Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nazdárek,
jaký jste měli víkend? My se měli skvěle, byli jsme od pátku se švagrovcema a neteří na půjčené chalupě, relax takového typu jsem moooc potřebovala
.
Také jsem si všimla jmen v podpisu Markety14 a hned mi to připomnělo, že už jsem se vlastně jednou chtěla zeptat,
…jak jste na tom s vybíráním jmen vy???
…necháváte to až na později, třeba až budete vědět pohlaví???
…nebo jste měli jména vybraná už dávno před otěhotněním???
…vybíráte už teď a shodnete se, neshodnete???
…obecně se vám líbí jména klasičtější, česká, míň používaná nebo rovnou „exotická“???
Jsem baba zvědavá a na tohle téma se vždycky ráda bavím
.
U nás je to tak:
V prvním těhotenství jsme o výběr byli v podstatě „ochuzeni“, pro holčičku i kluka jsme měli jméno vymyšlené už v začátcích našeho vztahu, to znamená, že tou dobou cca 5 let a názor jsme nezměnili.
Teď zůstala klučičí varianta, a to Matěj (no jo no, dneska jich je šíleně moc, ale věřte, že před těmi sedmi, osmi lety, kdy se stal naším favoritem, jsem znala jednoho jediného
), jiné nás prostě neoslovuje
. Jen v případě, že bychom měli někdy 2 kluky, druhý by byl nejspíš Ondřej.
No ale u holčičky jsme se tentokrát trošku „zapotili“, nakonec je zdárně (a vypadá to, že definitivně) rozhodnuto a vybráno - bude to Betynka (Alžběta).
A vzhledem k tomu, že si pohlaví zase necháme jako překvápko až do porodu, tak jsem sama zvědavá, jak se ten náš brouček vlastně bude jmenovat. ![]()
ŽÁ-BO, co se jmen týká, my radši tu českou klasiku, ono k našemu příjmení by byla nějaká exotika jako pěst na oko
Jména máme, bude to Katka nebo Jakub
My vždycky měli vybráno celkem brzo a do porodu jsme to neměnili, takže u nás nehrozí, že bychom řešili jméno ještě na sále ![]()
Se jmény se celkem shodujeme, občas teda zaremcal chlap, občas já, no, jediné, co manžel zatím neprosadil, byla MOnika, nevím, nějak mi to nesedí a prostě tu asi ne
Před otěhotněním jsme o jménech nějak neuvažovali ![]()
Tak a dneska už fakt jdu, zavírají se mi oči. Dobrou a kdo jde zítra na KO, držím pěsti ![]()
Dobry rano holky.
Zabo tak my jmena zatim nevybirame a ani se na to tema zatim ani nebavime. Chceme znat pohlavi, takze az budeme vedet, co cekame, tak zacneme vymyslet. Jen jsem se zrovna tento vikend ptala manzela, jestli ma v hlave nejakeho favorita a je na tom stejne jako ja, ze zadnyho nema, takze to bude jeste zajimave ![]()
Dobré ránko, zdravíme s krásného prostředí Alp,Máme krásné ubytování, Nikča má svojí velkou postel,i noc v ní zvládla, aniž by spadla na zem.
Dneska pofičíme na výlet, a vrátíme se zase pozdě večer, je tady toho hodně na koukání,to by jsme tu museli být měsíc,… ![]()
A jména holku máme podle tatínka Kristínku, a já mám kluka Martina(podle mého bývalého kamaráda, který už není mezi námi) ![]()
hezké pondělí, je tu pod mrakem a jak je u nás na moravě?
ahojte holky, zdravím po víkendu, my jsme byli taky pryč, na Vysočině, bylo tam nádherně, Ropuško, to máte fajn, v kterých Alpách jste? Já bych zase někam jela, ten víkend vždycky tak rychle uteče, ale aspoň něco
Jinak se hlásím z kontroly, vše o.k., mimčo nám zase povyrostlo, odpovídá přesně podle ms, doktorka se dívala i na pohlaví, ale zatím neviděla nic, tak s musíme ještě měsíc počkat, už mám i žádanku na velký utz
vzali mi krev na tripply, výsledky budou za týden. Tak se těším i na další pěkné zprávy z dnešních kontrol ![]()
Dobré ráno, taky jsme říkala že jména pořádně začneme řešit až budeme vědět pohlaví, už od základky jsem tvrdila že chci Jakuba a Kláru, tak uvidíme co z toho nakonec bude
. Jen se mi změnil vkus a hrozně se mi líbí Tadeáš, ale toho manžel zavrhnul ![]()
Ale ještě k těm jménům přidám jeden dotaz, berete v úvahu i to kdy bude mít svátek? aby to třeba nebylo v únorů? nebo je vám to jedno?
ahoj holky chvilku jsem tu nebyla tak než vás dočtu ta aspoň zdravím ![]()
Co se jmen týká u nás, měli jsme celkem rychle vybrané Benjamín a Justýnka. Justýnka se nám líbila okamžitě, na Bena si manžel chvilku zvykal, ale zvykl si a teď už víme že to bude Beník:)
Krásné ráno
co se týče jmen to je hroooozně složité, nejde ani o to jestli se nám to líbí nebo ne, ale.....já aj manžel nemůžeme jména, který má někdo s kým jsme se nepohodli, nemáme se v lásce apod. nebo po bývalých atd. jsme v tomto směru opravdu na zabití
Mně se líbila Anna, ale to manžel zavrhl a díky bohu, páč už se mi opravdu nelíbí. Líbila se nám třeba taky Nela, ale v okolí má snad každá druhá rodina psa Nelu a úplně mě tohle jméno odpuzuje
takže to bude fakt veselé najít pro druhé jméno, když bych normální a ne exotické, cizí apod. ![]()
Al3da já od základky tvrdím, že kluk bude Jirka, ale to by Jirků tady bylo už nějak moc ![]()
holky jak se jmenuje ten prášek co se dává na úpravu cyklu?vím že ho tady občas někdo zmiňuje, ale nemůžu si vzpomenout…dík
Ahoj, dneska jsem byla na mimořádné KO, měla jsem nějaké problémy. Mimo to, že je mimi v pořádku, na nás čekalo ještě jedno překvapení : je to kluk!! ![]()
ŽÁ-BA : Jinak jméno pro mimi neustále měníme
, holčička měla být Andrejka, ale pak se nám zalíbila Martinka, pořád dokola jsme procházeli kalendář
No a kluk by měl být Aleš, po příteli, ale moc jsme ho popravdě neřešili, počítali jsme s tím, že to bude holčička
Ještě uvažuju o Matějovi a Davidovi, nevim, nevim
![]()
to mi připomíná, že budu muset pozměnit ten růžový metřík ![]()
Příspěvek upraven 16.08.10 v 09:38
Al3da, my dávat jména, aby to nebylo kolem narozeniny, Vánoc apod., museli bychom dávat taková, která se nám ani nelíbí ![]()
My máme masakr od podzimu, kdy slaví Davča narozky, pak to plynule přechází na svátky - Míša, Ondra, Věrka, Simča, Mikuláš, Vánoce, Míša narozky, Davča svátek a po Novém roce manžel narozky, Simča narozky, do toho bude další mrně, pak Věrka narozky a máme klid až do května ![]()
Jinak všechny zdravím po víkendu ![]()
Marocko, gratuluju ke KO ![]()
Kaspi ja u kluka taky chtela Benjamina, ale pres manzela mi to neprojde. Uz nez jsem byla tehotna, jsem mu to rikala a jeho vyraz mluvil za vse ![]()
Mně se zase líbil Kryštof, ale taky mi neprošel
Obzvlášť nastávající babička se hroutila ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat