Poradna duly
Jana Čurdová
Jé Marau, Vítek má svátek? Tak to také přejeme vše NEJ, snad včas
![]()
Janýsku, to je dobře že je ti už lépe, tak aby to bylo hlavně už co nejdříve 100% oki a dali jste si od nemocí pauzu
a Jiřík roste krásně a moc mu to sluší
A brusle vypadají suprově
že bysme malé taky příští rok pořídili?
no, asi dostane spíš kolo-odrážedlo
letos na něj má ještě trochu kratší nožičky ![]()
Mája na koloodrážedle už „chodí“
.
O víkendu jsme byli na svatbě na zámku Loučeň. Byla jsem už na hodně svatbách, ale tohle byla první venku. Akorát jsme se tam asi dorazili (hostina byla v zámku a bylo tam celkem chladno a my lítali ven a dovnitř a to asi nebylo to pravé ořechové - ovšem vysvětlete to dvouletému dítěti, že).
Včera jsme se vrátili od našich a někde jsme tam ztratili dudlík. Sice mám doma náhradní, ale zkusila jsem na Máju fintu - vysvětlila jsem jí, že jsme ho asi nechali u babičky a že nám ho babička přiveze příští týden. Včera to zabralo, Mája usnula naprosto ukázkově, v noci se budila kašlem, ale i tak to zvládla bez jediného protestu. Skoro se mi zdá, že zapomněla. Ale nedělám si iluze, včera byla hodně unavená. Tak dnešek rozhodne, jestli použijem záložní dudlík nebo dokončíme oddulíkování. ![]()
Holky, co děláte v těch vedrech s dětma? Já to venku docela nedávám
32°C je na mě trochu moc a v okolí moc stínu není, dětský hřiště nezastíněný ani jedno
ani stromek pod který by se dalo schovat, prostě NIC
nechápu kdo to projektoval, asi nikdy nebyl na hřišti
… a ono už i v tom lese je vedro
a nedám těch 10-20 minut než se tam doplazíme
páč to je celý po sluníčku a žádná lavička… a mezi rozpálenýma barákama je to chuťovečka
juj, jak já se těším na první bouřku co přijde
![]()
Mysi, uprimne, my dnes nevytahli paty a pokud aspon trochu nesprchne(nevypada to, ale hlasi, tak treba…), tak ani nevytahnem… jeden den to vydrzi…Koketovala jsem s myslenkou koupaliste, ale je mi jasny, ze z brouzdala bych ho nedostala a to je na primym slunku…
Klara odjela na Skolu v prirode, tak vegetime sami a relativne nikam nemusime, coz je vyhoda
Sem nakonec vyslala Kiki na balkon
znovu jí napustila vodu do vaničky (jednu už totiž zvrhla a vylila sousedům pod námi na balkon
) ale jen tak 5 čísel a se v tom ráchá, koupe panenku a žábu a pokřikuje na děcka co lítají před barákem na sídlišti a oni na ní zpátky nahoru
já sedím doma, kde je „jen“ 27° a potim se jak vůl… jako koupaliště bych teď nedala ani omylem, ani bych to sama v těhu fakt neriskovala
bych spíš brala aby bylo venku tak o 5-10°C míň, polojasno a mohli jsme do ZOO
vůbec nejsem náročná, co
![]()
Ale Kiki na tom balkoně vypadá spokojeně
i když je tam 32° ale je to ve stínu a má tam tu vodu
a lítá sem a tam, takže se nepřehřeje
před barákem už by to bylo horší, tam je přímé slunce… ten plácek kde jsou lavičky už je mimo dosah našeho baráku… ![]()
Co myslíte, dovolili byste dětem malovat křídama na balkoně?
to asi není dobrý nápad, co?
![]()
Myši — pro mě jsou ty vedra taky katastrofa už jen díky tlaku
![]()
v sobotu jsem byli v lidicích na výletě a první lavička pod stromem ve stínu to jistlila byl tam super velikej strom takže pokryl i velkej plác trávy takže děti si tam hízeli hráli s méďou…
a jelikoš beru ty atb tak myslím že mi pak bylo večer blbě i od toho pač na sluníčku jsem se taky nějakou dobu zdržela, dneska jsem vecpala Jiříka mamce a sestře a ty ho vzali ven na celé odpoledne on je s nima rád a já se mohla vymarodovat zítra řikala segra že by ho taky vzala ven na hřiště tady jde stín tak od 16 hodin
a ve středu do prahy
k doktorovi a stavím se rovnou v motole na hřbitově tatínek bude mít v sobotu výročí 3 rok
![]()
křídy…to mě ani nenapadlo aby maloval na balkoně ač tam máme normální beton on si kreslí po tabuly.
jinak taky napustíme na balkoně bazenek a má tam i svoje pískoviště tak tam si taky hraje nám jde slunko na balkon jen chvilku ráno a když se jiřík skrčí tak ani dolu nesvítí
Myši, my ven chodíme, máme tu u baráku hřiště, kde je stín i v poledne
a navíc máme na tři světové strany od baráku les
(jedno z toho je část botanické zahrady). Doma máme „jen“ 25°C, ale i to stačí. Zatím je teda líp doma, páč se dá dělat průvan. Dneska jsme byli doma, Mája si skoro celý den četla
a já uklízela spoušť, kterou jsme včera přivezli
. Odpoledne jsem pak nechala Máju dědečkovi a jela s Anežkou na dětskou party. Bylo to tam super, měli to vychytaný do detailu včetně toho, že každé dítě dostalo domů balonek napuštěný heliem (takže lítá). Mája z něj měla obrovskou radost. Měla tam být s námi, ale ještě trochu kašle, tak jsem nechtěla množit bacily
.
Křídama na balkon? Proč ne, pokud to pak jde vyčistit, záleží, co tam máte. Ale my máme křídy jen na písek, doma malujem na tabuli (na papírovou roli nebo fixama přímo na tabuli). My máme balkon se zábradlím až k zemi, takže vylitá voda nevadí. V létě taky nechávám bazenek a nevadí, když se „část“ vylije. Schne to celkem rychle. Ale u našich bych moc vody v bazenku nechat nemohla, mají klasické zábradlí a bydlí v 6.patře, takže by holky vytopily všech šest balkonů pod nima
.
Mája spala přes den i bez dudlíku
.
@Marau píše:
@janysek025 připadalo mi to jako fotky z Petřína
@Marau píše:
@hkac Káča spala dens po o bez plínky a bez nehody![]()
Tak to je šikulka. Já Máje plínu na denní spaní nedávám už dýl, občas nehoda je, ale spíš až po spaní, když vstane levou zadní
.
@janysek025 píše:i když tam by jsme mohli taky udělat výlet tamje také hezky
Byli jsme tam asi před měsícem, je tam nádherně. Super hřiště, akorát je teda celé na sluníčku. Ale pak je tam ještě jedno (směrem k nám. Kinských) a to je pod stromama.
@hkac píše:
Byli jsme tam asi před měsícem, je tam nádherně. Super hřiště, akorát je teda celé na sluníčku. Ale pak je tam ještě jedno (směrem k nám. Kinských) a to je pod stromama.
jj asi vím jaké myslíš, nebo vím také o dvou jedno tam nahoře za tou branou jak je rozhledna a jedno co vím je dole tam jsme byli naposled to jsme ještě jezdili v kočáru ale už chodil ted jsem koukala na fota ale to hřiště ještě prospinkal…jééé to se krásně píše
co jsme se tam nachodili s babičkou jako děti ![]()