únor 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4140
27.8.08 13:54

Miruš, řekla bych, že 100%. Už ten odběr ch. klků byl pro Tebe stresující a když dopadlo dobře NT+ i choria, nevidím důvod, proč by Tě měli v případě, že triply výjdou falešně pozitivně hnát ještě na amnio. No já bych je normálně už poslala někam. To se přece nedělá takhle mamču stresovat :twisted: .
Fuj, to jsem se rozohnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
27.8.08 13:56

Miruš, právě proto, že jsou mnohem průkaznější než nejakej TT, by mě tožiž zajímalo kam by tě jako chtěli poslat? Znovu na chorio, nebo tentokrát na amnio??? :roll: Je to prostě naprosto mimo mísu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
27.8.08 14:26

Ahojky,
tak se hlásím po poledním hodinovém spánku a s plým bříškem (žaludkem)

Mirko82 , to taky nechápu, proč tě ješt ženou na nějaké testy? Nemáte v rodině něco dědičného?
Díky za gratulaci!
Na krev jdu příští týden v pátek a jsem zvědavá, jak mi zase vysajou. Minule jsem jim darovala 5 zkumavek a prý to nestačilo :roll:
Prďolka si tam pekně hoví, tomu se nebude chtít ven :wink:

Sammy , já mám fotky v těhu průkazce a každou chvilku musím nakouknout :D
Chceš jít na mateřskou na 2 roky, jo? a co pak s Prďolkou? Jesle, do školky tě ho nevemou, firemní školka nebo paní na hlídíní, jo a nebo ještě babičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
27.8.08 15:14

Pastelko : Odběr choria se dělá jen do 13tt. Pak amnio. Ale i kdyby TT dopadly blbě, tak už na ně kašlu! Přece jen TT se mi zdá, že dělají jen ze setrvačnosti, spolehlivost je dost špatná.

Dr. říkal, že bych stejně musela na krev (HIV, žloutenka, protilátky - ty stejně budou zvýšené, protože mi po odběru choria píchali anti globulín), tak že uděláme i ty TT.

Juko : Máme rodině jen tu fenylketonurii a tu vyvrátil ten odběr choria, TT by to stejně neodhalily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
27.8.08 20:20

Ahojky.

Mirus a v minulem tehu Ti na to neprisli,ze bude mit maly tuhle fe....... :D
nebo jsi to vedela a byla jsi ted pripravena,ted uz mas jistotu,ze druhy prcek bude zdravý??

jinak já jdu na krev na TT zítra a UTZ k tomu bude 3.9.,potom jdu s malou na ockovani-meningokoka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
27.8.08 20:38

Lenoušku : Fenylketonurie jde zjistit jen z choria nebo plodovky a zkoumá se přesná mutace. Exituje kolem 400 různých mutací, takže musí jít jen po 1 (já s manžou jsme si po narození Tea nechali udělat genetiku, aby zjistili, jaoukou mutaci neseme). V rodině mé ani manžela se to nikdy neobjevilo a prostě jsme se s manžou sešli oba nosiči a u malého se to namíchalo :( Teď by to mělo být na 99% v pořádku, jedině by muselo dojít k záměně vzorků, což se snad tak často neděje :roll:
Testy na fenylketonurii dělají všem narozeným dětem v rámci screeningu, na který se 4 den života před propuštěním z porodnice odebírá mimiňatům krev z patičky. Je to na více nemocí, jednou z nich je fenylketonurie. Tak vlastně u Tea na to přišli. Pokud se léčba na:,–(í do 21 dne života a dodržuje se přísná nízkobílkovinná dieta, mělo by být v pořádku.
To jsem ale podala vyčerpávající odpověď :D
Potom dej vědět, jestli jste měli nějakou reakci na meningokoka, my o něm právě uvažujeme. Dávala jsi malé Trivivac nebo Priorix?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
28.8.08 07:26

Krásné ráno,

Lenousku , tak na dnešek držím palečky, t tě moc nevysajou a hlavně, ať josu všehcny testy v pořádku!

Všem přeji krásný den, zatím to vypadá, že bude zase pařák :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
28.8.08 07:27

Dobré ránko Pupíci.

Včera jsem se ani nerozloučila. Z práce jsem utekla při první možné příležitosti :lol: , doma udělala kuře a vyrazili jsme k babičce popřát k narozeninám a dědovi k svátku. Zase se vzpomínalo, co jsem vše vyváděla, když jsem byla malá, takže jsme se hrozně nasmáli. Byla jsem číslo :lol: .
No a doma jsem pak hned padla za vlast. Jsem nějaká nachlazená, tak jsem si lehla už u zpráv a odpočívala.

Juko, hlídat bude asi prababička (moje babička). Je čiperná, zdravá, takže snad se do té doby nic nestane a nebude to problém. Jinak bych si musela zaplatit nějakou paní na hlídání. Naštěstí mám pružnou pracovní dobu, takže by se to dalo nějak zkloubit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
28.8.08 19:13

Ahojky,

Mirus Priorix mame,to druhe asi ne,nevim co to je..Nechavala jsem priockovat toho meningokoka-ten je uplne bez reakce-neni to ziva,takze reakce nebývá,my už byli na druhém přeočkování a to druhé co jsem teď dokupovala,tak to byla nějáká čtvrtá nemoc,která se běžně neočkuje jako jsou neštovice,spála,spalničky,zarděnky…jedno z toho,nevím,které z těch se doplácí,ty ostatní v jedné injekci hradí pojišťovna.Prý téměř vymizela,tak se přestala očkovat,ale v poslední době se zase rozšiřuje a od dalších let by měla být povinná jako Meningokok.

To jsem asi zrovna byla pryč,když Ti vyšly takhle super výsledky,tak to jste si s manžou určitě oddechli,co…moc gratuluju.

A dneska ty TT-brali mi jen jednu ampuli,takže v pohodě…

A co pohyby holky,já už mrňouse cítím,ale druhé je prý cítit dřív..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
28.8.08 19:51

Ahojky! Tak jsem vás v rychlosti prolítla…Omlouvám se ale tady v Táboře toho času moc není :) Až budu v Dobrušce tak vám to vynahradím :)
JInak Gratuluji ke Ko…
Mirko82: Proč ti chtějí dělat triple testy? To je zbytečnost ,ne? u tebe myslím…

Kočárek chci 4 kolku. Líbí se mi Bebécar, Jane Nomad, Xlander a Implast…Uvidíme co vyberem. Koukám zatím na net a pak zajedem do krámu a něco vyberem…

Tak se pupíci opatrujte…papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
29.8.08 09:07

Ahojky holky :D

Daisy : TT mi budeou dělat jen z rutiny, PROSTĚ SE DĚLÁ VŠEM…

Lenoušku : Já mám asi 14 dní už pocit, jako bych cítila pohyby. Tedy já jsem přesvědčená, že to jsou pohyby (rozhodně to nejsou zažívací problémy), ale všichni mi tvrdí, že je brzy :roll:
K očkování: Ten dává se buď Trivivac (hradí pojišťovna) nebo Priorix - prý šetrnější obdoba Trivivacu a pojišťovna ji nehradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
29.8.08 09:39

Ahojky Pupíci.

Miruš, četla jsem, že pohyby už cítit můžeš. Říká se okolo 18 tt, prvorodičky i o 14 dní později, ale některé vícerodičky i o 14 dní dříve, tak to by u Tebe sedělo :wink: .
A je to opravdu individuální. Holčina od nás ze snažilek, která čeká 1. miminko ucítila první pohyb v 18+3 tt a taky čekala, že to bude nějaké šimrání, ale povídala, že dotala rovnou pořádný kopanec :lol: .
No, trošku Vám ty pohyby závidím :wink: . Taky se už těším, až prďolku ucítím :srdce: .

Právě jsem se šéfovou probírala můj zástup po dobu MD. Tak nastupuje na zaučení už v říjnu a říkala, že když byla pro schválení za ředitele, říkal, jestli si to nechci ještě rozmyslet a že najít za mě adekvátní náhradu asi nepůjde :D . Taková pochvala přímo od něj potěší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
29.8.08 12:01

Sammmy : Já si myslím, že to s těma pohybyma bude spíše o tom, že vícerodičky už ví „jak vypadají“ pohyby a právě ty prvorodičky cítí až ty kopanečky… Teda to je jen moje hypotéza :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
29.8.08 12:45

Ahoj maminky, tak pohyby už občas taky cítím ale opravdu nejde o nějaké brutální kopance. Jen takové šťouchání. Dneska mi psala kamarádka co je na tom o 10 dní dřív že už pohyby cítí a citilho i její partner. takže určitě nejde o hromdnou halucinaci :D .

Jinak ná zítra čeká další svatba.

Něhcla jsme malého očkovat Prevenarem. to proběhlo naprosto ber reakce , když byl malinký měl zánět v oušku od rými tak jsem ho radši dalipřeočkovat . Pak jsem mu dalal naočkovat Menningokoka stál 700,– a bylo to naprosto ber zeakce. Přemýlím o žloutence a o klíšťěti. Zatím žádné sice neměl. Ale manža z nich má panický starch takže možná pro jistotu bych ho dala.

Mamky budete chodit na nějaký předporodní KURZ? Mě začíná už příští týdne navrtala mě do něj kamarádka. tak spolu vyrazíme . Hlídání mám zmáknutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
29.8.08 14:22

Ahoj holky,

tak se zase hlásím. V srpnu jsem měla v práci docela stres a poslední týden jsem zase odpočívala. Teď jsem konečně v pohodě.

Mám pár novinek: 1) zaregistrovala jsem se do porodnice na Bulovku (zatím jen provizorně, bude to záležet na okolnostech, např. jestli budu mít plánovaný CŘ nebo ne) 2) oznámili jsme novinku už celé maželově rodině, větší části ale až poslední víkend na svatbě sestry manžela (oni mě ale už podezřívali :lol: ) 3) na té svatbě jsem už vyzkoušela, těhotenské kalhoty, které jsem dostala od jedné naší kamarádky, jsou perfektní, ale ještě trochu velké 4) včera jsem zašla do obchůdku ‚Krásná maminka‘ a pořídila si tam těhotenské plavky…byla na ně dost velká sleva, asi že byl vršek bez kostic…kalhotky jsou takové bombarďáky, prý mi to vydrží na celé těhotenství 5) nejzajímavější ale!!! - objednala jsem se do poradny k jedné hodně zkušené porodní asistentce, četla jsem od ní knížku, která se mi moc líbila…a jsem na to moc zvědavá. Chci si totiž včas ujasnit, jestli je pro mě nějaká šance na přirozený porod a jestli se dá pro to něco dělat, aby později nebylo pozdě :).

Koukala jsem, že jste tady řešily už kočárky. Tomu já zatím vůbec nerozumím, zatím počítám, že budu kupovat nějaký v bazaru. Dokážu je rozlišit jen na ty, co se mi na fotce líbí a ty co ne..Budu potřebovat spíš něco do drsnějšího terénu, bydlíme celkem daleko od centra a asi budeme chodit ven docela často a na delší výlety.

Nějaký přípravný kurz mě taky bude zajímat…Ještě ale nevím, jestli bych chodila přímo k té porodní asistentce (ten je dražší, ale počítám, že bude hodně zajímavý) nebo do porodnice na Bulovku (tam zase počítám, že bych se seznámila s tou porodnicí…bohužel ty kurzy jsou v dost nevhodných časech, např. během pracovní doby nebo v úterý večer, to mám zase něco jiného)…tak ještě nevím.

Jo a P.S. v 1. trimestru jsem přibrala asi 4 kg, takže se začínám víc hýbat. Teď snad budu mít na sportovní aktivity víc času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí