Poradna duly
Jana Čurdová
A nedá se to nějak v kostce shrnout, jak jsi to udělala s tím spaním na celou noc?
![]()
Knížka se jmenuje Každé dítě může dobře spát
Já si jí stáhla na uložto, narazila jsem na ní tady po diskuzích, když už jsem fakt byla na pokraji sil a byla odhodlá pro změnu udělat cokoliv ![]()
V podstatě je to taková mírná forma vyřvávací metody.Asi to nebude pro každého, ale u nás zafungovala už po prvním dnu ![]()
Adam nebyl schopnej usnut ani večer sám, v noci po probuzení už vůbec ne(vše jedině u prsu nebo u mě v posteli) a přes den jedině v kočáře ![]()
Ve zkratce-dám ho do postýlky(přes den i v noci),pohladim, vlídně promluvim a odcházím(podmínkou je, že dítě spí v pokoji samo).Řev, tak přijdu za 3minuty, pohladim, položim a odcházim. Intervaly se prodlužují pak na 5 a 7 minut. Další dny to samé po 5,7,9minutách. To samé se dělá i v noci pokud se probudí. U nás to zafungovalo tak, že už první noc jsem tam byla poprvé až v 5 hodin kdy jsem mu dala prso. Jinak se vzbudil 8krát, ale než uběhly ty tři minuty, tak usnul
Určitě zafungovalo i to, že tam spí sám. Jinak na mě hned viděl a to byl asi ten problém. Hlavním pilířem je nepoužívat prso jako uspávadlo a mít taky pevný režim, kdy bude chodit spát i přes den atd.Snad jsem to popsala aspoň trochu srozumitelně ![]()
Opravdu doporučuju přečíst tu knížku, je to tam moc hezky napsané a vysvětlené a spousta krátkých příběhů dětí které taky nespaly a už spí ![]()
@sandrea3 přikládám svoji zkušenost. Mám stejný problém jako ty (jsi měla) malá se mi budila co 1-2 hodiny v noci a jedině co chtěla bylo prso a zhoršilo se to před vánoci, kdy jsme bohužel byly 3 dny hospitalizované s akutní laryngitídou a z malé se stal mamánek a v noci jsme 2 dny spaly jenom s prsem v puse a jinak ne. No a 31.12.jsem si řekla a dost, ráno jsem zaběhla k doktorce, aby mi jí poslechla jestli je už v pořádku a dostala jsem její tichý souhlas, že do toho můžu jít. Dala jsem jí stejně jako ty do postýlky a chodila jenom hladit a kontrolovat. První uspání v 19,30 s brekem, ale do 20 minut spala a probudila se až v půl páté ráno (kojení) a pak budíček v 6. Druhá noc během 10 minut spánek s brekem, v 23 hodin pohlazení a v 1,30 kojení ráno vstávala v 6 hodin. Dnes uspání s brekem během 4 minut (ani jsem nestačila jít kontrolovat). Jsem zvědavá na noc. Jinak se pokouším ustálit režim během dne. O knížce jsem slyšela, ale zatím jí mám objednanou a čekám, že každým dnem dojde. Díky za dodání odvahy do toho jít.
![]()
Marbož, vítej mezi náma ![]()
U nás metoda stále funguje
Večer usíná bez pípnutí, ale teď posl. pár dní se začal budit kolem půlnoci a pak kolem 4
To první vstávání musím teď o víkendu odstranit
U nás to je docela blbý v tom, že manžel vstává třeba kolem 4hod do práce, takže když kolem té 3-4 začne řvát, manžel už neusne a je naprdlej
Takže teď o víkendu to musíme zas vrátit do starých kolejí a to první buzení zarazit ![]()
Jinak vše nej v Novém roce
![]()
Jak se máte holky, co Vánoce atd.?
A jak vaše ratolesti? Co spaní u vás ostatních?
Krum, a co ty, už víte jestli budete mít holčičku nebo pindíka?
A jak ti je, jak to zvládáš vše?
Přidávám pár fotek ![]()
Sandrea3 díky za přivítání.
Jinak všem maminkám přeji také vše nejlepší hodně zdraví šťastné dětičky a maminky s nadhledem v roce 2013.
Jinak v noci kojení v půl třetí a v půl páté, budíček v 7 hodin. Proti tomu co to bylo předtím je to ráj na zemi. Jinak mě překvapuje jak rychle pochopila, že se v noci má spát a neprudit v noci maminku.
Co jinak s dětmi děláte co jim dáváte k jídlu atd. Já brambor, jakákoliv zelenina, špenát, vajíčko, kuře. Jakékoliv ovoce a jogurt. Ale už mi to připadá jednotvárné. Máme už 7 zoubků, lezeme po čtyrech, kde můžeme tam se postavíme, přelézáme trámy, včera překvapila nepřipravenou maminku a vylezla na schod.
O tom nočním vstávání mi něco povídej
U nás to ještě před měsícem byl masakr
Tak jsem opravdu šťastná, jak je to teď. Už taky bylo na čase ![]()
Adam má teprve dva tesáčky dole
Leze o sto šest, obchází nábytek, podél zdi, zkouší stání bez drže, chvilku neposedí
Je to pěknej vzeklounek a teď se naučil parádně pištět ![]()
S jídlem zažívám teď revoluci
Taky mi přišlo, že jí pořád to samé dokola, takže jsem koukla na net a byla překvapená co už všechno může
Takže nově jsem zavedla čočku, jáhly, zapečené těstoviny s brokolicí a sýrem, kompoty, omáčky z rajčat..
Jinak většinou jsme dopolko doma, hrajem si, pak usne tak na 40min, oběd, jdem ven, schrupne si v kočáře, přijdem dom, pohraje si a po 17 hod už koupem a kolem 18 hod ukládám k spánku ![]()
A jak to máte vy ostatní?
Tak to musím mrknout někde na internetu a zavést nový jídelníček. Jinak mi konečně včera dorazila ta kniha jak naučit děti spát. No musím říct, že po přečtení knížky jsem zjistila, že jsem si sama nadělala problémy se spaním Klárky. Ale už pomalu jsme to vyřešily. Ustálila jsem jí i denní režim, takže chodí pravidelně spát v 9,45-11,00 a pak kolem 14 hodiny nejpozději však 14,30 a budím v 16 hodin. Koupeme až po 19 hodině a nejdéle do 20 hodin spí. Tím, že jsem jí ustálila její režim jsem samozřejmě získala i já, protože konečně vím kolik mám času na zbytek domácnosti a starší dceru.
Tak zatím ![]()
@sandrea3 píše:
Marbož, vítej mezi náma
U nás metoda stále fungujeVečer usíná bez pípnutí, ale teď posl. pár dní se začal budit kolem půlnoci a pak kolem 4
To první vstávání musím teď o víkendu odstranit
U nás to je docela blbý v tom, že manžel vstává třeba kolem 4hod do práce, takže když kolem té 3-4 začne řvát, manžel už neusne a je naprdlej
Takže teď o víkendu to musíme zas vrátit do starých kolejí a to první buzení zarazit
A podařilo se ti odbourat to první vstávání? Asi miminka zkoušejí co si můžou dovolit.
A podařilo se ti odbourat to první vstávání? Asi miminka zkoušejí co si můžou dovolit. ![]()
Mně se zatím to noční vstávání odbourat nepodařilo. Většinou v 1h poprvé (chodí spát kol 8h) - někdy kojím někdy ne, podle toho jestli jde rovnou uspat znova. A kolem 5 -6 a to už většinou vždy kojím a to už moc spát nechce a když tak se mnou v posteli. Ted mu rostou zoubky, tak jsem to nechtěla hrotit, ale po vyřvávvací metodě mi připadá, že dostal odpor k postýlce. nechce do ní, pokud není hodně unaveny, sám tam neusne, musím ho chvíli nosit. když ho tam nechám, aby se vybrečel, okamžitě si stoupně a řve a řve. Mám teď zkouškové, takže chodím spát pozdě, když píšu nebo se učím, a tak je to občas peklo - to nevyspání. Ale bude líp - ještě na to budu jednou vzpomínat, že?
![]()
Ahoj holky ![]()
Marbož, u nás se posledních pár dní režim změnil. Učila jsem malého na flašku, kojila jsem už jen ráno, tak mi přišlo zbytečné to ještě udržovat. Kupodivu to šlo taky docela rychle
Takže teď koupeme kolem 18.30 a po té 19 už spí, tak se mu to trochu posunulo a vstává až po té 8
V noci se budí kolem té 3 na jídlo, no a občas i kolem té půlnoci a toho se nějak nemůžem zbavit
Je to jen párkrát do týdne, ale kolikrát řve i 40min ![]()
Takže ty už jedno dítko máš jo? To je teprve asi šrumec co?
Lúco, tak ale je to lepší než dřív ne? To jsi taky vstávala častěji ne? U nás taky trvalo než si zvykl usínát sám, teď ho tam už jen položim a do minuty spí. V noci to je horší, to většinou řve, dřív tomu taky tak nebylo
Ty jo, ty se do toho všeho ještě učíš, to máš můj obdiv
To si já nedokážu představit teda
![]()
Krum, ty nás napínáš, jste v pořádku?
Ahoj holky,
sandreo - jojo, mám už starší dceru (13 let), takže zas tak hrozné to není, je samostatná a skvělá chůva, akorát je pořád pryč škola, kroužky, kamarádky atd. Jsou dny kdy s manželem odjedou v 7 ráno a přijedou až v 7 večer (2× v týdnu) a to jsou dny dost na budku. Bydlíme na vesnici, a proto aspoň 2× v týdnu, když jedu pro starší na kroužky, tak vyrazím mezi lidi. Už se těším na jaro až bude chodit, protože i to cestování bude pro mne jednodušší. Jinak cca 1× za měsíc jedu za známou co má děti ve věku (3 a 1,5 roku) a 1× za týden za mojí mamkou. Jinak bydlím s tchýní (77 let) a jejím přítelem (81 roků). Teď přemýšlím o nějakém kroužku pro malou. U nás přichází v úvahu „Mama club“, nemáte s tím nějakou zkušenost?
Lúco taky máš můj obdiv, škola a dítě, i když věřím, že to jde zkloubit. Samozřejmě to spaní malého nehroť, musíš být hlavně připravená ty sama. Mně teda brečí (spíš se vzteká) každý večer, hned jak položím do postýlky, ale do 5 minut, max. 10 minut spí. už několikrát spala celou noc, nebo se 1-2× produdí, dáme čajík, trochu pobrečí a spí. A pravidelně kojím v 6 nechám si jí na pomazlení v posteli, kde si schrupne ještě na půl až hoďku.
Mějte se hezky a Lúco ať se daří ve škole. ![]()
Ahoj holky (dodatečně vítám Marbož
),
dlouho jsem zase nenapsala, jsem ostuda. Tak si představte, žeeeeeeeeeeeeee… budeme mít chlapečka. Takže Majda bude velká ségra malýho bráchy Vendy.
Ještě se to potvrdí na screeningu. Jinak jsme obě nastydlé. Je to pěkný opruz, nemůžem ven… S hajáním je to teď rozhozené, protože jak kašlala a měla teploty, tak spala s náma a teď prudí. Už jí je líp, takže musím přitvrdit. ![]()