Poradna duly
Jana Čurdová
Makk jestli chodí do záhonku na záchod, tak bych na to dala bacha, jak jsem psala, pokud kočka vyloučí s výkaly toho parazita, tak je to nebezpečný až tak po dvou dnech, ale právě u toho záhonku nevíš, cotam je a jak dlouho
možná bych si nechala udělat testy, ale spíš pocit klidu, kočka prý toho parazita vylučuje pouze 10 dní z celého života ![]()
Ahojky, koukám, že se tady co se týká toxoplazmozy šíří trochu bublina. Tak jak to s ní doopravdy je.
Největší pravděpodobnost že se kočka nakazí je z konzumace nepřemraženého masa, lovení myší nebo ptáků atd… . Pokud se kočka doopravdy nakazí, vylučuje 2-3 týdny ve svých výkalech tzv. oocysty, ketré můžou nakazit i Vás. Kočičí výkaly jsou nakažlivý až druhý den, ale zato jsou schopny šířit nákazu až 1 rok. Kočka chovaná pouze doma v bytě tedy toxoplazmozu nemůže dostat, i když ji krmíte masem jako my(krmím přemraženým). Stejně tak můžete být klidní, pokud už víte, že kočka toxoplazmozu už jednou prodělala, potom se sice nakazit může, ale už oocysty pro vás nebezpečné nevylučuje. Pouze při prvním nakažení.
Dobre ranko
Koukam se resi toxo ![]()
Jackie diky za osvetu a holky klid a nepremyslejte nad nejhorsima vecma
vse bude v poradku ![]()
Kdopak jde dnes na KO? <usim najit seznamek a upravit ![]()
Ahojte!
Dlouho jsem se nehlásila, dočítám vás.
Katy - držte se brzy něco objevíte manžel určitě nějakou „hoknu“práci sežene a budete v klidu.
Blahopřeji vše ke kontrolám!!!
Nebudu se tady vyskytovat cca 18dnu, což si budeme uživat ve Ffrancii, potom vám barvitě vylíčím chuť moře a barvy Azurového pobřeží
s špoupnu pár foteček s mým nyní už obr-bříškem.
Máme dost fofr dneska jsem ještě v práci, nemáme moc věci nachystáno a máme v 17,30 vyjíždět-což je pro nás trochu sci-fi. No uvidíme, budeme se muset držet hesla-co zapomemeneme, to nepotřebujeme ![]()
Mějte se krásně užívejte si bez potíží svá bříška a jak přijedu budu číst doufam, jen pozitivní zprávy, plné spokojenosti…!
Budu na vás myslet!
Papa Kač
Kač moc si to užijte, dávej na sebe pozor a budeme se těšit až přijedeš a dáš nám sem nějaký fotečky… .
Krásnou dovolenou!! ![]()
Ahoj holky,
střevní hurikán zažehnán (ale užila si ho celá rodina).
Teď se z toho vzpamatováme.
Taky z toho, že po nás ve zpožděném vyúčtování chtějí 9 tis. nedoplatek ![]()
Ale čtu vás poctivě.
O toxoplasmoze nic nevím, my máme jenom pejska.
Katkaty držím palce, pod mostem to není nic moc. Jen mě štve, že poctivci krachují a nepoctivci…však víš co ![]()
Včera jsem byla na odběru krve kvůli triple testu, výsledky za týden.
A KO mám taky za týden, tak se sfoukne při jednom.
Mějte se, držte se a nedejte se.
P.S. Prý už skončil baby boom, četly jste to? ![]()
tak jsmena kontrole dopadli blbě, kočička má v háji játra, ale totálně
jdeme do léčby, takže injekce a speciální dieta, ale neví se, jestli to zabere, prý je to dlouhá cesta
a to byl dr. rád, že mu neumřela po té kastraci, že ten nápor zvládla, sám nečekal, že by roční kočka na tom byla takhle blbě ![]()
Poppy držím palečky na výsledky triplů ![]()
Kac krásnou dovču, užijte si to ![]()
Soni, to je mi líto, jak jste dopadli u doktora s kočičkou? Co Vám doporučil?
