Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Beruško já jsem rýžovou kaší začínala, ale doktorka mi v půl roce řekla, že máme časem začít vařit rýži do příkrmů, tak nevím, jestli už je ten čas…nechci zbytečně spěchat…
beruškaa82 píše:
klaras : proč ne rýži? Vždyť i kaše od Nutrilonu od 4. měsíce rýži má a doporučuje se s ní začínat.
každý asi doporučuje něco jiného ![]()
ale otázka je, jestli to není jinak pro děti na MM a UM ![]()
Rýže je v masových příkrmech od 6 měsíců a v zeleninocýh od 4měs.My už jsme ji měli a řekla bych že je líp stravitelná než škrobové brambory tak proč ji nedávat.
Tak jí zítra asi taky zkusim dát…a kupujete nějakou spešl nebo obyč?
A Tu rýži rozvaříte??? Nebo jak? dáváme zatím jen brambor s mrkví ale moc to nechce. sní tak 40g… víc do ní nedostanu…
ahoj holky
tak konečně je u nás hezky ![]()
Evik: krásné fotečky, - my taky letos k moři ne
všechno sežere barák
ale aspon vyrazíme do lázní na týden ![]()
Hromnice: také dávám na odpolední svačinu přesnídávku a malej jí taky sní celou - nestíhám dávat, jinak dopo třeba banán a ten nevařím ani nemixuji - škrabu mu to lžičkou a nevadí mu malé kousky, někdy mu do toho dávám piškoty nebo dětské sušenky.
Na tu rýži jsem se zrovna chtěla zeptat - super vyskušíme ![]()
: taky jsem zkoušela na noc kaši ikdyž mudra nám ji nedoporučila, prý je dost velikej, máme 8,5kil ale když nechtěl mlíko tak jsem jí dala, a rozhodně celou noc nespal, budí v 1ráno ale ne hladem, chce k nám dopostele, pokouším se odnačit ale řve jak tur.
jinak už začínáme baštit opět mlíko
![]()
HOlky a jak teda krmíte?Ráno mlíko, dopo ovoce, pak zelenina, odpo přesnídávka a večer mlíko nebo kaše?A jaké ovoce dávat a jak upravené?
Kaspi já:
6:30 mlíko
8:30 přesnídávka - jak kdy, někdy jí zaspí ![]()
11:15 - 11:30 zelenina
14:30 mlíko
16:30 - 17:00 přesnídávka
18:30 kaše
Přesnídávku dávám od Hami-frutapura (100% ovoce), někdy naškrábaný banán.
Kaspi a my ![]()
mezi 6-8 hodinou ráno vypije 180ml - 210ml nutrilonu
pak většinou usne a prospí skoro celé dopoledne a budí se kolem oběda
takže oběd je trocha zeleninky-ta mu moc nejede
takže se dopíjíme mlíkem ale většinou mu 150ml stačí na dopití
odpoledne na procházce-za chvilku vyrážíme-už my zbaští přesnídávku a to jíme tak mezi 16-17 hodinou a nejvíc mu chutná kombinace jabklko banán od hamánku a zapíjíme čajem a to pořádně
no a večer má tu kašičku v rozmezí 19-20 hodin a té má teda dost
a pak ještě bylo v noci jedno krmení a to myvypil tu 210ml a ausnul u flaška, ale dneska teda jsek jsem psala tak už to bylo bez večerního krmení a spinkal celou noc-zásadně nebudím-tak jsem zvědavá na dnešní noc ![]()
Ahoj holky, tak s náma se to teda vleče, opět máme horečky
zítra asi zajdu k dr. chrčí to vní, je celá nesvá…
Ahojky,
tak dnes jsme vyfasli 3. hexu. V 7,5 mes. vazime 7,7 kg a dle domaciho mereni mame cca 69 cm.
My taky vime co to je spat celou noc a zvladame to po mliku. Sice 1-2× maleho ududlam dudlem, ale spime celou noc.
Nase papani:
5-6 - 180 - 200 ml MM
8-9 - 150 - 180 ml MM
cca 11:30 - 180 g zeleninky (mrkev, brambor, petrzel, pastinak, ryze, cuketa, brokolice, kvetak)
cca 14 - ovoce (presnidavka cela nebo ovoce cca 100 g)
16 - 120-180 ml MM
19 - 140-220 ml MM
Klari: ja dyni jeste nesehnala - ale roste na zahrade ![]()
my pijem v 4:30 160ml nutrilonu,pak až tak kolem
9h 160ml mlíka
11:30-12 h oběd.. bud mám svou zeleninu rozmixovanou a namraženou,nebo skleničku Hami
14h 160ml mlíko
17h přesnídávka Hami,nebo povařím jablíčko,nebo vidličkou rozmňagam banán
19-19:30 200ml nutrilonu good night nebo Hami mlíčko s kaší
někdy se vzbudí i o půlnoci a to popije akorát tak čajík
dovolenky at u mooooře,nebo po Česku,lázně atd.jen bledě závidím.. Nám všechny prachy žere chata,kterou stavíme,ale zas budeme mít,kam vypadnout z panelákové džungle…
Kaci: to se Marketce teda moooc krasne upravilo spinkani
Tak to mas uz taky super. Je to ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat