Poradna duly
Jana Čurdová
@kamiŠ Ja jsem prvorodicka, takze mi nemáme nic, mám tedy vecicky od kamarádky, která ma chlapecky, od té budu mit i vaničku… Nemáme ani kočárek…
Já se přiznám já všechny oblecky kupovala bazarovy…např 30 kousků za 500 ![]()
@hanusha.a proc ne, dyt na tom nic neni. A ty malunecky miminka z toho rychle vyrostou ze se to neznici…
@Valvodka Nic si z toho nedělej, já jsem taky prvorodička a nemám nic připraveno…Já nemám ani tu vaničku. Jen postýlku po bráchy dětech…Mám to taky v plánu až po Vánocích…
@Hanycta dobre delas. Kamaradka rodila v sobotu. Byla na modrym koni v diskuzi listopadovky a vetsina deti se narodila uz v zari a rijnu. Pomateny baby uz hrotily v lete postylky a hadriky a kroutily si bradavky a ja nevim co jeste. Proste ty miminka potrebuji maminy v klidu, a byt v pupku pekne dlouho. Ne stres a zbytecne brzke vypuzeni
@kamiŠ
s těma bradavka si mě dost pobavila. Jo, já si myslím, že v dnešní době není problém zajít do obchodu, kde mají víceméně vše a nakoupit to během chvilky. Já třeba budu některé věci objednávat z netu.
Nemáte nějaké osvědčené miminkovské e-shopy?
@Hanycta no fakt, mesic do tp a uz drazdily a snazily se porodit. Nechapu a miminek je mi moc lito, kdyz matka nemuze vydrzet na jejich pravy cas ![]()
Covece ja vse porizovala v tescu, hm, ca, v sekacich a tak ![]()
Me to z netu neba, potrebuju to videt.
Jen kybl jsem kupovala na mmb a pak vetsi veci a hrcky a tak. Ale toho nebylo tolik najednou, takze co kus to jinde
Dle toho jak mi byli sympaticky ![]()
Kocar mam z
Kocarky zlin
A druhy z detatka
Ani nevim jestli jeste fungujou ![]()
Já si myslím, že jsem celkem pohodova mamina…dokonce jsem koukala i na porody a nejak to ve mne nějaký trauma nebo stres či strach nezanechalo…Jsem divná asi ![]()
@kamiŠ No to je hrozný…takhle to vyvolávat úmyslně. Každé miminko si řekne samo, až bude chtít na svět. No a pak jen všude čtu, jak mají blbý porody…
No u mě v okolí toho moc není…Akorát jeden anglickej sekáč, kde matky čekají frontu hned ráno jak dovezou nový zboží. A já se s nikým o kus oblečku prát nebudu a ještě s pupkem. A nový věci jsou v obchodech tak drahý, na tom netu mi to přijde právě aspoň o něco levnější. No to se právě rozmýšlím, jestli koupit vaničku a nebo kýbl. Jak se v kýbli koupou novorozeňátka? Já si to moc dobře nedovedu představit.
Já bych se bala že mi do toho kyble uklouzne z ruky…takže za mě klasická vanicka…budeme koupat pěkně u krbovek ![]()
Tak to je hrozné, byt ve stresu a tim ubližovat mimcu… Ja se snažím na to nemyslet… No kdyby u nás šlo jen o vecicky pro malého a postylku a prebalovaciho pult, tak bych to ted také moc neřešila, manžel by proste potom naběhl do obchodu a vše koupil, ale v pokoji, kde bude dětský pokojíček máme dost věci, knihovnu, mám tam takovou menší pracovnu a plno látek na síti, a nemáme prostory kam to dat, nemáme v bytě vůbec úložné prostory, takze u nás to je i o tom pořídit další skříně, komody… Máme celkem rozlohove malý byt… Do toho jsme do zacatku listopadu řešili svatbu, takze nebyl čas řešit byt…
Ja vecicky pro malého ted neřeším, mám asi 50 oblečku od kamarádky, mezi tim jsou tým i nové dupacky, které neupotrebila… Budu kupovat jen nějaké hygienické potřeby… A včera mi moje mamka udělala radost a děda, který je truhlář mi opraví a natre na bílo kolébku, kterou budu moci mit v obýváku nebo v kuchyni ![]()
@Valvodka
My svatbu planujeme až asi za pár let, ještě to do toho řešit, to už bych asi nic nestihla
ale přejí moc stesti do společného života ![]()
Jinak máme to podobně, obyvame pouze ložnici a obýval, třetí pokoj je „skladovy“, teď jsme vše z něj odnosili do sklepa a dali do tam dvě velké skříně na oblečení miminku a nám…Pokojicek tam planujeme tvořit až tak mezi 2-3 rokem, kdy budu mimco přesouvat od nás do vlastního pokoje…Ale kdo ví zda mezitím nebude už nějaký baracek ![]()
Ze začátku planujeme mimi v ložnici, později v obyvaku a kolibku nebo pojízdné lůžko asi neplanuju, z kuchyně prostě budu odbihat ![]()
Děkujeme, manžel mě požádal o ruku v srpnu, ja chtěla svatbu až bude malý na světe, on chtěl svatbu než se malý narodí, takze to dopadlo takhle… Tak mi ty věci co tam máme dat do sklepa nemůžeme… Ja bych pokojíček chtěla uz ted, malý bude také u nás v ložnici, ale chci do pokojicku prebalovaciho pult, nenajdou komodu, máme sice tři pokoje, ale rozlohove malé, tak to musíme nějak řešit… Mě se ta kobebka moc líbí, uz se těším na to, až budu vařit a zamnou se bude kolébat nás synek ![]()