Jackie řekl, že ji zkusíme léčit, ale bude to prostě nadlouho, zatím dostává injekce, ani nevím, na co všechno, má nějakou dietu na játra, ukazoval mi výsledky testů, jakási hodnota má být max. 1, ona má hodnotu 86, takže prý hodně…normálně dělají před kastrací u straších zvířat krevní testy, u naší roční kočky bez problémů ho prý nenapadlo, že by jí něco bylo a já to chápu, my to taky nečekali…prý se z toho snad dostane, ale už nikdy nebude mít zdravá játra, maximálně se to upraví tak, aby mohla slušně žít, ale to je otázka budoucnosti
a Linda je teď strašně umazlená, jako by tušila, že se něco děje
Soni to je mi líto. Snad máte šikovnýho doktora a podaří se Vám z toho kočičku vykurýrovat. Asi Vám teď léčba poleze taky hodně do peněz viď? Ale sama vím, že bych do našich kočiček dala taky všechno co bych mohla.
Jackie to jo, je to drahý, jen ty injekce denně 400, pak rentgen, krevní testy a to nevíme, co bude stát ta dieta a další injekce, ale když se na mě podívá těma očkama, dala bych jí všechno, miláčkovi ![]()
Ahojda všem,
píšu až teď, páč mě zavalila práce a to tak, že jsem se rozhodla jít na neschopenku, jak doktorka nabízela, protože to takhle dělat nejde. Jsem produkční, takže nonstop „v dosahu“, je tam nepřiměřený stres a ač jsem tu práci milovala, mít zdravé miminko pro mě znamená mnohem víc! Včera jsem celej den do večera nejedla, ani nepila, celý den se dohadovala, žehlila průšvihy a bylo mi z toho tak zle, že jsem konečně (za velké radosti přítele, ten mě přesvědčoval, ať uteču už před rokem) řekla dost
Jen nevím, co budu já workoholik dělat, aspoň, že si dodělávám dálkově tu vejšku
To je to, co jsem se tu nechtěla rozepisovat a stěžovat si… ![]()
Kočičce je už 7 let. Sice chodí ven, ale taky papká jen granule. Myslím si, že toxoplazmózu už musela dávno prodělat, protože jako malá jedla i myši
Doktorce jsem to říkala, tak snad mi testy dělala… Výsledky jsem měla vše v pořádku, tak jsem se dál neptala. Dávám si pozor a až moc dbám na hygienu (tedy teď), takže doufám, že mi nic nehrozí. Miky bych nedala pryč, protože je člen rodiny. Trhá mi srdce i to, že s ní nemůžu spát v posteli jak plyšáčkem, ale přítel by mě uškrtil, je alergik
Proto tě chápu, H.soni , s tím veterinářem a přeju vám, ať vše dobře dopadne. Markit, mrzí mě tvoje smutná zkušenost a je fajn, že jsi na kočky nezanevřela.
Katy, taky mě to mrzí, že vám to špatně dopadlo. kdo nic nedělá, nic nezkazí, taky si říkám, že by bylo lepší se tím občas řídit. Ale kdo by to vydržel?
h.soni - řešila jsi s veterinářem, nakolik to kočenku bolí a jak velké jsou šance na její uzdravení při takovém krevním výsledku?? Někdy je opravdu rozumnější, i kdy hrozně těžké, ale pro to zvířátko nejlepší řešení uspat je...... Vím, jak je to bolestivéa těžké rozhodnutí. Řešili jsme to s našima před rokem, kdy se nechal uspat pes kvůli nádoru prorůstajícímu horním patrem do dutiny ústní.....
Kac uzij si dovcu ![]()
Poppy no jo to je pravda poctivci jsou na tom nejhur
a tripple testy budou urco v poradku ![]()
soni to je mi lito s kocickou
tak at se brzy uzdravi.
Luci to je super aspon si odpocines a budes v klidu. Ja nemuzu nic nedelat pac se pak nudim tak furt neco vymyslim ![]()