Únor 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9094
10.9.09 19:52

Přesně jak říká h.sona . Mám doma taky kočičky, dvě výstavní britky a z toxoplazmozy strach nemám. Tchán je zvěrolékař a ten jedinej z rodiny je klidnej, že jsem těhu a máme doma kočičky. Ví, že tam neníriziko, pokud jsou doma a dodržuje se pravidelná veterinární péče… . Takže toho se fakt nebojím… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
10.9.09 19:57

h.soni - tak pokud je to fakt až 3 dny, tak je to v klidu, jinak jsi mě v podstatě doplnila. Pokud kočka nechodí ven a jí granule, riziko je minimální.
Navíc, je Toxoplazmoza od koček strašně přeceńovaná...... já ji dostala ze syrového masa na zabijačce, když se dochucovala sekaná..... což je asi největší riziko přenosu - nedostatečně zpracované maso a dalším rizikem je špatně umytá zelenina, např. kořenová - taková, která je v kontaktu s půdou, čili u např. paprik nebo rajčat se nepředpokládá.....
Je fakt,ž e kvůli tomu potratu mi dělaly testy hned v 5tt. A naštěstí je vše v normě, tělo už si vybudovalo nějaké protilátky.....

To s kočičkou mě trápí...... jen si říkám, proč kastracwe, když nechodí ven. Mě před lety umřel asi rok po kastraci kocour na močové kameny a z toho vzniklou otravu organizmu, protože nemohl čůrat. Než se na to přišlo, bylo pozdě. i kdyžs e doktor snařil dělat diy, nebylo to nic platné :( Proto zatím nevidím důvod ke kastraci kóči, když nechodí ven..... mrouskání 2-3 x do roka se dá vydržet.....
Je fakt, že mi pak doktor odpustil polovinu za léčení....... nebyly finance, tak sjem sdomlouvalil,ž e doplatím jak přijdou penéze a když umřel a já mu nesla peníze, nevzal si je.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
10.9.09 20:00

Jackie - malý dotaz, jak se teď pohybuje cena britek?? hrozně se mi líbí a nepouští tolik chlupů, jako klasická kóča......

Já se přiznám, že jsem strach měla a pídila jsem se po info. přecejen mě to už 1 dítko stálo :( Pak léčení, několik let sledování a i před plánovaným těhu jsmemusela na testy.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
10.9.09 20:12

Markit nedivím se, že ses bála, když kvůli tomu skončilo jedno těhu.
Záleží jestli chceš kočičku s papírama nebo bez. Jednobarevný britky bez pp se pohybujou okolo 3.000, s pp kolem 7.000. A s kresbou kolem 10.000-12.000. My máme jednoho kocourka modrýho a druhou whiskas kočičku. V říjnu jdeme na výstavu a pak plánujeme koťátka.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
10.9.09 20:17

Markit Linda měla něco s dělohou, bylo to docela na poslední chvíli, vybrali ji komplet, chuděru, ale my koťata stejně nechtěli a ona by je vlastně ani nemohla mít, takže tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25926
10.9.09 20:33

Jackie to je super ze jsi to tak krasne vychytala :wink: nekdo ma na to cuch co? :lol: No cukrarnu jsme meli jen pul roku, vim ze je to malo na rozjezd ale uz na to nemam penize, byl to nas jediny prijem a hodne velke vydaje jak na najem tak na hypoteku atd. tak to fakt nejde a mame vsude dluhy takze se to bude resit tim bankrotem :?

soni doufam ze bude kocicka v poradku :wink:

se mate nam se kocour uz nevratil :cry: nebyla to zadna rasa, ale byl nas a krasny a mel se u nas jak v bavlnce :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
10.9.09 20:34

Jackie - díky za info

h.soni - tak to pak jo, to je něco jiného.. to chápu...... takhle byla i bývalá fenka Zlatého retrivera od našich...... potratila štěňata, ale nevypudila je z těla a málem na to umřela..... museli ji pak celou vybra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
10.9.09 20:37

koukam kolik nas tady ma kocky, my jich mame 5 :lol: taky jsou jen doma, pred pocetim jsem byla na testech na toxo, jestli ji nemam a v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
10.9.09 20:38

Markit, není za co… .
Katy- jak říkáš, na rozjezd to sice není moc, ale než aby jste se dostali do ještě větších dluhů, je lepší mít rozum a za včas přestat. Ale dokážu si představit jak to mrzí, zvlášť když člověk dělá něco co ho fakt baví… . Cukrárna musí být úžasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25926
10.9.09 21:19

Jackie no jo co se da delat, no a po tom vsem uz me to prestava bavit. |Ted se musim z toho oklepat a vzpamatovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
10.9.09 21:48

To jo Katy, přeju hlavně pevný nervy a ať už to nepříjemný máte za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
10.9.09 22:25

Ufff Katy to mě upřímně mrzí :? kurňa :roll: snad brzy manželovi spadne nějaká dobrá práce do klína a pokud ty budeš moci dělat při mateřský nějakou tu objednávku, tak by to snad mohlo stačit na domácnost. Nevim přesně, jak je to u bankrotu - ale dají ti možnost nějakého splátkového kalendáře ne??? Přeju ti ať se to co nejdřív vyřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25926
10.9.09 22:48

Jackie diky :wink:

Leniku no uvidime co vse nam vezmou ale pomalu se na to pripravujeme :wink: snad nas nenechaji pod mostem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
11.9.09 07:50

dobré ránko :wink:
tak kočka je jak vyměněná, sedí u misky a čeká na granule, mazlí se jak šílená, ale raději počkáme, co řekne dr., do oběda hladem neumře :wink:
Katy mrzí mě, že to nevyšlo :( a nepřemýšleli jste, že byste to zkusili tady? :wink: držím palečky, ať s tím máte co nejmíň starostí :wink:
jizvi pět koček? tak potom chápu, že čekáš dvojčátka, všechno ve velkým :wink: já nechala u exmanžela taky pět koček, ale ty byly venkovní, ale umazlený a mě je po nich fakt smutno :( jenže doma by si nezvykly a nevím, jak by to zvládly v cizím prostředí, u každýho domu pes, myslím, že je jim líp tam, kde jsou od malička :wink:
tak jsem dnes vykopala Lukáška do školy, tak s jedním marodem je větší klid :wink:
už se těším, zítra razíme do Prahy na Kabáty, akorát mamka mi připomíná, abych si vzala skládací židličku :lol: to určitě, potáhnu se tam se stoličkou :lol: nemám žádný problémy, tak to snad tři hodinky vydržím, ne? :wink:
jinak přeji všem krásný den :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
11.9.09 08:21

Ahoj,
tak tu čtu že řešíte kočky tak mám dotaz - děti si taky dotáhly kocoura je teda na dvoře ale je to tak rozmazlený až děs a chodí do záhonku kde se občas rejpu - plevel, okopání. Takže kdyby něco tak by na to přišli při braní krve na ty veškerý protilátky co berou nebo jsem to měla doktorovi říct že máme kočku aby se na to zaměřil? Docela jste mě vyděsili :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí