Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Hezký pátek…tady je to dneska jak někde …no nevím kde…furt někdo volá, nebo zvoní
a já už na to dneska nemám, v noci jsem špatně spala, ráno mi bylo blbě a fakt nemám na nic náladu, kdybych nečekala důležitou zprávu, vypnu telefon a je to, ale takhle ![]()
Jak je u Vás? Tady vedro, dusno…
Ahoj všem tady v Lounech je ošklivo docela zima a pod mrakem chvilkama prší ![]()
My máme celkem pěkně, pod mrakem, bylo celkem dusno, teď fouká vítr a zatahuje se to čím dál víc. Něco přijde
A to slibovali, že bude srpen krásný ![]()
Holky, držím palce ať vám ty triply vyjdou dobře. Já doufám,že můj dr. je mě už dělat nebude,protože screning nám vyšel velmi dobře a zbytečně bych zase plašila.Ale i když je bude chtít nechat udělat,tak přece nemusím. Žádne vyšetření v těhu není povinné,že?
Jinak já jsem dneska jak přejetá parním válcem, chodím jak mátoha,mžourám,vůbec se mi nechce nic dělat i když mám kupu vypranýho prádla,ten pohled na to mi dělá zle,ale kašlu na to.Nechám to na zítřek.
Myspul, mít za sebou screening s výbornýma výsledkama, tak tripply s klidným svědomím odmítnu
Máš na to právo a nikdo tě nutit nemůže
Pokud je tvůj MUDr. rozumný, nechá to už být ![]()
Prádlo do zítřka počká ![]()
tak u nás krásně sprchlo - vyčistil se vzduch ![]()
Myšpul: a ten screning je jako co přesně
Mě dr. bral krev na nějaké testy v 9tt a ted v pondělí jdu na další a budu 16tt - tak v tom mám zmatek co tedy byli ty první
nebo třeba Fragi by to mohla vědět - zkušená maminka
![]()
Je to UTZ plus krev, je to na vady. Chodí se na něj mezi 11tt a 14tt. Vysledky se hodí do počítače a ten vyplyvne jak to dopadlo. Měří se šíjové projasnění a nosní kůstka.Je to takový první podrobný UTZ.Je to velmi pěkný zážitek. UTZ trvá asi 15min,přítel byl semnou a byl nadšený.Poslal mě na něj doktor jelikož jsme měly dvakrát smůlu,ale můžeš se na něj objednat i sama,tvůj dr. by tě měl informovat.
aha tak to mám asi smůlu, protože ted už je pozdě a na nebyla jsem na něm
no tak uvidíme ted
ale divný je že mi o tom ani neříkal ![]()
Já v prvním těhu taky nic nevěděla a protože jsem neměla možnost si psát s ostatníma těhulama,tak jsem na něm nebyla.Ale jsem ráda,že něco takového je.No teď už tě čekají jen ty triply,n atenhle test je pozdě,ale určo to dopadne dobře a když ne tak se neboj,četla jsem,že když vyjdou blbě,tak to většinou není pravda.Držím palce
Market, oni nekde berou krev kolem 9tt a dělá se krevní obraz, testy na HIV, syfilis, žloutenku a podobné chuťovky. A někde to dělají současně s tripple testy až v 16.tt
Mně třeba štve, že můj MUDr. fakt jede jen tripple testy, který jsou mezi náma na nic, vychází falešně pozitivní (ale i falešně negativní, co jsem četla). Ten screening ve 12.tt, jak psala MYšpulka je přesný… Tak třeba příště ![]()
Market, teď koukám (možná mi říkejte blesku
, ale všimla jsem toho teprv teď
), že už máte vymyšlená jména
Pěkný ![]()
A Myspulka má zase novou fotku
Hezká ![]()
Holky, že vy zkoušíte mou pozornost ![]()
Ahoj holky, k těm triple testům, mi bylo řečeno od dr., i když screening v I.trimestru(neboli kombinovaný test) vyjde negativní, je dobré podstoupit i screening v II. trimestru( triple testy), protože se v něm dá poznat NDT( defekt neurální trubice), což se v tom I.trim. ještě poznat nedá. A vlastně nejspolehlivější je Integrovaný test,který se skládá z toho kombinovaného + triple testů. Nevím, jestli jsem to napsala dost rozumně ![]()
Takže já určo podstoupím i ty triply, právě kvůli toho defektu, ať mám jistotu, že je vše v pořádku.
Zdravím po víkendu
Myšpul hezká fotečka ![]()
Fragol, já si jmen vůbec nevšimla až jak jsi to napsala ![]()
Grepi, však s 5 dětma musím nějaký ten postřeh ještě mít ![]()
Pěkný zbyteček víkendu, no, spíš dobrou noc bych měla popřát ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat