Únor 2011

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4354
15.8.10 23:34

Nazdárek,

jaký jste měli víkend? My se měli skvěle, byli jsme od pátku se švagrovcema a neteří na půjčené chalupě, relax takového typu jsem moooc potřebovala :lol: .

Také jsem si všimla jmen v podpisu Markety14 a hned mi to připomnělo, že už jsem se vlastně jednou chtěla zeptat,

…jak jste na tom s vybíráním jmen vy???

…necháváte to až na později, třeba až budete vědět pohlaví???

…nebo jste měli jména vybraná už dávno před otěhotněním???

…vybíráte už teď a shodnete se, neshodnete???

…obecně se vám líbí jména klasičtější, česká, míň používaná nebo rovnou „exotická“???

Jsem baba zvědavá a na tohle téma se vždycky ráda bavím :oops: :mrgreen: .

U nás je to tak:
V prvním těhotenství jsme o výběr byli v podstatě „ochuzeni“, pro holčičku i kluka jsme měli jméno vymyšlené už v začátcích našeho vztahu, to znamená, že tou dobou cca 5 let a názor jsme nezměnili.
Teď zůstala klučičí varianta, a to Matěj (no jo no, dneska jich je šíleně moc, ale věřte, že před těmi sedmi, osmi lety, kdy se stal naším favoritem, jsem znala jednoho jediného :cert: ), jiné nás prostě neoslovuje :nevim: . Jen v případě, že bychom měli někdy 2 kluky, druhý by byl nejspíš Ondřej.
No ale u holčičky jsme se tentokrát trošku „zapotili“, nakonec je zdárně (a vypadá to, že definitivně) rozhodnuto a vybráno - bude to Betynka (Alžběta).
A vzhledem k tomu, že si pohlaví zase necháme jako překvápko až do porodu, tak jsem sama zvědavá, jak se ten náš brouček vlastně bude jmenovat. :lol:

• načítám...
24837
15.8.10 23:49

ŽÁ-BO, co se jmen týká, my radši tu českou klasiku, ono k našemu příjmení by byla nějaká exotika jako pěst na oko :lol: Jména máme, bude to Katka nebo Jakub :wink: My vždycky měli vybráno celkem brzo a do porodu jsme to neměnili, takže u nás nehrozí, že bychom řešili jméno ještě na sále :lol:
Se jmény se celkem shodujeme, občas teda zaremcal chlap, občas já, no, jediné, co manžel zatím neprosadil, byla MOnika, nevím, nějak mi to nesedí a prostě tu asi ne :wink: Před otěhotněním jsme o jménech nějak neuvažovali :wink:

Tak a dneska už fakt jdu, zavírají se mi oči. Dobrou a kdo jde zítra na KO, držím pěsti :-D

• načítám...
4395
16.8.10 06:46

Dobry rano holky.
Zabo tak my jmena zatim nevybirame a ani se na to tema zatim ani nebavime. Chceme znat pohlavi, takze az budeme vedet, co cekame, tak zacneme vymyslet. Jen jsem se zrovna tento vikend ptala manzela, jestli ma v hlave nejakeho favorita a je na tom stejne jako ja, ze zadnyho nema, takze to bude jeste zajimave :-D

• načítám...
725
16.8.10 06:47

Dobré ránko, zdravíme s krásného prostředí Alp,Máme krásné ubytování, Nikča má svojí velkou postel,i noc v ní zvládla, aniž by spadla na zem.
Dneska pofičíme na výlet, a vrátíme se zase pozdě večer, je tady toho hodně na koukání,to by jsme tu museli být měsíc,… :mavam:

A jména holku máme podle tatínka Kristínku, a já mám kluka Martina(podle mého bývalého kamaráda, který už není mezi námi) :andel:

hezké pondělí, je tu pod mrakem a jak je u nás na moravě?

• načítám...
494
16.8.10 08:49

ahojte holky, zdravím po víkendu, my jsme byli taky pryč, na Vysočině, bylo tam nádherně, Ropuško, to máte fajn, v kterých Alpách jste? Já bych zase někam jela, ten víkend vždycky tak rychle uteče, ale aspoň něco :-) Jinak se hlásím z kontroly, vše o.k., mimčo nám zase povyrostlo, odpovídá přesně podle ms, doktorka se dívala i na pohlaví, ale zatím neviděla nic, tak s musíme ještě měsíc počkat, už mám i žádanku na velký utz :-) vzali mi krev na tripply, výsledky budou za týden. Tak se těším i na další pěkné zprávy z dnešních kontrol :-D

• načítám...
5542
16.8.10 08:52

Dobré ráno, taky jsme říkala že jména pořádně začneme řešit až budeme vědět pohlaví, už od základky jsem tvrdila že chci Jakuba a Kláru, tak uvidíme co z toho nakonec bude :-). Jen se mi změnil vkus a hrozně se mi líbí Tadeáš, ale toho manžel zavrhnul :(
Ale ještě k těm jménům přidám jeden dotaz, berete v úvahu i to kdy bude mít svátek? aby to třeba nebylo v únorů? nebo je vám to jedno?

• načítám...
12429
16.8.10 09:03

ahoj holky chvilku jsem tu nebyla tak než vás dočtu ta aspoň zdravím :mavam:

Co se jmen týká u nás, měli jsme celkem rychle vybrané Benjamín a Justýnka. Justýnka se nám líbila okamžitě, na Bena si manžel chvilku zvykal, ale zvykl si a teď už víme že to bude Beník:)

• načítám...
13837
16.8.10 09:04

Krásné ráno

co se týče jmen to je hroooozně složité, nejde ani o to jestli se nám to líbí nebo ne, ale.....já aj manžel nemůžeme jména, který má někdo s kým jsme se nepohodli, nemáme se v lásce apod. nebo po bývalých atd. jsme v tomto směru opravdu na zabití :mrgreen: :zed: Mně se líbila Anna, ale to manžel zavrhl a díky bohu, páč už se mi opravdu nelíbí. Líbila se nám třeba taky Nela, ale v okolí má snad každá druhá rodina psa Nelu a úplně mě tohle jméno odpuzuje :roll: takže to bude fakt veselé najít pro druhé jméno, když bych normální a ne exotické, cizí apod. :zed:

• načítám...
13837
16.8.10 09:05

Al3da já od základky tvrdím, že kluk bude Jirka, ale to by Jirků tady bylo už nějak moc :nevim:

• načítám...
12429
16.8.10 09:12

holky jak se jmenuje ten prášek co se dává na úpravu cyklu?vím že ho tady občas někdo zmiňuje, ale nemůžu si vzpomenout…dík

• načítám...
3946
16.8.10 09:14

Ahoj, dneska jsem byla na mimořádné KO, měla jsem nějaké problémy. Mimo to, že je mimi v pořádku, na nás čekalo ještě jedno překvapení : je to kluk!! :palec:

ŽÁ-BA : Jinak jméno pro mimi neustále měníme :-P , holčička měla být Andrejka, ale pak se nám zalíbila Martinka, pořád dokola jsme procházeli kalendář :think: No a kluk by měl být Aleš, po příteli, ale moc jsme ho popravdě neřešili, počítali jsme s tím, že to bude holčička :lol: Ještě uvažuju o Matějovi a Davidovi, nevim, nevim :think: :think:

to mi připomíná, že budu muset pozměnit ten růžový metřík :lol:

Příspěvek upraven 16.08.10 v 09:38

• načítám...
24837
16.8.10 09:16

Al3da, my dávat jména, aby to nebylo kolem narozeniny, Vánoc apod., museli bychom dávat taková, která se nám ani nelíbí :mrgreen:
My máme masakr od podzimu, kdy slaví Davča narozky, pak to plynule přechází na svátky - Míša, Ondra, Věrka, Simča, Mikuláš, Vánoce, Míša narozky, Davča svátek a po Novém roce manžel narozky, Simča narozky, do toho bude další mrně, pak Věrka narozky a máme klid až do května :lol:

Jinak všechny zdravím po víkendu :mavam:
Marocko, gratuluju ke KO :kytka:

• načítám...
24837
16.8.10 09:19

Kaspi, máš na mysli Utrogestan?

• načítám...
4395
16.8.10 09:22

Kaspi ja u kluka taky chtela Benjamina, ale pres manzela mi to neprojde. Uz nez jsem byla tehotna, jsem mu to rikala a jeho vyraz mluvil za vse :-)

• načítám...
24837
16.8.10 09:26

Mně se zase líbil Kryštof, ale taky mi neprošel :wink: Obzvlášť nastávající babička se hroutila :mrgreen:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+