Poradna duly
Jana Čurdová
@kissi jéé tak to je i u nás, jak je u mě nebo jsem nablízku je to ok, ale jak odejdu se třeba jen vyčurat už hází peřinu přes balkon a spouští brek
a to byl zvyklej i u tchánovců sám na hodinku dvě než jsme nakoupili, ale jak je starší a sleduje co se kolem děje je to hrůza
zítra přijede moje mamka, uvidí jí po měsíci tak jsem moc zvědavá jak se bude tvářit… a v sobotu konečně vítání občánků ![]()
Tak jsem se konečně dostala k tomu, že něco napíšu a pošlu fotky, ale jde mi tam načíst jen jedna a nevím proč. Tak neva. Stále kojím a na noc dávám Nutrilon, na lepší spaní. Kojím i v noci tak 2×, ale to je v pohodě. Jen se napije a spí. Musím říct, že za celých 5měsíců nebylo žádné noční extempore - Jáchym je prostě borec a spinká krásně, ať se děje, co se děje. Ale jak porostou zubečky, to si asi užijem. Taky všechno strká do pusy, sám se nezvedá - asi to bude lenoch. Ale otáčky ho baví, hlavně ráno se vzbudím a on pase koníky o 106. Kolem mě se rodí nějak moc dětí. Každý týden nějaké nové miminko mezi známými. Baby boom. Tak se mějte a pište, ať to tu žije.. ![]()
Ahoj holky ![]()
Máte všechny krásný detičky
Taky dávám foto našeho lumpa
My máme teda taky drobka, na půlroční jdem za dva týdny, ale ve 4měsících měl 63cm a 5200g, takže taková žížalka. V noci mám svátek když vstávám 4krát za noc, ještě nedávno to bylo klidně i 20krát
Nevím proč
Jestli už zoubky, ale zatím žádný vidět není. Jinak by se furt jen choval, nebo aby sis ním někdo hrál. Jak se mu dlouho nikdo nevěnuje, tak řev a hysteráky
Ale jinak je to zlato
Dnes jsme po očku, tak snad to bude v pohodě.
Jinak já zkoušla dát na noc Bebu, jestli neřve hlady, ale flašku absolutně odmítá, takže hlad to asi nebude
Dáváme už mrkvičku a mrkev s bramborem a docela mu to šmakuje. Takže budu asi postupně přidávat.
Otáčí se a točí kolem osy taky furt, lézt mu nejde, i když se moc snaží, akorát se šoupe lehce dozadu ![]()
U nás taky velkej baby boom
![]()
Ahojky ![]()
Tak jsem v pondělí oslavili sedm měsíců, máme osm a půl kila a cca 70cm.
Papáme co se dá - zdravě tedy a dle doporučení
a chutná nám a stále chceme maminky prso…
Spánek nic moc, lezení trochu ovládáme, zub zatím žádnej.
Jak jste na tom Vy? ![]()
Nám už je 7 a půl, máme 7kg kolik měří nevíme, ale je to divoška:-) pěkně sedí, když sleze z pohovky, stojí u postele, sotva jí dám na zem po 4si to metelí za námi
už to není prcíček ![]()
Ahojda ![]()
Tak Adam v šesti měsících 6220g a 68.5cm
Zub stále žádný
Zkouší lézt, občas se mu něco povede a když zrovna ne, tak se pěkně sere
![]()
Jinak baští taky pěkně, ale prsa se dožaduje stále a dost
Radu tobě taky? Co s tím? Mě přijde, že je to už trochu závisláček ![]()
Spaní stále na prd, tak 5krát za noc
![]()
@kissi jéé tak to je šikulka
kluci jsou línější no, teda ten náš určitě ![]()
@sandrea3 tak u nás spaní tak třikrát za noc vyspáno
dr. doporučila meduňku tak musím koupit a zkusit… a prso chce pořád, lahev jsem nezkoušela a už ani nebudu, pořídím hrneček… pije hlavně v noci i z obou pak dám před každým jídlem a někdy i mezi jídly a to jen cucne… papáme v šest prso, v devět přesnídávku, v poledne polívku tak 180g, ve tři prso a přesnídávku nebo jogurt a večer kaši nebo polívku s kaší taky tak těch 180g…
Jako meduňkový čaj? Já před měsícem zkoušela i UM, jestli se nebudí hlady, ale odmítá
Po kaši se budí stejně, takže hlady to asi nebude. Přijde mi, že chce prostě jen podudat a zas usne
Dudlíkem ho akorát naštvu
Nedudá vůbec, ani přes den, akorát s tím dělá kravinky ![]()
Jinak jídelníček máme podobný, občas taky dudne mezi jídly nebo po.
@sandrea3 no čaj, pár lžiček asi h před spaním, jen musí být jako dětský od 6.měs. na klidný spánek nebo pod. Ještě jsem ho nesehnala, neměla jsem ani čas ho někde koupit
Taky se hlady nebudíme, do půlnoci spí, pak mu stačí dudlík nebo prso a někdy obě… Nepláče, vzbudí se a povídá, u prsa zase usne…
@radulkar To jsem taky slyšela, ale v lecčem holky předběhnou, takže je to v závěru vyrovnané
Hlavní je, že jsou zdraví ![]()
Tak já po tom čajíku kouknu, ale nedávám si moc naděje, že to zabere ![]()
Jak říkáte, hlavně, že jsou zdraví ![]()
JJ. zdraví je nadevše ![]()
Pokud čaj nezabere, určo jim neublíží.
Taky myslím že se budí ze zvyku, prostě chtějí mámu ![]()
Radu, tak co, pořád stejné u vás? U nás jo, zatím bez čaje, musím teprve koupit.Dnes hyteráky před usínáním, jak když ho vraždíme, v postýlce jekot jak blázen, jen ho vyndám, dám k prsu, je klid a do 5minut spí
To přece takhle nejde donekonečna ![]()
Ahoj holky
Jééé, to jsou teda lumpíci a lumpačky!
Moc hezké fotky. Vítám Kissi.
Majda bude mít zanedlouho 7. měsíců, už je to taky pěkná dračice. Má ccca 7600g a 68cm. Hezky se vzpírá na ručičkách, a velká novinka!!! Mojí babičce se podařilo naučit Majdu cucat dudáka, takže už nejede palec. A dokonce sama usíná, přes den i večer. Myslela jsem si, že ji budu na prsu uspávat ještě v 1. třídě. Zub žádný zatím, ale nějaký se tam asi už klube - avšak nikoliv dole, ale nahoře. Majda měla první nemoc. Zánět močových cest, takže jsme ležely dokonce v nemocnici (teploty, zavedená kanyla v ručičce) a pak brala ještě doma antibiotika v sirupu.
Ještě, že už je to za náma. Fakt není nad to, když jsou zdraví, ať si klidně trochu zloběj… Vzpomínám, jak jsme tu na emiminu rodily, holky… Jak jsme vyčkávaly a pak když se některá dýl neukázala, tak se plašilo hnedka.
A už jsou tááák velcí, Ti naši miláčkové!