Únor 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
21.6.12 17:41

Máje se dneska ráno objevila kopřivka, přemýšlela jsem, z čeho by to mohlo být, a jediné, co mě napadlo, byl Mucosolvan. Tak jsem mrkla na příbalový leták, tak o tom psali a taky psali, že v případě jakékoliv vyrážky se má okamžitě vyhledat lékař 8o. No pravda, jsem hysterická matka plašanka (co poctivě čte všechny příbalové informace), ale i tak mi to přišlo divné, protože kopřivka byla za chvilku pryč. Ale nedalo mi to a zavolala jsem naší doktorce. Ta schválila vysazení sirupu a doporučila do neděle dietu (bez jahod, rajčat atp) a rekonvalescenci (to asi kvůli kašli). Tak jsme se šli rekonvalescentovat do ZOO :jazyk: (budiž mi omluvou, že jsem Máju vezla v kočárku a větší část výletu v něm skutečně byla). Cestou mi zdrhla za budovu, já za ní hned letěla a jak jsem na ni koukla, bylo mi jasné, co se děje - bobek byl vyloženě na spadnutí :mrgreen: (a během vteřiny i spadl :lol: ). Mája běžně čůrá sama, že to kolikrát poznám akorát tak, že kalhotky natažené napůl zadečku nebo vyhrnutou sukýnku atp. No a občas k tomu přidá bobek, takže ji chodím kontrolovat a uklízím po svém miláčkovi. Asi s sebou začnu nosit papírové pytlíky s lopatkou, co jsou tu na každém rohu na psí miláčky :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
21.6.12 22:49

Hihi, Helča mě pobavila papírovými pytlíky, já totiž nosím s seboou igelitové :-)
Ahoj nestíhám přečíst co se děje, všechny zdravím, Gratuluji marau k miminku, ať jste zdraví a spokojení.
A u nás je velmi veselo, po období co to je nastalo období PROČ? asi mě za chvilku šlehne.

Mějte se všichni krásně a užívejte léta :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
21.6.12 22:57

Popíšu situaci, která fotkám předcházela:

Kačka si spálila prstík o lampičku u PC. Opravdu fest pálí. chladily jsem vodou, pak polehávala a když jsem dokrmila Vítka, přišla se přitulit. Nějakou dobu se tulila a pak usnula. Mobil u PC a já 1/2 hod takto seděla se spícími dětmi, skoro hodinu dohromady. Moje záááda :zed:

Dodávám, ž e to bylo v době, kdy šel muž pro pizzu pod barákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.6.12 15:44

@Marau :D Tak něco podobného znám taky :mrgreen:.

Vzala jsem Máju k doktorce, tak naštěstí je to opravdu jen doznívající zánět nosohltanu, uf. Ale bylo to vtipný - Mája v čekárně (čekaly jsme asi 10 minut) PĚTKRÁT upozornila na e-e-e, že jsme musely ven na travičku (záchod není kamarád ani doma, natož někde venku). Ani jednou nic nebylo, tak jsem čekala, že se povede až v ordinaci :lol:. No ale dobrý, zvládly jsme i nákup v Albertu, kde jsme pro změnu asi půl hodiny hledaly ztracený míček, který jsem Marušce těsně předtím koupila. Naštěstí ho našel poctivý nálezce a odevzdal u pokladny :*. Dneska ještě musím pro kapesníky, nedávno jsem kupovala tři velká balení a už toho moc nezbývá (a vypadá to, že rýmička přepadla i našeho tatínka :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
22.6.12 16:14

Tak jsem poctivě dočetla, ale pamatuji si prdlačku :oops: tedy ftipné kousky ano :mrgreen:

Hkac, s papírovýma pytlíkama jsi mě taky pobavila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kiki na travičku čůrá, ale bobeček ještě venku nikdy nebyl :think: ale ona nemá problém se záchodem :-) teď chce naopak i doma chodit na velký záchod a bojkotuje nočník :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Taky gratulujeme k oddudlíkování ;-) jste šikulky :palec: :hug: :hug: :hug: :hug:

Marau, i vám gratulace k relativnímu odplenkování ;-) :palec: :hug: :hug: :hug: :hug: a fotečky jsou dokonalý, ale to už jsem ti psala ;-)

Co dál tam bylo :think: možná je skřípání zubů, já skřípu dodnes a dudlík jsem nikdy neměla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: takže to s tím ani nemusí souviset ;-) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
22.6.12 16:25

Ulíčku, my máme teď období kde je a právě i to co to je, Jirka z Kiki šílí páč ona řekne za den snad milionkrát „kde je?“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a jinak vymýšlí bezva slovní kombinace :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: třeba jak po očkování říkala že (tedy chtěla říct) že paní doktorka jí píchla, no a trochu si to poupravila a už před poliklinikou hlasitě vykřikovala, že „paní píchá“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: předvčírem přišla s tím, že „Kristýnka mrdí“ (chtěla říct že smrdí když prděla po zelíčku :mrgreen: ) dneska v obchodě zase „nemám šouky“ (= v nákupním košíku nejsou kroužky, její oblíbené cerálie něco jako cherrios nebo jak se ty pravý píšou) ani si nepamatuji co všechno vymýšlí, je toho mnohem víc, ale teď nevím… teď prudí páč je nedospalá a protivná :-( a už 3.den mi nechtěla jíst oběd :-( včera a předvčírem jsem to přičítala horečce (z 99,99999% reakce na očko na spalničky, i když to bylo až 13 dnů po očku) ale prostě si vymýšlí a zkouší jestli nedostane něco lepšího :nevim: období vzdoru si teď prožívá dokonale a v plné parádě a už tu zase začíná řvát a vztekat se :-( moc jsem si tedy neodpočinula při jejím poledním „klidu“ :think: důvod jejího současného řvaní je, že chce gumového medvídka :nevim: prostě si občas vzpomene a chce je :nevim: ale za to chování si ho rozhodně nezaslouží a nedostala by ho ani kdybych jich měla doma milion :think:

Jo a už umí říct své celé jméno, ale nikdy ne po otázce „Jak se jmenuješ?“ prostě jen tak přijde a oznámí nám jak se jmenuje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.6.12 16:41

Hm, tak Mája svoje celé jméno teda fakt neřekne. Akorát tak MÁA :lol:. A nejčastějším slovem je MOE (moje), říká to u všeho, co zrovna chce.

Nedávno jsme spolu šly na procházku, Mája si nesla krabičku s vyloupaným hráškem a já jí říkala, ať dávám pozor, že když jí to spadne, tak ho budem muset nechat na zemi ptáčkům. A pak celou cestu (asi hodinu) jsme vedly dokolečka takovýto dialog:

Mája: „bá“ (ukazuje přitom na hrášek v krabičce)
já: „ano, musíš dávát pozor, abys ten hrášek nerozsypala“
Mája: „pipipi“
já: „ano, museli bychom ho nechat na zemi ptáčkům“
Mája: „ham“
já: „ano, nechali bychom ho ptáčkům na papání“

To jen ukázka toho, jak naše Mája mluví :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
22.6.12 20:26

Kač mluví podobným stylem… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
22.6.12 20:58

Holky já včera zažila konec světa…katastrofa asi jste viděli zprávy nám tu nešel 5,5 hodiny proud už nikdy víc…jako dá se to přežít ale pro nás,,rozmazlené,, katastrofa :( :( :(

jinak jsem dostala ve středu další atb :roll: jako už mě tam nebolí ale stejně mám velký mandle 8o 8o prý jak brambory cituju doktora

a červenci nastupuju do práce na víkendy a Jiřík už se těší že bude u bábiny
už mi říká jak bude hodný
a že tam chce i spinkat
tak jsem mu řekla že když bude mooc hodný a nebude držkatý a sprostý že bude moc občas i spinkat ale ne pořád protože ho maminka moc miluje a chce ho mít doma
a on na to
taky miluju a dal mi pusu :hug: :*

jinak všem gratuluju k pokrokům:odplenkování, oddudlíkování…je super být bez plen…my jsme od května a fakt paráda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
24.6.12 14:28

Naše Tera umí jak se jmenuje, ale obávám se, že by ji stejně nikdo neporozuměl. Taky umí říct kolik jí je a ukázat na prstech. A novinka je že vše počítá stylem 1,2,4,5,7,9 a stále dokola.
Je velmi vtipná a ještě víc umanutá. No po kkom to ta holka asi má :think: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.6.12 17:29

Tak jsem právě dovařila 54 jahodových knedlíků :dance:. Kdo přijde na večeři? :P (29 tvarohových a 25 kynutých, ať máme pestrou stravu :jazyk:

Dneska jsme byli na dětském festivalu Kašpárkohraní, byla tam Majda z Kouzelné školky, tak si to holky pořádně užily. Pařily tam spolu :palec:. Mája se ode mě nehne na krok, ale jak nám někam „uteče“ Anežka, tak letí hned za ní a je jí fuk, že maminku nevidí (natož já ji :zed: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
24.6.12 21:59

Tak my ven nemůžem nebo spíš já doktor mi dal přísný zákaz na ty léky slunko… mám tu na víkend rexíka mamky jela pryč takže jdu ráno a dneska jsme šli s jiřík asi v 5 jakmile se zatáhlo jiřík si vzal koloodrážedlo já rexíka a taky jsme se konečně aspoň trochu vyvenčili na delé než 5 min kolem baráku :potlesk:

v pátek mě čeká školení a od nového měsíce jsem pracujicí :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
24.6.12 22:04
@hkac píše:
Tak jsem právě dovařila 54 jahodových knedlíků :dance:. Kdo přijde na večeři? :P (29 tvarohových a 25 kynutých, ať máme pestrou stravu :jazyk:Dneska jsme byli na dětském festivalu Kašpárkohraní, byla tam Majda z Kouzelné školky, tak si to holky pořádně užily. Pařily tam spolu :palec:. Mája se ode mě nehne na krok, ale jak nám někam „uteče“ Anežka, tak letí hned za ní a je jí fuk, že maminku nevidí (natož já ji :zed: ).

54 knedliků???pane jooooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
25.6.12 15:25
@Mysicka31 píše:
(z 99,99999% reakce na očko na spalničky, i když to bylo až 13 dnů po očku):mrgreen:

Já myslím, že u spalniček je reakce právě až takhle za dlouho.

@janysek025 já jsem si na tebe vzpoměla s tím proudem, přesně jak píšeš, člověk si příjde jak na konci světa…
@hkac seš dobrá, dělat dvoje knedlíky :palec:
Jo a váš slovník je naprosto totožný s naším, jak kdybych to psala já :mrgreen:

Ostatní zdravím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.6.12 13:22

Ahoj. Užíváte prvních letních dnů? ;)

Tak snad můžu konečně jásat, že jsme Máju skutečně oddudlíkovali. Pár dní odmítala spát přes den, ale už včera usnula krásně sama a dneska dokonce téměř hned poté, co jsem ji poslala do postýlky :dance:. Jsem ráda, že na táboře už budem bez dudlíku a nebudu ho tam pořád muset někde hledat a dávat pozor, abychom ho někde nezapomněli :roll:.

Dneska mě čeká první schůzka rodičů ve škole - jsem asi nenormální, ale celkem se tam těším. Jsem zvědavá na paní učitelku, s kým bude Anežka chodit do třídy (přeci jen od vidění znám hodně předškoláků) a taky to beru jako změnu. Takhle sama ve „společnosti“ jsem už hodně dlouho nebyla :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí