Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj devcata, tak ja si to pekne zavarila, pred 3 dni mne to dole zacalo svedit myslela jsem, ze je to z toho jak jsem si koupila novy sprchac, tak jsem si myslela ze to prejde. no nepreslo, pak jsem byla hrdinka ze to budu resit az dnes na KO u pani doktorky, jenze vcera vecer uz jsem nemohla ani sedet a zacalo mne ukrutne bolet brisko, tak mne pritel dokopal na gyn. pohotovost na Bulovku, tam jsem dostala mezi dverma vynadanno ze proc jdu sem, jestli jsem registrovana na Bulovce a ja ze ne, ze budu rodit v Neratovicich, takze jobovka hned na zacatek, s proslovem ze s timhle si mam chodit ke sve gyndarce - to ja vedela taky, jenze jsem nevedela ze se to tak rozjede a bude mne tak bolet bricho…ja tam stala a ona na mne neco porvavala od compu, byla jsem tak mimo, ze jsem se nezmohla ani na slovo, pak ze mne jen vypadlo jen ze uz jsme o jedno prisly a neradi bychom prisli i o tohle, pak mne doktorka teda neochotne prijala, ja byla tak nervozni ze jsem se ji zeptala, kdyz se na mne ani nepodivala, jestli se teda muzu prevliknout , jestli mne vysetri a ona, no samozrejme pres kalhotky prece nevysetrujeme, nebo to delate jinde jinak? - krava jedna! tak mne vysetrila a pak ji neochota presla, zjistila ze mam pekny zanet, a rekla mi ze s timhle jsem mela jet hned prvni den, delala mi ultrazvuk jak vaginalni tak normalni aby nic nezanedbala - a malej na ni ukazal zadek - alespon nekdo se za mne pomstil
, dala mi nejake vkladaci globule a dneska ve dve jdu k pani doktorce - svoji. Mezi dverma mi jeste rekla ze priste si mam jet do Neratovic, no ochota sama - priste zase nekam pojedu…no na Bulovku urcite ne!Praha pitoma, nadelaji s tou registraci ja preci nejela rodit, jela jsem na pohotovost, verte mi ze se mi tam nechtelo, jenze pritel kdyz jde o mne je proste precitlivelej a ja bych s nim doma nevydrzela. jinak uz mame vybrany prstynky…az pujdu od doktorky napisu vic…
tak to je teda síla
já už se ale na druhou stranu tady ničemu nedivím
protože kamarádce se stalo něco podobného, řekl jí doktor narovinu, proč leze někam, kam vůbec nechce jít rodit, ať si všecho vyřizuje tam kde bude rodit, že když jim nejsou dobrý na porod, tak proč tam leze na pohotovost…
fakt šílené
No vidím,že v Praze ochota sama. Takovou dr. bych poslala někam,určitě tě musí ošetřit,když příjdeš na pohotovost a nějaká registrace v jiné porodnici by jí vůbec zajímat neměla. Ale hlavní je,že si tam zašla a víš,že prcek je v pořádku.Mě zase všichni radily,abych šla do porodnice do Prostějova,každej si jí chválí,ale já bych tam nešla ani za milión. Pro mě nejlepší Fakultka v Olomouci,chovají se k člověku slušně. Navíc,když rodíte v Prostějově a chcete epidural,tak ho musíte mít předepsaný od dr.,v Olomouci se zeptají a vy řeknete jo nebo ne. Jo Prostějovská nemocnice je moderní,krásně opravená,ale to chování personálu,hrůza. Olomouc je sice starší vybavení na pokojích,ale lékařská péče a přístup personálu k nezaplacení. Není divu,že lékaři z Prostějova utíkají do Olomouce ![]()
Ahojky, tak dnes jsem taky zvládla registraci
takže jsem registrovaná v Podolí, ale hrůza to vstávání, byla jsem tam v šest ráno a byla jsem 7 a braly 12.
Jo taky už jsem se s tím setkala že musíš na pohotovost tak kde jsi registrovaná že mají jinak kecy.
Evi a dnes jsem dopadla úplně stejně, šla jsem ke své doktorce protože mě tak divně píchalo úplně dole v podbřišku a malinko jsem včera špinila, tak prý mám placentu hodně dole tak se skřípla a praskla nějaká cévka a mimčo je prý v pořádku a to píchání je prý začínající zánět tak jsem taky dostala Globule. Tak snad nás to brzy přejde ![]()
Ahoj, je to děs…takový přístup k pacientovi. Já mám s Bulovkou taky špatné zkušenosti - právě s přístupem lékařů. Ležela jsem tam na gyn.oděl. letos v únoru asi týden a za celou dobu jsem se od doktorů nedozvěděla přesně co mi je.Přijela jsem tam taky tenkrat na pohotovost s bolestmi v podbřišku. Nechali si mě tam a rvali mi do žíly 5 dni antibiotika - nedělali mi kromě vstupního vyšetření přímo večer na pohotovosti žádné jiné… Skončilo to tak, že mě chtěli bez jakékoliv rozmluvy se mnou (a jakéhokoliv vyšetření) poslat na operaci a odstranit mi vejcovod. A to už mě nic nebolelo…Diky bohu se do toho vložil můj manžel - já už byla psych.totiž tak vysílená, že bych snad i šla. Nakonec se vše obešlo bez odstranění pohl.orgánů - ale to už jsem byla v péči lékařů u Apolináře. Teď navíc čekáme taky mimi..jsem ve 14t a vím, že na Bulovce určitě rodit nechci! Taky se mi moc líbí Neratovice…a nevím proč, ale bojím se, že tam bude v den meho porodu plno..a já nakonec nebudu vědět, kam jít rodit - když nebudu registrovaná tady v Praze a oni si v těch pražských porodnicích na ty registrace tak potrpí. A hloupé řeči a nehezký přístup personálu ve chvíli kdy rodím, jen z toho důvodu, že nemám ve své těh.průkazce razítko jejich porodnice - nevím, jestli to chci taky podstoupit…
Evik001 : minulý týden jsem zažila něco podobného, ale stalo se to po půlnoci a já byla za humny na chatě. Měla jsem takové bolesti, že jsem nebyla schopna sama vystoupit z auta. Následný den jsem lítala v rámci jedné nemocnice v Brně z jednoho oddělení na druhé a všude byli "velmi, ale opravdu velmi ochotní
" V bolestech jsem trajdala přes celý obr areál zakoupit 30- ti korunový poplatek, který se v této nemocnici vybírá od všech a za všechno.
Na posledním stanovišti jménem urologie mi mile sdělili, že si počkám celý den, než přijdu na řadu. U mě byl problém, že muj gyndař měl dovolenou ![]()
al3da - gralulace k úspěšné registraci
Evik - no tak to je hnus, takovej přístup
. Ať je brzo po zánětu!
Holky, jak je to s tím porodným? Jsem rok na pracáku,protože jsem studovala,nemám nárok na podporu,takže jsem bez peněz.Trvalý pobyt mám u rodičů a přítel žije s námi,ale trvalý pobyt má u své matky.Mesíčně má příjem hrubého 22-23tisíc korun. Myslíte,že máme nárok na porodné? Chci se jen zeptat vás a pak paní úřednice na úřadě práce.
Ahoj holky, tak dnes jsem byla na screeningu a vše v pořádku
Ale jako ze samotného vyšetření jsem byla hodně zklamaná, UZ trval tak minnutu a u dr. jsem nebyla ani 5 minut, myslela jsem, že to trvá dýl. No za ty prachy ![]()
Myspulko, já měla za to, že na porodné má nárok každý, nehledě na to, jestli je na ÚP nebo pracuje. Jen je rozdíl v tom, že nebudeš mít mateřskou, ale rovnou rodičák na 4 roky bez výběru. Já to mám taky tak, ještě studuju.
Jo a přikládám fotečku, bohužel ležíme hlavičkou dolů, takže ani nevíme, co to bude:)
Prý je to nějak jinak.Prý na to porodné dosáhnou jen určité rodiny.Jsem z toho úplně zmatená.
Myspul, no, ono to podle mě ještě není úplně dořešeno… Ale co jsem četla a slyšela ze zpráv, porodné by měli dostávat rodiny s prvním dítětem
ÚP s porodným nemá co dělat ![]()
Já zeptám na sociálce,tam by to vědět měli. Taky si myslím,že není ještě vše dořešeno a uvidíme jak to dopadne.
Porodné nedávno řešili na jedné diskusi a i když by to bylo první dítě, tak na porodné bude mít nárk jen ten kdo nepřesáhne 2,5 násobek životního minima, což má skoro každej
ale řekla bych, že to ještě neschválili, jen je to stále v návrhu.
Jako si myslím, že to zatím nemá cenu řešit, no a na sociálce a jiných úřadech kolikrát sami nevědí až fakt když to je… to jen ze zkušenosti holek, já když se ptala ohledně rodičáku, páč se zrovna děl ten dělenej jak volit roky, nebyli mi to nikde schopný říct ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat