Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky neříkejte, že nemůžete sehnat dýni…já jsem z malého města a normálně ji tu mají v běžném sortimentu pidi alberta.
![]()
U nás se po kaši taky nespí, teda spí, ale stejně jako po mlíku. Jinak super je vanilková od babylove z DMka…
No rýži už jsem taky zkusila, ale nedaří se mi ji rozmixovat úplně dohladka a kousky nám dáví…možná je to tou nedovřenou záklopkou ![]()
Jak někdo psal, že je rozdíl v příkrmu dítěte na UM nebo MM…a není to spíš o rodílech v přístupu maminek a lékařů???? Já třeba doktory už moc neřeším a spoustu věcí si dělám podle sebe a jak to malému vyhovuje.
My krmíme v
5 hodin ráno mlíko
pak až kolem poledne (nejsem matka hyena, ale náš prcek dopolko už druhý týden stávkuje a nedostaneme do něho ani ťuk)
a to dáváme zeleninku
15 hodin ovoce
18 hodin mlíko
21 - 22 hodin mlíko
Takže momentálně nám jedna dávka chybí, ale přibývá a nestrádá, tak zatím to neřeším, ale každý den to zkusím, třeba si tu dietku časem rozmyslí ![]()
Jinak po očkování měl prcek horečku a moc nespal a teďka nás zlobí zouky, ještě je nemáme veku, tak se trochu víc budí…
nosanek píše:
Kaci: to se Marketce teda moooc krasne upravilo spinkaniTak to mas uz taky super. Je to
jj kojení je krásná věc,ale na UM jsme spokojenější obě ![]()
Tak u nás se jí zatím jen zelenina, s ovocem jsem začala minulý týden, takže vyzkoušeno zatím jen jablíčko, banán a švestka, dáváme dopoledne. K zelenině už začnu pomalu přidávat maso. No a zbytek kojíme. Například dneska ale malej odmítl sváču, chtěl jen mlíko a oběd na první pokus taky ne, až odpo se mi do něj podařilo dostat aspoň půlku jeho běžné dávky. Ale nespokojeně nevypadá a i po mlíku přibývá, odhadem má v 7 měsících 7,5 kg, což je odminule zase pěknej nárůst
.
Dnes jsme byli na kontrole na rehabilitaci, Matěj to prý všechno krásně dohnal a motoricky přesně odpovídá svému věku. Jen má pořád trošku slabší bříšní a šíjové svaly, takže jsme dostali nový cvik - ale s ostatními jsme zkončili, takže máme jen jeden
. Snad to brzo „vycvičíme“ a už nebudeme muset cvičit vůbec…
Takže v noci jsme vzhůru jen my???
Nevím jestli má hlad nebo proč se budí, ale dám mu trochu napít to se napije,ale řve dokud mu nedám cucnout mlíka.To si ale fakt lokne a spí dál.Pak někdy k ránu mu ho dám dopít, aby se „najedl“ ale jinak vstává za noc tak 3-4×
Nechci ho učit že když bude v noci ječet že dostane mlíko ale ono to jinak nejde, asi by ječel až do rána ![]()
Žá-ba tak super, že už máte jen jeden cvik:)My jdem na ko zítra.Ale máme 2 cviky - jeden je na boku ale trochu obměněný a druhý na břichu v kleku.Ten na boku je nám úplně na pendrek protože malej ho necvičí tak jsem zvědavá co nám na to řekne.Ale jinak je prý ve vývoji v pořádku jen má ochablé břicho:)
Kaspinka píše:
Takže v noci jsme vzhůru jen my???Nevím jestli má hlad nebo proč se budí, ale dám mu trochu napít to se napije,ale řve dokud mu nedám cucnout mlíka.To si ale fakt lokne a spí dál.Pak někdy k ránu mu ho dám dopít, aby se „najedl“ ale jinak vstává za noc tak 3-4×
Nechci ho učit že když bude v noci ječet že dostane mlíko ale ono to jinak nejde, asi by ječel až do rána
jsem na tom stejně, buď v klidu ![]()
v noci 3×-4× vzbudí a kojim, jinak neusne. A teď máme období, že se budí i častěji, doufám, že je to zubama… ![]()
je to depresivní co? Číst si, že stejně starý děti spí celou noc
máma mi pořád říká, že jednou začne spát… a já se ptám - KDY??? ![]()
Jarka K píše:Kaspinka píše:jsem na tom stejně, buď v klidu
Takže v noci jsme vzhůru jen my???Nevím jestli má hlad nebo proč se budí, ale dám mu trochu napít to se napije,ale řve dokud mu nedám cucnout mlíka.To si ale fakt lokne a spí dál.Pak někdy k ránu mu ho dám dopít, aby se „najedl“ ale jinak vstává za noc tak 3-4×
Nechci ho učit že když bude v noci ječet že dostane mlíko ale ono to jinak nejde, asi by ječel až do rána
v noci 3×-4× vzbudí a kojim, jinak neusne. A teď máme období, že se budí i častěji, doufám, že je to zubama…
je to depresivní co? Číst si, že stejně starý děti spí celou nocmáma mi pořád říká, že jednou začne spát… a já se ptám - KDY???
Tak to my jsme právě skončili
spal 6 měsíců v pohodě a teď tohle ![]()
Kaspinka píše:Jarka K píše:Tak to my jsme právě skončiliKaspinka píše:jsem na tom stejně, buď v klidu
v noci 3×-4× vzbudí a kojim, jinak neusne. A teď máme období, že se budí i častěji, doufám, že je to zubama…
je to depresivní co? Číst si, že stejně starý děti spí celou nocmáma mi pořád říká, že jednou začne spát… a já se ptám - KDY???
spal 6 měsíců v pohodě a teď tohle
mně spal v pohodě první tři měsíce, pak jsem přestala zavinovat a nějak se to zhoršilo… za ty tři měsíce jsem se z dvou kojení za noc dostala na 3 až 4… ![]()
no tak jestli se to zhoršilo až te'd, tak to možná bude zubama a za chvíli to přejde… já čekám, až to přejde a zase se dostanu na ty 3 až 4 vzbuzení za noc ![]()
Hromnice píše:
holky dneska nám je přesně půl roku![]()
gratula k trosku vetsim narozkam
, tak jeste jednou tolik a bude mit Petricek prvni velke narozky ![]()
Ahoj holky,
my měli dnes hroznou noc…malej hned jak jsme si šli s manžou lehnout, tak se vzbudil a začal ječet, nechala jsem ho možná hodinu, jen jsem mu vždycky zkusila dát dudlíka, nic nepomohlo, musela jsem ho nakonec vzít k sobě a stejně to nebylo nic moc
celou noc jsem nespala, ještě ke všemu na mě zbyl jen kousek, takže záda bolí jak blázen…Snad dneska bude líp…
Já od rána uklízela, čistila koberce , ještě že máme jen ty dva kusový a vysavač na koberce
, myla okna a další, no hrůza, zítra pokračování ![]()
Jo a dneska jsem dala rýži a dobrý, všechno spapal, bála jsem se kousků, ale hezky polikal, jen asi dvakrát se mu zvedl žaludek… ![]()
no tak to naše princezna vyhlásila bojkot.. oběd s kousky rýže ani heverem,rozmix.do hlaďounka taky ne,odpo ani přesnídávku nechtěla
a mlíko jestli dnes vypila 700ml tak to eště přeháním.. čaj tež nechtěla… asi tím horkem či co… ![]()
evi tvoje fotky me propomneli cely Egypt je to muj druhy domov a celkem se me po nem zacina dost styskat, chybi me teplo a slunicko
Dobré ráno,
dnes se to tu začíná pěkně zatahovat…
Holky už přemýšlíte o jiné autosedačce? Já jsem zjistila, že máme vajíčko jen do 10 kg, tak přemýšlím o tý 0-18 kg…vyhlídla jsem si Britax-Römer, může se až do 13 kg vozit proti směru jízdy a pak po směru…stojí sice necelých 5 tisíc, ale jsou na ní dobrý recenze…
klaaras píše:
Holky už přemýšlíte o jiné autosedačce? Já jsem zjistila, že máme vajíčko jen do 10 kg, tak přemýšlím o tý 0-18 kg…vyhlídla jsem si Britax-Römer, může se až do 13 kg vozit proti směru jízdy a pak po směru…stojí sice necelých 5 tisíc, ale jsou na ní dobrý recenze…
Klari: uz se taky pokukuji. Na ni jsou nejen dobre recenze, ale dopadla taky dobre v testech, jestli to chces preposlat, tak pisni meilik.
A taky pekny pokec, kdy a jak vybirat sedacku:
Nosánku můj mail: klara.stroh@seznam.cz
A ty už máš nějakýho favorita?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat