Poradna duly
Jana Čurdová
Radu,můj první syn taky bere antibiotika,má angínu
,se modlím,aby to nechytil Dáda
,ale snad nee.Tak se brzy uzdravte
.
Sandreo,tak to se máte,že Adámek neměl ještě rýmu,to bude nejspíš tím,že máš jen jeho a nemá to od koho chytit,u nás to přinesou děti ze školy,školky
Jinak ručičky v pusince má Davča pořád(chutnají mu víc než dudlík),zrovna dneska jsme seděli venku a Davča byl v kočárku a cucal si pěstičku tak nahlas,že přišel děda a divil se,co to tam dělá,že tak mlaská
,
@zakelka,s no tak přesně to si říkám i já, angína má prý inkubační dobu 14dní
Jaroušek hrozně trpěl, první tři dny nejedl a nepil, bylo to hrozné, nedovedu si představit toto u malého Jáni
Jarouška pouštím alespoň na dvorek brzo dopoledne a pak odpoledne po 4 tam už máme stín (máme mini dvoreček za domečkem
) A dnes jsem vyrazila s kočárkme sama do polí si trochu pročistit hlavu…
Mlaskání u cucání pěstičky znám ![]()
no snad to mimina nechytnou
,měli by být chráněný,když jsou jen kojený,ne?Adam měl 3 dny horečku a taky nechtěl jíst ani moc nepil(ale u něj se moc nebojím,je mu už 6 let),jen spal,teď už je v pohodě jen dobírá antibiotika,ale nic mu už není,dneska byl venku dopoledne,ale odpoledne jsem šla taky sama na procházku"do polí",jako ty,jen já s kočárem a se psem,děti byli doma,to bylo ticho,jen ptáci zpívali
![]()
@zakelka,s no Honzíček už měl rýmu a brutální kašel
Jarouškovi už taky nic není, má roupy a vymejšlí lumpárny
Jo procházka byla fajn, člověk si tak vyvětrá hlavu
Jen mě pěkně bolely nožky ![]()
Ahoj holky, moc vás zdravím
Téda, čím víc tu čtu o těch nemocech, tím víc si vážím a jsem šťastná, že zatím proplouváme v pohodě… Majdalenka se má čile k světu, také se začala chechtat nahlas, už má někdy i záchvaty smíchu (momentálně ji rozesmívá, když odříkávám abecedu, ale musim pěkně artikulovat.
Pase hříbátka (k tomu pořád cvičíme kvůli té hlaviččce, natáčela ji doleva) a když leží, tak pěkně rajtuje, hlavně když jí ukazuju její oblíbené hračky.
Jinak jsme byly na tříměsíční prohlídce a Majda má 3400g a 63cm! Jo a máme naušničky nastřelené!
Užívám si malou plnými doušky a ráda, ale už pociťuju, že bych potřebovala někam na chvíli vypadnout - sama a mezi dospělý, na normální pokec. Neřikám, že se s Majdou nezasměju a nepokecám, ale přece jen… mně je skoro 30 a jí 3 měsíce.
Potřebovala bych trochu načerpat energii a uvolnit se. Jak to máte vy, holky?
Ahojky, my už jsme ok zdravoučký
Šestého jdeme na první očko,tak doufám,že to bude ok a nečekají nás žádné šílené reakce ![]()
Honzíček je pořád zlatej,spinká nebo si povídá na dece a sahá po hračkách, směje se a naučil se startovat traktor jak říká táta a prská do dálky ![]()
Teda to je Majda drobeček, my máme ve 4 měs.jednou tolik
3500g měl Janík když se narodil, nespletla jsi to @Krumpolina ?
Jinak se taky těším až vyrazím mezi lidi, zatím to řeším vysedáváním na písku s ostatníma maminama…
Já vás teda zdravím.Tak my jsem byli včera na 3měsíční kontrole - Jáchym má 6kg a 62cm. Trochu jsem podcenila zvedání hlavičky. Se mu to na bříšku nelíbilo, tak jsem ho moc nedávala a teď vůbec nechce zvedat hlavičku. A na břišku vydrží fakt jen chviličku. Mám strach , aby to dohnal. DOktor říkal, že jo. Tak musíme teď zabrat. Jinak je strašně hodné usměvavé miminko a vydrží dlouho i sám si tak koumat a rozhlížet se. Hlavně lustr v pokojíčku, ten miluje. a když ho rozhoupu, tak to je v extázičce…
Stíhám při něm i školu(dálkově) je prostě skvělý. Snad to vydrží co nejdýl. Letí to letí. Jak jste na tom s kilama? Já to moc neřeším, ale tak 8kilek mi stále přebývá. Snad to časem p půjde dolů - moc se necítím v těch horkách či v plavkách…Tak se mějte - jak jste na tom vy s hlavičkou. Připadá mi , že Jáchym je dost lenoch. Ale můžu za to já, měla jsem ho dávat častěji a ne jen po koupání a občas přes den a to fakt jen na chviličku.
.
![]()
@Lúca T tak my jsme mistři v pasení
ale na ruce mu někdy hlava lítá,ale snaží se ![]()
Kila už mám zase svá jako před těhu, jen břicho ještě povolené
na cvičení nemám čas ![]()
Obdivuji že stíháš ještě školu,klobouk dolů ![]()
Ahoj holky ![]()
Adam měl na tříměsíční 60cm a 4500g
Takže takovej drobeček,ale prý je všechno v pohodě,že bude asi drobnější nebo to ještě dožene.Na očkování jdem na konci měsíce,říkala,že počkáme,až bude mít aspoň 5kg
Tak Radu přeju ať jste bez reakce a je vše v pořádku.Já se toho trochu děsím ![]()
Adam teda pase jak kdy,někdy je línej a moc se mu nechce a jen si tam tak leží jak placička
Na bok se překuluje krásně,ale dál mu to nejde
Z břicha se už na záda otočí,což mi byo ale řečeno,že to není přetáčení,ale Pád z pasení koníků,takže jsem měla po radosti
Jednu chvilku mi přišlo,že dává hlavičku jen na levou stranu,tak jsem to řekla Mudr.a prý že má vzadu krček trošku ztulej a jestli chci,tak mám zajít na RHB a jen co jsem tam zavolala a objednala,začal hlavou mrskat jak blázen
Tak to asi zruším ![]()
Mě přebívá ještě 5kg
Ale tak něco váží ty prsa,tak doufám,že to ještě shodím.Jinak do plavek se taky ještě úplně necítím ![]()
Lúco,to je fajn,že je hodnej a stíháš ještě školu
Já si to teda nějak nedovedu představit ![]()
Krum,ukaž fešandu s náušničkama
Jinak já jsem s kámoškama ve styku dost,hodně se mnou chodí ven ségra a ke všemu porodily 3 moje kámošky,takže v tomhle to mám dobrý ![]()
A konečně nás přešly prdy
Ťuk ťuk..
Radulko: to víš, že jsem se spletla, Majda má 6400g!
Je skvělý, že už jste zdraví!!!!
Lúco: určitě to dožene, neboj
Některé děti jsou i línější. Taky Majda nechtěla pást, ale už je to OK a baví jí to. Buď vepředu a dělej na něj ksichtíky nebo Jáchymkovi ukazuj hračky a bude vše OK (pokud teda můžu poradit).
Sandreo: my jsme měly ten samý problém, že Majda pořád otáčela hlavičku zejména na levou stranu, pasení hříbátek jí hodně pomohlo, si myslím. K tomu teda Vojtovka, ale teď máme nějaký nový cviky a to je běs, u toho ječí, jak jí nutím být v té jedné poloze
Ale nebolí to, naštěstí.
Jinak holky, kila jsem shodila hned, jsem možná i od 2 kg na tom líp, než předtím. ALE! Usnula jsem na vavřínech a vypěstovala jsem si pěknýho špeka na břiše (mám pneušky dokonce 2, to jsem nikdy neměla!) Prsa mi zrovna nijak nevyrostla (přitom plně kojim), takže už to vypadá blbě v tom poměru.
No, protože neustále žeru sladký. Když nemám denně zmrzlinu z místní cukrárny, tak nemůžu usnout. K tomu třeba sůša, přesnídávka, milion banánů a buchty různý. Už se sebou musím něco dělat, sakra! Sedy lehy a zmírnit tu šílenou touhu po sladkým, jenže jak? ![]()
Co se týče toho odreagování, já taky chodim s maminama nebo k ségře… Spíš myslím jako vypadnout na chvíli jen tak, sama s kámoškou na kafe třeba (né žehlit či vytírat), dát trochu i jiný téma, než mimí.
Vypnout hlavu, soustředit se trochu i na sebe, jinak jsem pořád ve střehu totiž.
Tak holky - zdá se, že všichni máme plno práce a jiných činností, než sedět u Emimina …Jak se máte?? a co dětičky? My jsme fajn a zdraví - Jáchymek je stále hodný - pěkně spinká, ale ted začínám cítit, že se asi nudí. Je to takové období, kdy už ho nebaví dlouho ležet (sice se otačí(dělá hodiny) a hreje s hračkami v ručičce, ale už by rád posedával a nebo se nosil a hýbal. Máte to taky tak? Co celé hodiny děláte? Já byla zvyklá, že si hrával a koumal sám i hodinu a několikrát za den. V šátku být nechtěl (a ted v tech horkách co byly to ani nešlo), kkoupila jsem klokanku (za 1000kč) a vydrží v ní sotva chvíli a už řve. Jinak je to klidas, až se všichni většinou diví, že takové hodné mimčo vůbec existuje. Tak se mějte - a budu ráda, když se zase trochu obnoví ty naše konverzace, ať se dozvíme něco nového…L ![]()
Ahoj ![]()
Jj, práce je pořád dost, hlavně když už máš dvě ratolesti ![]()
Já tu jsem, čtu, ale když nikdo nepíše tak nepíšu ![]()
Tak Honzíček je taky hodné miminko, spinká skoro pořád, vydrží si hrát sám, nosit nechce, ale moc rád sedí a čumáčkuje po světě, taky rád kouká z lehátka na tv s bráškou
Jinak přikrmujeme skleničkama a večer kašičkou když chce, kojím stále a dost. Počasí se teď trochu zhoršilo tak jsme vytáhli i mikinky a čepku…
Dnes jedeme po týdnu domů od babičky, tak se těším na manžela a kluci na taťku ![]()
Tak já tady taky jsem, ale spíš na facebooku, je tam založená taky skupina(soukromá) „únorčata 2012“,tak kdo chce ať se přidá, je tam hodně holek, co tam chodí
.Jinak Davídek zase tak hodnej není, je to pěknej čertík
,máme problémy se spaním, moc toho nenaspí, takže já toho moc nestíhám
, připadá mi, že mu rostou zoubky, pořád si cpe ručičky do pusy, nebo něco žužlá, jako by to chtěl sníst, má i trochu průjem a u kojení se celej vrtí nebo řve, takže si myslím, že to budou zuby, no uvidíme
.Zatím jenom kojím, a pije koj. vodu, ale občas mu dám něco ocucat, tře´ba do ruky mrkev, kus jablka, ochutnal i banán, od sestřenky(je jí 5 měsíců)ochutnal příkrm mrkev, ale ta mu nechutnala, pak měl 1 lžičku kaše a to je asi vše, zatím mu stačí to kojení a pro mě je to pohodlný, na 4 měsíční kontrole měl 7016g a cm nevím náš dr. neměří. Tak zatím se mějte hezky
![]()
@zakelka,s já jsem taky na fcb ale jen jako soukromá osoba Radka Zívalová ![]()
Teda to je Davídek macek, my měli teď na 5 měsících 7610g ![]()
Jinak nám taky lezou zuby, slintáme jak bernardýn, možná i celá smečka bernardýnů
do papulky nacpeme vše co je po ruce, u kojo taky hloupneme, jinak papáme i v poledne příkrm, moc nám chutná masíčko, večer kašičku jen aby se neřeklo, prso je prostě prso ![]()