Únor 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14046
12.7.09 19:42

od kdy se da urcit pohlavi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
12.7.09 19:57

jizvi tak kopíruju pár věcí, co jsem našla na netu:

Sonografické určení pohlaví plodu bývá v I.a II.trimestru obtížné i pro zkušeného lékaře. U chlapečků nejsou dosud sestouplá varlata do šourku a prázný šourek může imitovat stydké pysky. Po 28.týdnu již zpravidla bývá pohlaví plodu vidět přesvědčivě.

A z jiné diskuse:
Pohlaví lze určit od 3. měsíce nitroděložního období, ale velmi závisí na podmínkách a uložení plodu. Tím je ovlivněna spolehlivost vyšetření. Mužské pohlaví je určeno s větší jistotou.

Mně doktor řekl, že budeme mít holčičku až ve 30. týdnu, ale to proto, že se pořád otáčela zády. Kamarádce zjistili chlapečka ve 20tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
12.7.09 19:59

no tak to si jeste pockame :(
zitra na tu KO se bojim, chjo, doufam, ze uvidim aspon srdicka i kdyz bych rada uz videla pipku nebo pytlicka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.7.09 19:59
jizvíková píše:
od kdy se da urcit pohlavi??

Stoprocentně jedině po odběru plodové vody (kolem 16.tt). Jinak někdy je to vidět už ve 13.tt, ale většinou až při velkém UZ mezi 16.-20.tt. Proč? Nemůžeš to vydržet? :)

Mně pobavila moje mamka, když se mě (u Anežky) zeptala hned po prvním ultrazvuku (někdy kolem 10.tt), jestli už vím, co to bude. No asi to byl vtip, ale ani bych se nedivila, kdyby ne. Mamka UZ nikdy neviděla a když jsem jí ukázala fotku ze 13.tt, tak tvrdila, že vidí pindíka (u Anežky - :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.7.09 20:02
jizvíková píše:
i kdyz bych rada uz videla pipku nebo pytlicka :lol:

No tak to ti nechci brát iluze, ale řekla bych, že takhle brzy vypadají všechna miminka jako chlapečkové - holčičky mají prý „pipku“ hodně velkou.. My to u Anežky nevěděli do poslední chvíle. Ani jsme nechtěli, ale nikdy se nás nikdo neptal, jestli to chcem vědět. Spíš to Anežka (pracovní název Ferda) do poslední chvíle tajila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
12.7.09 20:04

no nejak mam pocit, ze az budeme vedet co nas vsechno ceka, tak bude manza vic mit pocit, ze cekame miminka :lol:
ja nechtela pohlavi videt, ale manza ano, a jelikoz se tesim na nakupovani tak pry musime vedet jake barvy, i kdyz ja chtela kupoavt neutralni barvy, tak mi to pry neprojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
12.7.09 20:07

my mame pracovni nazev Bzuk a TUk a pocita se s klukama, pri IVF je snad 70%sance na kluky,, no toho se desim, jak ja vychovavana jen v zenske domacnosti se budu starat o pindiky :D s tim neumim zachazet :lol: nevim jak to myt, jak to drzet pri curani a tak :roll: amaterka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.7.09 20:08
jizvíková píše:
no nejak mam pocit, ze az budeme vedet co nas vsechno ceka, tak bude manza vic mit pocit, ze cekame miminka :lol:
ja nechtela pohlavi videt, ale manza ano, a jelikoz se tesim na nakupovani tak pry musime vedet jake barvy, i kdyz ja chtela kupoavt neutralni barvy, tak mi to pry neprojde

No, když čekáte dvojčátka, tak je to asi jiné, ale já jsem doufala, že při jednom nezůstaneme a druhé může mít opačné pohlaví, takže jsem kupovala neutrální barvy (hlavně bílou, protože u ní nehrozí, že bude pouštět, navíc se většina bílého prádla může vyvařovat). A pak jsem si taky říkala, že lepší holka v modrém než chlapeček v růžovém. No a teď máme spoustu růžového, protože ač jsme k tomu Anežku nevedli, je to její nejoblíbenější barva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
12.7.09 20:16

moje taky :lol: ruzova je nej :lol: :lol:

mas pravdu ta bila je nejlepsi, to se a vyvarovat, super rada , kuju, to nakoupim bily :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
12.7.09 20:19

mam asi uplne tupej dotaz, kddy jako za jakych podminek se pouzivva ODSAVACKA MLEKA jako kdyz je mleka moc a tece samo? nebo kvuli stimulaci tvorby mleka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
12.7.09 20:28

Jaj vy jste se rozepsaly :D

Já se u Kity dověděla, že to bude holčička při hospitalizaci v 8 měsíci a to si to řekli 2 doktoři meziá sebou. Teď bych to asi ráda vědělaq předem, ale Libča o tom nechce ani slyšet. že to bude překvapení. Jinak Kitynka nosila modrou i červenou, když trochu odrostla, její oblíbenou barvou byly všechny odstíny mezi růžovou přez fialové po modrou :D akorát klukovi šatičky neoblečeš.
Jinak teď mám taky úplně jiné těhu, než u ní… tenkrát mi nebylo vůbec nic a teď jsem si pěkně užívala nevolností, začínají mě bolet nohy, pobolívá v podbřišku, nemám chuť na nic,........

starat o pindiky s tim neumim zachazet nevim jak to myt, jak to drzet pri curani a tak amaterka // tak tenhle problém mi nastane taky, pokud budu mít kloučka :D

Jizvi, co vím, taks e odsávačka používala, pokud je příliš mléka a prťátko nespotřebuje, nebo když jsi musela odejít a nechat miminko doma, ať má ve flaštičce mateřské....... zatím jsem neslyšela, že by se používaly kvůli stimulaci… ale co není může být. Nejlíp je zeptat se „strejdy Googla“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.7.09 20:57
jizvíková píše:
mam asi uplne tupej dotaz, kddy jako za jakych podminek se pouzivva ODSAVACKA MLEKA jako kdyz je mleka moc a tece samo? nebo kvuli stimulaci tvorby mleka?

Jizvi, odsávačka se používá v obou případech. Buď když se potřebuješ rozkojit nebo když máš naopak víc mlíka a potřebuješ si „ulevit“. Ale nemyslím si, že má smysl kupovat odsávačku předem. Jednak nevíš, jestli ji budeš potřebovat, a jednak nevíš, jestli ti a popř. jaká bude vyhovovat. Já jsem měla půjčenou od kamarádky a moc jsem ji neužila. Ostříkávala jsem pro jistotu do zásoby, kdyby něco. Mlíka jsem měla do poslední chvíle (dva roky) víc než dost a jinak než z prsu mi malá stejně pít nechtěla. Navíc když už jsem odstříkávala, tak jsem zjistila, že ručně to jde mnohem líp a navíc je to bez vyvařování a jak říkala porodní asistentka na kurzu, je to hygieničtější. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
12.7.09 21:04

ja odsavala dva dny kazde tri hodky obe prsaabych vytvorila mleko, bo mala mela zloutenku a furt spala a ja to do ni rvala strikackou nez klesl bilirubin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
12.7.09 21:05

holky, jak se vam dycha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
12.7.09 21:10

hkač - kdybych tohle tak tušila před 12 lety. V porodnici jsme přikojovala jedno z dvojčat a doma jusem pak měla mlíko pro ?ity asi jen 2-3 měsíce, jelsti si dobře pamatuju. Pak byla nedokrmitelná a my přešly na Nutriilon.....

Štikuš - dýchá se hrozně a bude ještě hůř, při tom, co předpovídají za počasí na příští týden..... bude to hnus..... navíc to u mě komplikuje astma a zmena inhalátoru kvůli těhu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí