Poradna duly
Jana Čurdová
miso no jo v anglii jsme vic jak 5 let a prave ted jsme otevreli cukrarnu, no mame ji skoro 4 mesice otevrenou, takze makam kazdy den ![]()
soni no mam strach co me ceka Adik je zatim v poho akorat jako kazdy se mu vsechno musi rikat stokrat
hele mam takovou intimni otazecku, rostou klukum uz ochlupeni? ![]()
Soňo, jojo, sourozenci v tomhle věku ![]()
bráchové se řežou a koušou někdy i do krve ![]()
je mi líto Vojtíška ![]()
Katy.. takže děláš se sladkým a krémy a tak? ![]()
a můžu říct.. mám tři bráchy.. nějak těch 16, 15 a 14.. ten jeden prostřední, s tím mám společnýho jen taťku a už teď vypadá na 18.. má šíleně chlupatý nohy ![]()
a ty dva 16 a 14, ty jsou zase z mamčiny strany, s těma se vídám hodně často.. ale ty jsou jak dětičky pořád ![]()
podle mě je to dědičný…
týjo, musim něco dělat nebo mě to tu zavalí ![]()
Je cukrarnu, to tedka uzdibujes co?
Holky, myslite ze muzeme jeste jezdit na kole, asi ne co? ![]()
Tak dneska si jedu pro tu moji certici na chatu. vecer mi vzdycky mama volala kolem devaty, ze nechce spat, dokud nezazpiva Zamilovanej kun , tak jsem ji to musela zpivat do mobilu prdolce. ja ji to vzdycky zpivam ped spanim doma
miso copak nemas rada sladke??? ![]()
No ze by byl Adam chlupaty po me?
hehe spis po manzovi asi
ten je jak opice ale Adam bude mit tmave chlupy a manza ma svetle az do rezava ![]()
stiko ja myslim ze muzes akorat davej pozor at nespadnes, kamoska treba chodila na spining a v poho ale ja bych to nedala ![]()
katy Kuba už se přede mnou trochu stydí, ale mám pocit, že je jako holátko, zatím jsem chlupy nepostřehla ![]()
miso tak to je přesný, někdy je to fakt do krve, škrtí se, kopou, ale jak je jeden na výletě se třídou, tak druhej se může unudit
a děkuju, možná je to divný, ale mě pomáhá, když o Vojtíškovi mluvím nebo píšu, mám koupený keřík jasmínu na jeho památku, jen ho musím už konečně za:,–(it do země, nosím na řetízku srdíčko s jeho jménem, datem,kdy se z něj stal andílek a jak dlouho jsem ho nosila v bříšku, máme i figurku anděla z kolekce Willow Tree, prostě pro nás nezmizel, spíš mi vadí přístup mé mamky, když jí třeba řeknu, že Vojtíšek měl svátek, tak toho prý mám nechat, nemám koukat na video z UZV, ale my se nemůžeme tvářit, že jsme nikdy nečekali miminko, prostě na něho vzpomínáme a tak to je pro nás správné ![]()
stiko moje kamarádka v těhu na kole jezdila, ale nevím, jak dlouho, ale určitě ještě ve 4., 5. měsíci, teď už nevím ![]()
Tak my mame jeste 6,5 letou Klarku a sice jeste vekove na pubertu neni,ale obcas mi prijde,ze uz se do ni dostava. I kdyz ted,co vi,ze jsem tehule,tak je strasne hodna,moc si sourozence preje. L.
soni no Adam se taky stydi ale manza rikal ze tam ma asi 3 cerne dlouhe chlupy
tak jsem cumela jak puk
![]()
Muzu se zeptat co se stalo s Vojtiskem??
je mi to moc lito
H.sono moc me to mrzi s Vojtiskem, ted jsem cetla tvuj pribeh
![]()
ja se taky silene bojim vsech testu, uz nejsem zadna mladice a pocitam se vsim. Ted uz pujdu na amnio, odber choriovych klku, screening a vsechno co se da.
HSoni, hrozne te obdivuju, ja bych uz nemela na dalsi tehu silu. taky jsem rekla manzovi ze tohle je posledni pokus ![]()
katy loni na podzim jsem otěhotněla, všechno ok, testy taky, při velkým UZV ve 20tt se gyndr. něco nezdálo na srdíčku s chlopní, za pár dní mi na genetice řekli, že tam taky cosi vidí, vzali mi plodovku a poslali nás za tři dny do Motola, kde se rozhodne…pořád jsme si nepřipouštěli, že by to bylo tak vážný, ale bylo…čtyři doktoři tam koukali na UZV na srdíčko, primář prohlásil, že se dle jeho názoru ani nedožije porodu, už v tomhle týdnu mělo srdíčko po infarktu, což byl pro mě šok, podle stupnice 1-5 v postižení srdíčka, kdy 1 znamená lehký šelesty apod., tak nám řekli 5, prostě bez šance na život vůbec…nemohli nám radit, jen nám řekli možnosti…buď budeme pokračovat a miminko umře ještě v děloze, nebo se dožije porodu, ale oni nebudou schopni ho operovat a umře vzápětí po porodu a nebo půjdu na přerušení…tlačil nás čas, pořád mi volal dr. z genetiky, jak jsme se rozhodli, bylo to tak strašně těžký, ale nakonec jsem šla na přerušení, už takhle to bylo těžký, ale nedokázala jsem si představit, že bych porodila syna a ani bych si ho třeba nestihla pochovat, možná to bylo sobecký, ale taky jsem nechtěla, aby Vojtíška něco bolelo, aby se trápil
podle doktorů to byla jen škaredá náhoda, nic genetického, prý dokážou zašít díry v srdíčku, ale chlopně jsou blbý, u nás chlopeň nefungovala, krev se vracela či co,levá síň byla asi 5× větší než pravá, bylo to i vidět na UZV, přitom u mého gyndr. to nebylo skoro poznat a za týden to bylo opravdu hodně vidět, strašně rychle se to zhoršovalo…no, přestanu šířit špatnou náladu, teď se všechny musíme radovat z těch buňáčků v bříškách, protože teď už to bude všechno v pořádku ![]()
stiko děkuju, ono to vypadá, jak jsem nad věcí, ale houby, ta bolest ve mě už zůstane, to ví plno holek tady, není to fér, když vidíš ty rádoby matky, co svoje děti zabijí po porodu, místo aby je daly do babyboxu a daly jim šanci a naduhé straně vidíš ty holky, co by tak chtěly miminko a nejde to, tohle není fér ![]()
h.sona píše:
stiko děkuju, ono to vypadá, jak jsem nad věcí, ale houby, ta bolest ve mě už zůstane, to ví plno holek tady, není to fér, když vidíš ty rádoby matky, co svoje děti zabijí po porodu, místo aby je daly do babyboxu a daly jim šanci a naduhé straně vidíš ty holky, co by tak chtěly miminko a nejde to, tohle není fér
No je to pravda, v tomhle spravedlnost neni