Poradna duly
Jana Čurdová
Fotky jsem upravovala ve Photoshopu, takže ty očka trochu klamou. Má je taky takové tmavěšedomodré - miminkovské…jsem moc zvědavá jaké bude mít. Z naší strany máme všici hnědé a z přítelovi zase modré a zelenomodré. Jáchym zatím vypadá podobný víc na mně, tak uvidíme, co se vyklube…
Jinak dneska zase spavec největší, takže i když jsem celý den sama doma, tak stíhám ještě psát seminární práci…to když jsem řekla ségře, tak nechápala. Její synek totiž furt od začátku vyžadoval pozornost (je totiž hyperaktivní , ted má už 4roky, tak je to lepší) a taky neustále řval a řval. Museli se u něj střídat se švagrem i v noci. To máme zatím štěstí, že máme docela hodné miminko ---zatím! ![]()
Tak jak se máte? Nikdo nic nepíše…My máme dneska přesně 14dní. Začly problémy asi s prdíky, jednou to přijít ,muselo. Poslední 2 dny dost prořváno. Před tím byl houdnoučky. Zítra jdeme na první kontrolu k dětskému lékaři. Odkdy začnete dávat cumlík? Asi co nejpozději, že? aby miminko nezlenivělo…A s tím brečením mám já trochu problém nechat ho vyřvat. Je mi ho líto , tak ho nosím , houpu na balonu a všecko možné. I když nechce usnout, Někdo zase říká nezvykat na houpání a nosení, nebo pak sám nezaspí. Jak to děláte? ![]()
Lúca T píše:
Tak jak se máte? Nikdo nic nepíše…My máme dneska přesně 14dní. Začly problémy asi s prdíky, jednou to přijít ,muselo. Poslední 2 dny dost prořváno. Před tím byl houdnoučky. Zítra jdeme na první kontrolu k dětskému lékaři. Odkdy začnete dávat cumlík? Asi co nejpozději, že? aby miminko nezlenivělo…A s tím brečením mám já trochu problém nechat ho vyřvat. Je mi ho líto , tak ho nosím , houpu na balonu a všecko možné. I když nechce usnout, Někdo zase říká nezvykat na houpání a nosení, nebo pak sám nezaspí. Jak to děláte?
Ahoj Lúco
tak nám je dneska 17 dní
,letí to,co?Za chvíli jim bude měsíc.My máme taky nejspíš prdíky
,včera brečel v kuse snad půl hoďky a napomohlo ani nošení,vždycky když takhle řve,tak mu dám prso a většinou usne.Koupila jsem mu ty kapky espumisan,včera,takže zatím žádnou změnu nepozoruju,jako,že by mu zabírali
Dudlík jsem mu dala už v porodnici,on jak se narodil velkej,tak měl pořád hlad,tak jsem mu ho dala a dudlá
Jinak ho moc nenosím,nechci ho moc zvykat,ale už jsem ho dala v neděli do šátku,byl tam 2 hoďky a líbilo se mu tam,dokonce jsem stihla upéct i buchtu
Jo a máš moc hezké fotky a Jáchym je nádhernej ![]()
Taky mám ten šátek, ale ještě ho neumím dobře vázat. Na you tube jsou celkem dobré videa,jak na to. Musím se to naučit. Myslím, že to bude Jáchymovi vyhovovat, nechce být sám, hlavně v postýlce. ![]()
Ahojky, tak nám bylo šest neděl… Prdíky u nás ok. Espumisan nám ale časem nezabíral,tak mám doma baby calm a dávám jen ráno deset kapek a super…
Jinak nepláčeme, tak není teba chovat, pokud se nechce máma mazlit ![]()
Uspávání u nás probíhá tak že přebalím,nakojím, odříhne si, pokládám do postýlky, pohladím po čele a spí
přes den do postýlky vůbec nedávám, povaluje se na dece nebo v relaxu, v kočárku a kouká a když chce tak zavře očka sám a spinká…
Ahoj holky,víkend bylo tak krásně,že jsem počítač vůbec nestihla.V sobotu sme byli i na chatě opéct první buřty ![]()
my prdíky docela dobrý,přijde mi,že ho to trápí k večeru,ale ne nějak extrémně.Já mám koupený Sab simplex,ale zatím ještě nebylo potřeba ho dát.
A Adam konečně usne i jinak než u prsu
Někdy dokonce i v minipostýlce co mám v obýváku a v kočárku to zalomí snad pokaždý.
Ale chovat se chce často,někdy pěkně řve a jakmile ho vyndám,tak je klid.A já to moc dlouho nevydržím ho tam nechat když brečí ![]()
Nám už jsou tři týdny a ve čt na kontrolu,tak jsem zvědavá kolik nabral.
Dlouho tu nebyla Simča ![]()
Tak mám teď čas,malej spinká,tak jsem si řekla,že sem dám pár fotek a ukážu vám ty moje ratolesti a sebe
.Je to docela záhul s těma dětma
,teď když Davídek má to bolení bříška a pořád brečí,tak ho musím chovat nebo je u prsa
.Radu,tak to ti závidím,že máš tak hodné mimčo,úplnej vzorňák
Sandreo my už jsem taky opékali buřtíky,v sobotu
a teď má být taky nádherně.Jinak zítra jdeme na kyčle,tak jsem zvědavá.Holky jak to máte s kojením? .jak často kojíte? .jak dlouho? .a co v noci,jak vám mimča spinkají? .kakají vám mimča každý den?
Já se snažím kojit po dvou hodinách,ale chce i dřív,takže většinou jak si řekne a kojím tak 10-15 minut.Večer ho vykoupu po 19.00hod.a usíná tak ve 21.00 a budí se mezi půlnocí a 1.00 hod.,pak spí se mnou v posteli až do rána a kojím,jak se vzbudí,tak 3krát až 4krát.Teď máme právě problém s kakáním,už druhý den se nevykakal
,tlačí,ale nejde mu to,tak nevím co s tím,předtím jsem se s tím nesetkala,děti kakali vždycky normálně každý den,ale Dáda ne.Tak písněte až budete mít čas,už musím končit,Davídek se už kroutí a budí se. ![]()
Ahoj zakelko
teda to máš tolik dětí?
fotky jsou moc hezké,Davídek je hezounkej a s Tebou mu to moc sluší ![]()
Jinak my už jsme starší tak kojíme po 3-4h přes den a v noci jak se vzbudí, vydrží i šest hodin chrupkat. Kojím tak deset minut,odříhneme a buď si ještě cucne nebo spinká. Jinak se v noci budí kolem druhé a pak papá až ráno a to už vstává i prvorozený. Kaká každej den několikrát…
Tak ať malého bříško nebolí a kaká jak o závod ![]()
Pa ![]()
Ahoj holky ![]()
Zakelko,Davídek je kus chlapa
Máš moc hezké dětim a tobě to taky moc sluší ![]()
To počasí je super,chodíme hodně ven,a o víkendu bude grilovačka ![]()
U nás je to asi takhle:večer usíná kolem 20-21,pak se vzbudí kolem půlnoci-1,pak 4-5,to je tak dvě hoďky vzhůru a ještě kolem 9 to zalomí.Přes den je to taky po těch 3-4hodinách.Ale náš problém je,že chce být furt u prsu,takže kolikrát ho tam mám i hodinu,jakmile ho odstavim,tak furt lape pusou a hledá,a pak řve.Prostě tam chce usnout asi
Teď večer jsem ho ale po kojení dala chtě nechtě do postýlky a po 10minutách řevu usnul,tak to tak asi budu muset dělat,nemůžu ho mít pořád u kozy přece
Kaká několikrát denně,ale vím,že v porodce říkali,že pak klidně 14dní nemusí vůbec,ale to je tak až ve 2 měsících tušim
Tak zkus rourku do prdýlky,jestli to nepomůže a nepopožene to.
Pěkná rodinka Zakelke
My jsme byli včera na první kontrole u doktora - a ten říkal, že se může klidně stát, že nebude třeba 2dny kakat a že se toho nemám bát. Doporučil hýbat nožičkama, fénovat bříško anebo tu rourku. Mám vyzkoušené , že funguje i teploměr v prdelce…Jinak Jáchym taky nechce sám usínat a nejradši by tej kozy sandreo anebo se nosil a pohupoval. Venku spí krásně. od propuštění z nemocnice přibral 450g(za 12dní), tak to je prý krásné. Kojím tak po 3hodinách, když dobře spí a taky tak nějak v noci. A přes den se budí častěji(doma), tak to mu dávám jak se vzbudí. Dnes jsem poprvé použila cumel. On by pil pořád, tak si říkám,že musí i někdy vytrávit, ne? ![]()
My jdem na kontrolu zítra,tak jsem zvědavá.Tak to Lúco přibíráte pěkně,to je super
Adam spí venku taky krásně,prostě skoro pořád teda
Zato ty večery a rána má horší,to je víc uřvanej a pořád by byl u toho prsu,i když už musí být přelemcanej ![]()
Jak se holky máte?Venku je nádherně jarně
,tak si užíváme.Davídek už tolik nebrečí i koupání už má rád
Začíná být docela vnímavý,kouká kolem sebe a pozoruje a když na něj někdo promluví,tak se otočí a kouká.Pořád málo kaká,jen jednou za dva dny,ale to je pak nálož
Byli jsme na kyčlích,to má dobrý a zítra jdeme do poradny,tak uvidím kolik přibral.Kojím docela často
Tak se mějte hezky ![]()
Ahoj holky
,
po delší době vás opět zdravím!!! Musela jsem si to tu pročíst…
Lúco a Zakelko, kluci jsou moooooc krásná miminka. Takoví broučkové
Kouzelné rodinky jste.
U nás vše v pohodě
Pořád lítáme venku, zatím je tu slunečno, tak užíváme přívětivého počasí. Když mám volnou chvíli (malá hajá nebo si ji vezme ven Petr), tak většinou něco doma porychtuju (okna, uvařit, vyluxovat, přežehlit něco) a zase běžíme ven. Takže jsem sem akorát nakoukla. Teď jsme na zahradě, Majdalenka chrní v kočárku.
Jinak beruška měla 13.3. (při poslední kontrole) o 700g víc (přibrala je za 14 dní), tak mám prý kojit jen po 3 hodinách.
Přes den to jde, ale večer má zřejmě prďany, tak ji sotva udržim po 2h. Možná jsem to sem už psala ale… Na příští kontrolu jdeme 3.4. a na kyčličky 13.4.. Tak doufám, žebude vše OK. Zatím mi dopřává spánku, usne třeba kolem 22 nebo 23h a probere se kolem 6h.
Hlavně aby jí to vydrželo. ![]()
Zakelko, jinak s tím kakáním, taky jsem slyšela, že míma klíďo nemusej kakat i několik dní.
Ahoj děvčata
My taky lítáme pořád venku jak je krásně.
Zakelko,tak to je dobře,že se vám daří dobře
Adam už taky pěkně vnímá,už to jsou taková ta větší mimnka,tak je fajn,že už reagují víc.Adam kaká teda pořád několikrát denně,ale to je individuální asi.
Krumpolino,to teda přibíráte pěkně
Adam 400g za 14 dní,prý je to dobrý.A máš super,že ti malá takhle pěkně spinká,to Adam se vzbudí tak kolem té 1 a pak té 5,a to je vždycky tak hoďku,i dvě vzhůru.Na kyčle jdem 11.4.Tak snad to bude v pořádku.
Ahoj holky, tak my máme po šestinedělí,tak jsme vyrazili i s prvorozeným na týden k mojí mamince. Ta si užívá vnoučků a já relaxuji ![]()
Venku je krásně,tak také hodně procházkujeme a Honzíčkovi zdější vzduch chutná, včera spinkal v noci děvět hodin,na dnešek osm
![]()
Krumpolíno,tak přesně tohle bylo i u nás, moc jsme přibírali a měli jsme kojit po 3h,ale nedělala jsem to, nechala jsem malého ať si řekne sám, kdybych ho budila tak by byl mrzutej a nepapal by no a na další ko už byla dr.spokojená a to přibral 400g za týden ![]()