamal opožděně velká gratulace k narozkám ![]()
posílám plnou náruč zdraví, protože to je to nejdůležitější-a ten nejkrásnější dáreček máš v bříšku ![]()
Dobré ránko všem.
Gamal, taky opožděně vše nej k narozeninám. Nějak jsem to přehlídla
.
Dituško, hlavně nepanikař kočko. NT vyšly dobře, tak se nemusíš bát. A i kdyby náhodou vyšly tripply falešně pozitivní, zvládneš i amnio, uvidíš. Vím, že se mi to lehko říká, ale má to i svá pozitiva. Budeš vědět, že je Prďole v pořádku a taky pohlaví
. Budu na Tebe moc myslet a držet palečky. Ale snad to bude v pořádku
.
Ahoj,
moc jsem to tady zveřejněvat nechtěla, ale já jsem třeba na žádné screeningové testy nešla. Trochu jsem nejdřív váhala, ale pak jsem došla k závěru, že bych tam stejně šla jen kvůi mojí dr., aby neměla řeči. A na amniocentézu bych stejně v žádném případě nešla, i když tam by mě stejně zrovna poslali (a asi budou chtít poslat) kvůli věku, i kdyby mě testy vyšly dobře. Chápu, že každou maminku potěší, když jí řeknou, že je miminko v pořádku, mě by to taky potěšilo, ale já to podstupovat nechci. Štve mě na tom všem akorát to, že dr. často neřeknou, že se to podstupovat nemusí, že se jedná jen doporučované vyšetření.
Dost jsem z toho byla od poslední kontroly rozladěná, zítra jdu na další (do těhotenské poradny) a vůbec se tam netěším.
Gamal všechno nejlepší k narozeninám a hdně zdraví lásky štěstí ![]()
Dito77 napsoto chápu tvoje obavy jsem teď ve stejným presu jako ty. Nejspíš se budu opakovat. Ve 13.00 si mám zavolat na výsledky testů. Jiříka jsme měla ve 24 letech obě rodiny máme šechno bez vad a s Jiříkem nám stejně něco našli. Takže jsme zvědavá co teď? Je mi zle jako nikdy. když si na to jen vzpomenu. Držím ti pěsti Ať je vše ok . budu na tebe ve středu myslet.
Jinak co se týče Amnia. Hrozně bych se bála , ale určitě bych šla abych věděla jestli je miminko v pořádku. Prostě bych ten tlak stres než se narodí nevydržela.
Ahojky holky!
tak jen v rychlosti, nechtělo se mi vůbec vstávat, vylezla jsem ažv 10. Došla nakoupit, vyluxla a peru 2 pračku…Nestíhám…je tady čurbes a ještě musím teď vařit…Tak se stavím na chvilku až večer, pokud mě sem R. pustí…Musí udělat aktualizaci www.str. Gejša v ne udělala zkoušku ZVV1!!!!!!!!Super mám radost, tak už je chovná…ještě by to chtělo bonitaci(ale ta není potřeba, šťaňata s PP, mít může) Mrcha asi začíná hárat. Tak bonitaci uskuteční asi až na jaře…
Hlásím se po víkendu,od pátku ležím,jsem hrozně nastydlá-rýma,kašel,hlava a uši,no prostě taková ta otrava,jak Vás všechno bolí a nemůžete dýchat..
Ve středu jdu taky na kontrolu,budou výsledky TT asi UTZ,tak se snad dozvím,co budeme mít..
Jinak z Promi jsem si objednávala v prvním těhu pár tričrk a čekala jsem na ně 3měsíce,takže když přišly už mi nebyly a posílala jsem je zpátky.
držím všem prsty k výsledkům a kontrolám…
Krásný večer Těhulky,
já jsem o víkendu vůbec nestíhala a ještě dneska mám docela fofry.
Daisy , ty jo spát do 10! to se mi vůbec nedaří. Já teď vstávám mezi 6 -7, prostě se probudím a už nezaberu.
Gratulace Gejše a tobě ke zdárnému zvládnutí zkoušek! Půjdete dál?
Hárat? Tak to pozor na nezvané ženichy ![]()
Gamal , opožděně všechno nej, nej, hlavně ať je v bříšku hej!
Pilcando, Dito , výsledky dopadnou určitě dobře! Musí!!!!
Já pokaždé, když mám jít jenom do poradny, tak mám tři dny předtím průjem, takže o stresu vím svý ![]()
Sammy , ty jo, ty máš ještě čiprenou brababičku, to je skvělé, že může hlídat!
Ještě mám prosbu: co udělat tabulku kočárků, kdo má jaký vybraný, nebo nad jakým uvažuje?